Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
:D
Ezen másodszorra is ugyanakkorát vihogtam. Nincs nagyobb adomány ebben a szánalmas kis életben a minőségi humornál!Hatalmas virtuális pacsi az emberednek, engem megvett kilóra!:)
Életem párja megnevettetett tegnap, amikor mondtam neki, hogy:
-apa, én olyan szép lettem!
Ő nézett rám hosszasan, majd gyengéden megszólal:
- hát picim, örülök, hogy te így éled meg!
:))))
Kár hogy itt nincsenek jópofa hangulat jelek, segítene kifejezni, hogy mennyire!!
Hogy lehet boldog az ember ha így szét van verve a feje, nem kapok levegőt az orromon, fáradt vagyok, mert nem tudok rendesen aludni..? Ülve aludni? Noooormális?
Talán az a magyarázat, hogy nincs fájdalom, csak csupa kellemetlen tényező, ami majd elmúlik. Csak az idő sem repül, mint eddig..:)
Nagyon szívesen! :)
Keki a szívemből beszéltél, még mindíg marcangol egy kis bűntudat, hogy tényleg nem volt fontosabb es hasznosabb dolog amibe ezt a rengeteg pénzt és energiát illett volna inkább befektetni, hiszen nem volt annyira rettenetes az orrom, nem is szorongtam miatta.. De amikor a tükörbe nézek bucis gipszes képpel, mindig jo érzés fog el, hogy jesszusom ez szerintem nagyon szép lett! És koptatottnak hangzik, hogy valóra vált az álmom, leírhatatlan érzés megélni!!!
Wabi olyan, ahogy azt nekem régen le írtad! Alig akartam eljönni, még mondta is a nővér, hogy addig maradok, amíg akarok!:) végúl egykor önszántamból eljöttem, pont 24 órás volt ez a nagy kaland!
Most viszont nagyon duci a szemem, nem kék, viszont be forgatja a duzzanat a pilláimat, ami böki a szememet..
A gipszlevétel napjáig nem erőltetném a hajmosást, aznap nyugodtan, hiszen úgyis le fog kerülni.
"Lehet kicsit bátrabban tisztogatni/törölgetni?": A polcokat vagy az orrod?:)
Előbbit nyugodtan, utóbbi esetében kifejthetnéd mit takar a bátorság.
Persze, hogy hozzáérhetsz, semmi gond nem lesz belőle, nyugalom, legrosszabb esetben jövő héten, a gipszlevételt követően újra megműtenek.:))
Kitartás!
Gipszlevétel előtt ti mostatok hajat? Szabad egyáltalán? Mert nekem már most 5 naposan botrány ahogy kinéz:D
És 5 naposan már lehet kicsit bátrabban tisztogatni/törölgetni?
Illetve ha néha véletlenül picit hozzáérek a gipszhez, nem túl erősen, attól nem lesz baja ugye?
Szia!
Köszönöm a belépést.
Szerintem valaki nagyon boldog már most és annak is tud örülni,amit még nem is lát...Armira ha olyan orr bújik meg a gipsz alatt,mint a terv,akkor el sem fogsz mozdulni gipszlevétel után a tükör előtt.
Hasonló orrom volt nekem is,és azért mikor rajta volt a gipsz,nem tudtam,hogy pontosan mit fogok majd látni,viszont:gipszel együtt is kisebb volt az orrom,mint előtte,aztán meg az orrcsúcsom nem lógott,nagyon is hetykén állt,durci is lettem volna,ha nem részesülhetek a malacka-röfi állapotban.És az orrhátat tisztán ki lehetetett venni,hogy nem kampós...hogy én azt a kampót hogyan utáltam,sőt,szégelltem.Pedig nem én tehettem róla...
Nemsokára péntek,gyorsan elmennek a napok,aztán remélem,hogy ugyanolyan boldog leszel,mint én voltam.
Na, akkor csak nem úsztad meg! Örülök, hogy a nővérek "hívők", biztosan szívükön viselték a sorsod!:))
Tubcsi önfeláldozása lenyűgöző, jár a különdíj!:)
Klassz érzés végre múlt időben tekinteni a műtétre, igaz?!:)
Ha lehetne csatolni képet, akkor egy bizonyos nem tudom eldönteni, hogy "ennyire ostoba, vagy csak trollkodik" elnevezésűt csatolnék.
Ad 1 :
Valószínűleg semminek semmi köze, azért csatoltam olyan oldal linkjét, ahol egyértelműsítve van a nehezebb felfogásúak számára is, hogy az orrcsúcs porcos elhelyezkedés mennyiben határozza meg az általa körül ölelt orrlyuk formáját és nagyságát.
Ad 2 :
Közelít, de még mindig nem vagy a közelében sem annak, hogy mi állhat a hátterében.
Ad 3 :
Az orron lévő bőr "vékonyítható". Erre van "gyógyszeres" és "mechanikus" megoldás is (a koreai és kínai oldalak a legbeszédesebbek, a google translate a barátod). Keresendő kifejezések : multiracial, ethnic rhinoplasty. Megkockáztató, hogy te nem afrika vagy ázsia származású. Tehát te mint europid, ha nincs valamifajta genetika betegséged nem rendelkezhetsz ilyen jellegű bőrszövettel. Tehát nálad ez nem jelentkezhetne akadályként.
De ha mégis ilyennel rendelkeznél, még ebben az esetben is létezik megoldás a jól definiált és éles orr karakter kialakításhoz.
Itt egy igen rossz példa, mivel nála ugyebár komplikációk is voltak, de MJ orra egy az egyben szembe megy a te állításaiddal "negrid" téren. Azt se felejtsük el, hogy az ő orrát hány évvel, évtizeddel ezelőtt műtötték és hányszor. Mégis kivitelezhető volt a vékony, élesen definiált és mégis működő orr, az afrikai genetikai hagyaték ellenére is.
Nem tartozik szorosan a témához, de én az év nagy részében nem tartózkodom az országban. Az ismerőseim közt szép számmal vannak, akik átestek orrplasztikán és nem egy közülük afrikai vagy ázsiai gyökerekkelrendelkezik. Láttam miből - mit alkottak náluk. Megnéztem a tájékoztató anyagokat melyeket ők kaptak a klinikáktól. Meghallgattam a saját szavaikkal megfogalmazott verziót is, és én magam is, ahol lehetett megnéztem a weboldalak tájékoztató anyagait. Külön kitérnek arra, hogy a bőr típusa, vastagsága már réges-rég nem akadály.
Egy egész iparág épült az etnikális és nem átalakításra vágyó páciensekre. Az éles jól definiált orr, áll és arcsont alapvető követelmény a legtöbb esetben. Tehát, ha ezeket az igényeket nem tudnák kielégíteni, akkor nem őket választanak a páciensek és ezt nem engedhetik meg. Ha 5 évvel ezelőtt mondta volna valaki azt, amiben most te még hinni akarsz, akkor neki igazat kellett volna adni. De a világ már réges rég nagyot fordult és a plasztikai sebészet ebbe az irányba fejlődött.
Én magam is annak az orvosnak a kése alá fogok feküdni, aki az általam vágyott forma kialakításához keresi majd a megoldást, és nem pedig ahhoz, aki majd a kifogásokat fogja sorolgatni. Ez egy ilyen üzlet. Mindenki abban hisz, amiben hinni akar, de itt főleg a pénz az úr. (Ezért sem érdekel például engem az, hogy pl itt MO.-n milyen szinten ragadtak meg egyes orrplasztikával foglalkozó doktorok. Számomra teljesen elfogadható, hogy egy másik országban végezzék el azt, amire itt esetleg még nem képesek.)
Az orrhátas leírásodról meg sikít, hogy fél füllel hallottál valamit, valakitől, valamikor és abból próbálsz gazdálkodni. Fél-információk tömkelege, melyek jó része nem köthető össze egymással úgy, ahogy te mégis megtetted. Valaki igen jól megdumálta a fejed, vagy te akarsz ebben hinni, nehéz lenne ezt eldönteni. De, ez engem nem kell, hogy érdekeljen. Mindenki abban hisz, amiben hinni akar, és akkorának láthatja az őt körülvevő világot, amekkorának látni akarja.
Félreértések elkerülése végett jegyzem meg, nem gondolom magam okosabbnak vagy értelmesebbnek. Egyszerűen csak azt érzékelem, hogy te piciny országunk városi legendáival felvértezve akarsz szembe állítani azzal, amit én a világban másként tapasztaltam és nagyobb mintavétellel igazolva kaptam meg. Ezzel a logikával mi sohasem fogjuk egymást megérteni, mivel nem ugyanazon az ablakon át kitekintve figyeljük meg a dolgokat.
Részemről a téma itt le is lett zárva. Nem arrogancia, egyszerűen viszolygok a netes fórumozgatástól és már így is átléptem a saját korlátaimon, mikor ennyit és ennyiszer ide beírtam. Az elkövetkező mondjuk további 10 évre, nem is tervezem ennek a megismétlését :)
Jut eszembe, Kekinek köszönöm a tájékoztatást így utólag is.
Sokkal jobban vagyok mint gondoltam!!!
A parittya kötésem evés után elég rendesen átázott, ez remelem normális, de hívők azért nővért.
Nagyon sokat jelentett az itt -és korábban máshol- kapott segítség segítség nekem!!! Tényleg nem tudom eléggé kifejezni ezekkel a szavakkal!:)
Puszi mindenkinek aki segített!! Réka, Dóri örök hála, és persze tubcsikanak külön díj, itt volt kontroll után, és megkente a szendvicsemet!!;)
Sziasztok!
Réka, a várakozás miatt tényleg voltak ilyen belső kontrol szerű gondolataim, de azok a visszalépéstől fényévnyire voltak!:)
Annyira szeretem az érveléseidet, amikor valaki támad, és reménykedem benne, hogy nem zaklatnak fel!
Az illető elég bátor, ha csak nem orvos, de nem tartom valószínűnek.. Viszont más részről apósomnak van erre egy nagyon találó mondása: "Ne állj le .. emberrel vitatkozni, mert még össze kevernek vele!"
De te ezt is ügyesen megoldottad!:)
Köszönöm a linkeket, bevallom, nagy reményeket fűztem hozzájuk, hátha újdonsággal szolgálnak, de nem így lett. Igazából nem is tudom miért mellékelted őket, mert a kérdésimre nem kaptam választ. Még mindig nem értem miért vitattad el tőlem a kijelentéseim igazságtartalmának 50%-át? Őszintén nem.
Ad 1:
Az orrcsúcsi átalakításoknak mi köze van az általam írt bejegyzéshez, erről szó sem esett, én kizárólag az orrlyukak formája, és mérete kapcsán írtam Vikinek, amit.
Ad 2:
Nem írtam olyat, hogy kizárólag a váz méretének csökkenése lehet az okozója a légzési gondoknak, azt írtam, hogy ha kevesebb útja van a levegőnek, akkor nyilván nem lesz könnyedebb a légzés. Viszont ha már itt tartunk, tulajdonképpen minden ide vezethető vissza, hiszen azáltal, hogy a vázat alakítják, meg kell sértsék annak borítását is, a nyálkahártya sérülései és nem ideális gyógyulása, idült duzzanata(ahogyan a belinkelt szemléltető képeden is látszik) befolyásolhatja a légzés zavartalanságát, és így tovább, egyik a másikból……
Ad 3:
Ezt írtad: „A bőr vastagsága a plasztikai sebészet sajátossága miatt, szintén nem merülhet fel bármilyen forma kialakítása során akadályként."
…bár én nem fogok linkeket másolni, mert szeretem a saját szavaimmal, ha úgy tetszik, féligazságaimmal megfogalmazni a mondandómat, mégis azt javaslom egy picit olvass utána a témának.
Hatalmas fába vágnád a fejszéd, ha megpróbálnál felhajtani csak egyetlen, orrműtéteket is végző sebészt, aki beleegyezően bólogatna erre az állításra. Mert ez nem féligazság, hanem tévedés. Nem találsz olyan orrplasztikával foglalkozó írást, vagy oktatóvideót, műtéti felvételeket, ahol az első és legfontosabb szempontként ne a bőrszöveti sajátosságokat említenék, mint az orvos lehetőségeinek legmarkánsabb sorvezetőjét.
Igen, létezik jó néhány technikai finomság egy vastagabb bőrszövet „megzabolázására”/porc „transzfer”, zsírszövet eltávolítás…etc/, de még véletlenül sem lehet egy lapon említeni a vékony bőr lehetőségeivel, és ezek kivitelezhetősége is több, mint véges, néhányuk csak nagyon indokolt esetben alkalmazandó.
Például adott egy negrid jellegű orr, kimondottan vastag bőrszövet, vele egy szélesebb orrhát, kevésbé körülírható, orrcsúcs, sok esetben az egyetlen látványos megoldást az jelentheti, ha máshonnan kimetszett porcokkal, vagy egyéb erre a célra készült anyagból megemelik a porcos vázat, hogy az kifeszíthesse a bőrt, így érhető el, hogy vékonyabbnak, keskenyebbnek hasson. Tehát az orrhát magassága „bánja” a keskeny(ebb) orr megvalósulását. Be kell áldozni vmit a fontosabb célért, és még így sem közelíthető meg ugyanaz az finomság, és „porcos érzetű” szerkezet… míg egy vékony bőrnél minden irányban módosíthatsz, nem kell prioritásokban gondolkodnod. Így még véletlenül sem lehet áthidalni a különbséget, maximum finomítani egy cseppet a rossz adottságon, de egy vastag bőrszövet SOHA nem lesz alkalmas ugyanarra a végeredményre, a leggyakorlottabb orvos kezei között sem.
Nem tudom, hogy önhittség –e, ahogy írod, de a témában igen határozottan merek nyilatkozni, és kijelentéseket tenni, mivel elég régóta foglalkoztat a kérdés, sőt, akár még okoskodással is vádolhatsz, nem fogom elvitatni, de még véletlenül sem gondolom, hogy tévedhetetlen lennék, sőt, szó nélkül elismerem, ha alapos indokkal megkérdőjeleznek, mi több, igénylem is, viszont most egyáltalán nem lettem meggyőzve, mert még mindig nem értem miben tévedtem. A stílust meg végképp nem tudom mivel érdemeltem ki. Mondjuk ez már tényleg nem tartozik a témához.
Elnézést a terjedelemért, ennél rövidebbre nem sikerült, pedig igyekeztem!
Picit kevesebb önhittség megóvhat attól, hogy mindent személyes sértésként aka vádaskodásként élj meg.
Az orrcsúcs részhez : [link]
A légzésre :
Az orrcsúcs alakjának bármilyen épeszű keretek közti módosítását el tudja végezni a megfelelő orvos a megfelelő technikával.
A bőr vastagsága a plasztikai sebészet sajátossága miatt, szintén nem merülhet fel bármilyen forma kialakítása során akadályként. A technikák és a módszerek adottak az áthidaláshoz.
A szépészeti orrműtétek után kiakalult rosszabbodott orrlégzést, nem az új vázszerkezetre vezetik vissza. Kivételt képeznek az elrontott, komplikációval járó esetek.
További linkeket és információt a témában bármikor találhatsz a google kereső segítségével. A kezedet ha nem haragszol, közben nem szeretném fogni.
Nehéz úgy reagálni a vádakra, hogy nem lettek nevesítve.
Kárász nevét egy egészen kurtácska mondatrész erejéig említettem, így minden "fél-igazságért"??? ért vagyok a felelős.
Ő csupán annyit említette, hogy egy kizárólag esztétikai indikációjú orrműtét esetén, ahol korábban semmilyen funkcionális probléma nem volt jelen, egy kisebbre "szabott" váz, így keskenyebb járatok nyilvánvalóan nem fog jobb orrlégzést biztosítani. Ennyi. Ebbe azt hiszem nem nagyon lehet belekötni, bár gondolhattam volna, ha összefüggésbe hozom a nevét egy kijelentésével, melyet a saját szavaimmal adok elő, abban a pillanatban támadási felületet teremtek. Én marha, semmiből nem tanulok.
Tehát az ÉN féligazságom, az ÉN khm-m...:))
Hozzáteszem, illett volna lgbb megjelölni a problémát, és rávilágítani a tévedéseimre, így maradhatok a sötétségben a féligazságaimmal.
Nem hiszem el, csak kitalálod!:)
Nyugalom, nem menekülsz!:)
Azért megfordult a fejemben, hogy ez minek kellett nekem, de itt várakozás közben vizsgalgtva orrmányomat, arra jutottam, hogy maradhatok az első állásponton!:)
Bármikor vihetnek, jajjj vigyenek már!!
Neeem!:)))) egészen kivételesen!
Köszönöm, szükségem van rá!!
Itt fekszem pizsiben, a teraszról akar a házunkat is láthatnam távcsővel!:))
Azért itt most elég sok fél-igazságot írtál le.
Ha neked ezt egy doktor, vagy kimondottan az a doktor mondta, akkor khm ..
Sziasztok!:)
Vékony a bőröd, mint Dórinak(Keki70), ennyire egyszerű a magyarázat. Szerencsések vagytok, belőletek bármit lehet faragni, és ez kívülről is éppen úgy fog mutatni, ahogyan az alsó váz.
A Tubcsi-félék:)), mint én is, sajnos kevésbé vannak elkényeztetve ezen a téren. :)
Az orrlyukakat direkt módon nem formázza a doki, azért lesz kisebb, és más formájú, mert az alakját biztosító orrcsúcsi porcok rövidülnek, így kevésbé feszül ki, kisebb lesz a kerülete, és az új végpont(orrcsúcs) miatta laposabb, lesz, tehát kerekebb. Direkt módon csak metszéssel lehet orrlyukat kisebbíteni, de arról tudnál, látható varratod lenne vagy az orrszárnyak mentén, vagy egy aprócska "csík" az orrlyuk kerületén.
Lehet, hogy még a nyálkahártya is duzzadt, ezért érzed így, ez még akár finomodhat. Erre mondta nekem egyszer Kárász, hogy orrműtét után senki ne várja, hogy jobban funkcionál majd az orra, mint előtte - hacsak nem volt orrsövény korrekciója, hiszen, ott egy eredetileg rosszul működő rendszert finomítanak-, hiszen kisebb lesz a váz, így szűkebbek a járatok, kisebb helyen folyik ugyanaz a O2-CO2 cserebere. Sokan vannak, akik műtét után már soha többé nem fognak olyan könnyedén és gördülékenyen lélegezni orron át, mint korábban. Persze ez általában nem jelent konkrét légzési gondokat, de hozzá kell szokni a megváltozott méretekhez.
3-4 napig érdemes rajta hagyni.
Tartja azt a formát,amit az orvos kialakított.És a hirtelen lekerülő gipsz után mégis valami van az orron,ami elég erős ahhoz,hogy az orrt ne engedje duzzadni.
Akkor meg van a válasz arra,hogy miért kisebbek az orrlyukak.
A bőröm olyan hat hétig regenerálódott,én sima Nivea arclemosó gélt használtam,de ha már akkor az Ilcsi termékeket ajánlotta volna valaki-fekete szappan és a krém-akkor biztosan azzal kezeltem volna.
Csak akkoriban még nem hangzott el a fórumon,hogy milyen csodákra képes.
Alakított hát! Kisebb lett jóval és nem lehet belátni az agyamba mint anno :D Oldalról is be lehet nekem látni és most ott sem.
És neked mikor lett vége a bőrsztrájknak? :D
Hát Viki kérdés,hogy az orrlyukadon alakított Tamás?
Mert nekem pl.hosszúkásak és szűkek voltak,azokat nőiesebbre formázta.
Egyébként a leírtak alapján tényleg mázlista vagy,de szerintem annakidején nekem sem okozott gondot a duzzadás,csak az a fránya száraz-zsíros bőr.De aztán annak is vége lett.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?