Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Óvodai alvás fórum

Óvodai alvás (beszélgetős fórum)


1 2 3
84. Rebecca33 (válaszként erre: 83. - Martin3)
2010. nov. 13. 11:39
Ezt kérdeztem én is. Aki nem akar aludni azt tegyék külön szobába. De nem, kényszerítik szegény gyereket.... No comment
2010. nov. 10. 14:59

sziasztok! nem volt időm minent végigolvasni...viszont én 1 dolgot nem értek! általában több csoport van egy oviban, miért nem csinálják azt, hogy aki aludni akar az alszik az egyik szobában, aki meg nem, az a másikban halkan játszik! hogy többit ne zavarja. miért kell azt a gyereket nyúzni? max azt monanám, hogy fél óra pihi mindenkinek, és aki ezalatt elaludt, az alszik, aki nem az menjen halkan játszani, így fél órát mégis pihent, de nem nyúzzák tovább

amúgy az én kisfiam is ilyen, most múlt 4, itthon én már megsem próbálom lefektetni, hétvégén nagy nehezen az apjával hajlandó aludni...de az oviban ő is néha csinálja a balhét, bár a mi óvó nénink eddig ügyesen megoldotta a helyzetet és még egyszer sem mondta, hogy vigyem haza ebéd után, pedig itthon vagyok 2 kicsivel...

2010. nov. 10. 10:19

Olvasgattam az eddigi hozzászólásokat...

A kislányom sem alszik az oviban, de ő nem hangoskodik, el van magával. Játszik. Így szerintem ez nem probléma! De mivel jó magam is pedagógus vagyok, tudom, látom a másik oldalt is...minden gyerek más és máshogy viselkedik otthon, az óvodában, iskolában, családi körben, barátokkal, játszótéren. Úgyhogy ezt Sziszka, hogy mit mondanak a barátok, hogy viselkedik ott, a játszótéren, vagy az orvosi rendelőben, vagy az orvos nem érti, miért küldték el nevelésibe... nehéz megítélni egy szülőnek, mert tényleg nincsen ott az óvodában, hogy ott hogy viselkedik.

Nálunk is küldtek el gyereket, sőt én is küldtem el,még örültek is a szülők, mert nekik lesz ez későbbre könnyebbség... hiszen az óvónő, tanítónő "megszabadul" a gyerektől, de ahogy nő, a szülőnek úgy lesz egyre nehezebb.

Tény, hogy az óvónő nem foglalkozhat csak a Te gyerekeddel, Sziszka, hiszen ez egy közösség és ha most nem sikerül megoldani, nem szokja meg, később az iskolában még komolyabb problémák lesznek, ha kiabál, úgy viselkedik majd az órákon.

2010. nov. 4. 17:48
Ezzel nincs semmi gond,igazad van,csak nálunk az a probléma,hogy ha nem alszik akkor "senki"nem alszik.Sem az ő csoportja,sem a mellette lévő csoport.Azt meg szülőtársaim nevében is mondhatom,hogy nem foglalkozhat csak vele az ovónéni...és a többi gyerkőc?!Szerintem nem a gyerkőcöt kéne elvinni a tanácsadóba,hanem a szakembernek kellene kijönni,és megnézni mit csinál a csoportban...
80. Sicike
2010. nov. 3. 19:40

Hú,zajlanak az események.

Pár sort írnék.

Az én csajomnak sem erőssége az oviban az alvás.

De nála már kitapasztaltuk mivel függ össze:ha este korán elalszik,reggel később kel (persze nem tud elaludni ebéd után.).

Vagy:ha itthon van kb. 1-1 1/2 hétig betegség miatt,ami alatt amúgy is pihenni kell a gyógyuláshoz-ez után át kell állnia újra az ovira.

De ha átállt,akkor már alszik ott.

Csak ugye a tényezők.

A másik:nálunk nem csinálnak ügyet,ha a csajom nem alszik.Ált. ő az egyetlen aki esetenként nem alszik.De pihen,fekszik az ágyában,nézelődik,vagy kum.Mikor megyek érte,akkor ő is mondja,meg ovi néni is,hogy ma volt-e alvás,vagy nem.De itt be is zárul a kör.Nincs firtatás tovább.Ha aludt megdicsérjük,és ovi néni is örömmel újságolja.De ha nem aludt pl. x nap,akkor sincs belőle ügy,én is és az ovi néni is úgy zárja,semmi baj,majd holnap.De ő is csak tájékoztatásként közli,ha esetleg este korán elpilledne,az azért van.

A lényeg ebből a 100 sorból:mivel a lányom hagyja a többieket,és elnézelődik,vagy csendben elvan,nincs is miről beszélni.

Egyébként nálunk sok mindenből nem csinálnak ügyet.De a mi esetünkben nem is állná meg a helyét,sz.tem.

Nev.Tan:A fiamat harmadik osztályos korában tan.néni javasolta vigyem el.És megtettem mindent ez ügyben,még kételkedve is,de elmentünk.Hol a gyerkőc volt bent,hol párom,hol én,hol közösen.Így ment fél évig,végigcsináltuk,de a pszichológusnő sem értette mért vagyunk ott.

Elkészült a szakvélemény,ahol a fiamat teljesen egészségesnek,nagyon jó eszű gyereknek írták le.

Ezt odaadtam tan.néninek aki nem értette.

Innentől kezdve le is zártam a dolgot azzal,hogy 1000 + 1 inger éri a mai világban mind a gyerekeket,mind a felnőtteket mindegy hány éves.

Én alapból úgy indulok ki,hogy addig vagyok nyugodt,még a gyerekeim itthon vannak velem,persze ez közhely, de addig sem éri egyiket sem baj.Tehát onnantól kezdve hogy belép a suliba,vagy az oviba,ki van vele?

Gusztustalan:de én az gondolom,hogy akár tanár,akár ovi néni,neki az a feladata,hogy a gyerekekkel foglalkozzon.ÉS 2 egyforma gyerek nincs,még ha a szabályok mindenkire érvényesek.

2010. nov. 3. 18:11

1.Pszichológushoz kéne menni anyukának is,nemcsak a gyereknek!


2.Egyébként egy 3 éves gyereknek normálisan ugyanannyi az alvásigénye mint a felnőttnek.De mint minden ez is egyénfüggő.

2010. nov. 3. 17:33

Ismerős nekem Sziszka reagálása. Nálunk is vannak problémás gyerekek. Ha szólunk a szülőnek, akkor ugyanígy reagál, azaz a többi gyerek helytelen viselkedését hozza föl. De ettől az ő gyereke problémája, probléma marad és kezelni kell. .A gyerekek másként viselkednek egy zsúfolt ovis csoportban -hány gyerek is van együtt? - mint egy szabad téren, ahol van elég hely mozgásra, vagy egy olyan kis baráti, családi közegben,orvosnál ahol minden gyereknek ott az anyukája. Mi óvónők nem szívesen küldjük a kisgyerekeket a Nevelési Tanácsadóba, de néha bizony szükséges.És mindig kapunk mi is és a szülő is segítséget hogy a kisgyereknek hogy segítsünk ilyenkor. Nem egyszer hárítják el a szülők ezt a lehetőséget. Volt, hogy később jutott így megfelelő szakemberhez a gyerek, vagy eljutott ugyan, de a szülő nagyon neheztelt ránk sokáig. De nálunk olyan még nem fordult elő, hogy fölöslegesen irányítottunk volna oda valakit. De az már többször előfordult, hogy anyuka megkövetett bennünket, hogy de jól tettük, hogy akkor elküldtük.

Épp tavaly volt egy kislánnyal szintén az alvással probléma. Nem akart ott aludni. Már reggel sírva jött be és sokáig visított. De se kép, se hang, sehogy sem tudtuk megvígasztalni. Később lecsendesedett, de néha azért napközben rá-rá jött a sírás. Anyukának javasoltuk a Nev.Tan pszichológusát. Ez az anyuka örült a segítségnek. Pár "beszélgetés " után már nem volt sírás. Viszont javasolták, hogy ameddig anyuka nem dolgozik, vigye haza délben. Azóta anyuka elhelyezkedett, de továbbra is hazahordják, apuka állandó éjszakás. A kislány pedig örömmel jön oviba. Persze ahány gyermek, annyi személyiség, mindenkit egyénenként kell kezelni.

2010. okt. 31. 08:36
Hidd el tudom miről beszélek!Nem akartalak kioktatni...Sajnálom,ha így érzed!Majd beszélünk.
76. sziszka0129 (válaszként erre: 75. - Mumifik)
2010. okt. 30. 21:10

Nem tudod honnan veszed, hogy az alvás időn kívül más gond is lenne vele! Talán megosztanád velem?! És ha megkérhetlek csak akkor mondj ilyeneket ha ismersz minket! Az, hogy egy csoportba járnak e gyerekek még nem azt jelnti, hogy ismered a fiamat. Ha ismernéd akkor nem írnál ilyeneket!

Inkább azokra gyerekekre kéne ilyet mondanod a csopotba akik a fenekükbe túrkálnak és szagoltatják a csoportba lévő gyerekekekkel, vagy akik egymás hegyére hátára urgálnak, (kicsi a rakást játszani) vagy azokról akik miatt állandóan újabb és újabb harapásokkal karmolásokkal van tele sok gyerek! Vagy beszéljünk a zsarnokoskodó, lázító gyerekről! Mert hát ilyenek is vannak a csoprtba. Szerintem ezek inkább bajok! Az biztos, hogy nem ül a sarokba és néz maga elé egész nap. Ha ilyen lenne akkor az lenne a baj csak igazán!! Éredekes mód akik ismernek minket, játszón és a baráti társaságba azok egész mást mondanak mint te!!!

És hidd el a gyerekem és az én életemben nincs semmi amit jobbá kéne tenni. Talán ha egyszer vennéd a fáratságot és beszélgetnél akár csak két percet is a gerekemmel akkor mindezt tudnád és nem oktatnál ki arról amiről fogalmad sincs!

2010. okt. 30. 16:03
Nem arról a hétről beszéltem,amikor nem volt oviba,és nem csak az én gyerkőcöm nem tud aludni!Az a baj,hogy nem csak az alvásidőben van vele probléma...Én elhiszem,hogy kellemetlen ez az egész,de a gyerkőcőd érdekében mindent meg kell tenned,hogy jobb élete legyen,és nem utólsó sorban neked is.Ja,eddig csak szemlélője voltam a levelezéseknek,de már nem bírtam ki,hogy ne reagáljak!!!Bocs!Ha itt lesz az ideje megkereslek.:-)
74. sziszka0129 (válaszként erre: 73. - Mumifik)
2010. okt. 26. 10:52

Nagyon sajnálom, hogy így látod a dolgot. Akkor leírnád amit én nem? Mert én úgy gondolom semmit nem hagytam ki!! POntosan azért, hogy megfelelő tanácsot kapjak a problémára. Arról meg nem beszélve, hogyha gondod van miért nem állsz elém? Ráadásul én épp azzal kezdetem, hogy mindenkit megértek és igazat adok annak akinek a gyereke nem tud aludni a fiamtól! És még csak annyit, hogy nem gondolom, hogy problémásabb lenne az a gyerek akinel egyedül csak az alvási időben van gondja. Ráadásul a 2 héttel ezelőtt minden nap aludt rendesen viselkedet, valamint a tegnapi nap is "angyalka" volt.

Ja! Az is érdekes, hogy pont most írsz, mert a múlt héten nem is voltunk oviba, tehát nem a fiam miatt nem aludt a te gyerkőcöd!

Sajnálatosnak tartom, hogy így név nélkül írsz ide és nem nekem személyesen mondot el a problémádat ha már ismerjük egymást. De még egyszer nagyon sajnálom, hogy nem tudott a faimtól aludni a te gyerkőcöd. Én úgy érzem mindent megtettem amit lehetett, nem hallgattam el semmit. Csak remélni tudom, hogy nem kerülsz soha ilyen helyzetbe mint én, mert hidd el nekem volt a legkellemetlenebb az egész!

2010. okt. 24. 16:22
Na most már szólnom kell.Ha sziszka leírt volna mindent ami történt....de nem.Az én gyermekem abba a csoportba jár,hónapok óta hulla fáradt.Sem az ő,sem a másik csoportba nem tudnak pihenni a gyerekek.Még annyit,hogy az öltöző nincs egy légtérbe a mosóval.Amiket már művelt a gyermek...hát el kellene gondolkozni rajta,hogy problémás vagy nem?!
2010. okt. 21. 13:15
Atya Isten.Mosdóba kitenni a gyereket, mert nem alszik.Menjen ki vele vagy olvasson neki hozzanak létre egy olyan szobát, ahol azok vannak alvásidőban akik délben nem alszanak.Én tuti ráborítanám az asztalt pedig elég nyugodt vagyok.Nekem külön sorba teszik a gyereket mert ő nem alszik és emiatt azt mondja nem is tud ez megkülönböztetés.Én is most fogok szólni, mielőtt így megaláznák.Én már máshová irattam volna az tuti.Tudom nehéz, de gondold el 3 év megaláztatással nő fel a gyerek amiatt amiről nem is tehet.Mert ha rossz oké, de mert nem tud aludni.Tudom nem minden óvónő ilyen, de megkérdezném azért mi lenne ha őt mikor nem tud aludni bezárnánk a wc-be ez nagyon durva!!!
2010. okt. 20. 13:32

Teljesen elhülve olvastam a témát.

Nem is tudom mit mondjak. Szegény fiad nagyon sajnálom, hogy bántak vele az oviban.

Azóta javult a helyzet?

Talán tényleg ovit kellene váltanod.

70. sziszka0129 (válaszként erre: 69. - Mimmo)
2010. okt. 6. 21:25

Szia!


Köszi, hogy benéztél, aranyos tőled!

Állítólag a tanácsadó miatt kell, a törvény így rendelkezik. Többet nem tudok.

Általános orvosi kérdések vannak a testi, szellemi fejlettséggel kapcsolatba, terhesség, szülés körülményei... stb

Anyum ma bevitte a papírt a doktornéninkhez aki teljesen el volt hülve. Hitetlenkedve hallgatta a dolgot és nem értette miért kell ehhez tanácsadó, egyáltalán mi itt a gond. Elég jól ismeri a fiamat, nem túlzok ha azt mondom az egyik kedvenc kis betege.

Mostmár mindenképp elmegyünk a tanácsadóba, hátha adnak valami jó tippet. Az óvónéniknek is meglesz az örömük nekem meg elégtétel lesz amit mondanak:-)) Írj esetleg privit ha lesz időd. Üdv: Szilvi

69. Mimmo
2010. okt. 6. 19:34

Szia Sziska!


Olvastam a beszámolód, de még nem volt időm, hogy válaszoljak rá. Más ok miatt mi is átéltünk hasonlót egy évvel ezelőtt. Eddig ebben az évben rendben volt minden. Remélem, így is marad. Ha lesz elszántságom és türelmem írni, majd megírom neked. De addig is kíváncsi vagyok, hogyan alakul a kisfiad óvodai "alvós története". Mihez kérték a gyerekorvos véleményét? Hová akarják küldeni még a fiad?

2010. okt. 4. 20:54

Na és még egy érdekesség! Írtam a neten egy nagyon kedves pszichiáter doktornőnek. Íme a válasza:

Kedves Szilvia!

Ilyenkor nekem mindig gyanús, hogy az oviban az alvással kapcsolatban történt valami - hiszen inkább a helyzettel van a problémája a gyermeknek, nem az alvással. Talán valamit a gyerekek csinálnak egymás között,lehet, hogy fel tudják hergelni valamivel a kisfiát? esetleg érdemes lenne azzal a pszichológussal beszélnie, akihez tartozik az óvoda - talán meg lehet arra kérni, hogy megfigyelje a gyerekek egy napját, hogy kiderüljön, pontosan mi is történik. Könnyenlehet, hogy az óvo nénik nagyon rövid időthagynak esetleg a délelötti foglakozás és az ebéd utáni alvás között. Nincs levezető. megnyugtató játék. Esetleg segíthetne az, ha a kisfia kapna valamilyen feladatot az óvó néniktől az altatással kapcsolatban... üdv dr. G.A.

2010. okt. 4. 20:49

Mire ma oviba értem már apukám ott volta a gyerkőcért (oda volt talink megbeszélve) öltöztek. Az egyik ovónéni, hozott egy papírt amit a gyerekorvossal kell kitöltettnem. Néztem egy nagyot, hogy ez meg mi a fene és egyáltalán minek kell. Kérdeztem is, hogy ezt " komolyan gondoljátok, hogy még az oroshoz is vigyem el a gyereket?". Nem elég, hogy a tanácsadóba el kell vinnem még a rendelőbe is menjük. Hozzá teszem az doktornéni imádja a fiamat, elképzelni se tudom mit fog szólni a tanácsadó hallattán!! :-)) Minden esetre kerülöm a rendelőt amennyire csak lehet, nehogy ott szedjünk valamit össze így télvíz idején! De gondolom ezt senkinek sem kell mondanom.

Szóval, hogy visszakanyarodjak az elejére, az óvónő azt mondja : "mi szeretnénk a legjobban ha nem kéne, hidd el! " Mindezt, olyan hangsúlyba, hogy még az én nyugott, béketűrő apámnak is kikerekedett a szeme!

Nem tudom máshol mit kell azért csinálni a szülőnek és/vagy a gyereknek , hogy ilyen hangsúllyal beszéljenek az emberrel, de azt tudom , hogy ha én így viselkednék a munkahelyemen már nem is kéne bemennem dolgozni.

És természetesen más szülő is hallotta na meg a gyerekek is csoportszobába. Mi lesz ennek a vége?

66. sziszka0129 (válaszként erre: 62. - Mimmo)
2010. okt. 4. 20:25

Sziasztok!Kiscsoportba is előfordult jópárszor, de akkor még inkább az alvás volta a jellemző. Bár panasz akkor is volt rendesen, azt tudom, hogy akkoriban símogatták a hátát vagy a szemét amíg el nem aludt.

Most nem tudom csinálják e, csak nem működik, vagy egyszerűen csak rászólnak állandóan és így próbálják fegyelmezni. A nagy tekercs ragasztószalaggal tudom, hogy be volt fenyítve (beragasztják a száját ha nem marad csendben, ezt mondák neki), mert megmutatta az óvónő, hogy hová készítette ki. Néha az alvó állata is a szekrénybe landolt. Hát nem tudom. Nálam itthon nem divat ez a módszer, bár lehet, hogy ez kéne!? Talán mégsem, mert ezek szerint nem is válik be.

Én arra a következtetésre jutottam, az elmúlt pár napban, hogy bár a szeptember hónapban egyre rosszabb lett a helyzet szerintem nem jól kezelték a dolgot az óvónők. Mostmár olyan dacot vált ki a gyerekből az altatás, hogy juszt azért se fogad szót.

Akár mit is mondanak, de sok türelemmel és gondoskodással nem fajult volna idáig a dolog egy amúgy normális gyerekkel.

65. Sicike
2010. okt. 4. 20:15

Sziasztok!

Az én csajom is cumizik még.

Én nála nem voltam erőszakos ennek eltiltásától,a fiam példájából tanulva,ugyanis anno nála 2 évesen azt mondta a gyakorlattal alig rendelkező akkori védőnőnk,hogy dobjam ki,kidobtam akkor,és azóta rágja a körmét,és sehogyan nem tudom leszoktatni róla.

Ezért a csajommal megbeszéltem,hogy reggel mikor felkel,itthon cumizhat 1 kicsit,aztán mikor kimegyünk az ajtón,a cumi itthon marad.

Rendre megtanulta és tüntetés sem volt érte,hogy csak itthon cumizik,na,meg esetleg a kocsiban.

Egyébként én erre fogom,hogy eddig az oviban mindösszesen 3-szor aludt,mert itthon cumival alszik el.De nálunk nem csinálnak ügyet belőle,ha nem alszik ott bent,mert csendben elnézelődik,esetleg pihen,a többieket hagyja.

64. Mimmo (válaszként erre: 63. - Ff36256613)
2010. okt. 4. 09:10

Az, hogy mennyire veszik szigorúan a "cumi kérdést" óvodánként változó. Nálunk van több magánóvoda is. Azok többségében nem is nagyon próbálják leszoktatni a gyerekeket. Főleg az úgynevezett minicsoportokban még gyakran év végén is cumival szaladgálnak a gyerekek.

Nekünk szerencsére nem jelentett gondott, mert egyik gyerekem sem használt játszócumit.

Az óvodában (egyházi fenntartású), ahová a gyerekeim vegyes életkorú csoportba járnak... igyekeznek az óvónők az új gyerekek családjait még óvoda kezdés előtt meglátogatni. Akkor a cumiról is beszélnek. Legjobb, ha a szülő szoktatja le a cumiról, mire a lurkó mgekezdi az ovit. De minden évben volt egy-két cumihoz ragaszkodó gyermek is az oviban. Napközben nem nagyon kapták meg a cumit az óvónőktől (reggel anyuka nekik adta oda, a gyerkőc tudta, hogy nála van). De ha "muszáj" volt azért előkerült, főként altatáshoz. Rövid időn belül azonban teljesen meg tudták vonni a gyerekektől szép fokozatosan. A többi nem cumizó gyerek között ez nem is nehéz, főleg, hogy egyszerűbb is mindenféle kommunikáció nélküle, ezért az oviban nem is kérik nagyon a cumit az óvónőtől. Aztán már mondták is, hogy nem is kell hozni. Otthon azért még lehet, hogy igényük van rá a gyerekeknek.

2010. okt. 4. 08:42

Szép napot!!

Most hallottam valamit egy szülőtől, csak egy kis apróság, de érdekelne kinél hogyan is van ez?!

Azt mondják hogy az óvodában nem engedik a gyereknek a játszócumizást...

AZ én fiam napközben néha, de alvásnál mindig kéri!! a cumit.

Akkor most mi van??!!

NEm adják neki oda?

62. Mimmo
2010. okt. 4. 08:17

Sziasztok!

Remélem,az új hét jobban alakul, mint az előző.

Szerintem igyekezned kell nyugodtnak maradni, legalább is látszatra. Nem jó tovább mélyíteni a helyzetből adódó feszültséget, ami kialakult az óvónők és közted.

Bár az, hogy kirakják a teremből a kisfiad nem mondható valami jó megoldásnak. Kíváncsi lennék, hogyan próbálják nyugtatni, elcsendesíteni...milyen módszereket alaklmaznak. Mert az is lehet, hogy a saját dolgukat is megnehezítik azzal, hogy alapból negatív elvárásokkal állnak a fiadhoz, beskatulyázták a "rossz fiú" szerepébe. A gyerekek pedig igyekeznek megfelelni az elvárásoknak legyenek azok jók vagy rosszak. És az ilyen szerepből nagyon nehéz kijutni, főleg úgy, hogy azt nem is segítik.


Írtad, hogy már régebb óta voltak gondok az óvodai alvással. De mégis mióta fokozódott odáig a helyzet, hogy az óvónők szerint elviselhetetlen? Történt-e akkoriban valami(születés, halál, oviban új barátság vagy régi felbomlása...), ami felkavarhatta a kisfiad lelkét?

Másik kérdés: Nem tudom nálatok ugyanaz altatja-e a gyerekeket az óvodában mindig, vagy heti váltásban vannak? Észre vettél-e valamiféle összefüggést az "alvási hiszti" intenzitása és az óvónéni személye között? Nekünk például két nagyon különböző temperamentumú óvónénink van.

Ha délelőtt a csendesebb, nyugodtabb foglalkozik velük, délután gyakrabban elalszik a kisfiam, mintha átragadna rá is az a végtelen nyugalom. Vagyis nem is annyira az "altató" vérmérséklete számított nálunk.

61. sziszka0129 (válaszként erre: 60. - Mimmo33)
2010. okt. 1. 14:53

Remélem erre azért nem kell, hogy sor kerüljön. Szeretném békés keretek között megoldani a dolgot. Tegnap nem a mosdóba hanem az öltözőbe fektették le. Ma reggel beszéltem a vezető óvónővel ezzel kapcsolatba is. Azt mondja próbáltak neki kint mesét olvasni, símogatták stb. , de nem lehet lecsendesíteni. Azért tették végül ki a kiságyát, hogy a többiek legalább tudjnak aludni. Remélem ma legalább elaludt.

Kértem, hogy próbáljanak vele egy kicsit többet foglalkozni. Talán ha megkapja a figyelmet amire vágyik -gondom én- akkor nem csinálja. Remélem ma legalább elaludt, de már félve megyek érte.

60. mimmo33 (válaszként erre: 56. - Sziszka0129)
2010. okt. 1. 11:49

:O

Én a helyedben-bár soha nem szerettem, azt ha le kell süllyednem egy IQ, EQ szintre;)- felvenném a kesztyűt...Elismerném, hogy gond hogy a gyerek nem alszik, de ha továbbra is úgy kezelik mint egy abszolút renitens gyereket, és nem hagyják abba ezt a sorozatos megaláztatást, szívesen elmeséled olyan helyen, ahol biztos hogy vevők lesznek erre a történetre...Mégis csak egy gyerekről van szó, akiben ezek a sorozatos megaláztatások súlyos törést fognak okozni

59. trapiti (válaszként erre: 56. - Sziszka0129)
2010. szept. 30. 19:26
Ez agyrém.... én már biztosan kezdenék érdeklödni másik ovi után...
2010. szept. 30. 18:36

Ez már felháborító amit csinálnak !!


Nem a legjobb megoldást ajánlom de ha minden kötél szakad akkor muszáj meglépni mindenki érdekébe szerintem váltsatok óvodát .


Tudom tudom nem lehet mindég odébb állni ha valami nem stimmel de van ilyen lehetőség és élnek is sokan vele és sokszor bánják hogy nem lépték meg hamarabb mert ez volt a megoldás lehet nektek is ez lenne .


Itt már hidd el akkora a feszültség hogy A GYEREK EZT ÉRZI ÉS ÚGY VISELKEDIK akarva akaratlanul és ettől is lehet a gond, a stresszt megérzi érzi a gyerek.


Szinte hallom ahogy latolgatják már jó előre az óvónők na vajon ma mi lesz alváskor,na milesz ha jönnek a NEV.TAN-ból és még az is lehet a gyerek is hallja.

-szerinted ez milyen hatással lehet rá???

57. sziszka0129 (válaszként erre: 54. - Mimmo)
2010. szept. 30. 18:10

Állítólag a tanácsadó fog kijönni az oviba. Gondolom csak alvás időbe, hogy csak a rosszat láthassa.

Egyre jobban kiborít ez az egész. Szinte érzem, hogy nevetséges a helyzet, de teljesen kész vagyok!

2010. szept. 30. 18:07

Ja! Ma megint nem aludt. Már ez is kezd nagyon idegesíteni, hogy nem altatják el valahogy mert szüksége lenne az alvásra. Az nem állapot, hogy délután 6-kor felbukik a gyerekem a fáradságtól.

Nem tudom biztosan, de ma talán kitették az ágyát a mosdóba! (egylégtérbe van a budival!!) Azt már hallottam, hogy az öltözőbe kellett egyszer lefeküdnie, ez azért sok!

55. sziszka0129 (válaszként erre: 53. - Móriczka)
2010. szept. 30. 18:04
Nagyon szerencsések vagytok az óvónénitekkel. Eddig nekem sem volt gondom velük, sőt! Azért is keserít el a viselkedésük mert nem ezt vártam.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook