Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Niki!
Az altatástól nem kell félned,5 mp alatt elalszol,miután benyomták az altatót.Amikor felébredsz pedig olyan érzés lesz,mint ha nem órákat,csak pár percet aludtál volna.Nem fogsz emlékezni arra,ahogy a csövet kihúzzák.
Altatás:A műtőben a kéz vagy az alkar vénájába műanyag csövecskét (kanült) vezetnek be, abba infúziót adnak. Az altatást a kanülön át adott szerekkel indítják el a műtőben, és arcmaszkon keresztül oxigént adagolnak, amiből jó mélyeket kell belélegezni. Hosszabb műtétek esetén az altatókat és az erős fájdalomcsillapítókat megismételik, vagy az oxigén és altatógázok keverékét arcmaszk, gégemaszk, vagy a légcsőbe vezetett cső (tubus) segítségével közvetlenül a tüdőbe juttatják. A tubust, vagy más légút biztosító eszközt csak akkor helyezik be, amikor te már alszol, így nem érzed meg.
Az altatás során biztonsági riasztókkal felszerelt, korszerű műszerek (monitor, altatógép) segítenek a te alapvető élettani működésednek fenntartásában.
A műtét végén a műtőben fel fognak ébreszteni, de maszkon keresztül még adnak oxigént és megfigyelnek, s csak miután teljesen felébredtél szállítanak vissza a kórterembe. A gyógyszerek hatása miatt nem biztos, hogy emlékezni fogsz erre a periódusra. A kórterembe visszaszállítás idejére a műtét alatt adott fájdalomcsillapítók hatása is nagyjából lecseng.
Konzultáció sokat segít,akár az orvosválasztásban,akár abban,hogy választ kapjál arra:milyen orrot képzelsz el magadnak,mit lehet kihozni az orrodból,milyen javaslata van még az orvosnak,stb...
Sok szerencsét!
Szia!
Elolvasnám a naplódat, beengedsz? :)
Köszönöm!
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Azért vagyok itt, mert én is szeretném megműttetni az orromat. Még nem voltam konzultáción,de gondolkozok rajta hogy elmegyek Kárász Tamáshoz és Rezek Ödönhöz is.
A műtéttől nagyon félek, mert még sosem altattak, nem tudom milyen érzés.. félek, hogy hogyan fogok felébredni.
Arra, hogy veszik ki a lélegeztető csövet tényleg nem fogok emlékezni? Mert néztem pár videót, azokban láttam, hogy akkor húzzák ki a csövet, miután felkeltették az illetőt az altatásból.. őszintén szólva ez az egyik amitől nagyon parázok
Haha :)
Az altatas utani allapot ez erdekes.
Vicces lenne videon visszanezni :)
Neeee 😨
Komolyan?
Jo, hogy nem az lett 😉🙏
Gyógyulgassál,ha lemegy a lázad,jobban leszel,amint hat az antibiotikum,a gyulladás is múlni fog.
Pihizzél egy jó nagyot!
Sziasztok!
Voltam a Dokinál, megnyugtatott, mint mindig!
Mire odaértem jól be is lázasodtam, amit Ő is rögtön észrevett, bár nem volt nehéz, mert szakadt rólam a víz. 😅
Van egy kis gyulladás az arcomban, úgyhogy kaptam antibiotikumot a biztonsag kedveert.
A formara azt mondta, hogy o elegedett es az apadas-dagadas meg teljesen normalis 5 hetesen, de o nem lat aggodnivalot. Így legyen! 🙏🏼
Ami kulon jol esett, hogy amikor beleptem az ajton egy meg mutetre varo lany es az anyukaja jol megneztek az orromat es szetdícsertek haha. 😀
Szia,
érdekelnének a tapasztalataid. Olvashatom a naplód?
Köszi :)
De drága vagy!❤️
Várunk vissza szeretettel!
Igen! Olyan jo, hogy vagytok! 💝💝💝
Dóri neked külön köszönöm, hogy mindig segítesz! 😘😍
Írok majd este, hogy mit mondott a Dokim! :)
Nem,nem előzte be,mert hónapok kellenek,mire a csontos orrhátra felsimul a szövet-bőr és még több idő,mire a porcos orrcsúcsra.
Valószínűleg a csontos résznél most több a nyirokfolyadék,míg a porcosnál meg jobban eloszlik.
Nálam a csontos orrháton volt pl.az ödéma,ott,ahol KT a puklit eltávolította.És megvolt hat hétig,öt hetesen jött ki és hat hét kellett neki,mire felszívódott a nyirokfolyadék és eltűnt.
Ne aggódjál!Ma úgyis megnéz RÖ,nem lesz baj.
/szívesen/
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?