Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Őzgerinc Cumberland mártással és burgonyaknédlivel recept

Őzgerinc Cumberland mártással és burgonyaknédlivel recept

Az Őzgerinc Cumberland mártással és burgonyaknédlivel hozzávalói:
Páchoz:
1 citrom leve
1 – 1,5 dl étolaj
1 sárgarépa hasábokra vágva
1 petrezselyemgyökér hasábokra vágva
1 vöröshagyma negyedelve
1 szál szárzeller, 3-4 darabra vágva
10-15 borókabogyó
1-2 babérlevél.

Knédlihez:
4-5 burgonya,
2 tojássárgája,
só,
bors

Mártáshoz: 1 dl vörösbor,
1 narancs,
2-3 kanál áfonyalekvár,
1 evőkanál étkezési keményítő,
kevés víz.


Az Őzgerinc Cumberland mártással és burgonyaknédlivel elkészítési módja:
Előkészítés: Az őzgerincet két napig érleljük az alábbi pácban: Keverd össze olajat és citromlevet és masszírozd a húsba. Tedd a húst jól záródó edénybe, öntsd rá a maradék olajos levet, dobd mellé a többi hozzávalót, és hűtőben érleld, napi 1-2 alkalommal átforgatva. Figyelem: só még nem kell! Elkészítés: Vedd ki a húst a pácból és forró serpenyőben, kevés zsíradékon süsd körbe-körbe pár percig. Ezután tedd át egy sütőedénybe a zsiradékkal együtt, hints meg sóval és frissen őrölt borssal. (Mellé teheted a pácoláshoz használt zöldségeket is). Tegyél rá néhány szelet vajat, és alufóliával leborítva 220 fokon süsd készre kb. 45-60 percig (sütési idő az őzgerinc nagyságától függ). Knédli: Főzz puhára 4-5 nagyobb burgonyát, törd át, keverj hozzá két tojássárjáját, ízesítsd sóval és borssal. Formázz belőle hengereket (kb. 5-6 cm átmérőjűeket), csavard folpackba, és gyöngyözve forró vízben főzd 30 percig. A fóliát eltávolítva, pár perc pihentetés után szépen szelhető. Mártás: Egy alaposan megmosott, nagy narancsot vékonyan hámozz meg, ügyelve arra, hogy a fehér rész már ne kerüljön bele, majd vágd nagyon vékony csíkokra. A narancs levét facsard ki. Forralj össze 1 dl vörösbor 1 dl narancslével és pár szem szegfűszeggel ízesítve közepes lángon főzd kb. tíz percig. Ezután tegyél bele 2-3 evőkanálnyi áfonya vagy ribizke lekvárt, a narancs apróra vágott héját, és sűrítsd a mártást 1 evőkanálnyi étkezési keményítővel, melyet előzőleg kevés vízzel simára keversz.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Őzgerinc cumberland mártással és burgonyaknédlivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook