Onkológiai szűrés-utolsó menstruációs napon lehet? (tudásbázis)
Tessék ezt találtam! :)
Menstruáció, és hüvelyi vérzés mellett rákszűrést végezni nem lehet. Ennek az az oka, hogy a vizsgálatra kerülő sejtminta, a citológiai kenet véres lesz, és a vér elfedi a diagnózis felállításához szükséges sejteket.
Menstruáció előtt és után legalább 3 napot érdemes kihagyni. Sok esetben nem lehet pontosan meghatározni, hogy mikor kezdődik a menstruáció, és előfordulhat, hogy pont a vizsgálatot megelőző percekben kezdődik a vérzés. A vérzést megelőzően, és látszólagos elmúlását követően lehet egy kevés, ún. mikroszkopikus mennyiségű vérzés, így rákszűrést végezni nem lehet. Ez pedig fölösleges időtöltést és egyes esetekben költséget jelent.
Kellemetlen-nagyon
holnap az 5. nap-valami kevés lesz még.
holnap délelőttre van időpontom a szűrésre.Kérjek másik időpontot(kb 3 hét),vagy mehetek?
Engem zavar-a szülés után 6. hetes kontrollt is emiatt kellett halasztani,a doki azt mondta,őt nem zavarja.
A vizsgálat csak szűrés.Már lelkiekben rákészültem,de inkább halasztanék
Szerintetek "lát" az orvos mindent?
Mit tennétek?
További ajánlott fórumok:
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- Most kezdtem meg a tablettaszedést a szülés után. Az első menstruációs napon bevettem az elsőt. Már 10 napja megvan! Mit tegyek?
- Egy hónapon belül 3szor volt menstruációm!Ez mit jelent?Mit tehetek?
- Duphaston gyógyszer menstruáció meghozására. Hány napon belül jön meg? Mennyire hatásos?
- 10-20 naponta érkező menstruáció
- Sikerült valakinek teherbe esnie a menstruáció elmúlását követő napon?