Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Klubok » Noch einmal Robinson! :)) klub

Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2056. Guruljka (válaszként erre: 2054. - Napsugár8)
ma 00:56

Nekem ez is megnyílt.

Nem rossz, nem rossz... :D

tegnap 13:51

Talán majd ez megnyílik rendesen


[link]

tegnap 13:42

Csak jól választottam, amikor a bulgur mellett kötöttem ki.


[link]

2053. tumbo2
tegnapelőtt 13:50
én akkor kezdtem el sütni,mikor a lányom Pestre ment kollégiumba,aztán mondta,hogy a többiek milyen finom sütit hoztak.de maradtunk a gyümölcsös,túrós,mákos sütiknél.meg a gesztenyés tortánál,a lányom nagyon finom piskótát tud sütni,megkenjük epres krémmel..meg persze sajtos ,ilyesmi,mikor volt tán 20 éve egy locsoló,azt mondta ilyen finom sajtos pogácsát még nem evett,párszor hajtogattam,sajnos a recept elveszett.
2052. Napsugár8 (válaszként erre: 2051. - Tumbo2)
tegnapelőtt 10:34

Nézd csak, itt már krémet sem kell keverni, sütni sem kell, ezt is valamelyik nap találtam.

Igaz, hogy nincs itthon keksz, de úgy gondoltam, egy kis tejbegrízt keményre főzök, szétterítem, megvárom míg megdermed, és arra az ízesített tejföl-kencét...

Én sem vagyok a cukrászok mintaképe! :))


[link]

2051. tumbo2 (válaszként erre: 2050. - Napsugár8)
tegnapelőtt 08:25
én sem mennék el főzőasszonynak,vagy krémkeverőnek.igaz már nincs is rá igény,mindent vendéglőben tartanak.kétezerben volt az öcsém lakodalma,szerintem igen jól sikerült,a kaják jók voltak,bár a húgom csak a száját húzkodta mindenre.a menyasszony anyja betette a maradék marhapörköltet a hűtőkocsiba,csak éppen a dugót nem dugták be.így aztán reggelre az egész megbuggyant.rengeteg kaja megmaradt,egy hétig azt ettük,pedig csomagoltunk mindenkinek.életem egyik legszebb napja volt.
tegnapelőtt 07:53

Találtam régi ízeket, formákat, elhoztam, lehet nosztalgiázni:


[link]

2049. Napsugár8 (válaszként erre: 2048. - Miller2)
júl. 6. 18:17

A csillagtököt imádom rántva, pont olyan íze van, mint a rántott pontynak.

Felszelem nagykéssel, majd kicsivel körbe hámozom és kikanyarítom a magházat, sózom, és panírozom.


Ha most nem akarod, akkor panírozás után egy úgy rakd egy nagy tálcára, hogy ne érjenek egymáshoz, be a fagyóba, majd utána lehet zacsiba és be a fagyóba, utána annyit veszel ki belőle, amikor kell, amennyit akarsz!!

2048. miller2 (válaszként erre: 2047. - Napsugár8)
júl. 6. 17:49
Ki fogom akkor próbálni fagyosan levesbe tenni,valóban jó lehet. Most a pillanaton szedtem le 1 vödör cukkinit,csillagtököt,holnap elviszem a boltba,és elosztogatom. Hétvégére a szomszédnak is adtam 2 fehér karalábét,azt is szoktam rántani.
2047. Napsugár8 (válaszként erre: 2046. - Miller2)
júl. 6. 17:06

Én is szoktam fagyóba rakni zöldségfélét. Nem szoktam megvárni, míg kienged, hanem úgy fagyosan teszem a forrásban levő vízbe/levesbe, vagy a felmelegített olajba/zsírba, akkor megmarad a roppanós állaga.


Persze ha fasírtnak gyúrok, akkor valóban ki kell engedni, de akkor nem is baj, ha össze esik. A vitamin akkor is benne marad. :))

2046. miller2 (válaszként erre: 2045. - Napsugár8)
júl. 6. 16:45
De,teszünk a fagyóba,de most nagyon finom. Most kis dobozokba leves zöldséget készitek össze,mert nagyon finom,gyenge minden. Nem lesz olyan ha ki olvad,de akkor is gyenge marad. Kicsit sürüre vetettem,ültettem,nem is árt,ha ritkitom.
2045. Napsugár8 (válaszként erre: 2040. - Miller2)
júl. 6. 15:30

Szia Millerke!

Örülök, hogy erre jártál.

Nem szoktad az ilyen többletet inkább lefagyasztani, hogy télire is legyen valami vitamin?


Rántani én is szoktam, meg tölteni is nagyon kiadós és finom.

2044. Napsugár8 (válaszként erre: 2042. - Guruljka)
júl. 6. 15:27

Ha nem darálthúsból, akkor kölesből is szoktam fasírtot, vagy főtt krumpli+főtt tojásból is szoktam fasírtot. Ezeket inkább télen.

Kifejezetten zöldségből még nem csináltam, de jó lesz kipróbálni.

2043. Napsugár8 (válaszként erre: 2041. - Guruljka)
júl. 6. 15:24
Ezért kérdeztem, hogy a sütőzacskót is lehet így használni, hogy lábasba vizet forralok és abba rakom a megtömött sütőzacsit? A sütőt én sem fogom bekapcsolni, fent a lángon lábasban, serpenyőben készítek, amit készítek, mikróban melegítek, amit melegítek.
2042. Guruljka (válaszként erre: 2037. - Napsugár8)
júl. 6. 15:03

Olcsóbb. De sokkal kevésbé tápláló is.

(Mondjuk én sem darált húsból, sem másból nem sütök fasírtot.)

2041. Guruljka (válaszként erre: 2036. - Napsugár8)
júl. 6. 15:02

A sütőzacsi 5 db-os csomagban szokott lenni. Régen nem volt már itthon, majd ma vetetek a fiammal és mondom majd az árát.

Nem kell neki víz, mert benne marad, ami kisül/fő a cuccból, a saját levében párolódik meg.

Beletesszük, amit akarunk, és a zacskó száját összefogva, a sütőbe tesszük. Előtte pár apró lyukat kell bele szurkálni, hogy fel ne robbanjon.

Elképesztő, mennyi víz kisül a húsból. Ezt óvatosan én le szoktam önteni, ebből majd a mártás készül, a húst pedig, kinyitott zacskóval, kicsit még pirítom a sütőben.

Persze az alufóliás technika sem rossz.

Ha csak simán párolni kell, arra nem gyújtom ne a sütőt, vannak remekül záródó lábasaim, és a főzőlapon kicsi fokozatot is be tudok állítani.

2040. miller2 (válaszként erre: 2033. - Napsugár8)
júl. 6. 12:49
Csakugyan nagyon finom,én pénteken készitettem,azelőtt rántottam,annyi van a kertben,hogy a tyuknak karikázom.
2039. Napsugár8 (válaszként erre: 2038. - Tumbo2)
júl. 6. 12:33
Örülj neki! Nem irígylem tőled, mert alaposan megdolgozol azért, hogy legyen, de ha idén több terem esetleg, a pluszt fagyaszd le, ki tudja, talán még télen is jó lesz az fasírtként. :))
2038. tumbo2 (válaszként erre: 2037. - Napsugár8)
júl. 6. 09:02
nekem van saját.a tavalyi magról kelt.
2037. Napsugár8 (válaszként erre: 2035. - Guruljka)
júl. 6. 08:32
És így nyáron mennyivel olcsóbb, mint a darálthús????
2036. Napsugár8 (válaszként erre: 2034. - Guruljka)
júl. 6. 08:31

És akkor azt ugyanígy, hogy lábasba vizet, bele a lezárt sütőzacsit, és odabent megpárolódik a cucc???

Kérdés melyik az olcsóbb. A fólia 10 fm tekercs 2-300 ft között van. A sütőzacsi ára???

2035. Guruljka (válaszként erre: 2033. - Napsugár8)
júl. 5. 22:17
Ó, hát ez szinte ugyanaz, mint a fasírt, csak a darált hús helyett cukkini van benne.
2034. Guruljka (válaszként erre: 2032. - Napsugár8)
júl. 5. 22:15

Lehet... Nálam fólia nincs.

A sütőzacskót a "sarki boltban" veszem, a márkásabb nevű sem jobb, mint a kópos. Esetleg a mérete más, de a kópos nem a legkisebb, belefér egy csomó minden.

júl. 5. 19:01

Van itt egy másik finomság is, most találtam. Őrizgetek egy cukkinit a hűtőben, a héten még sort kerítek rá:


[link]

2032. Napsugár8 (válaszként erre: 2031. - Guruljka)
júl. 5. 19:00
Azt meg még én nem próbáltam, fóliám mindig van itthon. Meglehet, hogy nekem is próbálkoznom kell az új dolgokkal??
2031. Guruljka (válaszként erre: 2029. - Napsugár8)
júl. 5. 17:18
Még csak alufólia se kell, a sütőzacskó is jó.
2030. Guruljka (válaszként erre: 2029. - Napsugár8)
júl. 5. 17:17

Én ennek a süketnek hiába mondom, nem kér belőle.

Hát nem érdekel, az ő élete. Egy csomó mindenből kimarad hülyeségek miatt, de agyon mégsem üthetem.

Isteni dolog sült heket enni, akár társasággal is, de ha nem, hát nem.

Én úgy eszem, hogy lecsipegetem a felső oldalát a gerincéről, aztán kiveszem a gerincet és megeszem a többit. :D Nagyon szeretem, de itt még az sem kapható mindig. Na majd veszek!

2029. Napsugár8 (válaszként erre: 2026. - Guruljka)
júl. 5. 16:47

Ez a hekk, viszonylag olcsó, ha lehet kapni, viszont csak a gerinc-szálkája van, nem kell félni a szálkától. Persze azért én sem veszek havonta, esetleg évente 1-2 alkalommal. Pedig több halat kellene enni a benne levő tápanyagok miatt.


Másrészt másfajta húsokat is el lehet így készíteni, nem kell olaj, zsír, csak a saját zsírja, szaftja, és fűszerek... és ha még a zöldségeket (répát, karfiolt, akármit) is mellé csomagolunk, egyik adja az ízt a másiknak...

júl. 5. 16:42
Delima = delma
2027. Napsugár8 (válaszként erre: 2025. - Guruljka)
júl. 5. 16:41

A 2 ek delimához kavartam 2 ek tejfölt, és 2 girizd fokhagyma bele, ezzel kentem meg a fóliát is, és a halat is, majd dupla fóliába csavartam.

Nem serpenyőt, hanem egy nagyobb lábast félig öntöttem vízzel, bele a 2 csomag (2 napra főzök) halat, egy másik lábassal beborítottam.

Petrezselymes krumplit csináltam hozzá és néhány szem paradicsomot szeltem fel salátának. Persze, hogy olivát, meg olajbogyót és egyéb kutyagumit... meg vagyok én azok nélkül.


Szerintem azért jó becsomagolni, mert akkor az a bizonyos belső hő, belül marad a csomagoláson, gyorsabban párolódik.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook