Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)
Mi is minden vizsgálatot Pécsen csináltattunk, minden vérvételt stb., az volt a biztos, amit az ő laborjuk végzett! Én már nem bíztam senki másban addigra (3,5 év ide-oda járkálás után kerültünk Pécsre), és az itt eltöltött évek alatt, ami 3 év volt, 5 beültetés, vérvételek, konzultációk, tükrözés, leszívások, UH-ok, spermavizsgálatok, genetikai vérvételek stb. stb.... aztán vettek egy párszor vért a laborban! :) És itt mindig kedvesek, rendesek, normálisak voltak ééééésss SOHA nem durrantották el a vénámat, ami nekem a közeli városunkban mindennapos eset volt, mondván nekem nincs vénám! Pécsen szinte az ajtóban álltam még, már levették a vért kékülés nélkül! :)
Mi 120km-ről jártunk Pécsre, ott született a Kislányom. Annyi, hogy mi a Várnagy dr paksi magánrendelésére jártunk, az "csak" 80 km volt, de a kötelező UHokra és vizsgálatokra Pécsre mentünk.
Szia!
Én is használtam az utolsó 2 beültetésnél Prolutexet. Ugyanúgy voltam én is, mint mkj21, az első 3 beültinél csak Crinon volt, akkor a vérvételig sem jutottam el, megjött korábban, a 4.-nél volt már Prolutex, akkor legalább levették a vért, de a hcg 1,18 volt, vagyis 0.
Éééés az 5. beültinél, ami fagyasztott volt, akkor is volt Prolutex, és vérvétel, és hcg! :) Akkor már 345! :) Prolutex nélkül nem lett volna.. és így is a 9. naptól barnáztam 9. hétig! :(
nevet változtattam :)
én vagyok mandella. sziasztok.
új élet reményében. szóval minden rendben ment szerencsére, normálisak voltak, és kifénymásolták azokat a papírokat, amik nekem kellhetnek.
Szia! A beültetés utáni 2 hét naaaaagyon hosszú, próbálj kikapcsolódni. Én 2 beültetésnél is használtam a Prolutex szurit, mivel anélkül még a vérvételig sem jutottam el. Az ára húzós, főleg, hogy a 12. hétig kellett szúrni, de megérte, 2 évesek a gyerekek, következő ciklusban megyünk a fagyibabákért.
Gondolom, hogy milyen ideges lehetsz! Drukkolunk! :-) Ha egy tanácsot elfogadsz: légy határozott és magabiztos! (Mondjuk ezt magamnak is mondhatnám... szoktam is! :-D) Sok orvos él tévképzetben, miszerint a betegek vannak őérte és a hierarchiában a beteg felett helyezik el magukat, csakhogy fordítva igaz, az orvosnak azért van munkája, mert van beteg, aki fizeti a TB-t!
Sziasztok! ET+5 napnál járok. Csak érdeklődnék, h van e köztetek vki, aki épp hasonló helyzetben van. :) Rossz ez a bizonytalan várakozás. Ptolutex inj vki használt már amúgy? Tapasztalat? Köszi
Jaj lányok. Olyan ideges vagyok. Szorítsatok, lecci, ma megyek kikérni a volt intézményből a papírokat... Mert tegnap beszéltem Peccsel, és kell. Felhívtam nagy nehezen a volt dokimat, nem volt vészes, megértő volt stb. De én még mindig ideges vagyok emiatt.
Mondjuk az első nekem is otthon volt 😆
Aztan soha többit ott semmit.
mondjuk nekem a konzi előtt 2 ciklussal volt a vv, így nem volt gond h kesőbb lett eredmenyem.
En is kb 135 km ről megyek...jobban szeretik az ő laborjukat. Ultrahangra is oda mentem..utiköltsegtérítest is kérhetsz 😊
Nekem is mondták, hogy vihetem, mert sokat kellett nekem is utazni, de vagy 3-4 hét itthon az eredmény, mert itt összevárnak többet. Inkább utaztam. Igazából abból tudnak olvasni a mediben. Lehet jobban jársz, ha csúsztatsz picit. Ha meg van minden papír, akkor azonnal adják a kezdéshez a recepteket is. Legalábbis nálam így volt.
Nem, én messziről megyek, úgyhogy vinnem kell az első konzultációra az eredményeket! Az időpontkérésnél mondták, hogy a 3. és 21. napi hormoneredményt és a párom vizsgálati eredményét már jó, ha viszem!
Nem a mediben adtak vv re beutalót?
:-( Basszus, a 3. napi véreredményemre már több, mint egy hete várok és még mindig nincs meg, ha a 21. napi is ilyen tempóban készül majd, akkor nem lesz meg mire kell mennem az első konzultációra! :-((( Az ez előtti véreredményem pedig 2016. tavaszi! Nem volt semmi gond, a hormonok szerint és szerintem is van peteérésem (érzem és a hőm is mutatja)!
Szerintetek van értelme így is elmenni, hogy csak félig van meg a hormonvizsgálat, vagy inkább tetessem át az időpontunkat?
Köszi, tovább erősítetted az eddigi elgondolásomat, hogy Pécsen kell szülnöm! Basszus már erről beszélek, pedig még ... Egyébként valahogy mindig az volt bennem, hogy nekünk ikreink lesznek. A párom is folyamatosan ezt mondja és mindkettőnknél az egyik nagyszülő ikerpárként született, úgyhogy benne van a pakliban! :-)
Csak egyet mondok neked ami a pécsi Klinika mellett szól, az hogy van újszülött és koraszülött intenzív, így ha korábban érkezik egy baba vagy valami baj van (de ne legyen!!!), akkor ott helyben el tudják látni. Nekem az egyik ikrem a koraszülött intenzívre került a pehelysúlya miatt és megnyugtató volt, hogy ott helyben ellátták. Persze nagyon sok alternatív dologra is van lehetőség, ha minden rendben megy a szüléssel és azt gondolom, hogy nagyon profi ott az orvosi ellátás.
Én is 72km-t utaztam hozzá de megérte. Mondjuk én mire terhes lettem, már Ő volt a magándokim is...
Köszi az infót! Mi elég messze lakunk, de már így látatlanban is azt mondanám, hogy inkább ott szülnék, mint itt! Valahogy elvesztettem a bizalmam az összes itteni orvosban, mindenkiről hallottam rosszakat sajnos és az alternatív megoldásoknak itt egyetlen orvos sem ad teret! Pl. nem tudom, hogy ott hogy működnek a dolgok, de már a szülésre gondolva is egyáltalán nem rajongok azért, hogy vágnak (mármint gátat) ha kell, ha nem! Gátvédelemről itt hallani sem akar senki!
Úgy volt, hogy a beültetés után két héttel volt vérvétel, hol kiderült, hogy sikerült a lombik. Utána egy héttel ultrahangra kellett menni, ahol látszott a két petezsák, majd újabb két hét múlva akkor már 7 hetes várandósan újból mentünk, akkor már mindkét babánál volt szívhang is. Ekkor kérdezte meg a doktor úr, hogy elmegyek más nődokihoz terhesgondozásra vagy maradok nála. Én nála maradtam, hozzá jártam terhesgondozásra majd a szülésnél is ott volt.
úgy vágyom már egy normális dokira!! mármint meddőségire.
a helyi mezei nőgyógyászom egy isten, de sajnos ő csak addig tudott velem foglalkozni, amíg "elért a keze" - tyű, ezt aztán jól megmondtam :)
közben már készítgetem össze a mappámat, remélem, Várnagynak tetszeni fog, hogy szép rendben le lesznek fűzve az eddigiek, friss leletek, régebbiek is, gyönyörűszép kék mappába, úgyhogy csinálhatna nekünk egy kisfiút :)
És ekkor már privátban fogadtátok meg? Vagy már a terhesgondozás idejére is privát dokit volt? Azt hittem, hogy aki hozzájuk jár az egyértelműen ott is fog szülni!
Annyira nem vagyok képben, hogy hogy működnek ezek a dolgok. Eddigi életem során igyekeztem kerülni az orvosokat! Úgy látszik ez a karmám és nem menekülhetek egész életemben a fehér köpeny elől!
Jaj de jó, ennek örülök! Kicsit megnyugodtam itt a nagy izgalmak közepette! :-)
Pont most olvastam egy cikket, hogy Fejős Évánál sem vette észre sokáig az orvosa, hogy pajzsmirigy problémája és petevezeték elzáródása van, csak orvosváltás után derült erre fény és lám 49 évesen szült!
Hát az én dokim sem tapsikolt örömében, hogy magamtól elindultam, hogy végre történjen valami! Amikor beutalót kértem a hormonlaborra (3., 21. napi), akkor tőlem kérdezte, hogy mit nézzenek! Na ezen dobtam egy hátast! Hiába, nem szeretik, ha a páciens nem akar alárendelt szerepben lenni és a saját érdekeit próbálja képviselni, esetleg nem nyugszik bele, amit mondanak!
Nekem is a Kovács doktor volt az orvosom a lombik alatt, meg nála voltam a terhesgondozáson is. Amikor beindult az ikrekkel a szülés, akkor telefonon hívták és 10 perc alatt a klinikán volt.
A Várnagy doktort is ismerem az inszemek meg a beültetés kapcsán, ő is nagyon normális.
Én nagyon szeretem, Ő lett a választott nődokim is, nála szültem....
Bírom hogy az alternatív dolgokat sem utasítja el, ha valami új lehetőség , vizsgálat volt rögtön mondta és csináltuk..
Sok mindent köszönhetek neki.
Ezt nem tudom pontosan. Most vissza olvastam az üziket, jelentkezett egyetemre, jövőre kezdi!
Igen, lehet menni rögtön, iyen esetben csak egy UH van a 9. napon, utána már a beültetés napja! :)
Bár nekem nem volt fagyasztott beültetés, de mondták, hogy a sikertelen lombik után lehet a következő ciklusban a Fet
:-) Remélem én is bebabásodok még a következő szülinapom előtt, minden gondolatom e körül forog!
Milyen tapasztalataid vannak a dokival, kedves? Nekem nagyon sokat számít, hogy mennyire emberséges, szimpi egy orvos!
igen...következő hónapban lehet menni
Én is hozzá jártam és 39 voltam mire terhes lettem :)
További ajánlott fórumok: