Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy-alulműködés fórum

Pajzsmirigy-alulműködés (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
34799. fildus (válaszként erre: 34759. - Tamás1985)
ma 08:37

Alulműködésem van, molett vagyok, nehezen tudok fogyni, viszont a kiló gyorsan feljön odafigyelt étkezésnél.


A túlműködésre jellemző a fogyás.


A cukorbetegség független, a pajzsmirigy "betegség+ vonza a cukor és inzulin gondokat, a pco-ra is nagyobb hajlam, ahogy az endormetriozisra is.

34798. Tamás1985 (válaszként erre: 34797. - Katt2)
tegnap 20:19

Pénzt? áh.. nem, ebben biztos vagyok hogy soha nem is kért volna. Sőt, olyat mondott, /tényleg kötődés alakult ki köztünk hiába csak telefonon beszélgettünk (rengeteget)/ hogy csináljak postafiókot ha címem nem szeretném megadni neki. Elmondta hogy szeretne olykor meglepni ezzel azzal. Volt hogy mondta, mert sokat beszéltem róla hogy a 85 col tv mekkora stb stb és de tetszik stb... és meg akart karácsonykor lepni vele. Természetesen nem fogadtam el, és mondtam eszébe ne jusson nekem ilyen értékeket küldeni ha meg is csinálom a postafiókot és megadom neki. (csak ilyen pici apróságokat küldjünk egymásnak alapon). Na mind1...olyan lezáratlannak érzem, ezért próbál a belsőm szomjazni az igazságra, a miértekre. Majd lerugózom róla. Nem volt még nekem ilyen. Sose voltam a hosszú internetes és nem találkozós ismerkedés híve és lám..

köszönöm Mindenkinek a hozzászólást!

34797. katt2 (válaszként erre: 34795. - Tamás1985)
tegnap 20:08

Semmi baj... Menekülj! Ez csak egy palit akar fogni magának, vagy még azt sem. Pénzt nem kért kölcsön? Lehet, hogy a következő az lenne...

Annyi jó csaj van a világban... letiltod, oszt annyi.


Tanulság: most már tudod, mi az a pajzsmirigy nyavalya. Ebből kifolyólag nem árt egy vérvétel évente. :)))

34796. Channa* (válaszként erre: 34795. - Tamás1985)
tegnap 20:02

Egyébként, attól, hogy mi nem tudunk szúrásos kezelésről, még létezhet ilyen.

Ne ezen múljon, hogy hiszel e neki.


A másik a működés: sokszor orvosok is összekeverik. Még a műtét előtt nagyon lefogytam, mert túlműködött a pajzsmirigyem és egyéb tüneteim is voltak. A háziorvosom helettese elküldött laborba, ahol egyértelműen látszott a mérhetetlen TSH-ból és a nagyon magas FT4-ből, hogy túlműködök, amire a doki azt mondta: tudtam, hogy pajzsmirigy alulműködése van!;)

Nem javítottam ki, úgy is csak helyettes...


És ki tudja, ha valóban 47 kg-ra lefogyott, amit simán elhiszek, mert 40 kg-ra fogytam, simán elhiszem, hogy nem áll jól neki. Engem is temetni készültek, és amikor visszaszedtem a műtét után a leadott kilókat, akkor felsóhajtottak, hogy végre megint normálisan nézek ki;)

Úgy néztem ki, mint egy anorexiás. Pont voltam egy állás interjún is, ahol még tanácsot is adtak azzal kapcsolatban, hogy mit tegyek magammal egy interjú előtt.


Tehát, én se engedtem fotózni magamat, mert konkrétan egy csontváznak néztem ki.


Ha viszont ennyire érdekelt, hogy képes voltál idejönni és érdeklődni, akkor feltehetsz néhány kérdést neki.


Hogy is működik a pajzsmirigye? Honnan kapott injekciós kezelést, amit magának szúr? Stb.


Hátha tisztázódik és nem is hazudik. Simán lehetséges, hogy csak nem jól tudja a dolgokat...


Ja, én a túlműködés kezelésnek a kezdetétől kb. 2 hónap alatt tudtam aránylag normális súlyt elérni, de még ekkor is 10 kg-al voltam a szokásos súlyom alatt.

34795. Tamás1985 (válaszként erre: 34791. - Katt2)
tegnap 19:50

Off:

Teljesen egyet értek. Túl sokszor mondta hogy összekeverés legyen. Ha egyszer mondja még oké, benézhette. De többször szó volt róla. Kifejezetten mondta "csak" ennyi baja van, és várható hogy meg fog hízni a hormon injekcióktól amit minden nap saját maga ad be magának hogy helyre álljon a hormon a szervezetében, ezért szeretne várni a talival hogy majd kövéren találkozzunk mert úgy érzi így átver ha soványon látom, és ha akkor is kellene fog akkor rendben. Ja és hozzá teszem, nem volt hajlandó képet küldeni amin nyaktól lefele is látszik. Csak a kivágott fej fotót adott, ami mint kiderült 12 éves kép volt, nem pedig 1 éves ahogy azt ő mondta nekem. . De ezt nem mondtam neki, hogy tudom, és hogy hogy jöttem rá, mert ugyis kimagyarázza...

Vége lett ennek a dolognak, mert végül elhatároztam magam hogy elég volt, szeretném ha küldene végre képet és felvállalná magát (volt más dolog is amit nem akarok már itt leírni nagyon off lenne), (egyébként ha kövér lett volna sem érdekel csak vállalja magát előttem, és ne érezzem azt hogy "ködös az egész" történet). Inkább elfogadta hogy akkor nem akarok többet vele beszélni, és találkozni sem így. Rossz volt, mert úgy érztem nem adta meg a lehetőséget hogy tisztán láthassam ki is ő előttem. Közösségi hálón in bujkált előlem, istenért sem akarta hogy ismerősök legyünk, bezzeg másokról beszélt hogy ott írtak rá, meg bejelölték egymást, viszont iszonyatosan ragaszkodott hozzám, mindig jött utánam (hívott), "visszakönyörögte magát"...stb stb...eh. Sehogy sem állt össze a fejemben mi értelme így ennek. Na elnézést az off-ért, nagyon elkanyarodtam a témától.

Off vége.

34794. *Zuzi* (válaszként erre: 34792. - Katt2)
tegnap 19:24
Okés, köszi. 50 perc cardio sem kellene gond legyen de azért odafigyelek.
34793. katt2 (válaszként erre: 34783. - Channa*)
tegnap 19:11
Na, akkor olvasás, tv-zés közben nyomogatni kell. A legjobb alkar erősítő.
34792. katt2 (válaszként erre: 34788. - *Zuzi*)
tegnap 19:08
Nem tudom, egyénenként változó. Nyugodtan menjél el edzésre, ha gond lenne a szíveddel, akkor azt úgyis fogod érezni. Akkor abbahagyod. De nem hiszem, hogy gond legyen.
34791. katt2 (válaszként erre: 34789. - Tamás1985)
tegnap 19:05

Talán nem hazudott, csak valamit összekevert. Injekciós kezelésről én sem hallottam. Ebben a pm nyavalyában az a jó ( ? ), hogy tablettával kézbentartható. Valami más lehet a háttérben, különösen, hogy írtad " nem csak ezt ".


A másik, hogyha elfogadjuk, hogy mégis injekciós kezelést kap, és eddig nem hízott meg, akkor szerencsés alkat. Kicsi a valószínűsége, hogy hízni fog.


Én biztosan nem bíznék meg benne. Ha már egy kezdődő kapcsolatban megy a titkolózás, mellébeszélés, akkor mi lesz később?

34790. *Zuzi* (válaszként erre: 34789. - Tamás1985)
tegnap 18:52
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az egész nagyon furcsa amit írtál a lányról. :/
34789. Tamás1985 (válaszként erre: 34787. - Csillag99)
tegnap 18:44

Hm. értem. Akkor hazudhatott.

Nincs cukor baja, egy szó nem esett erről. Pajzsmirigyre írta hogy szúrja magát minden nap de azt is csak 6 hónapig.

34788. *Zuzi* (válaszként erre: 34779. - Katt2)
tegnap 18:39
50 és 75 mikrogram is okozhat nagy pulzust? Jól vagyok, viszont most, hogy mondod a sportot, elég sokat kardiózom meg holnaptól járok edzeni...oda kell most jobban figyelnem? Talán ez még nem olyan nagy dózis...?
34787. Csillag99 (válaszként erre: 34759. - Tamás1985)
tegnap 18:17
Általában a pajzsmirigy alulműködők híznak , és túlműködés okoz fogyást. Az alulmüködést hormonpótlással kezelik, napi 1 tabletta. Injekciót cukorbetegség esetében adnak, súlyos inzulinrezisztenciában is adhatnak injekciót.
34786. Tamás1985 (válaszként erre: 34784. - Norma2)
tegnap 17:46
Ezt is én írtam, csak másik gépről jelentkeztem be (ami nem az én gépem).
34785. Tamás1985 (válaszként erre: 34784. - Norma2)
tegnap 17:45

Nem akarom nagyon el off-olni a fórumot, röviden annyi, megismerkedtem a lánnyal a neten keresztül, találkozni nem akart még, és az volt az indoka, hogy nála pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg mert előző házasságából a párjával 3 évig próbálkoztak és nem sikerült a baba.

Elment vizsgálatra és ott mondták neki hogy pajzsmirigy alul működése van. És mondta hogy el kéne kezdenie a kezelést, de akkor hízni fog a hormon injekcióktól. (állítása szerint pont emiatt halogatta sokáig)

És mivel tudja hogy nekem inkább az átlagos és vokonyabb lányok az eseteim, azt mondta meg akarja várni mig meghízik, és csak akkor találkozni és ha úgy is kelleni fog akkor oké... Na és ezért gondoltam utána kérdek, mert nem egészen tudtam hinni neki. (nem csak ezt) Na és így mesélte el közben hogy, otthon adja minden nap be magának az injekciót stb stb.. amit írtam lentebb.

Off vége.

34784. norma2 (válaszként erre: 34780. - Katt2)
tegnap 17:36

Nekem így mesélte el azt nem tudom igazat mondott e.

De érdekelt, ezért szerettem volna utána járni.

Pajzsmirigy alul működést mondott, és hogy erre a magán orvosa mellett hormon injekciót kap 6 hónapig. Azt is mondta, első pár napban ápolónő adta be neki, aztán már ő magának otthon minden nap. Nem tudom így igaz e ahogy elmondta, ezért érdeklődtem.

34783. Channa* (válaszként erre: 34782. - Katt2)
tegnap 17:11

Karikám van;)

Meg súlyzóim is. 1 kg-os és 2,5 kg-os.


Nekem csak akkor remeg a kezem, ha túlműködök, de ilyen a műtét óta nem volt.


Ja, a bőröm és a hajam nekem is száraz, és a légszomj is csak akkor volt, amikor túlműködtem.


Szerencsére.


Azaz, most amikor kovidos voltam, utána és közbe egy kicsit...


A műtét óta semmi bajom;)

34782. katt2 (válaszként erre: 34781. - Channa*)
tegnap 16:48

Eddig 3 ultrahangom volt, mindegyiken az volt, hogy inhomogén a pm, meg echoszegény, meg ilyenek. A doki már a nyáron mondta, hogy egyáltalán nem működik. Szóval, ez meggyógyulni biztos nem fog.


Nekem ahogy 100 főlé emelte a Letroxot, kezdődött a remegés, de csak a kezem. A bankba az a kis képernyős kütyü csak az 5. aláírásomat fogadta el. Ciki volt. Persze, finomabb munkákat sem tudtam csinálni.


A pulzusomat kicsit megemelte a Letrox, de csak mire már 175-öt szedtem. Nem vészes, a 70...72-ről felment 82 körülire. Persze, volt, hogy 100 felett volt, pedig édes semmittevésben ültem a gép előtt. De ez úgy néz ki, hogy visszaállt, most 73 körül van.


Meleg, vagy hideg van, ebben nem érzek változást, inkább csak annyi, hogy mindkettőt utálom. A meleg a strandon jó, a hideg meg a szobából kinézve. Légszomjam sem volt, megy az erőltetett séta is. Ami nem megy az a Tesco-s bevásárlás. Az iszonyú fárasztó, a tingli-tangli, hát nem az én világom. Érdekes, mert én ugyanannyit eszem, mint korábban. Most sem férne belém egy kétfogásos ebéd.


Ami viszont van, az a szájszárazság, meg a vádlim viszket. Hát vedelem a vizet, meg kétnaponta kenegetem a lábam. Tehát, valami bőrszárazság is van.


Nem kén' neked egy ilyet használnod:


[link]


Ha érdekel, akkor írok róla.

34781. Channa* (válaszként erre: 34779. - Katt2)
tegnap 16:14

Pedig, lehet, hogy sok a 175. Én úgy szedek 150-et, hogy nincs pm-em. Neked meg van, ami azért működik.


Vérvétel után nézd meg az értékeidet és aszerint csökkentsd.


Amikor túlműködök ilyen tüneteim vannak: Fogyok gyorsan és rövid időn belül.

Kéz és lábremegés, magas pulzus 120 feletti, gyengeség (ha leguggolok, akkor csak úgy tudok felállni, ha karral is segítek, buszra is csak úgy tudok felszállni, ha felhúzom karral is magam, nem tudok kinyit üdítős üveget, nem tudom letekerni a kávéfőző kupakját, stb.), nem bírom a meleget és izzadok, séta közben is kapkodom a levegőt, mintha futnék, és iszonyú sokat eszek...

34780. katt2 (válaszként erre: 34773. - Tamás1985)
tegnap 15:04

Mi az ismereteinket a dokiktól, meg a netről szedtük össze. Ha úgy gondolod, hogy esetleg pm problémás van, akkor háziorvos, beutaló vérvételre. Ha gond van, akkor a dokid elküld endrokrinológushoz, aztán vizsgálat, stb.

Ne az ismerős körből tájékozódj, mert egyrészt mindenki máshogy viseli ezt a nyavalyát, a másik, hogy már egy eltorzított valóságot mesélhetnek el neked.

A pm betegség elég veszélyes lehet, ha nem foglalkoznak vele...


Ha nincs ilyen gondod, akkor nem érdemes foglalkozni vele, biztos akadna jobb dolgod is. Nem lehet, hogy ez az ismerősöd valami egész mással szúrta magát?

34779. katt2 (válaszként erre: 34775. - Channa*)
tegnap 14:19

Utoljára novemberben volt, akkor azt mondta a doki, hogy ez tökéletes, nem kell semmit csinálni. Akkor már volt ez az aritmiás izé, erre találta ki, hogy a Huma-Pronolt háromszor felet szedjek. Ez végül is bevált.

Most úgy elgondolkozva azon, hogy azt írod, hogy neked a sok Letrox-tól van ilyen érzésed, akkor elgondolkozom azon, hogy csökkentem. Most 175ug-ot szedek. Egyszer kipróbáltam, hogy csökkentem, akkor elsősorban a remegés miatt. Nem történt semmi változás, igaz, csak 25 ug-ot vettem vissza. Talán többel kellene csökkenteni.


Március vége felé vérvétel, március végén meg kontroll. Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Meg arra is kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a keményebb súlyzós edzés mennyire árt, vagy használ a szívemnek. Nem veszek észre semmit. Ez végül is nem cardió, közben azért van némi pihenés. De azért 50 perc alatt 12 tonna megmozgatása nem semmi. Legalábbis kellően fárasztó.Én nagyon örülök, hogy ennyi megy a koromban, nem hittem az elején benne. Illetve magamban.

34778. Channa* (válaszként erre: 34774. - Tamás1985)
tegnap 13:15

Fogalmam sincs.


Olyan viszont velem történt, hogy 6 hét alatt 25 kg-ot fogytam, tovább nem mértem magam, mert ez is félelmetes volt.

Illetve 3 hét alatt 17 kg, és 5 nap alatt 5 kg-ot.


Ekkor túlműködtem.

És ez a fogyás úgy történt, hogy mellette annyit ettem, mint 2 kőműves.

34777. Channa* (válaszként erre: 34773. - Tamás1985)
tegnap 13:14

Nem, nincs ilyen.


Én legalábbis nem tudok ilyenről.


Én amikor túlműködtem, akkor methotyrin tablettát szedtem.


Amikor kivették a pm-em és alulműködő lettem, akkor letrox tablettát.


Soha senki nem említette, hogy létezik injekció otthonra.


Én úgy tudom, hogy inzulin (cukorbetegség) és vérhígító létezik ilyen otthon szúrós, de nem ismerek minden betegséget és kezelésüket sem...

34776. Channa* (válaszként erre: 34772. - Katt2)
tegnap 13:11
Azért baj, mert a több hormon felpörgeti a szervezet működését, pl. pulzus és ezt meg kell szoknunk.
34775. Channa* (válaszként erre: 34770. - Katt2)
tegnap 13:10

És milyenek az értékeid? Mikor nézték?


Nekem ilyen érzésem vannak, ha sok a letrox. Ezért csökkentettem le.

34774. Tamás1985
tegnap 12:46
Valamint szerintetek létezne hogy 4 hét alatt allitása szerint (az injekció hormon kezelés abbahagyását követően, bár azt is mondjátok ilyen nincs), 69kg rol lement 47kg ra?
34773. Tamás1985 (válaszként erre: 34771. - Katt2)
tegnap 12:37
Ertem. Es felülműködésnél sem lehet h valaki 6 hónapon át szurja magát otthon hormonnal?
34772. katt2 (válaszként erre: 34768. - Channa*)
tegnap 12:22
Igazából azt sem értem, hogy miért kell fokozatosan emelni a hormonpótlást. Vagy ilyenkor az a baja a szervezetnek, hogy eddig nem volt, vagy alig volt fT3, fT4 és most hirtelen lett? Ez miért baj a szervezetnek?
34771. katt2 (válaszként erre: 34769. - Tamás1985)
tegnap 12:20
Nincs. Nem lehet, hogy a cukorbetegekkel téveszted össze a dolgot? Azok szúrják magukat naponta.
34770. katt2 (válaszként erre: 34767. - Channa*)
tegnap 12:19

Nem tudom. Ez csak egy rossz érzés. És benne van az is, hogy mi jöhet még? Mindegy, majd megszokom. Ettől még nem leszek depis.

Meg néhány hónapja van olyan, hogy aritmiás zavarok vannak a szivemben. Olyan néha, mintha a torkomban dobogna a szivem. Ilyenkor egy ütemet kihagy a szivem. Inkább csak rossz érzés. A doki írt fel rá Huma-Pronolt. Ezt kezdetben a remegésre írta fel, de ez valójában egy szívgyógyszer. Gyorsan felszívódó, így 3 x felet szedek . Ez jó, ritkán érzem ezt az aritmiás zavart. Sajnos, egyáltalán nem biztos, hogy a Letroxtól van. De tény, hogy 2 évvel ezelőtt ez nem volt, csak amióta a Letroxot szedem. De ez megint csak egy rossz érzés, valószínű semmi jelentősége nincs. Most várom a biopszia eredményét.

( Persze a fő baj az, hogy már elmúltam annyi, meg annyi... aztán lehet, hogy jönnek a nyavalyák pm gond nélkül is. )

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook