Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Nyugi, itt leginkább az van, aki
műtétre készül
frissen van műtve
gyógyuló szakaszban van
vagy problémája van
plusz KEKI
A panaszmentesek általában továbblépnek innen :)
A legtobb hianytalanul elegedett orrplasztikas viszonylag hamar elfelejti a forumot. Sokkal inkabb azok irnak, nezegetik, akiknek meg kerdes van a fejukben, vagy valami nem stimmel.
Sokkal tobb az elegedett ember, nyugi. :)
Nem tudom beszerezted e mar, de a coldastop es a naturlandos orrkenocs tenyleg nagyon jo a tisztogatasra, es a kozerzetet is javitjak.
Tenyleg ne eroltesd. Ami ki akar jonni, az a finom tisztogatastol is kijon idovel.Orokre semmi sem marad bent ;)
Óvatosan tisztítsad,nem kell erőltetni,ameddig a vatta van a pálcikán,addig bevezetni az orrba és körbejáratni.
Ha jön ki varrat akkor az azért van,mert amúgy is már kijött volna.Csak pont rajta maradt a pálcika vattás részén.
De tényleg finoman,nem kell erőszakosan,feszítő érzés belefér,de ha már fáj,nem kell erőltetni.
A váladék,orrból ürülő folyadék savós,ezért felmarja az orr nyálkahártyáját,sőt még az orrbejáratot is.Ez nem baj,nálam is megtörtént meg még sok mindenkinél.
Még egy kérdés, ne hari.. 🙂
Amikor a fültisztitó pálcikával tisztítom, honnan tudjam hogy nehogy valami olyan belső varratot piszkáljak meg ami félig már varr és jön le, de benne van a cérnaszál is, és nehogy kihúzzam? Én eddig viszonylag finoman törölgettem, de aztán rájöttem hogy az nem volt elég, ezért nem kaptam levegőt. Így aztán ma elég rendesen kitisztitottam, sokkal jobban kapok levegőt, de közben fáj is mint egy felmarodós náthánál az orr belül. Szóval most gyengéden kell törölgetni, vagy rendesen kell tisztogatni?
Egyébként most hogy rendesen visszaolvastam, azért megijedtem hogy ennyien vannak akiknek korrekciózni kell mert nem lett jó az eredmény :(
Totoka az utolsó szín a sárga,ha az felszívódik,akkor már teljesen szalonképes leszel :-)
Az egyik orrlyuknál duzzadtabb szokott lenne,mert onnét dolgozott az orvos.Azt jobban megszokta viselni a beavatkozás.
Sziasztok ismét. Köszi szépen a hasznos infókat, tanácsot.
Az lenne még a kérdésem, hogy elvileg holnap után gipszlevétel, és normális az hogy még mindig úgy érzem nagyon dagad, főleg a hegye? Feszülget, meg ilyesmi. Illetve az orrom hegye is kicsit sárgul, mint a szemem alatt is :) És még olyan duzzadt az egész. Nyitott plasztikám volt, az orrcimpábol is vágtak, de főleg az egyik luknál olyan szűk belül, még tiszta seb gondolom. Úgy izgulok hogy milyen lesz majd az eredmény!
Harmadjára csak sikerült 🙏😅
Nagyon jól néz ki!!!!!!!!!
Szívesen :-)
Hat hét kell,mire az orr rendesen összeforr.Amire viszont stabilan,az három hónap.
Szia, köszönöm szépen!! Mindjárt megnézem. Igazából néztem a doki videóit, és kaptam információt a műtét utánról, de azért nem túl részletesen.
Pl hogy mikor lesz az hogy már nincs olyan veszélyben az orrunk, amikor már nem kell nagyon félteni. Hónapok gondolom.
Szia,üdv. a fórumon!
Dugulás:tele van az orr trutyival,sebbel,varratokkal,gyulladt az orrnyálkahártya,ezért a levegőnek nincs szabad útja.De majd lesz,ahogy gyógyul az orrod.
Nem kell emiatt aggódni,ilyenkor teljesen természetes.Szerencsés,akinek már ilyenkor jön a levegő,főleg,ha folyamatosan.
Átküldtem minden fontos információt,ha lenne kérdésed,csak írjál nyugodtan.
Jobbulást kívánok!
Nekem 4-5 napig fajt a torkom az intubalastol. Az elso 2-3 napom remalom volt! Leirhatatlan torokfajas.
Eleg sokaig dugult az orrom is. Nem voltam beteg, mindketto a mutet es altatas kovetkezmenye volt.
Legy turelmes!
Az orrspray-t nem ertem miert javasoljak... hasznalj coldastopot. Felold csomo mindent, es gyorsabban gyogyulnak a dolgok tole.
Ne emelj nehezet, es ne hajolgass! Ha ugy erzed, hogy a pakolastol nem rosszabb es amugy jol vagy, akkor csinald (mertekkel, ovatosan).
Sziasztok, tapasztalatra lennék kíváncsi, nektek ez hogy volt.
Kedden este műtötték, szerdán jöttem haza. Azóta tisztogatom, ahogy mondták, és használom a Nasivin orrsprayt.
Porszívós orrszívót is próbáltam, de nekem semmit nem szív ki, max egy icipicit néha. És eléggé dugul is az orrom, főleg az egyik oldal. Ez normális? Nektek hogy volt?
És sajnos ma megyek a háziorvoshoz mert nagyon fáj a torkom, de ez szerintem nem az intubálástól, mert fehér kis hólyagok vannak a nyelvcsapnál, biztos bujkált bennem valami..
Szóval most elég ramatyul vagyok..
Nálatok mikor javult a helyzet? Ez az orrdugulás, szájon légzés, plusz a torokfájás, nem túl kellemes.
Illetve, hamarosan költözködünk, cipekedni nem fogok, de pakolászni mikor lehet szerintetek hogy ne legyen baj?
Köszi ha ír valaki sorstárs :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?