Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Sziasztok!
Most végeztem a dokinál. Műtét halasztva, jövöhéten endo mókus, göbök száma megszaporodott. Egyenlőre itt tartok.
De süt a nap!! :-)
Kriszti,nagyon szurkolok!!
Kedves Kajcsoka!!
Sajnos nekem már volt oktober 15-re időpontom és az nem jöhetett létre mert nem voltam altatható.Ott már teljesen fel voltam készülve nem pánikaltom ennyire mint most. Biztos közre játszik benne hogy az altatás mint rizikó így hogy egyszer elreszeltek nagyobb félelem van bennem mint előtte.
Az hogy közben kiderült vérzékenység is fellépet az csak jobban kicsinált.
DE igaza van Böcének, hogy csak saját magamat csinálom ki ezzel.És erősnek lenni ez után már csak jobb lehet rosszabb biztos nem .És ha átszelem ülve végig gondolom ami ebben az egészben a legrosszabb a műtét napjának az az 1-2 óra míg elaltatnak ...Én most így próbálom átvészelni és talán nem pánikolok be annyira.:-)
Kedves Anikó!!
Örülök, hogy már t dolgozhatsz és örömödet leled benne.Nagyon erős embernek tartalak és bátornak.Igaz hogy aki egy ilyen nagy műtétet kibír és átvészel abból csak táplálkozni lehet.
Vigyázz magadra és köszönök neked is minden választ amit csak eddig írtál nekem.
Jelentkezem szerdán:-)
Kedves Böce!!
Nagyon köszönöm a biztató szavaidat, sokat jelentenek számomra , főleg hogy téged pont ez a doki műtött.
A nővér nagyon aranyos akinek a kezében vagyok jelenleg (Zita nővér)Nagyon kedvesek az biztos és reménykedem benne hogy olyan szobába kerülök ahol sok jó és kedves ember van mint amilyenek Ti vagytok :-)
Írok szerdán mikor már többet fogok tudni és pontosítanak velem.Jó érzés tudni hogy velem együtt izgultok.
Szia,
igen, már dolgozom, bő 2 hónapot hagytam ki, és elég nagy küzdelem volt a műtét után minden nap, hol jobb, hol rosszabb, egy kicsit megtörtem, derült égből jött ez az egész, de minden nap egy kicsit jobb lett, és nagyon jó volt hogy mehettem dolgozni. Visszakerültem a helyemre, és mindenki őszintén örült, hogy ennyivel megúsztam és hogy meggyógyultam. Állandóan mindenki a hegemet akarja megnézni, a legtöbben azt mondják szépen gyógyul, de olyan is volt, aki kettőt hátralépett, még hogy nem olyan helyen műtöttek...hogy nem mutogatnám. :)
Ne idegeld magad te sem, inkább az energiáidat mozgósítsd majd a műtét utáni gyógyulásra.
Az építésre, ne a rombolásra.
Kedves Krisztina!
Semmi okod a pánikra, mert nagyon sokan gond nélkül átestünk ezen, sőt 1Anikónak a tiednél is sokkal komplikáltabb esete volt, és látod, ő is már gyógyul, sőt dolgozik.
Jó kezekben vagy, vigyáznak ott rád, tapasztalatom szerint rendesek a nővérek is nagyon. Nekem pl. magas vérnyomás is volt(van), és a műtét éjszakáján is jöttek vérnyomást mérni, meg vért is vettek, meg kérdezték is, hogy kell-e valami.
Szóval izgulni lehet kicsit, de pánikolni nem kell.
Ha írsz ide, majd figyelek, bár dolgozom, és be tudod állítani, hogy kérsz értesítést, ha ír valaki. De úgyis ráérsz benézni, hogy jött-e válasz neked:-)
Ne pánikolj, mert azzal csak magadnak ártasz! Higgy nekem!
Felhívtam a sebészemet, hogy ne fenje még a szikét, mert a tsh szint (átrobogtam egy másik városba levetetni, mert ugye itt az időintervallum miatt nem csinálták meg) kisebb mint 0,01. Érzem is rendesen.
Holnap látni akar, mert közöltem, nagyon fáj a jobb oldal, és a gyulladásos értékek az egekben.
Szorítsatok!!!
Sziasztok!!
Nagyon köszönöm mindenkinek hogy ilyen sokat írtatok...nagyon jól esik.
Sajnos én is pánikolok eléggé pedig már volt egy két műtétem, de valahogy ezt másképp élem meg.
Szerdán fekszem be és akkor írok nektek és remélem olvassátok és tudunk ott beszélgetni.Esetleg olyan Chet ami azonnal látszik és vissza is jelez ha írtok itt nincs?Vagy egy közös csoportban nem lehetne valamit összehozni???Tudom hogy nagy kérés, de jó lenne folyamatosan olyanokkal beszélgetni akik már túl vannak rajta és vannak tapasztalatok ha valami kérdésem lenne.
Remélem ezzel nem lettem tolakodó.Várom válaszotokat.
Crp 90, Fvs 16.
Valami nagyon nem stimmel odabenn. :-(
Ráadásul nézni kellett volna Tsh -t is, de nem nézték meg, mert 1 hete volt.
Szia Anita,
örülök, hogy jó lett az eredményed.
Én 12.06-án megyek kontrollra, és az endokrinológushoz is.
Szia Mando!
Milyen értékeid lettek?
Sziasztok!
Anita! Örülök, hogy szuper lett minden.
Én viszont nagyon elvagyok keseredve. Katasztrófa lett ma a laborom, a gyulladásos értékek az egekben. Fáj is nagyon a jobb oldali pajzsmirigyem, lehet az van begyulladva?
Kész vagyok teljesen, így közvetlen műtét előtt. Szerintem így meg sem csinálják...
Sziasztok!
Voltam ma kontroll vizsgálaton, minden rendben volt. Annyi, hogy csökkenteni kell a gyógyszeradagomat 100 mgrol 75 mgra, 0,05 a tshm. Vissza kell mennem 1 hónap vwr
Szia Kriszti!
Nem fáj egyáltalán, ha kiveszik a csovet, ne aggódj! :)
Nem, én Szegeden, és hasonlóan parázok mint Te. :-)
De túl kell esni rajta, ez van előttem. A fájdalomtól nem félek, úgyis adnak csillapítót.
Szurkolok neked. A xanax inkább azért jó, hogy ne izgulj annyira, egy kis feszültségoldó.
Kedves Krisztina!
Jobban féltem tőle, mint amilyen volt. Egy nagyon picit kellemetlen, de csak egy pillanat az egész, és már kész is. A doki jót mosolygott rajtam, ahogy ráfeszültem:-)
Utólag én is:-)
Szia!
Szerintem műtét előtt infúzióban fogod kapni a nyugtatót. Gondolom, kicsit izmosabb, mint a xanax.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?