Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Remélem, úgy lett és csendesen ment tovább!
Itt kicsit pislogtak az égők pár percen át, de nagyobb áramingadozás nem volt.
Ide kicsivel mintha hamarabb ideért volna. Egy-másfél órával hamarabb...
Az eső talán már elállt mostanra, de kellemetlen az idő.
Én a radarképet néztem végig ott lentebb, óráról-órára. Azt szoktam megnézni, hogy minket itt délen érint-e, vagy kikerül. A radar szerint este 9-10 között megy át felettünk. Nem kell megijedni, ha esetleg dörög-villámlik.
Meglehet, hogy nagyobb lesz a füstje, mint a lángja, ahogy mondani szokták.
Érdekes, hogy a címtől eltérően, a belső szövegben már jóval kisebb mennyiségű esőről van szó. Inkább csak viharos szélről.
Hát majd meglátjuk. Remélem, senkinél nem esik kár.
Köszönöm szépen, ki fogom próbálni!
Most fogytán van a lisztem. Többet kell majd rendelnem.
Jó ez az online rendelés, megmarad a cipekedő-kapacitás másra.
Igen, én automatikusan teszek kis sót a sütikbe.
Ízlett bizony a fiamnak! Mentem volna ébreszteni, de már fent volt. Kivételesen kipihente magát, és megevett pár darab almás sütit, mielőtt munkába indult.
No igen, az a cukor valóban soknak tűnik, viszont nem írja a sót, azt a picinyke csipetnyi sót, amit minden tészta-félébe belerakunk, mert akkor adja ki a többi hozzávaló igazi ízét.
De biztosan finom lesz, majd írd meg, hogyan sikerült.
Kicsit édes lett az almás süti és vékony. (Nagy lett a tepsim a tészamennyiséghez.)
Az almát is finomabbra kellett volna vágnom.
De finom, jó fahéjas.
Talán a fiam is eszik majd belőle.
Sütöttem bucit, most már még jobban egyszerűsítettem.
A tésztás műanyag kis lapáttal "gyúrtam", így kicsit kevesebb lett benne a liszt, mint máskor.
Lágyabb maradt a tészta, de azért nem ragadt a kezemre.
A sütőpapros tepsiben hosszú, csuklónyi vastag rúddá egyengettem, kicsit ellapítottam és aztán a kis lapátkával elvagdostam 6 darabra. Szintén a kis lapát élével vágtam meg a tetejüket.
Időközben jól bemelegedett a sütő, és ez az adag bucika majd' elrepül, olyan kis könnyű lett benne.
A következő "sütnivalóm" az almás süti, ez:
3 tojás
10 deka cukor ???
15 deka liszt+ 1 sütőpor
10 deka lágy vaj
3 db alma felkockázva
kikent sütőforma aljában 4 ek. cukorral megszórva
rá a tészta,
előómelegített sütőben 180 C-on 30 perc
A hosszúkás mély tepsimben sütöm, ezért az almára kevés lett kicsit a tészta, de nem baj.
A ki-sütőpapírozott tepsibe kockázott almát kis citromlével meglocsoltam és fahéjas cukorral szórtam meg.
Lágy vaj helyett kókuszzsírt tettem, a sütő tetején egy kis lábasban megolvadt szépen.
Ez még nem sült ki, hát kíváncsi vagyok.
Ugye hogy az a lényeg, hogy ne legyen tompa?
Késnél is, észnél is...
Igazad van. :D
Ami éles, az lassan is vág. Látom némelyik késemen.
A lényeg, hogy penge!!
Egyébként azt szoktam mondani, ha bármilyen sikerről, eredményről van szó: Jó munkához idő kell, a rosszat pedig minek elkapkodni.
Szóval ha lassú penge, de akkor is penge! :))
Látod, az agyam mint a penge!!!
Laaasssúúúúú pengeeeee.... :D