Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Őzgerincformában szeretnék sütni. Tudnátok recepteket ajánlani? fórum

Őzgerincformában szeretnék sütni. Tudnátok recepteket ajánlani? (tudásbázis kérdés)


18. júliusi (válaszként erre: 15. - Kukkuriku)
2017. nov. 11. 12:51
Szupi.
17. lully
2010. szept. 29. 22:28

"Ezüstkenyér"

Ideális, a fel nem használt tojásfehérjékre.


7 tojás fehérje

14 dkg cukor

14 dkg liszt

1 mokkáskanál sütőpor

reszelt citromhéj

tehetsz bele csokidarabkákat, meggyet, aszaltgyümölcsöt, ízlésed szerint


Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöd 40-45 percig.

Ha akarod, bevonhatod akármilyen mázzal is.

16. mreich
2010. szept. 29. 20:12
Angol gyümölcskenyér. Most hirtelen nem tudom :-), de az egyik vaníliáscukor-csomagoláson találtam egyszer a receptjét. :-))))
2010. szept. 20. 21:33

Nos kedveskéim!

Ha jót akartok enni és őzgerinc formában akartok sütni, akkor itt van egy ínyenc recept!

80 dkg csirkemellfilét kockázz össze kb 1~1,5 cm darabokra, ezt keverd el 3 kanál liszt, 3 kanál tejföl, 4 tojás és 30 dkg reszelt sajttal, ízesítsd saját ízlésed szerint. az őzgerinc formát kivajazod és bacon szalonnát teszel a bordákba úgy, hogy a szalonna kiálló részeit majd vissza tudd hajtani a formára.

nézzük a trükköt:

1. légy kreatív, az ízek terén

én egy kis vegetát illetve ételízetsítőt teszek bele egy kevés borssal, szárított majorannával szórom meg és keverem össze, illetve egy kevés sót teszek hozzá.

2. a sajtot nem egyfajtából reszelem bele, hanem 20 dkg trapista (nem lágy, trapistának csak csúfolni való sajtból), illetve 10 dkg füstölt sajtból (oázis, vagy karaván) reszelékét keverem össze és ebből teszek bele vagy jó 4/5-nyi mennyiséget a masszába, majd alaposan összekeverem at egészet és a formába öntöm.

A bacn szalonna csíkok végeit visszahajtom, keresztbe teszek egy szeletet még belőle, mintha lefedném és a maradék reszel sajtot rászórom.

170 fokra előmelegített sütőben 40 percen keresztül sütöm, majd kiveszem és kifordítom a formából az egészet egy sütőpapírra és visszateszem m,ég 10-15 percre, hogy szépen m,egpiruljon az egész.

Figyelj oda, hogy a sütőben az első etapnál a rács alatt legyen még egy tepszi, mert a kisülő zsiradék összemocskolhatj a sütődet és jöhetsz hozzám egy kis peridox hideg zsíroldóért, amivel majd kényelmesen ki tudod tisztítani a sütődet!

:)

Melegen is tálalhatód bármilyen körettel, de ilyenkor még nehezebb vágni, vagy a nálaménál ügyesebb kezednek kell lenned. (estleg a késem lehetne élesebb?)

:)

Hidegen viszont istenien és szépen tudom szeletelni és így is nagyon bejött nekem.

A másik jóság az egészben, hogy nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy megcsináld, illetve tényleg gyors és finom kaja.

Nekem az összeállítás kb 10-15 perc, a sütés egyszer 40 perc, illetve utána max. 20.

A sütés közben azonban már azt csinálsz, amit akarsz!

Jó próbálkozást!

2009. jan. 8. 18:27
Én általában méterest szoktam benne sütni.
2009. jan. 8. 18:03
És ha ebben sütöd a fasírtot az is formás és egyben marad.
2009. jan. 8. 18:02

Nekem az egyensúly süti vált be és a lentebb említett méteres.

A különböző pástétomok és az aszpikos kaják is jól néznek ki benne, ahogy felveszik a formáját.

(Miután kiborítottad...)

2009. jan. 8. 18:01

26 dkg porcukrot 4 tojássárgáját habosra keverünk. Kicsinyenként hozzáadunk 1.5 dl olajat és 1.5 dl langyos vizet, 26 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a négy tojás habját. Kétfele öntjük, az egyikbe 2-3 kanál kakaót keverünk. Őzgerinc formákba öntjük és kisütjük.


A töltelék: 16 dkg porcukrot 20 dkg vajjal kikeverünk, hozzáadunk egy csomag Aranka vanília krémpudingot, 2 dl tejet és 4 kanál rumot.


Máz: 20 dkg porcukrot 3 evőkanál tejjel és 3 evőkanál kakaóval összekeverünk, felfőzzük (forrni nem suzabad). A tűzről levéve hozzákeverünk 10 dkg vajat


A kihűlt tésztát a bordáknál felszeleteljük és megtöltjük a krémmel - egy világos, egy sötét.

Szeletelni pedig ferdén szeleteljük.

2009. jan. 8. 18:01

csokikenyér:

4 tojás sárgája, 1/2margarin,12dkg cukor, 1 vaniliáscukor, 2 evőkanál baracklekvár, 10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula ezeket összekeverem.

4 tojás fehérje 20dkg porcukorral habbá verve. 20dkg liszt, 1 sütőpor, 2 dl tej, ezeket mind hozzákeverem az előző masszához. 2 db gerinc formát kivajazok lisztezek és egyenlő arányban elosztom. A végén keveset hagyok amibe kakaót keverek és vékony csíkba rácsurgatom a masszák tetejére. Lassú tűznél sütöm, ha kihűlt csokimázzal leöntöm. Mi imádjuk. Jó étvágyat hozzá.

2009. jan. 8. 17:58

Én kuglóftésztát szoktam benne sütni (kuglófsütő híján), feltuningolva csokidarabokkal, aszlatgyümölccsel. Végülis így már gyümölcskenyér:)


Rakott-sajtos-baconos csirkemellet is érdemes kipróbálni. Hogy ne csak sütijavaslatokat kapj. Isteni!

2009. jan. 8. 17:52

bocsánat.....!!!!!!!!!!!

így már jó lesz

2009. jan. 8. 17:50
Édességet vagy mást.Én méteres sütit szoktam,vagy májpástétomot.
2009. jan. 8. 17:50

gyumolcskenyer

ha eldontotted :)

2009. jan. 8. 17:49
Jó és finom receptet szeretnék amit ebbe a formába kell sütni ..köszönöm
2009. jan. 8. 17:49
De ha esetleg valóban szeretnél, ajánlom a Méteres kalácsot. Imádom...
2009. jan. 8. 17:49
Mit?
2009. jan. 8. 17:48

E most kérdés? :)

Mert azt nem tudom, hogy szeretnél-e.

2009. jan. 8. 17:47
ŐZGERINCFORMÁBA SZERETNÉK SÜTNI?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook