Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
TB alapon nem hiszem, hogy csinált plasztikát, max. 30 éve még gyakorló sebészként. Ezeket a dolgokat az utóbbi években már elég keményen szabályozzák. Amíg a klinikán volt a Szigonyban, ott is tuti kellett fizetni ezért (lásd pl. Sz. Imre kórház).
Olyat tudok elképzelni, hogy baleset után vagy veleszületett dologgal (pl ajakhasadék) csinált plasztikát TB-re.
Amúgy már csak onkológiai eseteket visz a klinikán is, ezt ő maga mondta. Ha egy daganatot kell kiszedni az orrból és utána újra összerakni az orrot akkor az nyilván TB-re megy.
Nincs mit,szívesen :-)
Hat hét szokott lenni az átlagidő,nekem arra helyre is állt.De van,amikor elhúzódik három hónapig,a lényeg,hogy nem maradsz így.
Szia!
Persze,teljesen normális.Duzzadt orr és orrnyálkahártya,varratok,sebek,ezek mind-mind akadályozhatják a levegő útját.
Szuszogósan már lehet fújni gipszlevétel után,aztán egyre bátrabban és hatodik hetet elérve már rendesen.
Tengervizes nekem sem ért semmit.
Coldastop orrcsepp:természetes növényi anyagokból álló készítmény,a duzzadt nyálkahártyára kiváló és oldja a trutyit is.Nem okoz függőséget,akkor használod,amikor csak szükséged van rá.
A másik,ami még jó szokott lenne:Unguentum nasale orrkenőcs,előnye,hogy nem folyik le a garatra.
23992-Gawwros leírta a használatát.Ha nem lenne száradt trutyi,akkor azt a részt hagyjad ki :-)
Így van,türelem,de ha ezek segítenek,akkor miért is ne.
De ha óvatosan kifújod az orrod és már az segít,akkor nem kell használni semmit.
Pörköket nekem csak az unguentum nasale oldott. Fülpiszkára kenjél belőle és finoman oszlasd el a száradt trutyin és hajtsd hátra a fejed, hogy ne folyjon ki közben. Fel fogja oldani.
Coldastop szerintem még korai neked. Amúgy kétségkívül nagyon hasznos, én tavasszal és mostanában minden este használtam/használom. Száraz fűtött térben a gyógyuló orrban a sima orrváladék is hiper gyorsan zavaró pörkké szárad. Ezt megelőzendő csepegtetek mindig lefekvés előtt. Így reggel nem arra ébredek, hogy egy hód várat épített az orromban... :D
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy mi a különbség a coldastop meg az unguentum nasale között? Igazából az lenne a terv, hogy az orrcsúcsom tövébe tokosodott trutyit valahogy feloldjam. Fülpiszka meg víz kb semmit nem ér.
(Bár lehet még korai, hiszen viszonylag frissek a sebek)
Nem tudom egyértelmű volt e, ezért kiegészítem annyival, hogy belül és a külső varratoknál kentem.
Ha szájba lehet kenni az orrnak sem fog ártani szerintem.
Nekem azt tanácsolták, hogy kb. 20 perccel előtte kenjem be. Így is tettem, bekentem még az autóban. Fülpiszkálóra raktam, aztán vékonyan bekentem. Semmi különös, úgy ahogy az orrkenőcsöt.
Kicsit bizsereg utána.
Sok sikert!
2016-ban úgy tapasztaltam, hogy a duzzanatok eltűntek idővel, de ezáltal csak jobban látszódtak a horpadások. Mintha most is hasonló irányba haladnék.
Ha legalább hasonló képek lennének a fórumon mint az enyém talán nem aggódnék, de ilyen orrokkal csak boxmeccsen vagy katasztrófafilmekben találkozom.
Időt hagyok neki . Más választásom nincs is.
Szio:)
Hát szépnek egyenlőre nem mondanám, de az egymillió százalék hogy sokat javult szerintem! Ez tuti jó lesz, meglátod szerintem csak nagyon szét lett kapva és nehezen meg csúnyán gyógyul. Az is látszik egyértelműen ahol eddig dudor volt ott most mélyedés van és fordítva. Jó lesz ez szerintem :) ❤️❤️❤️
Kedves Rezekes Lányok, Fiúk 🙂
Hallottam és más helyen láttam, hogy a doktor úr tb alapon is csinál orrsövény korrekciót plasztikával. Van itt olyan akinek így sikerült megműtettnie magát?
Szia Tamás! :-)
Királyság?Ennek nagyon örülök! :-)
Jaj, de jó Neked! :-) remélem már most szereted az új nózid!
Mi holnap megyünk :-)
Sziasztok!
Ma gipszlevétel, megvolt. Királyság. Részletek naplómban! Melinda19870, Mihailila? Veletek, mi a helyzet?
Sziasztok,
Olyan jó itt olvasgatni a tapasztalataitokat.
Én tegnap voltam konzultáción Bajusz Huba doktor úrnál, nagyon szimpatikus volt számomra és január végén megyek hozzá műtétre. :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?