Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)
Hasra tornázni? Ugye tudod, hogy lokális fogyás nincs. Szóval attól nem olvad az úszógumi... Másrészt nem túl tanácsos hasizmokat edzeni a hátizmok nélkül. Ettől csak tovább rövidülnek a hasizmok, méginkább medence lordosis lesz az eredménye, aztán támad a derékfájás. [link]
Ajánlom még ezt a cikket: [link]
Tehát ha hasazni fogsz, akkor inkább keress egy jó helyen lévő csövet, vagy bármit ami megbír. Azon hasazni jobb mint a hasprés. Lábat kell emelgetni, persze ez nem mindenkinek megy egyből, tehát lehet kezdeni térdemelgetéssel, térdtől lefelé pedig hagyod a lábad lógni függőlegesen. A hátizmokra szintén jó a cső, állig felhúzod magad a csőhöz.
tudom mi az a reflux, vagyis már csak rossz emlék.
Ehettem almával vagy gapefruittal a zsíros csülköt, ettől soha nem volt ilyen tünetem. De ugye a tökéletes emésztés és a tökéletes hasznosulás az távol van az ilyesmitől. Nekem a körmeim töredeztek, vékonyak voltak, és a rengeteg cellulóz tartalmú zöldségtől a székletben reszeltrépa szerű darabkák maradtak, ami megintcsak a tökéletlen emésztés eredménye.
A fehérjék emésztése lassú folyamat, a gyümi meg siet. Maga előtt tolja a lebontatlan fehérjéket, aztán a bélbacik kezdjenek vele amit tudnak. Ha pedig a fehérje visszatartja a gyümiket, akkor azokcukortartalma már erjedésnek indul.
A barnamaci: [link] nekem a sok gyökértől vagy gyümi és husi összeevésétől 5-6 típusú volt, most hogy a husihoz zöldeket legelek (mint a csimpánzok [link] ) gyümit meg külön eszem, most pedig 4.
Nos a testkontroll az alapból a növényi étrendet részesíti előnybe, a húsokat pedig démonizálja. Ezzel az a baj, hogy minden húsevést ellenző tanulmány egy kalap alá vesz - a jó kis rákkeltő feldolgozott hentesárut a natúr husikkal. Inkább teljes kiőrlésű felé hajlik, mint a húsevés felé. Szerintem ez benne a baklövés, de senkit nem akadályozza meg, hogy ezt korrigálva kövesse.
A vegaság ezen a ponton nem állja meg a helyét, bár tőlük is van mit meríteni, de husikat csak feldolgozatlanul vagy minimálisan feldolgozva szabadna fogyasztani, és akkor nincs baj.
Denise Minger alkotott egy ilyen étrendet, akkor akadtam rá, mikor már kialakult a mostani étrendem. Szinte mindenben egyetértek vele, ezért merem ajánlani.
Itt pedig megnézhettek egy előadását:
a prezentációja pedig itt található:
A gyümölcsre azt tartják, hogy nem szabad közvetlenül étkezés után enni.
Én reggel szoktam, éhgyomorra. Mindent karbantart, ha értitek mire gondolok.
Én kenyér nélkül tök jól elvagyok. Már megszoktam, hogy még a kolbászos rántottát is kenyér nélkül eszem paradicsommal, uborkával.
A gyümölcsről nem tudok lemondani.
Ja! és a karfiolt igazán morzsásan, tejföllel szeretem. Legfeljebb most ritkábban csinálom.
Ma sem sütöttem meg, nem volt időm a hozzávalók után menni. Mindig előre át kell gondolnom a másnapot, hogy mit fogok enni és ha kitaláltam és van is itthon, akkor megnyugszom és kész. Most főztem előre 2 napra.
Olyan, mintha még mindig attól félnék, hogy éhen fogok veszni.
Igen, és pl. az is megszívlelendő, hogy leírta: zöldség-gyümölcs legyen a napi ennivalónk 60-70 %-a. Én bő egy évig ettem így, nem volt rossz. Állati eredetűt semmit nem ettem, pici tk. kenyeret azt igen, de egyébként zöldség-gyümölcs (a zöldséget csak nyersen) és diófélék. Lefogytam, a bőröm nagyon szép lett és remekül voltam. Szóval tapasztalat: nekem a Testkontroll sem volt rossz.
Akkor miért hagytam abba?
Egy-két kilengés és visszajött a vágy a régi ízek után, lassan, de biztosan.
Most a paleo nagyobb szabadságot ad nekem és nagyon élvezem, a főzelékek, húsok, szalonna, tojás és a sok zöld, na és a gyümölcsök...mi után vágyhatnék még?
"Harmadik dolog amivel nem értek egyet, egy cső kukoricát többre tart mint a husikát. Pedig a kukorica lektinjei maga a sokízületi gyulladás csírája."
Nem lehet, hogy akkor ezt még egyszerűen nem tudták?
Én is ---éppen most is :d ----gyümölcsöt reggelizek !Tökéletes! :D
Istenem a Testkontroll megboldogult ifjukoromban volt hatalmas "divat", barátnőmék csinálták, jó is volt---délelőtt csak gyümölcs, és azt hiszem csak délelőtt ajánlotta...a többi részére már nem nagyon emlékszem, talán szét is választotta a különböző fajta kajákat...
Valóban nem kötekedésként írom, tudom ez eretnek gondolat ezen a fórumon. De az ilyen maglisztek általában tojással készülnek. Tömény hőkezelt fehérje. Fehérjék pedig hő hatására módosulnak, reakcióba lépnek szénhidrátokkal (Maillard reakció), majd emészethetetlenné válnak. Ezekkel csak a nyirokkeringés bánik el, ha meg nem győzi, lesz belőle narancsbőr stb.) Hő hatására keletkező béta-carboline vegyületek cigifüsthöz hasonlóan függőséget okoznak, akkor is nasiznod kell, mikor nincs szükságed energiára. Ilyen megfontolásokból húztam el nagyon a nyers ételek irányába.
Ne feledd, a legnagyobb fehérjefogyasztók az eszkimók is nyersen esznek sokmindent.
A hunzák hosszú életének az egyik kulcsa, hogy szűkösen állnak tüzelőanyaggal, és élelmük legalább 80%-át nyersen fogyasztják.
Jó könyv, bár pár aprósággal nem osztom a szerzők nézetét. Említik, hogy a kajával bevitt koleszterint soha nem tudjuk felhasználni. Miért? Csaknem mert oxidálódik a fazékban? Na én azért eszem nyersen a tojást, így nincs oxysterol:
Viszont jó kis vitaminbomba. Másrészt feleslegesen riogat a telített zsírokkal, és úgy általában az állati eredetű fehérjékkel.
Harmadik dolog amivel nem értek egyet, egy cső kukoricát többre tart mint a husikát. Pedig a kukorica lektinjei maga a sokízületi gyulladás csírája.
A többi gondolat nagon megszívlelendő.
Nekem sem okozott panaszt, nem is tudtam mi a különbség, míg ki nem próbáltam. Fehérjék emésztéséhez erős sósav kell, lassú folyamat.
(ezért laktatóbbak, mert hosszú időre ellátják munkval az emésztőrendszert)
Gyümik meg már előre emésztettek mint az űrhajós kaja. Színes meg fehér ruhát is moshatsz egyszerre a mosógépedben. Erről mindig a rendőrvicc jut eszembe:
-mi van a kezedben?
-termosz
-az mire való?
-amit beleteszek hidegen, hideg marad, amit meg beleteszek melegen, meleg marad
-és most mi van benne?
-egy tányér húsleves, és 3 gombóc fagyi :)
Na ja, mert működnek a puffer rendszerek. Addig csak a pisit lehet kiingatni. Ha már a vér ph értéke is kimozdulna, akkor jöhet a gyorsmentő, vagy a halottas kocsi. Lúgos víz iszogatás baromság, de azért ezt nem kellene eldobni:
Nnnna, én meg víztisztítókat forgalmazok! :)
Kancsósat is, meg ozmózisost is. A kancsós azért jó, mert kiveszi a klór nagy részét. Az ozmózisos meg elbánik az összes méreganyaggal, persze a klórral és az ő alattomos származékaival is, a gyógyszer- és vegyszermaradványokkal, mindennel, amit magadtól nem ennél meg.
Évek óta nem ittam mást, csak ozmózis vizet, meg persze abból készült teát.
Ma szabadnapot csináltam, gyógynövényeket gyűjtöttem be. Meglátom, mire megyek, a padláson száradnak. Körömvirág, cickafark, citromfű, rózsaszirom, ahhh, nem sorolom! :)
Szerencsémre én is tisztított vizet iszom. Fordított ozmózisos szűrő van a mosogató alatt.
Amióta megvan, az ásványvizet sem iszom szívesen mert annak is mellékízét érzem.
Én is simán keverem a kajákat gyümölccsel, sőt, az ebédet is mindig gyümölccsel fejezem be. Soha semmi bajom tőle.
Csak tisztított vizet iszom, annyira megszoktam és szeretem a tiszta ízét, hogy azóta men bírom meginni az ásványvizeket (csak ha nincs más).
Bármilyen furcsa, a leglúgosabb gyümölcs a citrom. A gyümölcsök nem savasítanak.
De valóban túl van lihegve ez a sav-lúg dolog, a túlzásba vitt lúgosítás legalább olyan ártalmas, mint az elsavasodás. És ez alatt nem a gyomorsavat kell érteni, hanem a sejtek ph-ját.
Milyen igaza van!!! :) :D
Én is azt használok! :) Csuda jó a vize! :)
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?