Párom nem akar gyereket mert Drága! Önbizalmat kérek (beszélgetés)
Szerintem aki a gyerekvállalást anyagi szempont alapján nézi (főleg az elsőt!) annak nem is lesz
:((
Igen, én kompromisszumokat hozok.
Csak ha azt érzem, hogy húzóckodik a komoly dolgok bevállalásától, és csak beszél róla, akkor ...
...úgy kell kikényszeríteni belőle a dolgokat, ez meg így cseppet sem romantikus. Fél mindentől, és valahogy nem akar bevállalni engem.
Hiába vettünk gyűrűt, mintha el akarna szaladni. Amikor meg beszélünk róla, nem őszinte.
Adok még időt neki, de nem sokat. Nekem férfi kell, aki akar engem. Jobb ezt házasság előtt tisztázni.
De legalább nem vagyok egyedül a problémámmal:)
Ezért írtam, hogy még mindig meggondolhatja magát, de ha 3 év a célkitűzés és még egy fél évet "ráhúz" az még nem a világ vége.
Nehéz kérdés, mindenesetre.
Magamból kiindulva, ha nem jutnék dűlőre a gyerekkérdést illetően, ésa pasim elzárkózna az egésztől, ÉN elhagynám. Akkor is, ha a férjem. Még a római katolikus egyház is "megbocsátja" a válást, és újra engedélyezi a templomi esküvőt, ha a házasság azért ment tökre, mert a házastárs nem akart gyermeket.
Ha olyan lennék, mint a többiek- de nem vagyok, persze- azt mondanám, hogy várd ki, amíg magától nem akarja. A pasikra a környezet jobban hat, mint az egyszem 'asszonyka'. Én rohadt türelmetlen vagyok, én nem tudnék várni. Ezért kérdezek meg mindent előre, és ha tudom mit mond, és mit akar (na jó, benne van a pakliban, hogy még mindig meggondolhatja magát) és azt mikor akarja, túl nagy meglepetés nem érhet.
Előre ki kell tűzni körülbelüli időpontokat.
Érdekes.
Én nem vagyok kismama, csak hasonló korú/helyzetű.
Innentől csak az lesz a probléma, hogy sosem fogod tudni később, hogy a párod tényleg akarta-e a gyermeketeket.
Megnéztem, basszus, milyen csinos vagy ugrania kellene kettőt örömében, hogy Tőle akarsz gyereket.
Én keresnék valami jó állást(ügyvédi irodában asszisztens pl), nyitva tartanám a szemem, és csak akkor szülnék, ha ő hozná fel, mert ebből így szétválás is lehet, ha ráerőlteted.
Másik: Miért nem kérte még meg a kezed? Legyél kicsit aggilisebb kislány, mert kihasználnak!
Manapság a férfiak nagytöbbsége balfék, és számító. Nincs már a nagy szerelem, és önfeláldozás. Magad kell menedzselned az életed.
Aki egy igazi férfit talált, azt pedig szívből írígylem :)
Nos nem nagyon költök magamra így nem mondhatom, hogy drága vagyok. Csak kajára hitel, rezsire költünk. Másra nem.
Ebben az évben nem megyünk nyaralni, bár sztem neki van félretett pénze és nem vinne csak úgy :-(
Próbálkozom gyereknevelésről beszélni, és elárultam neki, hogy ide felraktam egy topikot és hogy beszélgetek veletek, de semmit nem mondott rá.
Lehet tényleg nem ő a választottam? :-O
Én figyelek,de mivel hasonló cipőben járok, mint te, tanácsot adni nem tudok:(
Most hétvégén nekem is volt egy beszélgetésem párommal, talán hamarosan belekezdünk a gyerektervezés gyakorlati részébe.
Sajnos elég nehéz ezekről a dolgokról beszélni. Én mindig a lényegre török, lehet ez a gond.
Kérdés volt pár hete:
Szivem mikor szeretnél gyereket?
válasz:
Ma már nem.
Hm. Szóval nem tudom mit csináljak :-(
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a párom. 4 hete szültem neki gyereket, akit mindketten akartunk. Van valakinek valami ötlete, hogyan hódíthatnám vissza?
- Hogy lett önbizalmatok szülés után? Már a párom sem kíván.
- Ha szeret a párom, miért nem akar gyereket?
- A párom nem akar második gyereket
- A párom exfelesége ellenem uszítja a gyereket, mit tehetek?
- Szeretnék gyereket, de a párom még nem!!