Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)
A fagyibabák sorsa a következők lehetnek: beültetik őket a remélt tesó érdekében, vagy tovább tárolják őket fagyasztva 5 évig ingyen, majd 10000/év. Azokkal az embriókkal kapcsolatban, amiket nem használ fel a pár a következőket lehet még tenni: felajánlani kutatásra, megsemmisíttetni vagy felajánlani más párok számára.
Nekünk az első lombikunkból születtek az ikreink, valamint maradt 6 embriónk. Sokat gondolkodtunk azon, hogy vállaljunk-e még beültetést. Mivel a méhsövény műtétem és a császármetszés miatt kétszer vágták át a méhem és a hasfalam, így nem lenne kockázatmentes egy babavárás. Továbbá az ikrek 35 hétre jöttek és félnék egy koraszüléstől is. Sokat gondolkodtunk, mert volt egy időszak amikor még vágytunk babára, de átgondoltuk és úgy döntöttünk, hogy nem ültetünk be több embriót. (Ha egyszer természetes úton összejönne egy baba, természetesen őt megtartanánk.)
Így úgy döntöttünk, hogy esélyt adunk más gyerektelen pároknak és a 6 embriónknak is, felajánlottuk az embriókat más pároknak. Ha már mi nem tudtuk őket vállalni, az szóba sem jött, hogy kutatásra vagy megsemmisítésre ítéljük az élet lehetőségeit.
Én is ezt mondtam, hogy bármi lesz is, nem hagynék fagyiba egyet sem.
Elvileg 5 évig tárolják őket, és utána? Mi történik, ha nem kerülnek beültetésre. Bele sem akarok gondolni. Bár nem hinném, hogy bárki otthagyná...
Írok így mindenkinek, nem válaszolgatok egyesével :)
Az az igazság, hogy így 3 gyerek után már nem megyek több stimus lombikra. De mikor az elején elkezdtük, akkor megfogadtam, hogy soha sem hagyok "ott" egy embriót sem. Na persze akkor még nem gondoltam, hogy így alakulnak a dolgok :D
Na de egy a lényeg, van még 3 fagyibabánk egy "csomagban" fagyasztva, őket hazahozom, és ennyi.
Erre mondja Apa, hogy kipróbáltunk egyet, aztán lett kettő. Kipróbáltuk a kettőt, lesz három?!? Azt hiszem azonnal agyvérzést is kapna, még ha újra kettő lenne, akkor is :D :D
Szia!
Saját tapasztalatom erről nincs, de olvastam korábban, hogy van akinek ennek ellenére sikerült spontán...! ;)
Írtam privit.
Szia koma!
A hétfő már nincs messze! :) Szorítok nagyon!!! :)
Én erről még nem is hallottam. Érdekes, hogy ti már mennyire képbe vagytok dolgokkal.
Köszi! Nem, sajnos még nem sikerült eddig...
Sziasztok!
Van v.ki,akinek pozitív PCT eredménye lett?
Örülök, hogy belevágtok! :)
Az akaratot ne is mondd. Anyukám egy szent nyugalmával ès türelmével van megáldva, de kihozzák a béketűréséből.
Nóri úgy megveri Gergőt, hogy én fakadnék sírva.
A legnagyobb gondom, hogy még mindig képesek órákat ébren lenni.
Igen. 20.hettől itthon kellett feküdni.Aztán pár nap Baja, majd szülésig Pécs. Csak a legszükségesebbekre keltem fel.
A gyulladások felfázásokból alakultak ki. Kamasz koromban sokszor volt. Felülfertőzték a nőgyógyászati szerveket. Ezért is záródtak el a petevezetők.
Az ikrek bandájából van még 10 sítáborozónk.
Aztaaaaaa! Ezt már alig lehet követni! :D
Ezek az ikres Anyucik nem semmik! :D
Nagyot néztem most, hogy Ti is újra neki futotok még!
Na.... én meg az Egykémmel itt agyalok minden nap, hogy mit is csináljak majd....
További ajánlott fórumok:
- A Sote I. mint meddőségi központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?