Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)
Na írom, amit ígértem:
Azt olvastam, a pajzsmirigy hormonjaitól függ mindenféle anyagcserénk miközben úgy gondolom pajzsmirigy alul működésem van, és erre keresek nem gyógyszeres megoldást.
Persze hogy Szendi az, akinél először szétnézek.
Itt lentebb tekerve [link] a P betűnél található a pajzsmirigyről több írás.
Ezt emelném ki: [link]
Már megkerestem az ajánlott hatóanyagoknak megfelelő terméketet is, amiből 2-t feltétlen meg is veszek.A harmadikra már nincs sehogy se pénzem. :))
Nem tudhatjuk hogy megfelelő-e a pajzsmirigy működésünk, de ha vannak anyagcsere problémáink, valószínűleg a pajzsmirigy hormonok hiánya is szerepet játszik ebben. A második link írását olvassátok el.
Ész megáll, ezt javasolta az orvos, hogy heti 3000 D3-at szedj? Minimum napi 1000, vagy akár több is lehet. Én a feresenius D3-at szedem. Előtte alfa D3 mellett romlott az eredményem, tehát az sem mindegy melyiket szedi az ember. Nekem ezt a DEXA vizsgálaton ajánlották, hogy ez a legjobb. Szerintem a kalciumnál is fontosabb a D vitamin bevitele.
Gyors felépülést a kisfiadnak !
Az az igazság, hogy pont abban a két évben hanyagolt ám
a mozgást, amely két év alatt romlott az eredményem. Meg tzdod, tavak derült ki -miután saját költségemen mentem el csontmarker vizsgálatra- hogy a D vitamin szintem még a megadott legalacsonyabb szintet sem éri el. A doki heti egy szem D3 NE 3000-t írt fel és ajánlott úgy, hogy nem jártunk utána, hogy valójában mi a helyzet a D vitamin szintemmel. K vitamint sem szedtem rendszeresen. Úgyhogy most abban reménykedem, hogy a rendszeres, és nagyobb dózisban szedett vitaminok is fognak segíteni. Meg természetesen napi rendszerességgel tornázok valamit.
Szia! Nem véletlen, hogy tavaly júniusban betiltották a Protelost. Igaz nekem kamuzott a doki, hogy üzletpolitikai okokból történt, nem egészségügyi okokból. Két gyógyszergyártó cég összebalhézott és versenyzett a gyártási jogokért. De én ezt még laikusként sem hiszem el. Mert ha egy gyógyszernek 10-ből 1 infarktus a mellékhatása, az már önmagában is elgondolkodtató. Nem mintha az Aclastának nem lennének súlyos mellékhatásai. Neked nem jött ki semmi?
Nekem, mint írtam a Livialtól javult a csontom, de az hormon volt.
A K2+D3 Forte cseppeket szedtem dupla adagban. Tehát a D vitamin nem 4.000 NE volt nekem az ajánlás szerint, hanem 8.000 NE. Most a felét szedem anyagi okokból, mert szedni akartam a Teo-t, és variálgatok mással is kétségbeesésemben.
Főzés után írom mit találtam, mert nagyon jónak ítélem meg. Ebéd után nézzetek be.
Én is Birigi erdeményének hatására kezdtem a Teot májusban.
Nálam a "végösszeg" -3.3. 1 tized romlás lett az 5 év alatt, erre mondták hogy nincs változás.
Nagyon csodálkozom hogy a te eredményed is romlott az évek során, hisz te nagyon sokat edzel, súlyzózol is. Akkor ez is csak a jó közérzetért lenne? A csontnak nem használ?
Kár is rágódnom szerintem ilyesmin, most már lesz ami lesz, várjuk ki a júniust!
Azt elfelejtettem írni, hogy én 59
éves vagyok. Tavaly májusban kezdtem el szedni a Teo-t, nagy reménnyel, és felbuzdulva Brigi remek eredmènyétől. Hát most már nem tudom. Akkor most Te nem szedsz semmit?
Szia Elizabeth
Nálam porckopás nincs, csak a lumbális csigolyákban erős ritkulás,erre mondta a doki, hogy olyan mozgást, ami ezeket a csigolyákat összébb csúsztatná, hagyjak ki. Elótte kaptam 5 évig aclasta infúziót évente egyszer, azt mondta tovább nem lehet,felírt egy másik gyógyszert, attól rosszul lettem,próbálkoztam imonax teoval
Az volt a cél, hogy a nehézségek mellett mosolyt csaljak az arcotokra.
Az enyém sajnos mindig koszos, mert csak enni és néha heverészni jön be. Csavarog, verekszik és szemeit meresztve ordít mikor enni kér. Nagyon szeretem. :)
Szia Elizabeth!
Szedtem kalciumot is, K2-t is. A mozgások közül sok mindenre letiltott az orvos, minden tilos, ami a gerincet összenyomhatja, nem lehet biciklizni,mert gödörbe menve káros, tilos a trambulin, futás, kocogás, ugrókötelezés, ez mind összenyomhatja a gerincet. Úgy gondolom marad a séta, kirándulás
Megértem hogy félsz. Hisz nincs annyi ismeretünk az üggyel kapcsolatban hogy tudhassuk a biztos megoldást.
Nekem ha rosszabb lesz az eredményem, akkor sem szedek "gyógyszert". Amiről meggyőződésünk hogy többet árt mint használ, azért nem adunk ki pénzt és nem rakjuk a szánkba. Tehát ha júniusban rosszabb lesz az érték, visszatérek ahhoz, amivel 5 éven át tudtam stagnálni.
Nem tudom melyik fórumtársunkra gondolsz.
Judit!
A Scitec Nutrition Mega MSM-ről mi a véleményed?
Flaskó doktor tényleg nagyon jó!
Szolnokon egy jó orvost sem tudok.
Szia Liza!
Kisfiadnak mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
Nekem nem az alga segített állapotot stagnálni, hanem a 8.000 - 10.000NE D3 vitamin. Mást nem szedtem.
A Teo-t az 5 év stagnálás után kezdtem szedni, az algát is, de azt abba kellett hagynom. nem tudom megvenni. Fél éve voltam vizsgálaton, azóta szedem a Teo-t, de a D3-at a felére csökkentettem. nagy gáz van, lassan semmire nincs pénzem.
Alig használom a trambulint. A híreszteléssel ellentétben igen is nagyon megterheli az ízületeket. 5 percnél többet nem merem használni naponta, mert amikor megfájdul a térdem egy-egy nagyobb trambulinozást követően, 1 hét is eltelik mire megint használni tudom kicsit
Nagyon félek a vizsgálattól, lehet nem is júniusban, hanem már májusban elmegyek ha fogadnak.
Szia Judit!
Hogy megy a trambulinozás? Hát ez elèg szomorú, mármint ami a Teo eredménytelenségét illeti. Neked esetleg nem az algák segítettek, hogy stagnáljon az állapotod? Brigi is rég járt erre. Reméljük ő is jól van.
Szia! Èn is borzasztóan sajnàlom. Azt megkérdezhetem, hogy D vitamint Calciumot ésK2 vitamint szedtèl mellette? Sportolsz valamit napi rendszerességgel? Mert a mozgàs az egyik legfontosabb dolog. Judittal, Brigivel mi vettünk trambulint. Azt írjàk, hogy a trambulinon való napi 15
perces ugràlàs nagyon sokat javít a csontok àllapotán. Annak idején Etka anyó is a trambulint használta a csontritkulàsa kezelésére. Egyébként át amerikai Bone Strength Take Care készítményről írnak nagyon jó eredményeket. A Newchapter amerikai cèg gyártja. Algákból vonták ki a Calciumot, meg a többi àsvànyi anyagot, tiszta természetes anyagokból àll. Bővebbet olvashatsz róla, ha rákeresel.