Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy-alulműködés fórum

Pajzsmirigy-alulműködés (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
34459. Bözsi néni (válaszként erre: 34458. - Jázmynka)
tegnapelőtt 20:44

A labor leleten nem láthatsz sok értéket, mert a háziorvos nem írhat ki mindent. Attól, hogy jó a TSH pl. még lehet probléma, de te tudod. A te kockázatod.


Krómhoz nem értek, de még senkitől sem hallottam, hogy segített volna a fogyásban. Inkább a sok mozgás, torna, odafigyelés az elfogyasztott kalóriákra. Talán fogyókúrás fórumokon kellene érdeklődnöd. Itt is van sok.

34458. Jázmynka (válaszként erre: 34456. - Bözsi néni)
tegnapelőtt 20:32

A gyógyszerrel most már nincs problémám, legalábbis úgy látom a labor leleteken.Attól jobban félek, ha egy kontroll alkalmával más gyógyszert kapnék és felborulna ez az elviselhető állapot.

A krómot nem a pm. működés, hanem egy kis fogyás miatt szeretném szedni, de úgy látom, ez a mód nem túl népszerű a pm. betegek között.

34457. Bözsi néni (válaszként erre: 34455. - Jázmynka)
tegnapelőtt 20:17

Ja, én sem krómot, sem szelént nem szedek és köszönöm, nagyon jol vagyok.


És nem kell attól sem félnem, hogybelrákosodik a pm.

34456. Bözsi néni (válaszként erre: 34455. - Jázmynka)
tegnapelőtt 20:15

A házírvos azért nem tudta neked beállítani, mert ő általános orvos, nem olyan mélységű tudással, tapasztalattal rendelkezik. Nem véletlenül tanulnak a szakorvosok éveket még pluszban.


Az endokrinológushoz csak az elején kell esetleg többször menni, utána félévente, évente kontroll. Azt meg ki lehet bírni még ha 150 km is. Az általa javasolt gyógyszert továbbra is felírhatja a háziorvos.


Sajnos, a kérdésedben nem tudok segíteni. Kivették a pajzsmirigyemet, de nem hashimoto miatt.


Endokrinológus viszont tud segíteni, előbb, mint egy fórum, ahol összevissza kaphatsz akár ellentétes tanácsokat is.


Én biztos nem kockáztatnék, szakorvoshoz mennék.

34455. Jázmynka (válaszként erre: 34454. - Bözsi néni)
tegnapelőtt 20:01

Szia! Köszönöm szépen a jó tanácsod, mindenképpen számítottam hasonló válaszra is.

Azért nem vagyok ám teljesen orvosi kontroll nélkül, mert a háziorvosom rápillant adott esetben a labor eredményemre,ha nagyon nagy baj lenne, akkor feltételezem, hogy feltűnne neki. Viszont a hormontablettát nem tudta nekem beállítani éveken keresztül. Sőt, ha rá hallgattam volna, akkor nagyon rosszul jártam volna, mert amikor emelni kellett volna akkor csökkenteni akarta és fordítva....Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő mennyiséget nem könnyű beállítani így magam kísérleteztem ki, ő meg jóváhagyta.Egyébként az Euthyroxot is ő írja ki nekem és a labor beutalót is ő adja. Az, hogy beszedem, figyelem magam, és eljárok laborba, az valóban önkezelés.

Nincs szándékomban "játszadozni" a pajzsmirígy betegségemmel,endokrinológus 150 km-re van tőlem, nehéz lenne rendszeresen odajárni.És ahogy írtam is, megtanultam élni a betegséggel,tisztában vagyok vele, hogy milyen bajságok társulnak mellé.

Jelenleg a króm és a szelén bevitele érdekelne elsősorban, mint hasimotos.Azt tudom, hogy mindkettő szerves formájában pozitívan befolyásolja a pajzsmirígy működését, na, de mi van akkor, ha már nincs pajzsmirígy...?

Természetesen, ha itt senkinek sem volt még hasonló tünete, akkor más irányból keresem az infókat.

34454. Bözsi néni (válaszként erre: 34452. - Jázmynka)
dec. 13. 11:35

Szia!

A krómra nem tudok válsdzolni. De azt tanácsolnám, hogy menj endokrinológushoz. Ő nem csak TSH-t néz, és hiába jó a TSH, más értékek lehetnek rosszak.


Ezt az önkezelést nem is értem, ki írjanfel neked az Euthyroxot?


Mindenképpen menj orvoshoz, kérj időpontot endokrinológushoz, úgyis általában több hónap a várakozás. A pajzsmirigy működése annyi mindenre van komoly hatással, nem feltétlenül jó dolog "játszadozni " vele.

34453. papája (válaszként erre: 34452. - Jázmynka)
dec. 13. 10:29
Írtam privát.
34452. Jázmynka
dec. 12. 12:01

Kedves Fórumozók!Bízom benne, hogy tőlem sokkal tájékozottabbak írnak itt, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni.

Már 13 éve vagyok pajzsmirígy beteg, alulműködéssel kezdődött, majd jött a túlműködés és hasimotos lettem.Euthyrox 100-at szedek hormonpótlásra, 75 és 100 mg.felváltva már sok éve.Orvoshoz nem járok vele, de laborba 3-4 havonta megyek, és figyelem a TSH-t.Szóval, elég jól megtanultam ezzel a betegséggel élni, de a súlyfelesleget a hasamon nem tudom megszokni.Mivel autoimmun beteg vagyok, ezért a sportolás, mozgás a sokizületi problémák miatt nehézkes lenne, ezért fogyás céljából elkezdtem enni egy RED tea nevű kapszulát, ami krómot is tartalmaz.Néhány nap múlva mélyen bent a nyakam első részén fájdalmat éreztem, ami 2-3 nap múlva elmúlt. Gondoltam, csak egy nyirokcsomó rendetlenkedik. A kapszula elfogyott, én nem fogytam, ezért 2 hónap elteltével újra elkezdtem szedni.A tünet ismét jelentkezett a nyakamban néhány napig. Így kezdtem gyanakodni....hasimotos beteg szedheti-e egyáltalán a krómot.???Ma rákérdeztem a gyógyszerésztől, aki azt válaszolta, hogy fogalma sincs , kérdezzem az orvosomtól.Nem készültem ezért orvoshoz menni és bízom benne, hogy itt segítséget, tanácsot kaphatok a krómmal kapcsolatban.Ja, és a másik kérdésem a szelénre vonatkozna. TSH-m általában referencián belül mozog, a 75 és 100 mg. arányán szoktam változtatni, ha a tsh határérték közeli.

Előre is köszönöm a válaszokat.

34451. papája (válaszként erre: 34448. - Dorci9)
dec. 5. 17:44
Amennyiben babát szeretnél, akkor a TSH nagyon fontos, minél előbb menj laborba.
34450. Dorci9 (válaszként erre: 34449. - Papája)
dec. 5. 14:16
Köszönöm szépen, kicsit megnyugodtam.
34449. papája (válaszként erre: 34448. - Dorci9)
dec. 5. 08:47

Tb. alapon a háziorvos és a nőgyógyász is csak a TSH-t nézetheti.

Amennyiben az nem jó, akkor a labor automatikusan megnézi a T4-et. Ez első nekifutásra elég, a lényeget az induló diagnózishoz megmutatja.

Január nincs túl messze, mivel a ciszták általában jó indulatúak nem lesz semmi baj. Az endo doki meg megmondja a többi tennivalót.

34448. Dorci9
dec. 4. 13:50

Sziasztok,


a tegnapi pajzsmirigy ultrangon cisztákat találtak az egyik oldalon, emiatt is úgy döntöttem, hogy szeretném megcsináltatni a teljes pajzsmirigy labort.


Az alábbi vizsgálatokat néztem: TSH, szabad T3, szabad T4, anti-Tpo, Thyreoglobulin, Anti-Thyreoglobulin, TRAK, reverz T3. Szerintetek kellene még valamit nézni, vagy ezekből biztosan kiderül, hogyha esetleg van valamilyen pajzsmirigy probléma? Mivel endokrinológushoz januárra kaptam időpontot, így ezeket a vizsgálatokat ki írná ki TB-re, háziorvos vagy nőgyógyász? Az az igazság, hogy néztem a magánlaborok árait, de egy kicsit húzósak és amit lehet azt szeretném TB alapon megcsináltatni.


Mindenkinek köszönöm, aki tud segíteni ebben! :-)

34447. juli3939 (válaszként erre: 34445. - Mafalda)
dec. 1. 08:53
Köszönöm, megnèzem azt a csoportot is.
34446. Mokuss22 (válaszként erre: 34445. - Mafalda)
nov. 30. 23:00
Én is bent vagyok abban a csoportban, meg van egy másik, pajzsmirigy betegséggel - teljes élet nevű csoport is, de azért óvatosan csak az ottani infókkal, mert sajnos nagyon sok hülyeséget írnak le.
34445. mafalda (válaszként erre: 34442. - Juli3939)
nov. 30. 18:30
Szia! Az előzményeket nem olvastam csak ezt a hsz-t.Én is Letroxot szedek,th.alulműködő vagyok.A dr. nem engedi h jódot szedjek még vitamin komplexben sem.A pm. alulműködés vélhetően a jód hiánya miatt alakult ki nálad is.De már szedünk rá gyógyszert,th. nem kell a jód.A facebookon van jó csoport ,sokat megtudhatsz onnan.Pajzssmirigy betegek közössége a neve.LÉpj be és olvasgass!
34444. juli3939 (válaszként erre: 34443. - Horakulum)
nov. 30. 16:14
Rendben, várom! Köszönöm
34443. horakulum (válaszként erre: 34442. - Juli3939)
nov. 28. 00:46
Egy csomót írtam Neked de elszállt. Holnap pótolom.
34442. juli3939 (válaszként erre: 34437. - Horakulum)
nov. 26. 16:33
Sziasztok! Nekem nem jött be a jódszedés sem, rosszul vagyok tőle. A Letrox mellè lehet sok, vagy nem tudom, de kezem-lábam remegett, fájt a nyakam, vállam, óriási idegesség, magas pulzus, minden volt. A Plantur nagyon kiszárította a hajam, mást nem csinált. Már nincs olyan vitamin, amit ki ne próbáltam volna, és szedek is sok dolgot a hajamra. Nekem a kollagén, és a hiarulon tabletta sem segít. Vérkèpem nagyon jó, hormonszintekkel együtt. Visszamentem a házidokihoz, azt mondta egy út maradt, a Minoxidil! :( De addig kezdjem el szedni, amíg el nem halnak a hajhagymák. Csak hogy a használata egy életre szól..
34441. nadine81 (válaszként erre: 34440. - Mokuss22)
nov. 23. 18:50
Köszönöm :) az a baj hogy itt a városban nincs jó endokrinologus, ők 2 vetélés után 6os tsh - ra is csak szelént javasoltak szedni. Én terhesség előtt és az elején kaptam is olyan infúziót ami vissza fogja az immunrendszert. Valószínűleg az is vissza ütött most. Csak nem tudom mi ez a fájdalom? Begyulladt valószínűleg? Vagy göb is lett?
34440. Mokuss22 (válaszként erre: 34439. - Nadine81)
nov. 23. 10:20

Szia! Bár én még új vagyok a témában, de találtam jó sok leírást a neten. Csak azért mondom, hogy nem tapasztalat, kéretik fenntartásokkal kezelni. 😊

Szóval több helyen is találkoztam azzal a leírással, hogy terhesség alatt javulhatnak az autoimmunos alulműködés tünetei, mivel a baba védelmének érdekében a szervezet csökkenti az immunreakciót. Viszont szülés után ez visszatérhet, akár rosszabbodhat is.

A másik pedig, amit több ember tapasztalataiból olvadtam össze, hogy a syntroxine-ra való áttérés javított az állapotukon, mert megszűntek a mellékhatások. Erre érdemes lehet rákérdezni. Viszont ez a bogyó nem tb támogatott, úgyhogy az ára is magasabb sajnos.

Szóval ezek csak támpontok, szerintem kezelőlrvossal mindenképpen egyeztess a tünetekről és a mellékhatásokról.

34439. nadine81
nov. 22. 23:50
Sziasztok! Nagyon rég írtam már ide, remélem mindenki jól /jobban van azóta :) nálam azóta sikerült a baba is, már fél éves. Terhesség előtt és alatt is rendben volt a pajzsmirigyem, sőt még kB másfél hónapja is 3 alatt volt a tsh. Többit sajnos nem nézette az orvos. Azonban én egyre rosszabbul vagyok. A nyakam alatt, tehát elől a mellkasomon szorító, fojtó érzést erzek, ritkán ilyen bizserges szerűt is. Sugároz a bal vállamba és lefelé is kicsit. A letroxot nem bírom már szedni, próbáltam folytatni szülés után de rosszul voltam tőle, viszont akkor még nem volt ez a fájdalom. Az alulműködés tünetei is mind meg vannak, fel jött rám 10 kg, állandó fáradtság, hangulat ingadozás, libidó csökkenés, ingerlékenység stb stb. Jövő héten lesz nyaki ultrahang, bízom benne látnak majd vmit. Szerintetek sugározhat a vállamba vagy az más jellegű probléma lesz még külön? Ha nem bírom a letroxot, írnak fel talán más gyógyszert, vagy mi van ilyenkor? De mitől bolondult meg a pajzsmirigy? Évek óta rendben volt.
34438. horakulum (válaszként erre: 34437. - Horakulum)
nov. 20. 15:37
Javítás: jód elítélésé es a pm betegsegek között
34437. horakulum (válaszként erre: 34431. - Juli3939)
nov. 20. 15:36

Szia! Nézess több pontos terheléssel vércukor és inzulin szintet. A kezremegés a cukor ingadozás miatt is lehet. A pm. a szénhidrát és zsírsav.cserèèrt felelős szerv...


Nem kell félned a jodtól Én hiszek benne hogy sokan a hiánya miatt vagyunk betegek. Keresd fel a fb.on a jodpotlas tudomanyos alapokon csoportot. Ott sok segítséget kapsz.


Hashimotosok is használják a protokollt. Lassan felépítve.


En is szeretném majd kipróbálni, de még nem jutottam hozzá hogy elolvassam a könyvet.


Mert tudjatok azért hihetetlen hogy egy korábban napi szinten de legalább is rendszeresen pótolt nyomelemek teljesen kiirtottak a bevivendőek közül. Azért ennek van egy kis összeesküvés elmélet szaga szamomra. Hisz a pm.jodatom segítségével alakit át, nélkülözhetetlen a működéséhez

Miért nem vihetjük be úgy mint a c vitamint pl? Érthetetlen. Vedi a pmet. Ezt a mítoszt 40 eve tálalták ki, hogy gyullba hozza a szervet, de ez már régen és többszörösen megdőlt felvetés csak bent akadt a lemez a dokiknak is és úgy termelik ki eve évre az orvosainkat.


Szerintem ez kb olyan mintha kijöve az ajtón azt mondanà neked a dokid higy ne szedjen c vitamint! 😒 Soha a vilagon nem volr ennyi pm.beteg. ennyi hormont nem adtak el a világban...a -köd elítélése és a pm.betegsegek között szerintem direkt összefüggés van.

34436. juli3939 (válaszként erre: 34435. - Mokuss22)
nov. 19. 18:36
Köszönöm! 😉
34435. Mokuss22 (válaszként erre: 34434. - Juli3939)
nov. 18. 20:49
Akkor lehet, hogy érdemes kipróbálnod. Szorítok, hogy sikerüljön! 😊
34434. juli3939 (válaszként erre: 34432. - Mokuss22)
nov. 18. 19:32
Nem autoimmun az biztos, mert csak a TSH volt magas, minden más érték jó. De az hogy pontosan jódhiàny okozza e, nem tudják. Csináltam ilyen jódos bőrtesztet, fel rajzoltam 3 csíkot a karomra. Az írják ha csak egy tűnik el, akkor nincs jódhiány. Nekem mindhárom eltűnt hamar. De nem merték biztosra mondani hogy ez okozza. Azt tudom, hogy a hajam megtartása érdekében, màr nincs olyan dolog amit ne próbáltam volna ki. Egyedül a jód maradt
34433. Holozsai Szilvi (válaszként erre: 34431. - Juli3939)
nov. 18. 09:58
Ha autoimmun eredetű az alulműködés,akkor nem biztos,hogy jó lehet a jód.
34432. Mokuss22 (válaszként erre: 34431. - Juli3939)
nov. 18. 09:42

Szia!

Sajnos nem annyira aktív a fórum, mint kellene, és én sem tudok pontosan arra válaszolni, amit kérdeztél, mert nincs tapasztalatom, de azt tudom, hogy a jód csak akkor segít, ha a pm alulműködésed jódhiány okozza. Ha más miatt van, akkor a jód ronthat a helyzeten.

34431. juli3939
nov. 17. 07:57

Sziasztok! A TSH-m 4,5-ről lement 1,3- ra 50 mg Letroxal, a tünetek maradtak. 2 éve megy így. Lassan kopasz leszek, ezért mindent kivizsgáltak. Na most a bőrgyógyász azt mondja tuti jódhiányos hajhullás, jódhiànyos tünetekkel. Mutatott sok külföldi tanulmànyt erről. Azt mondja szedjem a jódos cseppeket szelénnel, és fehèr jódot kenjek nèha a fejbőrre.

Azt is mondta hogy sok emberen a Letrox nem segít, a jód meg igen.

Nem lesz ettől bajom a Letrox mellett??? Nem akarok túlműködni. A kezem így is remeg, bàr magasabb TSH-nàl is ez volt, nem tudják miért.

Valakinek ez segített??

Ha igen, meddig szedte és mikortól látszott a hajon ?

34430. BigLaca33 (válaszként erre: 34428. - Papája)
nov. 14. 18:31
Igazából itthon azt mondják nézessem meg magam kardiológussal. Hát megyek december elején háziorvoshoz. Ha ad beutalót az fél év mire behjut az ember mifelénk. Mondjuk ez nevetséges,de ha megyek elmondom neki ezt az egészer,hátha történik valami.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook