Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
A legegyszerűbb: 25 dkg liszt, (tk is jó)25 dkg túró, 25 dkg margarin, só. Összegyúrni, kiszaggatni, tojással megkenni, sütni.
Másik: 30 dkg liszt, 25 dkg túró, 20 dkg vaj. 2 dkg só, 2 dkg élesztő, kevés tejben. Pihentetés után kiszaggatni, tojással megkenni, majd sütni.
Vaczila!
Szeretnék ma túrós pogácsát sütni, van valami jó recepted? Zabkorpám, graham lisztem és zabpelyhem van itthon. Ebből milyen lenne a tészta szerinted?
Sziasztok!
Ez az eritritol a zero xukor? Ezt adja be a google, ha beírom. Akkor viszont elég húzós az ára, a 25dkg 1800ft és több kell belőle mint a sima cukorból. Egy dobozzal simán elhasználsz egy sütibe nem?
Köszi a tippeket- Hulala ügyben!
Egyébként a Dia-well oldalára lépve találtam egy 0 kalóriás cukorhelyettesítőt, ami fél kg-s kiszerelésben is kapható, 498,-Ft az ára. Mivel sokat sütök valószínű fogok majd rendelni, kipróbálom milyen, felhasználása széleskörű.
Lehet, hogy ez a rossz utóíz a hozzáadott mesterséges édesítőtől van, ha jól emlékszem neotam a neve. Ezt az aszpartam gyártója csinálja. Viszont mindhárom új Norbis cukorban ez van.:(
Az eritritolnak elvileg nem kéne mellékíze lennie. Nekem van sima eritritolom (ez is cukoralkohol, mint a xilit), de semmi baj vele, és hasmenést sem okoz.
Megjött nálunk is az update pékségbe az új cukor meg
liszt de semmivel sem olcsóbb pedig azt mondták az lesz. Hát Én meg nem vennék több mint 2000,- forintért cukrot jó nekem az olcsóbb édesítő, kávéba teába az édesítő tabletta.
Egyedül a lisztet meg a panirmorzsát veszem meg mert még nem bukkantam olcsóbb és ugyan olyan termékre. 160,- forint 1db kis bagett fagyasztott
de hát nem lesz valami nagy kisütve sem.
Hát nem tudom, nálam nem okozott hasmenést, én szeretem. De az van a dobozára irva,h nagyobb mennyiség fogyasztása okoz hasmenést. Bár, aki hajlamosabb rá:)
Próbáldd ki ezt. Hátha :)
Csendes olvasótok vagyok jó ideje.
A cukros-lisztes témához: én is xylitet, fruktózt, folyékony ezerédest és zabpehelylisztet, használok. Sokat szoktam sütni, és így is fogyok.
Viszont Hulala kék tejszínt nem kapok se Tescoban, se Sparban, se Coopban. Hol szoktátok beszerezni? Úgy tűnik nekem, ez a cukormentes növényi tejszín nincs nagyon elterjedve...vagy tévedek???
Pont most olvasok erről a nyirfacukorról, ami xilitként is ismert. Ha jól tudom, ez egy cukoralkohol, ami viszont eléggé hashajtó tud lenni. Tapasztaltam is Norbi szaloncukrában.
Én olyasmit keresnék, amitől azért nem kell félni, h a wc-n töltöma fél napot. Persze nem kanálszám akarom nyakalni, de azért na... :)
Én azt szeretném megtudni, ki mivel helyettesíti a cukrot. Nem az ízesítés terén, hanem mikor igenis kell az a poros mennyiség.
Pl.: túrógombócot, ezt-azt megszórni.
Alapvetően steviát használok, de az van tablettában, ami ilyen célra felejtős, a szirupos szintén, és a por forma is olyan koncentrált, h lefordulnék a székről, olyan édes lenne. SZóval kíváncsi vagyok, h mikor konkrétan szórni kell valamire cukrot, azt mivel tehetem meg...és azért ne 3-as legyen :)
Szia.
Ha megkérlek, leirnád az összetevőit?
köszi:)
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de talán hasznos lehet.
A másik a cukor-ügy: most 3 féle lesz, egy nyírfacukor alapú, egy eritritol-alapú (az az eddigi utóda). Mindkettő 250 g, és hozzájuk van keverve egy mesterséges édesítőszer, amitől 4-szeres lesz az édesítőereje, de valami horror áron, én tutira nem veszem meg. A 3. egy "negyed kanál" nevű cucc, ami nem más, mint HAGYOMÁNYOS KRISTÁLYCUKOR (=szacharóz=répacukor!!!)+édesítőszer, ugyanaz, mint az előzőeknél. Nálam itt szakadt el a cérna. Nem mintha fanatikus cukorgyűlölő lennék, de ezt pont nem vártam N-tól. Az odáig oké, hogy igen, sima fehércukor édesítővel felturbózva, azért, hogy csak negyedannyit kelljen belőle használni, de az attól még cukor, és ha negyedannyit is, de bevittem a szervezetembe. Pl. ha valamibe 20dkg cukor kéne, de ebből elég csak 5 dkg, akkor is belém kerül az a cukor, ilyen alapon akkor megehetnék két sportszeletet, vagy 3 cukrozott danettpudingot, stb. Ha N-t már az is irritálta (JOGGAL!), hogy a felvágottakban, szalámikban, virslikben, májkrémekben cukor van, igaz elhanyagolható mennyiségben (1-2g), és akkor most kristálycukrot árul 800 Ft-ért/500g. ?!
Sziasztok!
Én csak most regisztráltam erre a honlapra, nem szoktam hozzászólni fórumtémákhoz, de ezt a fórumot már olvasgatom egy ideje, és azt hiszem ezzel a liszt/cukor-problémával kapcsolatban tudnék nektek mondani egy-két dolgot. Talán maondhatom: eléggé "kiművelődtem" a témában, utánanéztem mi micsoda, mit hol lehet a legolcsóbban beszerezni.
Először is: azt én is osztom, hogy Norbi módszere jó, viszont sajnos a termékei arcpirítóan drágák, és a kódrendszerben is egy csomó ellentmondásos dolog van. Illetve az is zavaró a követői, vásárlói számára, h állandóan variál, pár hónapig lehet vmit kapni, aztán megszűnnek, átalakulnak a termékek. Ők ezt úgy kommunikálják, hogy folyamatosan fejleszti a termékeit, amiben biztos van igazság (bár nekem vannak kétségeim), de ahogy itt is írta valaki: általában azért szűnnek meg olyan hamar és hitrelen, mert N. összeveszik a gyártóval, ezt már nekem is mondták az eladók az U-pékségekben.
Ez a mostani liszt/cukor káosz is emiatt lehet. Az eddigi, most megszűnt U-lisztkeverék (fehér nejlonzacskós, amire az van írva: 50%-kal csökkentett szénhidráttartalom a búzaliszthez képest) valóban azonos a Dia-Wellness liszttel, ugyanaz a cég gyártja, csak az egyikre U-cimkét tesz, a másikra a sajátját (D-W), azaz mostanáig. Csak éppen N. közel 1000 Ft-ért árulta, míg a cég nagykerében 355 Ft. Ugyanez a helyzet az U-cukorral (fehér nejlonzacskós, 1g=1 kalória, eritritol-fruktóz-inulin keverék), ezt is feleannyiért lehet megvenni ott. És egy csomó másféle diétás cuccot még, pl. 1 kg nyírfacukor 1300 Ft körül van (sztem ennél olcsóbban sehol az országban nem kaptok, ha vki tud ilyet, az szóljon!) Szóval ezt a régi lisztet úgy kellett használni, mint a hagyományos búzalisztet, elvileg. De a magas rosttartalom miatt sokkal több folyadékot vesz fel, ezért a sütik állaga nekem nagyon más lett, ezért én keverni szoktam: 1/3 Dia-W.(=Update), 1/3 "kilófalósított" zabpehelyliszt, 1/3 tk. tönkölyliszt. Így szuperjó lesz az állaga, az íze is.
Tegnapelőtt gondoltam veszek egyet az új Norbis lisztből, marha kíváncsi voltam erre a piszoknagy újításra, amit beharangoztak (drabb-zöld papírdoboz, Update1 low-carb master-mix, szénhidrátcsökkentő készítmény lisztekhez, 500g). Hááát... Aki ismeri a kiófaló lisztkeverék összetevőit, az most jól elcsodálkozhat!Ezt 1:1 arányban kell hozzákeverni a sima liszthez (vagy amelyikhez akarod, pl tk. tönkölyhöz). Igen, ahhoz a hagyományos fuj-fuj-fuj búzaliszthez, ami eddig ki volt átkozva. Mellesleg az az eddigi U-lisztekben is volt.)
A lényege ezeknek a szénhidrátcsökkentett liszteknek (bármelyiknek), hogy több fehérje, több rost, így arányosan kevesebb lesz benne a szénhidrát. Tehát a sima liszthez kell hozzákeverni mindenféle fehérjekészítményt (pl. szójaszármazékokat!), és rostokat, amikben alig van ch.
Ez 895 Ft, de 1 kg lisztet lehet belőle csinálni, vagyis te szabályozod, lehet 30%-70% arányban is. Más az összetétele, mint az eddiginek, de a "működési elve" ugynaz. Amúgy aki az eddigit szerette, az továbbra is megveheti a Dia-Wellnesst.
Sziasztok Lányok!
Egy kicsit lemaradtam a héten...
Valaki megcsinálta a pogácsát?