Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Padlizsános pirítós recept

Padlizsános pirítós recept

Elkészítési idő 10 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 148 kcal
Zsírtartalom 2.54 gramm
Szénhidráttartalom 26.2 gramm

A Padlizsános pirítós hozzávalói:
Személyenként egy szelet barnakenyér
1 db padlizsán
tengeri só
fokhagyma
bors
olaj


A Padlizsános pirítós elkészítési módja:
A padlizsánt kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd egy fél pohár vizet aláöntve megpároljuk. Közben a sóval, esetleg színes borsokkal, és szétnyomott fokhagymával ízesítjük. Addig pároljuk, míg a leve elfő, és jó pépes. Közben kenyérszeleteket pirítunk, majd rárakunk egy-két kanál padlizsánt a kenyerünkre.

A padlizsán lila héja sokat tartalmaz egy növényi fitokemikáliából, amelyet nauzinnak neveztek el. Ez az antioxidáns kutatások szerint segít megőrizni a vitalitást és a szellemi frisseséget, mivel antioxidáns hatásánál fogva védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásaival szemben.

A kiszámolt értékek 100 g padlizsánkrém és 40 g barnakenyér együttes értékei.

Rost tartalom: 4.5 gramm


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A padlizsános pirítós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook