Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

5159. keki70 (válaszként erre: 5158. - Vikkidoll)
2014. ápr. 5. 10:46

Viki nekem is hámlott,ugyanúgy voltam vele,mint te.Először zsíros,aztán hámlás.És pár hétig el is tartott nálam.Olyan érzés volt,mintha vegyessé változott volna a bőröm,zsíros is volt,na meg hámlott is.

Már fújhatsz orrot.Finoman,aztán egyre bátrabban.

5158. Vikkidoll (válaszként erre: 5157. - 993dda84ef)
2014. ápr. 5. 10:01

Jaj de jó, köszi :D Ma éjjel már vízszintbe teszem magam akkor! Ja és még mindig orrszívó porszívózom, mikor lehet orrot fújni?

Másik: eddig azon panaszkodtam, hogy a normál makulátlan bőröm műtét után az orromon bezsírosodott brutálisan. Na már most. Most éppen ott tart, hogy most meg hámlik róla a bőr, annyira száraz. :D Agykukit kapok már :D

5157. 993dda84ef (válaszként erre: 5156. - Vikkidoll)
2014. ápr. 5. 02:02
Nyugodtan vedd fel a vízihulla pózt, semmi bajod nem lehet belőle, lehet, hogy egy picit jobban megduzzad eleinte reggelre, de ez sem biztos. Szerintem egy kialvatlan, az ideális működéséhez szükséges minőségi pihenőidőtől megfosztott szervezet nagyobb pofon a gyógyulásra nézve, mint az éjszaka esetleg cseppet "felpumpált" jószág.
5156. Vikkidoll
2014. ápr. 4. 18:33
Csajok, mikor lehet vízszintesen aludni? Három hetes leszek kedden és kivagyok az ülve alvástol...
5155. keki70 (válaszként erre: 5151. - Blackstar55)
2014. ápr. 4. 18:23
Igen,lehet szoliba menni műtét előtt.Pár jó tippet átküldök,hátha jól jön :-)
5154. keki70 (válaszként erre: 5149. - Koketta)
2014. ápr. 4. 18:21

Szia!

Ilyenkor örülök,hogy jegyzeteltem,kinek volt komoly rontása ill. rontásai.De ugye ezt csak priviben lehet közölni.Ment...

5153. keki70 (válaszként erre: 5147. - Blackstar55)
2014. ápr. 4. 18:20

A tánccal vigyáznék,volt már olyan,aki úgy gondolta,hogy túlbulizta magát és talán akkor mozdult egy egy kis porc,ami aztán később gondot okozott.Ez egy feltételezés volt.

Nap,strand:kalap,ami védi az orrodat.

De egyébként nyugodtan nyaralhatsz,miért is ne két hónaposan,csak a melegtől duzzadni fog az orrod,de amúgy is duzzadna,csak esetleg a meleg fokozza.

5152. keki70 (válaszként erre: 5146. - Pekami)
2014. ápr. 4. 18:17
Nekem is egy csomó volt az egyiken.Aztán kibontotta a csomót Kárász doki,de még akkor sem húztam ki itthon,mert annyira fájt.Aztán másnap egyszercsak már nem találtam a cérnát,szerintem orrfújáskor távozott v. szétmállott.A helyén megnyomva jött a genny,de másnapra a lyuk be is forrt.
2014. ápr. 4. 15:18

Na most hívott a doki asszisztense hogy jövőhét keddre van egy időpont!:) Az árat elfelejtettem megkérdezni, kb mennyi most egy orrplasztika Kárásznál, és mikor/milyen formában kell fizetni?

A műtét előtt még lehet szoláriumba menni ugye? Mert utána elég sokáig nem tudok majd...

Esetleg még jó tanácsokat, tippeket szívesen fogadok erre az utolsó 4-5 napra :))

5150. 993dda84ef (válaszként erre: 5143. - Tubcsi79)
2014. ápr. 4. 13:13
A ferdeség még finomodhat, tudom, unalmas szöveg, de most még butaság ezen aggódni. Nem mondom, hogy biztosan szögegyenes lesz, de még az is megeshet, annyira friss az árú, hogy értelmetlen ezen morfondírozni, egyelőre. Kis türelem, aztán meglátjuk mennyi az annyi.:)
5149. Koketta
2014. ápr. 4. 13:13
Sziasztok! Még új vagyok itt a fórumon, és orrplasztika előtt állok. Több orvos munkáját láttam már a neten és olvastam a hozzászólásaitokat. Jelenleg Dr. Kárásszal beszéltem meg egy időpontot, de találtam egy másik orvost is akinek tetszik a munkája Dr. Mihályfi László. Nagyon hálás lennék ha tudna valaki véleményt mondani, a neten nem nagyon találtam fórumot ahol "beszéltek" volna róla. Előre is köszönöm.
5148. Vikkidoll (válaszként erre: 5145. - Tubcsi79)
2014. ápr. 4. 12:38
Ok, rajta leszek a témán :D ;) Most megyünk kirándulni! Yuhu <3
5147. blackstar55 (válaszként erre: 5133. - Keki70)
2014. ápr. 4. 12:15

Értem, köszi szépen.

És amúgy egy kb 2 hónapos orral mennyire bátran lehet pl bulizni (tánc, alkohol, stb) illetve strandolni/napra menni? Csak mert júliusban megyek egy baráti társasággal nyaralni és nem tudom mennyire kell rá vigyázni. Meg gondolom nyáron a melegtől amúgy is érzékenyebb..

5146. pekami (válaszként erre: 5144. - Tubcsi79)
2014. ápr. 4. 10:12
Á! Nem merem kihúzni. Annyira benőtte magát, hogy olyan, mintha az agyamat akarnám kihúzni az orromon keresztül. Szerintem itt van egy csomó a madzagon. A Kárász azt mondta, hogy gyulladással szívódnak fel. Na de normális, hogy reggel is jött belőle a fehér cucc?! Bocs, ha gusztustalan voltam!!! Betadinnal ecsetelem, talán rosszat nem tesz neki...
5145. tubcsi79 (válaszként erre: 5129. - Vikkidoll)
2014. ápr. 4. 10:09
Vikidoll mizu veled?Tegyél fel egyújabb képet! lécccciii
5144. tubcsi79 (válaszként erre: 5138. - Pekami)
2014. ápr. 4. 10:06
Nekem azt mondtaák hogy bört nem lehet felszívódóval varrni, de belül tele vagyok azzal. Az orrom alatti varrásból mint eg kis borosta még mindig kifigyel egy, azt majd a böröm kidobja..szerintem akár ki is húzhatod ha el tudod csípni a végét :)talán nem leszel fonalgyáros ..:):):)
5143. tubcsi79 (válaszként erre: 5139. - 993dda84ef)
2014. ápr. 4. 10:02

Rékabéka Vigyázz, mert számonkérlek!!:)Remélem hogy egy év múlva még itt leszel,és jókat nevetünk majd a képeimen...no meg osztom veled együtt az újoncoknak a biztatást.. Köszi:)

A dagadástól már nem félek,hiszen tudom hogy nem volt ekkora orrom..bár lehet hogy kaptam egy kis hyaluronos feltöltést biztos ami biztos::.):):)

De attól igen, hogy K:VA FERDEEEE ..:(((((ha itt lenne még a gipszem jó gyorsan visszatapasztanám..

5142. tubcsi79
2014. ápr. 4. 09:55

na látom tegnap este már nem voltam toppon! Össze-vissza küldtem el amit írtam

...

5141. pekami (válaszként erre: 5140. - 993dda84ef)
2014. ápr. 4. 07:51
Bizony! Bármire használhatom a későbbiekben, ami kinőtt! :D Miután írtam tegnap este megnéztem a tükörben, jól be volt duzzadva, meg jött belőle a cucc. Remelem nem esik le az orrom...
5140. 993dda84ef (válaszként erre: 5138. - Pekami)
2014. ápr. 4. 02:45

"olyan mintha nőne!":))))))))Legalább cérnára már többé nem kell költened.:)

Ki fog esni, lehet észre sem veszed majd, szóval egyértelműen maradjon! Persze ha folyamatosan növekszik, az egészen más eset, mert akkor orvosi csoda vagy, és azt egészen másképpen kell kezelni.:)))

5139. 993dda84ef (válaszként erre: 5137. - Tubcsi79)
2014. ápr. 4. 02:41
Megnéztelek, tényleg hihetetlenül meg van duzzadva a jószág, ez tagadhatatlan, ordít róla, hogy fel van "pumpálva" szegény. Érthető, hogy el voltál/vagy/leszel szontyolodva, de hidd el, ez az orr kb. fele akkora lesz 1 év múlva. Nyugodtan kérd rajtam számon ha mégsem, majd jól kimagyarázom magam!:))Nem, tényleg őrületesen sokat fog "zsugorodni", csak te még a "hiszem, ha látom" periódusban vagy, ami szintén érthető.:)
5138. pekami
2014. ápr. 4. 00:00
Na ez a varratkiszedés engem is érdekel. Február 24-én műtöttek. Lehet, hogy van még varrat, ami nem szívós ott fel? Az orrsövényem bal oldalán, ahol el lett vágva, de egy kicsit beljebb kikandikál egy kél varrat. Mikor 2 hetes volt az orrom megmutattam a Kárász doktornak, azt mondta felszívódó. De nem nagyon akar eltűnni onnan. Időnként levágok belőle egy darabot, mert olyan mintha nőne! :D Szóval ki kéne szedetnem vagy maradjon?
5137. tubcsi79
2014. ápr. 3. 23:13

Tudom,tudom türelem új orrot terem...:)

Most jobban vagyok. Voltam a mütösnönél két kis elmaradt varratot kiszedni. Közben jókat beszélgettünk, és megnyugtatott hogy mindez teljesen normális.Olyantól hallani aki 2008 óta dolgozik a Kárász mellett..

5136. tubcsi79
2014. ápr. 3. 22:19

Tudom tudom..türelem új orrot terem... :)

Most sokkal jobban vagyok,voltam a mütösnönél kiszedni két elmaradt varratot.Közben jót beszélgettünk.Jó volt hallani az ö szájából hogy miket csináltak az orrommal, hol lett kivágva, lekeskenyítve stb. szerinte kicsi és keskeny orrom lesz ha lemegy a felesleg róla..csakhogy jól megdolgoztak, igy sokáig fog tartani amíg rendbejövök.A szemem közötti részen pedig egy patti nött, amit még alig lehet látni. Kemény csomót lehet érezni, az ijesztett meg. Az a rész még mindig érzéketlen, igy nehéz volt eldönteni mi az...

köszi csajok a megértö szavakat!!!!

5135. 993dda84ef (válaszként erre: 5131. - Tubcsi79)
2014. ápr. 3. 19:32

:(( -> :))

Ilyenkor még normális az összevisszaság, tényleg. Amikor levettem a tapaszt engem sem dobot fel a látvány, rettentően duzzadt volt, de ugye akkor ezt nem tudtam, mindenki azt ismételgette nekem, amit én is neked, hogy változni fog, bla bla, de akkor vhogy nem nyugtatott meg, pedig tényleg így van, sztem bőven fele akkora, mint amikor még ropogós volt!

Ennyi idő alatt már összeforrt a csontod annyira, hogy egy kisebb ütésnek ellenálljon, biztos vagyok benne, hogy ennek az ég világon semmi köze a ferdeséghez. Az bőven lehet a duzzanatok műve, ilyenkor még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Utálatos dolog türelmesnek lenni a gyógyulás ebben a szakaszában, tudom, de tényleg nem tudsz mást tenni, ki kell várni míg regenerálódnak a szövetek ahhoz, hogy ítéletet lehessen mondani a jószágról.

5134. keki70 (válaszként erre: 5131. - Tubcsi79)
2014. ápr. 3. 18:47
Hogy vagy tubcsi?
5133. keki70 (válaszként erre: 5132. - Blackstar55)
2014. ápr. 3. 18:46

Szia!

EKG és teljes vérkép.A vérképnek két héten belülinek kell lennie a műtéti időponthoz viszonyítva.Tehát azt újra csináltatnod kell.

De azért kérdezzél rá,hátha elfogadják a mostanit...

Szolizni:hat hét,utána is úgy,hogy letakarod az orrodat vizes törölközővel.

Nem kell adni,szerintem éppen eleget fizetünk a magánban történt műtétekért.Ez az én véleményem.

2014. ápr. 3. 13:16

Na sikerült beszélnem a dokival (illetve az asszisztensével) és valószínű április végére május elejére kapok időpontot!:) Úgyhogy most lenne néhány kérdésem azokhoz aki már túlestek a dolgon. Először is ugye kell teljes vérkép + EKG, ezek milyen régiek lehetnek? Csak mert pont most voltam vérvételen és nem szeretnék még egyszer ha nem muszáj tehát az 1 hónapos vérkép még jó?

És műtét után mennyi ideig nem lehet napozni/szolizni (letakart arccal/anélkül)? Mert ugye májusban már elég jó idő szokott lenni...

Ja és még azon gondolkoztam, hogy műtét után ti adtatok hálapénzt? Nem tudom kéne-e, én elég béna vagyok az ilyenekben.

Egyelőre ennyi, bocsánat hogy így rátok zúdítom a kérdéseimet csak most annyi minden eszembe jutott hittelen :D

5131. tubcsi79
2014. ápr. 3. 08:19

Tegnap levettem a tapaszt..oldalról szebbet sem álmodhattam volna. De szemböl..elöször tetszett, csak dagi volt, még a gyerekekért az oviba is örömmel mentem. Viszont délutánra lement a duzzanat...nagyon ferde :( Csilicsálé az egész. A párom sincs elragadtatva töle. igy megvolt az elsö sírós estém..

Nem tudom hogy vádoljam-e magam.Kétszer vertek orrba gyerekek, de csak egy kicsit.inkább csak odacsaptak. Fájdogált rövid ideig, de nem dagadt be vagy ilyesmi..lehet akár hogy ettöl elferdült? vagy elaludhattam? remélem csak a duzzanat szórakozik velem...

Ma megyek a mütösnöhöz megnézi..

ja, és az orrnyergemet ha megtapintom egy kemény csomó van ott. Mintha csont lenne... :( :(

5130. 993dda84ef (válaszként erre: 5119. - Maya86)
2014. ápr. 1. 21:15

Szia!

Jogos igény, hívd "éjjal-nappal", érdemes reggel 8-9 körül, vagy késő du, kora este próbálkozni, akkor talán már nem műt.

A legfontosabb beszélgetésetek a közvetlen műtét előtti, kórházi traccsparti, abból ne engedj!!!Mindent alaposan beszélj át vele, akkor is, ha korábban órákig rágtátok a csontot, neki naponta x számú páciense van, nem fog emlékezni minden részletre, és lehet, hogy te abból indulsz ki, hogy ezt már úgyis tudja, és végül emiatt nem kerül sor egy megbeszélt változtatásra, vagy éppen igen, egy elkerülendőre! Sztem a műtét előtti kommunikáció kulcsfontosságú, addig nem szabad a műtőasztalra feküdni, míg nem egyeztettél mindent, amit szerettél volna.

Nem tudom most hogy zajlik, de annak idején készségesen hallgatta végig a félórás kiselőadásomat, nem sürgetett. Viszont én abból indultam ki, hogy emlékszik a 2-3 héttel korábbi egyeztetésre, így az ott tárgyalt pontokra már nem tértem ki, most már bánom. Te ne járj így!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook