Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pécsi Meddőségi Központ fórum

Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)

2015. ápr. 23. 17:15

Sziasztok!Nincsenek jó híreim missed ab lesz kedden.

Nektek sok síkert továbbra is!!!!

17874. RenCsibi (válaszként erre: 17864. - Mano-Gabi)
2015. ápr. 23. 17:10
Tényleg, Remény1126! Hogy vagytok?
17873. RenCsibi (válaszként erre: 17867. - Mano-Gabi)
2015. ápr. 23. 17:09

Hogy vagy Gabi? Minden OK? Érzel valamit? A múltkor írtad, hogy hasonlókat éreztél, mikor sikerült, ez nagyon bíztató! Meg az is,ha ET+14. lesz vérvétel és még nincs jele vérzésnek (reméljük).

Szurkolok!

Jó kérdést tett fel Vica, talán teszteltél? Bár azt biztos megosztottad volna velünk! ;)

17872. neoma (válaszként erre: 17871. - Youlcsi)
2015. ápr. 23. 15:03
nekem a fiam spontán baba volt szinte rögtön terhes lettem vele, 5 éves korában kezdtük el tervezni a tesót...15 lett mire összejött sajna. Fura az élet. Én sem hittem soha hogy lombikozni fogok, de a sok helyben tötymörgés (clostys kúra) után örültem hogy elkezdtük. Persze itt aztán megjárja az ember a hadak útját, kinek hamar sikerül...nekem kijutott rendesen, de most 1 évesen itt szuszog mellettem, és 1 mp-ig se bánom hogy belevágtam.
17871. youlcsi (válaszként erre: 17870. - Solano)
2015. ápr. 23. 14:09

köszi, hogy leírtad :)

ha első gyerekről lenne szó, akkor máshogy érezném. és lehet, ha belevágunk, már mást fogok gondolni.

és lehet, eljön majd az az idő, amikor a másodikat is legalább annyira, ha nem jobban szeretném, mint az elsőt... de egyenlőre simán "csak" szeretnénk, és az akaratos, makacs, hisztis (és csodaszép, okos, tökéletes) 4éves mellett még ez sem mindig biztos.

17870. Solano (válaszként erre: 17862. - Youlcsi)
2015. ápr. 23. 13:57

Szia Youlcsi!

Én is így voltam mint te, hogy elképzelni sem tudtam, hogy nekem lombikom legyen, de nagyon szerettünk volna már gyereket a férjemmel. Nagy tortúrának gondoltam ezt az egész kivizsgálást és lombik kezelést. Igaz, hogy az is! De amikor elkezdtük, már nem tűnt annak. Vártam minden egyes vizsgálatot, azt éreztem, hogy ezzel mindig egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy gyerekünk legyen és így is lett. Szerencsés vagyok, mert nekem elsőre sikerült, már 2,5 hónapos és itt kalimpál és gőgicsél mellettem, egy zörgős színes plüss madárral. Nagyon aranyos!

17869. NLVica (válaszként erre: 17867. - Mano-Gabi)
2015. ápr. 23. 13:46
Mi a mosoly tárgya? Csak nem teszteltél? Izgi, nagyon szurkolok!
17868. NLVica (válaszként erre: 17865. - Neoma)
2015. ápr. 23. 13:34

Én is inkább a 36 hétben egyezek ki. A méhem mindig két héttel nagyobb, mint a terhesség kora és ezért számítok arra, hogy nem lesz 38 hét. Aztán persze meglátjuk.

Mindenképpen császár lesz, nem lesz egyszerű, de utána itt lesznek a babák.

17867. Mano-Gabi (válaszként erre: 17866. - Neoma)
2015. ápr. 23. 13:18
igen :)
17866. neoma (válaszként erre: 17864. - Mano-Gabi)
2015. ápr. 23. 13:01
Gabi!! Holnap vv?
17865. neoma (válaszként erre: 17863. - NLVica)
2015. ápr. 23. 13:01

huuu az már hamar elmegy majd :) nálam is 38 volt a cél, de mondtam doktorunknak ne élje magát bele, mert anno a fiam is 36-37 hétre született.

A vicc hogy Bogi is napra pontosan ugyanakkor született terhességi napilag mint a tesó, csak majd 1 kg-val nehezebben :)

Drukkolok neked nagyon hogy minden könnyen és rendben menjen :)

17864. Mano-Gabi
2015. ápr. 23. 11:56
Remény ma voltál vissza Uh.n??
17863. NLVica (válaszként erre: 17860. - Neoma)
2015. ápr. 23. 11:07
Szia Neoma! Még csak nagyjából beszéltünk a szülésről. De a 38.hét lenne a nagyon maximum, amíg várunk. A betöltött 36 hét elérése lenne ideális. Most 27 hét 4 napnál tartunk.
17862. youlcsi
2015. ápr. 23. 10:52

Kata!

köszönöm a hozzámszólásodat, illetve mindenkiét.

sokmindenben igazad van. abban mindenképpen, hogy nem vagyok biztos önmagamban. vagyis inkább azt mondanám, hogy abban biztos vagyok jelenleg, hogy nem bármi áron szeretnék tesót a Mukinak.

Most komolyan, lehet, hogy tök baromság, de én elképzelni nem tudom, hogy nekem inszeminációm, vagy beültetésem legyen :o

biztosan nagyon naív vagyok, de gondoltam, valamilyen módon csinálnak nekem rendes ciklust (ami mondjuk tuti nem egyszerű, mert még sohasem volt olyanom), és a többit a természetre (meg ránk) bízzuk. nem akarok futószalagra kerülni, és pont a kisfiam miatt gondolom azt, hogy nem engedhetem meg, hogy bedaráljon a rendszer.

vagy "sokat" akarok?

17861. MKata0621 (válaszként erre: 17847. - Youlcsi)
2015. ápr. 23. 10:41

Youlcsi ne haragudj nem szeretnélek megbántani,sőt én is biztatni szeretnélek!De nekem az az érzésem az írásaid alapján,hogy abszolút nem vagy biztos önmagadban és hogy egyáltalán belevágtok a lombikba,mi pedig itt noszogatunk,győzködünk,hogy menjetek! Nos,először is szerintem hétvégén ha hazajön párod,üljetek le és alaposan beszéljétek meg,hogy tuti szeretnétek-e kis tesót,mert a párod támogatására óriási szükséged lesz anélkül nem megy!Emellett jó nagy adag bátorság,akaraterő,lelkierő,hit és bizalom kell a tarisznyába ha elindultok ezen az úton!Azt látom,hogy az eddigi orvosodban nagyon bízol,ami tök jó,de nem véletlenül mondta hogy ő már nem tud mit tenni és keresd fel a klinikát,itt is egy szuper,lelkiismeretes csapat dolgozik,akikben bízhatsz és bízni is kell,viszont nem belgyógyászok ezért is írják a lányok,hogy sok minden bajunknak magunk kell utánajárnunk!A másik amire felcsillant a szemem,azt írtad "rengeteg clostit beszedtél,többet is,mint szabadott volna" Na,hát a lombiknál súlyos hormon gyógyszereket és injekciókat kell használni az orvos utasítása szerint,ezeket nem lehet csak úgy "ész nélkül" bekapkodni,mert többet árthatsz velük,mint használnának!Nem tudom utána néztél-e,hogy miből áll a lombik,de röviden és tömören: mielőtt mesterségesen stimulálnák a szervezeted,hogy minél több érett tüszőt produkáljanak a petefészkeid,amit műtéti úton leszívnak,válogatják majd mesterséges megtermékenyítésen esnek át(a petesejtek) előtte vérvételek,átjárhatósági műtét,ha találnak valamit újabb műtét,de neked még a ciklusodat is vissza kell hozni(ami egyáltalán nem egyszerű) egy barátnőmnek 6 éve próbálják visszahozni,az Ország összes lombik központját végig járták) És nálam is 8 hónap telt el vizsgálatokkal,műtétekkel,mire eljutottam az első stimulációig és akkor még nem is említem utána milyen borzalmakon mentünk keresztül! Nem elrettenteni szeretnélek,hanem hogy tudatosítsd magadban,hogy Te ezt akarod-e vagy sem!?

Minden fejben dől el,ha valamit szeretnénk elérni akkor nehogy már egy kis diéta vagy életmód váltás álljon az utunkba!!Tudod itt a fórumon nagyon sokan nagyon régóta küzdenek,teljes szívükkel-lelkükkel és bármit megtennének és meg is tesznek,hogy egy új élet kezdete elinduljon végre és szépen fejlődjön a pocakjukban,méhükben és Ők is részesei lehessenek annak a csodálatos érzésnek amit,Neked és most már sokunknak a Jó Isten megadott!Egyébként szívből gratulálok a kisfiadhoz!Szóval,a lombikosok élete egyáltalán nem könnyű sőőőőt....de Én kívánom Nektek a legjobbakat és,hogy elinduljatok ezen az úton,azért tényleg rágjátok át a pároddal!Itt a fórumon biztos,hogy minden segítséget meg fogsz kapni,Én sokat köszönhetek a lányoknak!

Ne haragudj a liturgiámért,de ez napok óta nyomta a lelkem,csak a 3 hónapos kislányom,leköti minden percem és most volt időm kiadni magamból :))

17860. neoma (válaszként erre: 17859. - NLVica)
2015. ápr. 23. 10:29

Vica K doki mondta mi a tervezett szülési heted amíg elviszitek ha nem indul be? :)

hol is tartasz most?

17859. NLVica (válaszként erre: 17858. - Koma)
2015. ápr. 23. 09:48
Az uh is mutatta, meg a magas anti értékek. A lombik előtt voltak Clostys hónapok, meg inszemek és ezek előtt már szedtem a 50 mg Letroxot. A lombik előtt is szép 0,8-as tsh-m volt, de a szurizás alatt felment 2-re. És így lettem ikerterhes.
17858. koma (válaszként erre: 17857. - NLVica)
2015. ápr. 23. 09:27
Akkor nálad az UH mutatta, vagy a t3-t4 vvt? Kaptál rá valamit? A lombik előtt?
17857. NLVica (válaszként erre: 17856. - Koma)
2015. ápr. 23. 08:07
Igen alulműködő, mert a pm ultrahang szerint néhány helyen már hal el a szövet, így a jó tsh ellenére sem tudja teljesen ellátni a funkcióját. Én már nézettem tb alapon t3, t4 értékeket és a terhességem elején is volt erre vérvétel. Nálunk is szépen végigmegy a családban a nőknél a pm probléma.
17856. koma
2015. ápr. 23. 07:21
Nem mondod Vica! Erről lemaradtam! 1 körüli volt a TSH-d, és mégis alulműködött a PM-ed? Elgondolkodtattál! Ugyanis nekem utolsó alkalommal 1,8 volt, de gyanús, hogy nálam is van bibi. A családban elég sok a PM-es. Már egyébként is gondolkodtam, hogy elmegyek magánlaborba, jobb a tuti, mint a bizonytalanság. Ha a TSH rendben van, akkor tb alapon nem nézik a t3-t4-et...
17855. NLVica (válaszként erre: 17852. - Biba)
2015. ápr. 23. 06:19
Biba, nekem csak akkor mérték az antikat, amikor kiderült az alulműködés, azóta nem is nézték.
17854. NLVica (válaszként erre: 17850. - Koma)
2015. ápr. 23. 06:17
Koma, nekem is azért derült ki későn az alulműködés, mert a tsh-m jó volt és ráadásul 1 körüli értékeim voltak mindig.
17853. biba (válaszként erre: 17847. - Youlcsi)
2015. ápr. 22. 20:54
Én is nagyon nehezen vettem rá magam, pedig már korábban is tudtam, hogy kéne, de szerintem főleg az az ami segített.
17852. biba (válaszként erre: 17850. - Koma)
2015. ápr. 22. 20:51

De, de mivel pajzsmirigy alulműködésem van azt mondják hogy sosem lesz jó és nem kell vele foglalkozni.

Már nem járok a stimu óta és akupunktúrára sem. Most már csak arra figyelek, hogy ne egyek cukrot és fehérlisztet, de az elején betartottam amit a természetgyógyász mondott, húst sem, tejet sem, semmi savasító étel, gyümölcsből is csak savanyú alma, grépfruit és savanyú kivi.

17851. koma (válaszként erre: 17847. - Youlcsi)
2015. ápr. 22. 19:31

Jól látod, a 2,9-es TSH valóban magas, csak az a baj, hogy a mediben sem foglalkoznak vele különösképpen, amíg határértéken belül van... :(

Pedig lentebb megosztottam egy hivatkozást, sőt mindenhol azt olvasom, hogy 1-1,5 között a jó babásodáshoz...

17850. koma (válaszként erre: 17846. - Biba)
2015. ápr. 22. 19:29

Antik, nem túl magasak kicsit? Tök érdekes, hogy a TSH-d ennek ellenére jó...

Jársz még talpmasszázsra? Én előző hónapban csak 1x tudtam menni, meg is van az eredménye. Úgy görcsöltem, és nem is úgy tisztultam mensikor, mint amikor minden héten mentem... :(

Akkor te tulképp cukormentes diétát követed? Tej, liszt? Mire vonatkozott a diétád tulajdonképpen?

17849. youlcsi (válaszként erre: 17848. - Választott)
2015. ápr. 22. 15:11

ezt még sosem hallottam :o lehet, kipróbálom.

bár nálam éhgyomorra a kávé a legelső (na, mondjuk aztán az sem gyomorbarát, attól mégsincs semmi bajom)

17848. Választott (válaszként erre: 17847. - Youlcsi)
2015. ápr. 22. 15:05
A langyos vizet 1/4 citrommal nem próbáltad éhgyomorral?Az fogyaszt, én próbáltam és fogytam is. Igáz a TSH-m is jó, 0.87, azért is fogytam.
17847. youlcsi (válaszként erre: 17845. - Biba)
2015. ápr. 22. 13:39

Én nagyon bíztam a clostiban... 5 éve sikeres volt, most miért ne lett volna az?

beszedtem rengeteget... többet is, mint szabadott volna, és még csak peteérésem sem lett tőle.

én azt gondolom, nálam akadály a 2,9-es tsh is. ezzel itt kisvárosi kiskórházban nem foglalkoznak, mert ref.értékeb belüli. szerintem magas. gondolnám, ha ez rendben lenne, akkor jobb lenne a helyzet.

komolyan katasztrófa. hízom mint egy disznó, csomókban hullik a hajam, nincs ciklusom...

inozitol, metformin mint halottnak a csók...

na igen... nálam a diéta az, ami nagyon mumus. tudom, hogy kellene, de képtelen vagyok diétázni.

ezt a részt baromi nehéz összeegyeztetni gyomor-bélrendszeri zavarokkal.

17846. biba
2015. ápr. 22. 13:23

Hétfőn voltam 4. napi vv-n.

eredmények:

TSH 1,32

antiTG 75,4

anti TPO 267,6

LH 6,7

FSH 5,5

ösztradiol 158

tesztoszteron 0,9

prolaktin 2,5

Vélemények?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook