Parasztdiéta (beszélgetés)
Én sem szeretem a mélyhűtött sült krumplit.
Nem műnek tartom, hanem egyszerűen nem ízlik. Vagy nagyon ropogós, vagy nem ropog egy kicsit sem, vagy nem pirul meg rendesen, vagy túlsül. Tehát, nem a kedvencem.
A fajtától, tárolásból adódó minőségtől, olaj vagy zsír hőmérsékletétől, sütési időtől is függ a kész élet milyensége, és ami tényleges eltérés van a kettő között, az a nyers burgonya hűmérséklete. A fagyasztott ropogósabb lesz.
Ízlésről nem lehet vitatkozni. Te azt szereted sokakkal együtt, én meg mást egy másik táborral.
Életemben nem ettem még fagyasztott krumplit, hála az égnek.
Csak múltkor láttam a boltban, hogy mennyire drága, és megjegyeztem, hogy ennek az árán kb. 10 kg friss krumplit lehet venni, ami egy zsáknyi. Azért nagyon nem mindegy.
Azért a krumplit nem szokták másra cserélni. :o)
Amúgy egy rendes finomított olajnak nem sok íze van, inkább annyi lehet a különbség, hogy nincs olyan íze, mint a zsírnak.
Én nem is szeretem az izét, apósom mániája, hogy csak avval lehet náluk főzni. Nem is értem, hogy lehet vele egy pörköltet megcsinálni.
Egy ismerősöm mesélte, hogy náluk nyaraltak a német rokonok és sütött krumplit, a németek el voltak ájulva, hogy lehet ez ilyen finom. Ismerősöm válasza: zsírban sütöttem és tényleg krumplit.
Ha kisütöd a szalonnát, a liba-kacsahájat, akkor legalább tudod, hogy mit csináltál... De az olajnál...??? Néha iszonyatos a szaga. Egyszer láttam dokumentum filmet az olaj készítéséről. Azóta csak néha használom...
Köszönő viszonyban nincs a 10-20 évvel ezelőttivel.
12 kilót fogytam minden féle diéta nélkül, hogy elkezdtünk állatokat tartani és a kertet is nagyban csináljuk a kenyeret is magam sütöm, nem mindig, de 60-70%-ban igen.
Ja és zsirral főzünk-sütünk.
Nekem megnézte a pajzsmirigyem a doki a htc vagy mi pont határ vonalon volt, de szerinte akkor is jó. Közben hallottam, hogy azt nem lehet ilyen általánosan vizsgálni. Sok mindentől függ az érték és az hogy kinek jó vagy nem.
Mi megveszünk egy egész disznót, amiből csak házi kolbászt csinálunk egész évre némi szalonnával, párolt csülökkel, sonkával... Aztán pedig fél disznóból, csirkéből, halból, nyúlból főzök egy évig. Parizer nincs egy ideje, se virsli, se pástétom-az pláne, van tojás, némi sajt, gyümölcsök, zöldségek, magok, és ezekből süti, ha megkívánjuk.
Fél év alatt tíz kilót fogytam, hogy nem éhezek huzamosabb ideig, és nem tornázom (azt azért kellene egy kicsit), viszont akkor eszem, és azt (a felhozatalból), amit akarok.
Úgy, hogy valószínűleg pm alulműködésem van...vagis ha nem lenne, talán még ettől is több lement volna.
Különben a koleszterinem tökéletes, és más értékem is.
sztem az már most is van... legalábbis saját maguknak szokott csináltatni speckót....
Az én párom amúgy már évek óta mondogatja, h kellene a piacra egy kis light szalonna :)))))))))))
Ettek régen is kenyeret csak nem ezt az állomány javítos vackot, meg ezt a lisztnek nem nevezhetőt.
Viszont nem ettek parizelt meg előre gyártott h*lyére tartósitott gyorséttermi kajákat.
A szörp gyümölcsből volt, nem cukorból meg aromából és sorolhatnám.
A húst meg nem mosták hypoval meg ecettel.
A cukor talán még az amit nem fogyasztottak ilyen mennyiségben.