Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Rekab látom,hogy már írt előttem választ,amíg én keresgéltem és elküldtem a választ.Sok infót átolvastam,ebből állítottam össze,amit aztán leírtam.
Ha majd tudod a pontos választ,akkor légy szíves osszad meg velünk,aztán eltároljuk az agyunkban :-)
Szia!
A véradáskor levett vért az egészséges szervezet probléma nélkül rövid időn belül pótolja: a betegségek leküzdéséhez fontos fehér vértsejteket már egy nap alatt, a vörös vértesteket ennél kicsit több idő alatt újratermeli.
A vasraktárak feltöltése azonban időbe telik: férfiaknál körülbelül nyolc hétbe, nők esetében még ennél is tovább tart.
/Hasznos lehet vért adni saját magunk részére is. Azok, akik nagyobb műtét előtt állnak – akár kombinált plasztikai beavatkozásra készülnek, ahol szükség lehet transzfúzióra, érdemes ezen a megoldáson elgondolkozni. A saját vér levétele műtét előtt két, illetve három héttel történik az Országos Vérellátó Szolgálat illetékes intézményében, amelyet a felhasználásig ugyanúgy tárolnak, mint a hagyományos transzfúziót./
Egyszer már megtaláltam erre a választ,nekem úgy rémlik,hogy műtét előtt három héttel ill. ennél több héttel lehet vért adni,ez elég idő ahhoz,hogy a műtétre megint helyreálljon a vér megfelelő fehér- és vörösvérsejtek száma.
De azért a vas miatt fontos lenne ezt orvostól megkérdezni,hiába találtam a zárójeles információt.
Egy telefon és az orvos megadja a pontos választ,vagy akár a vérellátót is fel lehet hívni.
Ha adtal mar korabban vert, akkor tudod hogy birod. Ha nem volt problemad sosem es verszegeny sem vagy, akkor szerintem par (1-2) nappal elotte is nyugodtan adhatsz vert. Gyorsan potolja a szervezet.
Utana viszont fel evig nem lehet. :(
Szia!
Nem marad malackás az orrod,ezen az állapoton mindenki átmegy,amikor gipsz van rajta,mivel az orrcsúcsot megemelték.Ez a malackás állapot.
/Ahogy fogsz találkozni a hörcsögpofi állapottal is,de mire gipszlevételre kerül a sor,ez is megszűnik./
Ahogy lekerül a gipsz,az orrcsúcs elkezd ereszkedni-gravitáció-és a helyére kerül,ahová az orvos tervezte.
Remélem, hogy a korrekciod szuperul fog sikerulni, nagyon szurkolok!
Rezekhez mesz vissza?
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?