Nevelőszülők (beszélgetés)
Mindenkinek Békés,Boldog Karácsonyt Kívánok....és nyugalmat....próbáljatok meg pihenni!
Áldott Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek!
Kivánok mindenkinek,nagyon boldog karácsonyi ünnepeket!!!!!
Szeretettel, bőséggel és Fénnyel áldott napokat kívánok, Mindnyájatoknak!
Jaj drága mind azt amit leirtál teljesen felment minden alol... néha igen is el kell jutni, hogy az eszedre hallgas!! Sajnos nem lehet mindenkit megmenten!! Tessék belátni! Talán nekik is jobb lesz..:
Komolyan és őszintén még mindig minden tiszteletem a tiétek... Le a kalappal előttetek, kevés ilyen ember van, aki ennyire kitartó és türelmes ilyen helyzetben. Én alkalmatlan lennék erre...
Történetük:
4 és 3 évesek voltak a fiúk, amikor a szülők összevesztek, s másnap apuka megfogta a gyerekeket, s bevitte őket az intézetbe. Úgy gondolta, el lesznek ott, hisz ő is, meg az anyjuk is ott nőtt fel. Később persze kibékültek, de a fiukat nem kapták vissza, hisz mind a ketten munkanélküliek, s hajléktalanok. 4 múlva pedig még összehozták a legkisebb fiút is, aki rövidesen szintén intézetbe került. Az intézet igazgató hiába szerette volna kihelyeztetni a nagyobbakat, az volt a válasz, majd ha a kicsi is velük lesz. Ezért vártak még évekig.Aztán persze nehéz volt olyan helyet találni, ahol befogadnak egyszerre 3 roma származású fiút, aki közül kettő értelmi fogyatékos. Hát én lettem az a balek.
Persze hozzá tartozik, hogy a fogyatékosságról csak akkor szereztem tudomást, amikor az elhelyezési értekezlet volt, s már egy párszor találkoztam is a fiúkkal. Nekem úgy festették le őket, hogy semmi probléma nincs velük, nyugodtak, kiegyensúlyozottak a helyzethez mérve, s szófogadóak.
Szóval egyáltalán nem számítottam ilyen jellegű romboló tevékenységre.
A legnagyobbal egyébként van más jellegű problémám is. Teljesen el kellett különítenem őt a testvéreitől, mert elég korán belépett a kamaszkorba testileg, s elkezdte zaklatni a kisebbeket szexuálisan. Állandóan rajta kell tartanom a szemem. A tanácsadó, meg a pszichológus is azt mondja, legyek türelmes, s figyeljem állandóan.
nagyon meg értelek nekem csak" sz eggyik romból de mindig dührohamot kapok a céltalan rombolás láttán..:) ez az állapot már csak" a te türelmed határáig tart... és tudod az is vér lézító, hogy miért voltak ezek a gyerekek 6! évig intézetbe? és most mér gondolták ugy, hogy megtudnak lenni a családias környezetbe? Ki az a pihent agyú aki ezt igy látja???..:(
Hát én már lassan két éve őrlődöm. Eleinte betudtam annak, hogy nehezen illeszkednek be a nagyobbak, a hat éves intézeti lét után. A kicsi csak 2,5 évet volt intézetben.
Volt is egy kis idő idén tavasszal, amikor nyugodtabbak voltak, kevesebb volt a rongálás. De mióta elkezdődött a suli, megint újult erővel fellángol minden. S a bosszantó, hogy sokszor igazságot sem tudok tenni, mert egymásra fogják a dolgokat.
Nagyon sokat beszélgettem a tanácsadókkal, ők türelemre intenek, de nem igazán tudom, hogy meddig fogom ezt bírni.
A legnagyobb probléma pedig az, hogy mivel testvérekről van szó, nem szakítják szét őket, akkor sem, ha igazából a legnagyobb a főkolompos.
Igaz, a másik kettő is szertelen, de legalább nem szándékosan rongálnak, s rájuk lehet hatni. Persze csak akkor, ha a nagytól el tudom őket különíteni. De ez nem sikerül mindig.
Szóval teljesen tanácstalan vagyok.
olyan nehéz..annyiszor voltam már azon a határom, hogy elég de valami mindig vitt tovább. Van egy nagyon aranyos nev.sz. barátném 23 éve járja ezt a nehéz utat neki is volt egy kisfia akivel nagyon nem birtak na lényeg a lényeg fél év volt ire el vitték tőlük addigra nagyon kikészült mindenki.. Szóval nagyon nehéz bár milyen tanácsot adni. Szerintem belül mindenki tudja mit kéne tennie csak valami utolsó utolsóra vár..
Lehet,hogy én ennyire naiv vagyok,de én ezt nem így gondolom,ha 1 gyerek nem képes családba beilleszkedni,akkor fel bomlik a rend,nem 1-2 hónapról van szó,hanem évekről,itt nem a nev.szülővel van probléma,hanem a gyerekkel,ezt igazolja,hogy az iskolából is el akarják tessékelni.Teljesen fel őrli a család békéjét,ha nem akar engedelmeskedni....Tudom,durván hangzik.De meddig mehet el egy gyerek?Jó fel hívja magára a figyelmet,de ahol szeretetet,törődést,és ételt kap,legalább ott,és annak a lakásában viselkedjen emberhez méltóan!Így a nev.szülő idegeit is fel őrli,és nem tud oda figyelni a többire,mert ez az egy gyerkőc leköti minden figyelmét!Tudom,hogy miről beszélek,én is ragaszkodtam egy gyerekhez,azt gondoltam,hogy sikerül ,bocsánatot kért,de már az nap ment a cécó......ez így ment hónapról -hónapra,idegorvos-pszichológus hetente jártunk,azt mondták,hogy azt bántja,akit a legjobban szeret....jó,de meddig lehet ezt csinálni?A kicsik ezt látták,és ők is elkezdték....ennek se vége,se hossza,ha nem tesznek pontot az í -re.Ahogy elkerült,még 1-2 hónap kellett,hogy minden vissza kerüljön az eredeti kerék vágásba.Akkor vettem észre,hogy a többieket mennyire elhanyagoltam.Igen,volt bennem féltékenység,és kudarc,hogy miért nem sikerült?Ki tudja!Az idő mindent megold,és meg is mond!De mondom,ez az én személyes tapasztalatom.Tudom 2 egyforma eset nincs!
hát igen csak attól fél az ember, hogy akkor mindet elviszik..mert ugye a gyerekek maradjanak eggyüt... Nincs jó megoldás erre az esetre..szerintem is vissza kel adni de az nem is olyan könnyű... közbe az ember szive megszakad.. A vége ugy is az de nem kel megvárni mig valami nagy baj történik...
Jó,ezt meg lehet magyarázni,hogy elvetettség-szeretet hiány,meg minden,DE ha be akarnak illeszkedni a társadalomba,akkor a viselkedésükön változtatni kell!Mit mond a nev.szülői tanácsadó?Ha nem akar be illeszkedni a családba,szerintem ki kell emelni,mert így a többi gyereknek is rossz példát mutat,mert ha neki szabad,akkor a másiknak is....mint írod követik a példáját,hát ez az,van partner,akivel közösen lehet balhézni,de ha eltünik az értelmi szerző,akkor a másiknak még van esélye a normális élethez.A másik gyerkőc előtt is ott a példa,ha nem változtatok,akkor nekem is mennem kell!Így az egész család nyugalmát fel fordítják.De ez az én sajátos véleményem!
nemhiszem, hogy tudsz valamit csinálni... Szerintem ezt direkt ellened követik el.. haragudnak a világra és mindig azon vezetik le aki közel áll hozzá..:(
Tanácsot kérek.
Fogalmam sincs, hogy mit csináljak már a fiúkkal. Nem ér a szép szó, nem ér a büntetés se semmit.
A legnagyobb már közel áll hozzá, hogy kitegyék a suliból a sorozatos hazudozásai, meg a kisebbek kihasználása miatt. De követi őt a középső gyerkőc is.
De ami a legrosszabb, s megállíthatatlan, hogy mindent tönkre tesznek. Szinte nincs olyan nap, hogy valamit ne törnének össze S nem kis dolgokról beszélek. Leszaggatták már szinte az összes szekrényajtót, darabokban tépkedik szét az ágyat, meg az ágyneműt, betörtek már jó pár ablakot, s most még a nemrég felszerelt lambérián is jókora luk tátong. S még nem is említettem a számtalan tönkre tett műszaki cikket.
Adjatok tanácsot, Ti mit tesztek ilyen esetben, főleg, ha ez napi renden történik. Ha mindent összeszámolok, a két év alatt már milliós kárról beszélhetek.
nálunk csak azért lett ilyen sok mert kaptak tőlünk, a sulitól a szülőktől a tegyesztől és egy páran még a csecsotthomntól is ...
eddig még nem volt baj a fizetések kifizetésével, de én sajna a jövőtől már semmi jót nem várok és nagyon azt csiripelik a madarak hogy nagyon rossz lesz nekünk.... csak azt kivánom ne legyen igazam
Mi örülhetünk,hogy végre 7.-én,a novemberi ellátmányt meg kaptuk,csak reménykedni merünk,hogy meg kapjuk a decemberi ellátmányt is ebben a hónapban.
Nálunk mindenki 1 csomagot kap majd ha ma hazaérnek..mert kitől kapnának többet?
Képzeljétek csak a tiszteletdijjamat kaptam meg a többit még nem! Remélem a Fentartó váltás nem ezt jelenti?
túl vagyunk a mikuláson...minden gyerek legalább 5 csomagot szerzett be magának...
én úgy látom kicsit elszaladt a ló a gyerekekkel és itt már nem a meghitt ünnepről van szó hanem inkább az édességekről...remélem a karácsony már inkább arról fog szólni
Elolvastam..:) Kicsit idealizáltnak tartom..
betettem a naplómba a nyitottba egy érdekes itt talált cikket
Nagyon jó megoldásokat irtatok...és mit tesztek ha cigizésen kapjátok őket? A nagyfiam álítolag ha teheti rágyujt 17 éves.. Neki azt mondtam ha nem tanulsz más bajából mennyit szenvednek hogy le tudjanak szok + mennyi betegség forrása...akkor szívd de sem pénz nemadok rá sem a mi házunkban de még az udvarom sem tűröm, hogy rá gyujcs!...a kicsi is hazajött már nem egyszer, hogy nagyon rosszul volt hányt + hasonló aztán kiderül azért mert cigizett.. Nagyon haragudtam lefektettem mondtam ne mertjen panaszkodni mert nem fogom ápolni! Nem is mert nyikkannni de legközelebb ujból rágyujtott..
Még annyival kiegészíteném,hogy mi sem beszélünk róla
Tulajdon képpen,amikor gyerek voltam,én is loptam...nem vagyok rá büszke,de addig jár a korsó a kútra....nálam az anyukám elkapott,és röndösen el verte a kezem.Nos ez a nagylányomnál is elő fordult,óvatosan csenegette ki a pénztárcámból a pénzt...rég csinálta,de igazából nem tudtam követni,addig,amíg az apróval csinálta.Sokszor volt,hogy váltottam pénzt,hogy legyen 1000 ft,meg 500 ,ha valamire kell pénzt küldeni.Egy alkalommal határozottan emlékeztem ,hogy hiányzik a pénzből.Minden nap felírtam a pénz számát,és vártam.1 hetet kellett rá várnom.Elő vettem a kisasszonyt,táska vizit..rögtön mondta,hogy ez még a zsebpénzéből maradt,de amikor egyeztek a számok,akkor már nem volt mit tagadni.Következő havi zsebpénzét lefeleztem,és figyelmeztettem,ha ez elő fordul,akkor a család többi tagjának is elmondom.Fél évig csönd volt.A kocsiból a parkoló pénzt dézsmálta meg.Vasárnap ebéd közben,fel hívtam a figyelmét,hogy nem akar-e valamit mondani.Nem akart.Nos én az ebéd helyett ezt tálaltam.Sírva el szaladt.(nagyon roszúl éreztem magam)Amikor tudtam vele beszélni,elmondtam,ha még egyszer rajta kapom,kénytelen leszek a rokonságnak is elmondani,ha el megyünk vendégségbe,mert nem tudom behatárolni,hogy ez csak úri passzió,vagy betegség.(NEM TUDOM,HOGY MEG TETTEM VOLNA-E)Ennek 3 éve,azóta semmi nem történt...Tehát örülhetek neki,hogy "csak"sima lopás volt
Hát eddig az én fiaim csak as suliban keveredtek lopás féle dologba. Igazából nem is lopás volt, hanem a gyengébbtől zsarolták ki a pénzét egy még idősebb gyerek ráhatására. A bosszantó inkább az volt, hogy megpróbálták minden féle hazugsággal leplezni a bűnüket. Persze volt beszélgetés az én részemről is, meg a suli részéről is. Büntetést is kaptak, ami leginkább nálunk azt jelenti, hogy egy ideig nem szólok hozzájuk, nem is veszek róluk tudomást szinte.
Persze igaz, hogy a saját gyerekeimnél is volt lopás, pontosan ezért most még szigorúbban ítélem meg ezt a dolgot, hisz meg kell próbálni csírájában elfojtani ezeket a tetteket.
Na végre más is ide talált..:) már olyan magányos voltam..:)
Nálunk sajnos sokszor volt lopás..azt mondta a szakember... hogy örüljek, hogy csak 1 ezrest vett el nem mindet. Biztos szüksége volt rá. Fel kéne emelni a szebpénzét....
Nagyon jó,néha rólatok is hallani:)))
De nálunk is fordult elő lopás,sajna a saját gyerköcöknék is,de szerintem másnál is előfordul a saját gyerekeknél is.
Mi is meg beszéltük,de nem dörzsöltük minden nap az orra alá.
Jobbulást a gyermekeidnek,de Reni karja hogy van,ami eltört?
Miért kellet a tűzvédelmi oktatás? Otthoni tűz megelőzés céljából,vagy nem értem,mert te otthon dolgozol.
Üdv a csemetéidnek.
hát ez sajna már velünk is előfordult és igazából nem tudta miért vette el...visszamentünk a boltostól bocsánatot kért és egy kicsit elbeszélgettünk vele és most reménykedünk hogy nem fordul elő mégegyszer
és nem beszélünk itthon róla:...
ma oktatáson voltam a szent ágotánál... tűzvédelmi oktatás volt...itthon meg két beteg gyerek volt egyedül:((
remélem nálatok nem beteg senki...
További ajánlott fórumok: