Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Sziasztok!
Irgalmasrendi-ben tud valaki egy jó endokrinológust?
Fel a fejjel! Lehet, hogy így majd összejön a baba!
Szerintem ha ezt javasolják nincs más!
Nagyon el vagyok keseredve kérlek segítsetek!!!!:(
sziasztok!
én nekem már 10 éve van pajzsmirigy túlműködésem és több mint 1 évig nem szedtem gyógyszert és semmi bajom sem volt, de sajnos kb.3 hónapja megint kialakult!!És most az orvosaim mindenképpen a mütétet javasolják!!!!!De én nem akarom!!!!
Kisbabát szeretnénk a párommal és több mint fél éve próbálkozunk és nem estem teherbe!Azt mondták azért is nehéz mert ez a bajom!
Tud valaki tanácsot adni,mert teljesen el vagyok keseredve, hogymegcsináltassam e vagy sem!!
Az egyik fő ok amiért nem mert elhízik az ember és már nem úgy fog működni a pazsmirigye!!!!:(
szorít a nyakam, főleg ha fordítom.
köszi a választ. A befelé növő strumát h lehet észre venni? fulladás érzés jön rám, meg mikor nyelek mitha oldalra nyelnék.vékony vagyok, de van tokám és nem kicsi. van vmi összefüggés?
Nem, ez egy másik chlamydia. Az a chlamydia trachomatis ami meddőséget okozhat, nemi úton terjed, ez pedig a chlamydia pneumoniae és van mégegy, ami madaraktól kapható el, az a chlamydia psittaci. A kezelés viszont mindig ugyanaz és mindhárom nagyon alattomos.
Nekem a chlamydia a tüdőmet támadta meg és az intenzíven kötöttem ki...nem mindig ennyire súlyos, mert nagyon alattomos. de nálam a dolgok összejöttem. Chlamidya pneumoniae, Mycoplazma pneum. és legionella. A pajzsmirigyem közel 2 évig "bírta". Ekkora nagyon súlyos tüneteket produkáltam...fogyás, kézremegés, gyengeség, fulladás, idegesség, szívmegszaladás, kezdett a szememen is látszani...emiatt vizsgáltak, mert a többit a tüdőnek tudták be. nagyon el volt tolódva az összes eredményem, kritikus szintre...TSH, T3, T4. Ekkortól kezeltek pajzsmiriggyel. A chlamydiát viszont még mindig figyelmen kívűl hagyták, azzal nem kezeltek. Idén kerültem egy infektológushoz, aki megállapította a chlamydia pneumoniae-t és a pajzsmirigyet is megnézte, mert ez mindig összefügg. Ezt tőle hallottam először, de mennyire igaza van! Ez az alattomos baktérium annyi gondot csinál a szervezetben és sokan figyelmen kívűl hagyják...
Ez az a chlamydia, ami meddőséget is okozhat, vagy most nagyon keverem valamivel?
Neked ezt hogy vették észre? Tudom vérvétel, de milyen tüneted volt h elküldtek?
és persze pajzsmirigybetegségek.
Amit említettél gondolom az a TSH. Ez egy másik vizsgálat, de szintén vérből...ez bakteorológia.
A chlamydia pneumoniae a tüdőben él/het. de megtámadhatja a pajzsmirigyet, szívet, érrendszert, izületeket...egy nagyon alattomos betolakodó, többnyire baktériumként jegyzik, de ritkán vizsgálják. Felsőlégúti problémákat okoz többnyire, nem veszik komolyan...De van akinél máshol jelentkezik. Asztma, COPD, sclerozis, altzheimer...koronária...stb.
chlamydia pneumoniaet mit jelent? Házi dokinak mit kell mondanom ha ilyet szeretnék? Nekem 1 hónapja 1,5 hónapja nézték akkor 1,550 volt. Azóta változhatott?
Még az előzőhöz. Túlműködésben tilos, ennek felszívódására szolgált a gyógyszer amit elötte és utána kaptam. De sajnos nem gátolta meg! :-(
A jódnál nem erre gondoltam. Nekem jódos kontrasztanyagot adtak, amikor CT-n a tüdőmet nézték...és ebből lett a baj!
Általában a pajzsmirigyesek a műtét elött kapják a jódot. De nem mindenki !!!!!!! Van amikor kifejezetten ártalmas a jód és nem is adható !
Az erős szívdobogás bármikor rádjöhet a pajzsmirigytől is. De ez tüdő vagy szív probléma is lehet és a fulladás is mindhárom. Egy chlamydia pneumoniaet mindenképp csináltass, ez is csinálhatja a tüneteket és szintén mindhármat érinti. Nekem sajnos ez van...Egy vérvétel az egész. Talán körzetiorvos is küldhet.
És az erős szívdobogás jöhet nyugodt helyzetben is? Lehajtom a fejem fulladás érzés jön rám.
Igazad van...nálunk is a női ág a gyanús!
Nekem a második terhességem hozta ki a túlműködést, de hamar meg is nyugodott. Műtétet javasoltak, de a baba miatt elmaradt. Egy cysta keletkezett benne, amit akkor leszívtak. 10 évig eszembe se jutott...csak kicsit látszott. Garbót is tudtam hordani. A chlamydiától kapott tüdőgyulladásom hozta ki, amit 4 éve kaptam és a steroid. Hatalmas cystákkal és az összes szörnyű tünettel kezdődött. Vigyázzatok a jóddal!!! Nekem hiába adták a felszívódás ellen a kapszulát CT előtt, sajnos felszívódott belőle, még ott rosszul lettem és azóta oxigénpalackon élek...Ebből is látszik, hogy a pajzsmirigy mire képes, ha borul az egyensúly!!! Még jódozott sót sem túlműködésben és a legcsekélyebb formában sem keverék multivitamint, amiben jód van!!! Én a spirulinát is emiatt nem szedem!!!
A túlműködésnél fogyás, az alulműködésnél hízás van. A chlamydia pneumoniae-t is nézessétek meg a TSH, T3 és T4-en kívűl.
Igen, sajnos ez attól is lehet. És a heves szívdobogás, gyengeség, fulladás, súlycsökkenés, kézremegés, kidülledt szem...de ez már előrehaladottabb esetben.
Általában egyébbként örökletes maga a pajzsmirigy betegség . ( női ágon ) .
Ami még előhozhatja a szülésnél való erőlködés és a stessz !!!
A pajzsmirigyet a ki nem mondott szó betegségének is nevezik .
Mindenkinek jobbulást és remélem tudtam valamit segiteni .
Nagyon szivesen segitek SEBÉSZ ÜGYBEN. Írj privit ha gondolod.
Nem feltétlen dülled ki a szem !
A kidüledés oka ,hogy a golyva olyan mértékben nyomja a belső szerveket ,hogy PL: a szem így reagál rá. Amúgy ezt a jelenséget
BAZEDOW KÓRNAK NEVEZIK
Én nem akarok okoskodni de kicsit értek hozzá ...
Vigyázz azzal a kapszulával !!!!!!!!!!!
Eleve már úgy adják neked ,hogy az illető egy védőfelszerelésben ,csipesszel adja át neked a kapszulát . Sok bajt csinálhat ....Nem egyből hanem késöbb!!!! Emberek közé elvileg egy hétig nem mehetsz . sőt egy pohárból stb se ihatsz ehetsz senkivel . Nem véletlen .
Sajnos mindenütt más és más infót olvasjhatunk erről . Na de ugye eltelik 10 év és kidobják a nagy igazságot és max egy bocsi de így jártált....
Az elt.....xin is veszélyes!Ha már lehet választani kapszula és műtét között .... én a műtétre voksolok. Akik kapszuláznak azok sajnos gyógyszerrel tudnak élni utána mert a kapszula mennyiséget elég nehezen találják el . Márpedig a hipertirezis ugyanolyan rossz mint a hipoterireózis.
További ajánlott fórumok: