Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szemből nekem "puklis" volt az orrom (úristen, most írtam le először, hogy "volt"...), vagyis széles és nagy volt a csúcsa, olyan igazi krumpliorr. Plusz aszimmetrikus is volt (megint "volt"!! - bocs, ezzel nem lehet betelni:))), középen volt egy vonal, az kettévágta a 2 puklimat, amiből az egyik nagyobb is volt, mint a másik. Szóval übergáz. Emiatt oldalról is nagy volt, de nem profilból, hanem inkább félprofilból.
Ezért írtam brigi-nek, hogy ha rakok is fel képet, a szemből képek csalókák, a látványos változás élőben látszik.
Ehhez képest most pukli, vonal, aszimmetria nincs, helyette kisebb és sazbályos az orrcsúcs, keskenyebb a cimpa és az egész orrhát. És hiába mondta KT, hogy csak a szemből fog látszani s változás, nem igaz, mert a profilom is sokkal szebb: ívesebb és kisebb az orrom. Komolyan mondom, hogy teljesen normális lett, olyanra csinálta meg, amilyennel ideális esetben az arcomhoz születnem kellett volna.
Hidd el, hogy gyönyörű lesz. A fotók nem biztos, hogy 100%-ig visszaadják, de élőben nagyon szép orrod lesz szemből.
Nagyon drukkolok, de biztos vagyok benne, hogy Te is ilyen boldogan és lelkendezve fogsz írni a fórumra, ha lekerül a gipsz!
Gondoltam rá, de egyelőre nem, mert egyrészt még rajta van a tapasz az orromon és így nem adja még ki teljesen, hogy milyen csini és fantasztikus:) Másrészt nekem szemből volt gáz, KT nem is készített tervet nekem, mondván hogy szemből úgyis fény-árny, stb. Ez abszolút becsületére válik, mert én kértem tervet és plusz 10 ezer lett volna, de mondta, hogy nem érdemes. Ezzel kapcsolatban még annyi érdekesség volt, hogy nekem azt mondta, hogy válasszak: szemből vagy profilból legyen szebb az orrom, mert a kettő együtt nem fog menni. Én persze szemből kértem, mert magamnak akarok tetszeni. De a végeredményt tekintve profilból is sokkal szebb - egy zseni ez a doki.
Ja, és harmadrészt, nagyon kezdő vagyok a fórumozás terén, mindenhez segítséget kellett kérnem, nem vagyok olyan ügyi mint a többiek, akik naplókat csinálnak. De ha lekerül a tapasz és felszívódik a véraláfutásom, próbálok majd 1-2 fotót felrakni.
Elhatároztad már magad? Nem akarlak befolyásolni, csak annyit tudok mondani, hogy ha korábban tudom, hogy ez ilyen kis macerával jár és ilyen szép is tudok lenni, akkor már 10 éve rászántam volna magam. KT is azt mondta, hogy az a tapasztalata, hogy aki gyerekkorból hozza ezt vagy évek óta gondolkodik rajta, az úgyis belevág és jobb előbb mint utóbb.
Ez jó:) a fene se gondolná, hogy egy orrplasztikának ilyen vetületei vannak
Nekem holnap délelőtt kell nekiesnem a szemöldökömnek, mert hétvégén vendégségbe megyek és konkrétan bozont van a szemöldököm helyén. Kíváncsi leszek... de ha húzom az orromat, akkor inkább hagyom a francba.
♥
Fél évig nem nyúltam a szemöldökömhöz,hogy formára szedjem,mert ahogy lefogtam a bőrt,húzódott vele az orrom is.Nem ment a dolog.Tényleg nagyon érzékeny volt.
Szia keki, köszi szépen:) Ahogy korábban írtad: "a tükör a legjobb barátom", mióta lekerült a gipsz, minden tükröződő felületben magamat nézegetem, még a CD tokokban is:)
Na akkor jó, mert a homlokom is húzódik kicsit. Még csak kellemetlennek sem nevezném, de picit aggódtam, nehogy valami szövődmény legyen.
Szia!
Nagyon örülök a boldogságodnak <3
Gratulálok az új orrodhoz!Vigyázz rá nagyon!
Igen,az arcüregbe kisugározhat az orr zsibbadása,húzódása,de még a homlok tájékára is.Ez nem gond,csak kicsit kellemetlen.
Sziasztok, ígértem, hogy jelentkezek az eredménnyel, amit lekerül a gipsz. A végeredmény... egyszerűen hihetetlen! Soha nem hittem volna, hogy ilyen gyönyörű, hozzám való, aranyos kis orrot tud valaki csinálni nekem az eredeti szörnyűségem helyett. KT nemcsak, hogy szebbet hozott ki belőle, de olyat, amilyenben nem is reménykedtem. Mondtam is neki, hogy a konzultáción arról volt szó, hogy ne számítsak nagy csodára, erre azt mondta, hogy bízott a jó eredményben és szándékosan nem keltett bennem túl sok remény, mert egy csomó dolog a műtét folyamán derül ki és sokszor nem lehet megjósolni, hogy közepes lesz-e az eredmény vagy tök jó. Az én orrom jobban formálhatónak bizonyult, mint amire számított. Egy szó mint száz: nagyon boldog vagyok!
Talán brigi1990 kérdezte, hogy ki mennyire elégedett a végeredménnyel, neki üzenem, hogy sajnálom, hogy nem szántam el rá magam korábban és életem legjobb befektetése volt!
Egy gyors kérdés: tegnap vették le a gipszet és ma délutántól kicsit úgy érzem, mintha az arcüregeim is "duzzadnának". Nem fáj, csak érzékeny, mintha az orromból sugározna ki oda is. Ez normális ilyenkor?
Szia!
Feltétlenül menjél el fül-orr-gégészhez,megnézi,hogy menyire átjárható az orrod,stb...
Ez az első lépés.
Sziasztok,
valaki tud nekem abban segíteni, hogy nekem kb. 3 éve volt az orrplasztikám. Igazából megvagyok vele elégedve esztétikailag, de sajnos már régebben is voltak jelei, hogy sokszor dugult el az orrom és ez egyre rosszabb...most már sajnos ott tartok, hogy orrspray nélkül nem is nagyon tudnék meglenni..dokihoz egyenlőre az anyagiak miatt nem akartam visszamenni, mert biztos vagyok benne, hogy ezzel valamit kellene csinálni, egyenlőre kiváncsi vagyok, hogy volt e ilyen tapasztalat, és hogy mi a teendő..lehet e segíteni rajta...
Négy napig volt fent.
A duzzadást visszafogja a hirtelen lekerülő gipsz után,lesz így átmenet a gipszlevétel után.A tartótapasz nevében is benne van,hogy tart is,az orvos által készített formát.
Szia :-)
Nincs baj,ne aggódjál.
Előszokott ilyen fordulni-akartam is írni már az előző hozzászólásban,hogy főleg orrfújáskor-a hajszálér,hajszálerek megpattannak és ilyenkor a kifújt váladék keveredik a vérrel.De utána el is áll a vérzés,ugye?
Óvatosabban fújjad az orrodat,el fog múlni,de ha aggódsz,akkor nézessed meg az orvossal.
Sajnálom :( remélem, semmi gond az orroddal. Legjobb kikérni egy orvos (pl. fül-orr-gégész) véleményét. gipszes időszak alatt is sokat vérzett?
Én is picit aggódom. Habár csak a műtét napján meg az azutáni nap vérzett az orrom, félek, hogy minden rendben van-e a hegesedéssel. Meg kicsit rémes, hogy az orromba benézve azt látom, hogy mennyire szűk lett belül. Nem is értem, hogy hol juthat át a levegő :D de az már jó jel, hogy illatokat érzek egy kicsit, úgyhogy gondolom, minden rendben.
Szia!
Előfordulhat,biztosan egy kis ér megpattant.
Ezt jó tudni, egy kellemetlenséggel kevesebb :)
És ma már az ebédem illatát is éreztem :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?