Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update programja - tapasztalatok fórum

Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)

39855. 7d6739e46c (válaszként erre: 39853. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 14. 10:42
Hol lehet kapni sima eritritol-t?A Diawell-es 0 kalóriásra gondolsz?Hol van a személyes átvétel?
39854. MakkZsuzsó (válaszként erre: 39852. - Vaczila)
2011. márc. 14. 10:31
Szerintetek élesztő kelyett lehet kovásszal is csinálni? Próbálta már valaki? Candida diéta miatt...
39853. MakkZsuzsó (válaszként erre: 39850. - Babuci83)
2011. márc. 14. 10:27
Igen, például az is, de az M-gel-nél (a Dia-Wellness gyártója) sokkal olcsóbban lehet kapni minden diabetikus alapanyagot. Ráadásul ha neten rendelsz és személyesen veszed át a nagykerben, akkor még az áfát sem kell kifizetned. Én 1 kg sima eritritolt 1800 Ft körül vettem, a "0 kalóriás" is eritritol, de szukralózzal keverve. Semmi mellék/utóíz, és 498 Ft/fél kg. Most néztem a honlapjukat és már náluk is van olyan "keverd magad" liszt, amit a Norbi most dobott piacra. Kíváncsi vagyok az árára!
39852. vaczila (válaszként erre: 39851. - Babuci83)
2011. márc. 14. 10:23

A legegyszerűbb: 25 dkg liszt, (tk is jó)25 dkg túró, 25 dkg margarin, só. Összegyúrni, kiszaggatni, tojással megkenni, sütni.

Másik: 30 dkg liszt, 25 dkg túró, 20 dkg vaj. 2 dkg só, 2 dkg élesztő, kevés tejben. Pihentetés után kiszaggatni, tojással megkenni, majd sütni.

39851. babuci83
2011. márc. 14. 09:03

Vaczila!

Szeretnék ma túrós pogácsát sütni, van valami jó recepted? Zabkorpám, graham lisztem és zabpelyhem van itthon. Ebből milyen lenne a tészta szerinted?

39850. babuci83 (válaszként erre: 39845. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 14. 08:48

Sziasztok!

Ez az eritritol a zero xukor? Ezt adja be a google, ha beírom. Akkor viszont elég húzós az ára, a 25dkg 1800ft és több kell belőle mint a sima cukorból. Egy dobozzal simán elhasználsz egy sütibe nem?

39849. vaczila (válaszként erre: 39827. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 14. 06:57
Teljesen egyetértek veled abban amit leírtál. Norbi munkásságát tisztelem, becsülöm, tényleg nagyra tartom amit létrehozott, de az örökös kód és termékváltozás nekem sem szimpatikus. Azt is megértem, hogy mint üzletember, kaszálni akar a munkájával, én is ezt tenném nyilván a helyében. Csak hát sok ember nincs olyan anyagi helyzetben hogy meg tudja fizetni azt, amit ő mellényzsebből kifizet. Nem beszélve arról, ha egy egész családot kéne ilyen áron etetni. De használjuk belőle amit tudunk, a többi helyett meg kitalálunk valami mást. Erről szól a kreativitás és mi nők, nagyon tudunk. :))
39848. vaczila (válaszként erre: 39846. - Hala777)
2011. márc. 14. 06:52
Érdemes egyszer ha van időd végignézni a boltban a tejszíneket. Több is van aminek van cukormentes változata. Én találtam már "Alföld " nevű tejszínt is amiben nem volt cukor és az van 2 dl-es kiszerelésben is, ha csak kevesebb kell, míg a Hulala csak literesben, amit meg egyszerre sosem használunk fel.
39847. banyusz (válaszként erre: 39845. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 13. 23:12
Most azért rendesen elvette a kedvem a próbálgatástól,nagyon elkeserített.Ráadásul a master mix is kiverte nálam a biztosítékot.Keverjem fehér liszttel?Amikor eddig pont ezt üldöztük?A Norbi is ezt szajkózta mindenütt,hogy a cukor és finom liszt milyen egészségtelen.Persze a programjával semmi probléma és elismerem,hogy működik.De ezek elég nagy ellentmondások.Azt meg nem is néztem,hogy a régi lisztben is volt fehér.Na mindegy holnap új napra ébredünk. :) Lehet mégis kipróbálom a sima eritritolt,vagy a nyírfacukrot.Köszönöm.
39846. hala777
2011. márc. 13. 23:02

Köszi a tippeket- Hulala ügyben!

Egyébként a Dia-well oldalára lépve találtam egy 0 kalóriás cukorhelyettesítőt, ami fél kg-s kiszerelésben is kapható, 498,-Ft az ára. Mivel sokat sütök valószínű fogok majd rendelni, kipróbálom milyen, felhasználása széleskörű.

39845. MakkZsuzsó (válaszként erre: 39844. - Banyusz)
2011. márc. 13. 22:52

Lehet, hogy ez a rossz utóíz a hozzáadott mesterséges édesítőtől van, ha jól emlékszem neotam a neve. Ezt az aszpartam gyártója csinálja. Viszont mindhárom új Norbis cukorban ez van.:(

Az eritritolnak elvileg nem kéne mellékíze lennie. Nekem van sima eritritolom (ez is cukoralkohol, mint a xilit), de semmi baj vele, és hasmenést sem okoz.

39844. banyusz (válaszként erre: 39835. - Anthico)
2011. márc. 13. 22:41
Én megvettem (sajnos) Norbi ZERO cukor édesítőjét.Hát mindenkit lebeszélnék róla.Az ára is durva,de mivel nekünk elég kevés cukor fogy egy hónapban gondoltam próbáljuk meg,mégis csak szuper lehet.Kb. 1 órával ezelőtt kellett kidobni a hétvégére sütött sütit,mert olyan erős mellékíze van(elég nehéz megfogalmazni,nem édesít eléggé és az utóíze mégis borzalmasan émelyítő és kesernyés).Hozzáteszem eddig mindenre nyitottak voltunk,de erre a férjem is azt mondta,hogy ez ehetetlen.Eddig is használtunk édesítőt.Persze ki lehet próbálni,ez csak egy vélemény.Mi maradunk a folyékony édesítőnél és a fruktóznál.
39843. lara117
2011. márc. 13. 22:25

Megjött nálunk is az update pékségbe az új cukor meg

liszt de semmivel sem olcsóbb pedig azt mondták az lesz. Hát Én meg nem vennék több mint 2000,- forintért cukrot jó nekem az olcsóbb édesítő, kávéba teába az édesítő tabletta.

Egyedül a lisztet meg a panirmorzsát veszem meg mert még nem bukkantam olcsóbb és ugyan olyan termékre. 160,- forint 1db kis bagett fagyasztott

de hát nem lesz valami nagy kisütve sem.

39842. MakkZsuzsó (válaszként erre: 39838. - Hala777)
2011. márc. 13. 22:12
Hulala kék tejszínt az Auchanban biztos kapsz, de én az Update-pékségben is láttam! Egyébként a Rama tejszín is ugyanaz, növényi és van belőle cukormentes. Az ára is kb. ugyanannyi.
39841. MakkZsuzsó (válaszként erre: 39830. - Emmenn)
2011. márc. 13. 22:08
Nem mondtam olyat, hogy nem jó a módszer, sőt leszögeztem, hogy szerintem is jó. Tényleg hatásos, lehet tőle fogyni. De: mint potenciális vásárló, van véleményem arról, ha ugyanazt a terméket feleannyiért is meg lehet venni, és mondjuk nem tetszik az, hogy fél kiló kristálycukorért 800 Ft-ot kérnek. Kérlek ne haragudj, de az semmire sem érv, hogy ha nem tudok jobbat, akkor nem is mondhatok róla véleményt. (Ismered a mondást: Attól, hogy nem tudsz tojást tojni, még meg tudod állapítani, ha záp.) Úgy tudom ez a fórum pont azért van, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Nem állítom, hogy nálam a bölcsek köve, nem az U-módszerrel, hanem az üzleti tevékenységével kapcsolatban vagyok kritikus. Tényekből vontam le következtetést.
39840. Reni-ce (válaszként erre: 39838. - Hala777)
2011. márc. 13. 22:07
Vidéki lévén, felénk Csak(!!!) Metro áruházban lehet kapni. Ill. kissebb boltban, ahol Metróból töltik fel magukat, rendelésre szoktak hozni.
39839. Reni-ce (válaszként erre: 39837. - Anthico)
2011. márc. 13. 22:01

Hát nem tudom, nálam nem okozott hasmenést, én szeretem. De az van a dobozára irva,h nagyobb mennyiség fogyasztása okoz hasmenést. Bár, aki hajlamosabb rá:)

[link]

Próbáldd ki ezt. Hátha :)

39838. hala777
2011. márc. 13. 21:56

Csendes olvasótok vagyok jó ideje.

A cukros-lisztes témához: én is xylitet, fruktózt, folyékony ezerédest és zabpehelylisztet, használok. Sokat szoktam sütni, és így is fogyok.

Viszont Hulala kék tejszínt nem kapok se Tescoban, se Sparban, se Coopban. Hol szoktátok beszerezni? Úgy tűnik nekem, ez a cukormentes növényi tejszín nincs nagyon elterjedve...vagy tévedek???

39837. Anthico (válaszként erre: 39836. - Reni-ce)
2011. márc. 13. 21:49

Pont most olvasok erről a nyirfacukorról, ami xilitként is ismert. Ha jól tudom, ez egy cukoralkohol, ami viszont eléggé hashajtó tud lenni. Tapasztaltam is Norbi szaloncukrában.

Én olyasmit keresnék, amitől azért nem kell félni, h a wc-n töltöma fél napot. Persze nem kanálszám akarom nyakalni, de azért na... :)

39836. Reni-ce (válaszként erre: 39835. - Anthico)
2011. márc. 13. 21:45
Én ilyenekre Nyirfacukrot használok, tökéletesen helyettesiti, sztem pont olyan édes. De kipróbálhatod Norbiét is, bár én azt még nem használtam.
39835. Anthico
2011. márc. 13. 21:26

Én azt szeretném megtudni, ki mivel helyettesíti a cukrot. Nem az ízesítés terén, hanem mikor igenis kell az a poros mennyiség.

Pl.: túrógombócot, ezt-azt megszórni.

Alapvetően steviát használok, de az van tablettában, ami ilyen célra felejtős, a szirupos szintén, és a por forma is olyan koncentrált, h lefordulnék a székről, olyan édes lenne. SZóval kíváncsi vagyok, h mikor konkrétan szórni kell valamire cukrot, azt mivel tehetem meg...és azért ne 3-as legyen :)

39834. 3a8f3f8f11 (válaszként erre: 39832. - Emmenn)
2011. márc. 13. 19:00
de szerintem senki nem kérdőjelezi meg a norbi módszerét, én is azt követem, csak annyi, hogy igen képmutatónak tartom, de ettől még a módszer jó :)
39833. Reni-ce (válaszként erre: 39829. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 13. 18:31

Szia.

Ha megkérlek, leirnád az összetevőit?

köszi:)

39832. emmenn (válaszként erre: 39831. - 3a8f3f8f11)
2011. márc. 13. 18:17
Szia! Szerintem szakember tanácsa szerint dönts, ő ért hozzá. Én egyszer 40kgt egyszer 20kgt fogytam norbi tanácsaival, nekem ez a legjobb bizonyiték a szakértelmének!
39831. 3a8f3f8f11 (válaszként erre: 39827. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 13. 17:51
szia, köszi, hogy leírtad ezeket, kicsit átláthatóbb így ez az egész liszt kérdés. Ami biztos, hogy jövőhéten szánok rá időt és jó alaposan körbenézek hol mit lehet kapni és majd utána választok :)))
39830. emmenn (válaszként erre: 39829. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 13. 17:48
Ugy irigylem az ilyen "okos" embereket, a lehetőség adott mindenkinek, szerintem kritika helyett csináld jobban mint a Norbi!
2011. márc. 13. 16:33
Ja, és az aktuális (ehavi) Norbi-liszt, vagyis lisztadalék összetevői bármelyik bioboltban megvásárolhatók. Mondjuk én Bp-n lakom, úgyhogy nekem nem okoz nagy gondot a beszerzés, vidéken lehet más a helyzet.
2011. márc. 13. 16:12

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de talán hasznos lehet.

A másik a cukor-ügy: most 3 féle lesz, egy nyírfacukor alapú, egy eritritol-alapú (az az eddigi utóda). Mindkettő 250 g, és hozzájuk van keverve egy mesterséges édesítőszer, amitől 4-szeres lesz az édesítőereje, de valami horror áron, én tutira nem veszem meg. A 3. egy "negyed kanál" nevű cucc, ami nem más, mint HAGYOMÁNYOS KRISTÁLYCUKOR (=szacharóz=répacukor!!!)+édesítőszer, ugyanaz, mint az előzőeknél. Nálam itt szakadt el a cérna. Nem mintha fanatikus cukorgyűlölő lennék, de ezt pont nem vártam N-tól. Az odáig oké, hogy igen, sima fehércukor édesítővel felturbózva, azért, hogy csak negyedannyit kelljen belőle használni, de az attól még cukor, és ha negyedannyit is, de bevittem a szervezetembe. Pl. ha valamibe 20dkg cukor kéne, de ebből elég csak 5 dkg, akkor is belém kerül az a cukor, ilyen alapon akkor megehetnék két sportszeletet, vagy 3 cukrozott danettpudingot, stb. Ha N-t már az is irritálta (JOGGAL!), hogy a felvágottakban, szalámikban, virslikben, májkrémekben cukor van, igaz elhanyagolható mennyiségben (1-2g), és akkor most kristálycukrot árul 800 Ft-ért/500g. ?!

2011. márc. 13. 15:44

Sziasztok!

Én csak most regisztráltam erre a honlapra, nem szoktam hozzászólni fórumtémákhoz, de ezt a fórumot már olvasgatom egy ideje, és azt hiszem ezzel a liszt/cukor-problémával kapcsolatban tudnék nektek mondani egy-két dolgot. Talán maondhatom: eléggé "kiművelődtem" a témában, utánanéztem mi micsoda, mit hol lehet a legolcsóbban beszerezni.

Először is: azt én is osztom, hogy Norbi módszere jó, viszont sajnos a termékei arcpirítóan drágák, és a kódrendszerben is egy csomó ellentmondásos dolog van. Illetve az is zavaró a követői, vásárlói számára, h állandóan variál, pár hónapig lehet vmit kapni, aztán megszűnnek, átalakulnak a termékek. Ők ezt úgy kommunikálják, hogy folyamatosan fejleszti a termékeit, amiben biztos van igazság (bár nekem vannak kétségeim), de ahogy itt is írta valaki: általában azért szűnnek meg olyan hamar és hitrelen, mert N. összeveszik a gyártóval, ezt már nekem is mondták az eladók az U-pékségekben.

Ez a mostani liszt/cukor káosz is emiatt lehet. Az eddigi, most megszűnt U-lisztkeverék (fehér nejlonzacskós, amire az van írva: 50%-kal csökkentett szénhidráttartalom a búzaliszthez képest) valóban azonos a Dia-Wellness liszttel, ugyanaz a cég gyártja, csak az egyikre U-cimkét tesz, a másikra a sajátját (D-W), azaz mostanáig. Csak éppen N. közel 1000 Ft-ért árulta, míg a cég nagykerében 355 Ft. Ugyanez a helyzet az U-cukorral (fehér nejlonzacskós, 1g=1 kalória, eritritol-fruktóz-inulin keverék), ezt is feleannyiért lehet megvenni ott. És egy csomó másféle diétás cuccot még, pl. 1 kg nyírfacukor 1300 Ft körül van (sztem ennél olcsóbban sehol az országban nem kaptok, ha vki tud ilyet, az szóljon!) Szóval ezt a régi lisztet úgy kellett használni, mint a hagyományos búzalisztet, elvileg. De a magas rosttartalom miatt sokkal több folyadékot vesz fel, ezért a sütik állaga nekem nagyon más lett, ezért én keverni szoktam: 1/3 Dia-W.(=Update), 1/3 "kilófalósított" zabpehelyliszt, 1/3 tk. tönkölyliszt. Így szuperjó lesz az állaga, az íze is.

Tegnapelőtt gondoltam veszek egyet az új Norbis lisztből, marha kíváncsi voltam erre a piszoknagy újításra, amit beharangoztak (drabb-zöld papírdoboz, Update1 low-carb master-mix, szénhidrátcsökkentő készítmény lisztekhez, 500g). Hááát... Aki ismeri a kiófaló lisztkeverék összetevőit, az most jól elcsodálkozhat!Ezt 1:1 arányban kell hozzákeverni a sima liszthez (vagy amelyikhez akarod, pl tk. tönkölyhöz). Igen, ahhoz a hagyományos fuj-fuj-fuj búzaliszthez, ami eddig ki volt átkozva. Mellesleg az az eddigi U-lisztekben is volt.)

A lényege ezeknek a szénhidrátcsökkentett liszteknek (bármelyiknek), hogy több fehérje, több rost, így arányosan kevesebb lesz benne a szénhidrát. Tehát a sima liszthez kell hozzákeverni mindenféle fehérjekészítményt (pl. szójaszármazékokat!), és rostokat, amikben alig van ch.

Ez 895 Ft, de 1 kg lisztet lehet belőle csinálni, vagyis te szabályozod, lehet 30%-70% arányban is. Más az összetétele, mint az eddiginek, de a "működési elve" ugynaz. Amúgy aki az eddigit szerette, az továbbra is megveheti a Dia-Wellnesst.

39826. kis.joe
2011. márc. 13. 15:35

Sziasztok Lányok!

Egy kicsit lemaradtam a héten...

Valaki megcsinálta a pogácsát?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook