Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy-alulműködés fórum

Pajzsmirigy-alulműködés (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
34383. BigLaca33
tegnapelőtt 15:45
Sziasztok. Megjött a labor eredményem és még nem túl bìztató. TSH:7.850 T3:5.7 T4:15.6 Mivel havonta járok dokihoz és a TSH mindig ugyanannyi.Mindig 25 mcg-al elemi a Letroxot a doki. Csak ezt a három értéket nézi,sehová nem küld tovább. Mit tanácsoljak neki,hova küldjön tovább és mit ìrjon fel mellé vagy helyette. Mit mondjak neki? Izzadok továbbra is,annyira,hogy lassan szégyellem,hogy ömlik rajtam a vìz és olyankor gyenge is vagyok és a szìvem is kalapál.
34382. Gemmafortuna (válaszként erre: 34375. - Anita_89)
aug. 20. 10:20

Szia!


Köszönöm, hogy írtál. Egyelőre nem rohanok orvoshoz. Majd ősszel elmegyek egy budapesti endokrinológushoz, akinél vérvétel és ultrahang is van.

34381. BigLaca33
aug. 13. 18:50
Köszönöm szépen a hozzászólásokat.Most jött egy kis lehülés,ezt a pár napot pedig kibírom valahogy.Majd a doki megmondja mi legyen. Utánna jelentkezem.
34380. Plútó15
aug. 13. 15:29
Én mostanában nagyon rosszul bagyok a melegtől!Sokszor olyan hányingerem van,megbolondulok!szakad rólam a víz!Pénteken megyek vérvételre!
34379. Holozsai Szilvi (válaszként erre: 34378. - Papája)
aug. 13. 13:40
Igen, én is azt mondom hogy 1 hét múlva doki, valahogy ki lehet bírni, t3-t4 függvényében fog változtatni a gyógyszeren.
34378. papája (válaszként erre: 34376. - BigLaca33)
aug. 13. 09:46

Erre az egy hétre már ne változtass semmin. A vizsgálatra úgyis friss labor eredménnyel kell menned, tehát kiderül mi a baj és a dr. eldönti mit tegyél.

Az iszonyatos meleget meg egy egészséges ember sem bírja, így ezen nem kell csodálkozni, hogy Te sem.

Az, hogy otthon nincs tüneted azt bizonyítja, hogy "csak" a meleg készít ki, nem az alulműködésed.

Én is éjszaka, vagyis hajnalban veszem be a gyógyszeremet, így a reggeli kávé stb. órák múlva esedékes. Ez nálam is bevált.

Én sem bírom a meleget, erősen izzadok, pedig nem is dolgozok.


Igyál nagyon sok vizet, az hígítja a vért és a szíved jobban tudja keringetni, tehát a pulzusod is alacsonyabb lesz.

34377. Holozsai Szilvi (válaszként erre: 34376. - BigLaca33)
aug. 13. 06:54

Szia!

Sajnos ezeket a tüneteket az is okozhatja,ha túl soknak bizonyul a gyógyszer.Nem bíztatlak,hogy kevesebbet szedj,de sokaknál ez válik be.Jobbulást!

34376. BigLaca33
aug. 12. 19:17
Jó estét,sziasztok. Gondoltam leìrom mi a helyzet.Pajzsmirěgy alulműködést diagnosztizáltak januárban.Bejött a 35-36 fok. Pékségben dolgozom. Tehát melegbe vagyok egész nap. Fizikai munkát végzek és iszonyatosan izzadok,nem bìrom a meleget és szapora a szįvverésem,de ha otthon vagyok semmi bajom.Egy hét múlva megyek vissza a dokihoz,mit javasoltok,hogy tünetmentes legyek?Jelenleg 100 mcg Letroxot szedek és ahogy javasoltátok éjjel veszem be a gyógyszert. 3-4 óra felé.Mit javasoltok?
34375. Anita_89 (válaszként erre: 34374. - Gemmafortuna)
aug. 12. 08:57

Szia Gemma!


Nekem a jobb oldalt vették ki és nekem a bal lebeny nem tudta átvenni a szerepet. Nekem műtét után 6 héttel 9 körüli volt a tsh, tehát sokkal magasabb mint a tiéd. Én azóta szedem a hormont és minden rendben van.

aug. 10. 18:17

Sziasztok!


Júniusban kivették a bal pajzsmirigylebenyt egy nagy, túlműködő göb miatt. Nemrég voltam vérvételen. TSH: 4,932, T3: 4,62 T4: 9,59. Endokrinológusnál még nem voltam, de tudja az eredményt és gyógyszert akar felírni. Nem fog helyreállni gyógyszer nélkül a jobb lebeny működése? (műtét előtt csak a TSH érték volt rossz, 0,01)

34373. papája (válaszként erre: 34371. - BigLaca33)
aug. 5. 08:22

Óh, bár elég lenne a szelén ahhoz, hogy az alulműködőből normálisan működőt okozzon.

Nem fogsz tőle túlműködni, szedjed nyugodtan

34372. Holozsai Szilvi (válaszként erre: 34371. - BigLaca33)
aug. 4. 20:46
Ilyet sajnos maga a Letrox is okozhat, rendszeresen kell nézetni a hormonokat,mert van hogy ha soknak bizonyul a gyógyszer,akkor túlműködés jön létre.
34371. BigLaca33 (válaszként erre: 34370. - Holozsai Szilvi)
aug. 4. 18:49
Igen,ezt olvastam is csak attól félek,hogy nem fog utánna túl működni,mivel jelenleg alulműködik és 100 mikrogrammot szedek.
34370. Holozsai Szilvi (válaszként erre: 34369. - BigLaca33)
aug. 4. 18:16

Sziasztok!

Szerintem nincs kizáró ok,ami miatt nem lehetne szedni, sőt,a szelén miatt még jó is.

34369. BigLaca33
aug. 4. 17:28

Sziasztok! Köszönöm a jó tanácsok.3 hét után azt mondhatom,hogy jobban vagyok mióta éjszaka veszem be a gyógyszert.Úgyhogy megfogadtam a tanácsotokat. Csak nagyon izzadok,az még nem akar múlni.

De új problémám van,nem-e tudja valaki,hogy Folandrol étrendkiegészítő tablettát lehetne-e szednem.Melynek szelén tartalma van,ami segíti a spermium képződést,mivel már régóta akarunk a feleségemmel babát és nem sikerül.Ezt tanácsolták,hogy szedjem 3 hónapig,csak nem tudom,hogy a Letrox mellett vajon szedhetem-e.A betegtájékoztató nem nagyon ír róla semmit.Mit gondoltok? Köszönöm előre is! :)

34368. Anita_89 (válaszként erre: 34365. - BigLaca33)
júl. 16. 11:25

Szia!


Mindenképp éhgyomorra kell bevenni a gyógyszert, ahogy felkelsz. Én hétköznap 6kor kelek, az az első, hogy beveszem, 7kor indulok dolgozok, akkor eszek útközbe valami gyümölcsöt és csak 8kor reggelizek és iszok kávét. Szabály szerint úgy van, hogy beveszed a gyógyszert és utána csak fél órával rá ehetsz, ihatsz és a felszívódás miatt a kávét csak 1-2 óra múlva javasolják, hogy igyál. Próbáld ezt ki, így tuti jó lesz a tshd. :)

34367. Ágio8405 (válaszként erre: 34365. - BigLaca33)
júl. 15. 20:36
Igy nem a legjobb a koffein a legrosszabb. Ejjel ha felébredsz vedd be nem baj ha nem ugyanakkor veszed be mert nem ugyanakkor keltél.
34366. fekete szőlő (válaszként erre: 34365. - BigLaca33)
júl. 15. 20:22

Szia! Legjobb tudásom szerint akkor szívódik fel a leghatékonyabban ha éhgyomorra veszi be az ember, én így szoktam.


Azt nem tudom hogy egy csésze kávé + 2 óra szünet mennyire ront a felszívódáson.


Kontroll vizsgálatkor van javulás? Mert ha nem tapasztalsz javulást, akkor lehet a kávé a ludas.

34365. BigLaca33
júl. 15. 19:35
Jó estét mindenkinek. Azt szeretném kérdezni,hogy ki,hogy szokta beszedni a pajzsmirìgy gyógyszerét. Én Letroxot szedek. Nem tudom jól teszem-e ha reggel felkelek,iszok kávét és két óra múlva veszem be a gyógyszert,aztán úgy 1-2 óra múlva reggelizek. Ugyanis nekem a kávé az első. 100 mikrogramot szedek már mert még mindig magas volt a TSH.
34364. papája (válaszként erre: 34361. - Asztrálka)
júl. 5. 08:17

Még egy kis szakirodalom, érthetően.

[link]

34363. papája (válaszként erre: 34361. - Asztrálka)
júl. 5. 08:06

Erre nem számítottam, de látom más sem.

A TSH szerint alulműködsz, a T3 és T4 a túlműködés határán van. Tény, hogy küzd a szervezeted, te meg szenvedsz. Sajnos a gyógyszer adag beállítása nehéz és amikor úgy néz ki minden rendben, akkor jön valami apróság - gyulladás, időjárás változás - és borul minden. Velem közel 1 éve történt ilyen, majd bele pusztultam.

Remélem az orvosod tud valóban hasznos és jó tanácsot adni.

A Thyroxint meg csak óvatosan, akár fel, akár le...hozzá kell szokni, hogy ne legyél tőle rosszul és szép lassan emelni addig, amíg nem rendeződnek az értékeid

Minden jót kívánok neked, írj, ha voltál dokinál.

34362. Asztrálka (válaszként erre: 34350. - Szviola)
júl. 4. 21:09

TSH 8,604, T3: 4,07 T4 9,04 Anti TPO 0,6

Mire orvoshoz jutok kb 1-2 hét. Szain van aki műtött. Az endokrinologus azt mondta akkor is szedjem, ha rosszul vagyok tőle.

34361. Asztrálka (válaszként erre: 34353. - Papája)
júl. 4. 21:06

Voltam. TSH 8,06, T3:4,07, ( 3,9-6.9) T4: 9,0487,75-15,21)

Anti TPO: 0,6 (0-9)

Jól megkavart. Most még annyit sem értek mint eddig.

34360. Asztrálka (válaszként erre: 34351. - Nyamitörp)
júl. 4. 21:02

Elmentem vérvételre. A barátnőm neurológus ő adott beutalót.

a TSH :8.604

T3 :4.07

T4 :9,04

Anti TPO: 0,6

Jelenleg így állok.

A Letroxot levittem 1/4-re magamtól. Hát még így is érzem.

Ma nagyon rosszul voltam az utcán.Érdekes, hogy szinte ugyanolyan tüneteim vannak, mint neked. Tegnap reggel még 6-kor ültem az asztalnál. Szerencse, hogy szerelőnél van az autóm, mert nagyon elegem van.

34359. Ursula33 (válaszként erre: 34352. - Pici Manócska)
jún. 29. 22:17

Ha a pajzsmirigy elsorvadt, akkor az hasy pajti lesz. Anti TPO - t és anti TG - t kell nézetni.

Nekem az összes pajzsmirigy értékem határértéken belül van, kizárólag az anti TG ugrik le a papírról. De az azonnal.

34358. baranyit
jún. 19. 11:22
Sziasztok! Én még nagyon új vagyok, nemrég diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A szakorvos Letrox 50 tablettát írt fel, mellette szedek fogamzásgátlót, mert jelenleg nem szeretnénk még babát és a magas értékek miatt sem tanácsos. Szóval, az lenne a kérdésem, hogy a Letrox befolyásolhatja a ciklust? Eddig viszonylag időben jött meg, nem volt vele különösebb gond. Felborulhat ez most? Késés, kimaradás várható? Ha igen, normális ez, vagy nőgyógyászt keressek fel? Köszi a válaszokat!
34357. fekete szőlő (válaszként erre: 34356. - Perla del Mar)
jún. 16. 07:21

Szia! A kérdés nem hülye. :-)

Szorosan összefüggnek. A TSH egy stimuláló hormon, az a feladata, hogy működésre bírja a pajzsmirigyet, ha az nem termel elég T3, T4 hormont (nagyon leegyszerűsítve).

Tehát ha a T3 és vagy T4 hormon szintje ALACSONY, akkor a TSH megemelkedik (hogy stimulálja a pajszmirigyet) és fordítja.


Ez az alap eset.


Legjobb tudomásom szerint van olyan, amikor annak ellenére emelkedik vagy emlekedhet a TSH, hogy magas a T3/T4 szint is. Ilyen a pajszmirigy autoimmun megbetegedésénél lehet. De ebben már nem vagyok otthon, ezért ezt csak halkan jegyzem meg.

34356. Perla del Mar (válaszként erre: 34350. - Szviola)
jún. 16. 00:42
Lehet hülye kérdés lesz. A t3 , t4 mennyire függ öissze a TSH aktuális értékével? A 4, 57 re a házi orvosom is azt mondta az már alulműködés , de pechemre az itteni laborba 4,8 a referencia érték. Így t3-t sem néztek és tovább sem lette. küldve :( . A legutóbbi TSH-m 2, 8 és " palinckázik" a 2 egészes és a 4 egészes értékek között.
jún. 15. 22:32
Szerintetek az mitől van, hogy egyszer 2 egész valamwnnyi a TSH-m máskor 4 egesz valamennyi? 4, 26 aztán 2,17 aztán 4,57 és most legutóbb 2, 8 . Megint nem lesz semmi vele. Bár ha a tendencia folytatódik a követkwző 4, 57 felett lesz és talán végre eljutok vele szakorvoshoz...
34354. papája
jún. 3. 15:03

Ezt olvasgassátok, minden kérdésetekre ad választ.


[link]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook