Nevelőszülők (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretnék nevelőszülő lenni, mit tegyek,hol kezdjem, tudnátok segíteni, mesélni? Köszönöm Phiona
régebben ezt nem vették olyan komolyan...elég volt néha 1 levél vagy egy telefon. Most + elég nagyok ahoz, hogy nem adják örökbe őket a kicsi aki esetleg örökbe mehetne (de ugy is vissza hoznák:) szóval neki előkeült apukája 10 év után és most nagyon APUKA akar lenni.
Péntekre behivattak az iskolába a nagyfiú gyakorlati elhejezésésre. Ő szakmunkás tanuló kiváncsi leszek mit akarnak..
szia!
jobbulást kívánok, szerintem kérj egy kivizsgálást a dokitól
szép napot mindenkinek.
mindjárt itt a hétvége,már elmúlott a fele,
nem érzem túl jól magamat.hetek óta fáj a hasam,meg a fejem,.arról már nem is beszélve,hogy álandóan álmos,fáradt vagyok,.egyszerűen nem tudom kipihenni magamat.pedig most jönnek a farsangok.
mindenhová menni,meg sütni,,meg vinni.már úgy unom.mind a 4 gyereknek ülönböző időbe,és helyen lesz az iskolai farsang.
a 3 -nak még a zene iskolában is lesz,persze ott is külön,
további szép napot.mindenkinek.
sok erőt és kitartást
jó éjt mindenkinek
látom ezek a kapcsolattartások máshol is elég zűrösek.
nekünk is van egy apukánk ,aki sajnos mindig úgy jön,hogy már nem szomjas.ilyenkor anyuka próbálja kicsit fegyelmezni.(kisebb,nagyobb sikerrel)
olyan hülyeségeket beszél a gyerekeknek,hogy egy ép elméjű ember ilyeneket nem mond meg csinál.
modtam neki,hogy ha látom rajta,hogy egy kortyot is iszik amikor idejön,ki fogom zavarni.
a másik anyuka meg ,érzelmileg zsarolja a gyereket.addig kínozza a gyereket míg a végén zokog a gyerek.ekkor bezzeg már nagyon elégedett,és büszke magára.
jó éjt mindenkinek.
Köszike,jól csináltad lehet átveszem a módszered :) hát nem félek azt nem fogja megérezni.
Nekem még egy nagymamám van és vele teljesen ok a kapcsolat és mi is együtt szülinapoztunk, de ez a "hölgy" ide a lábát nem fogja betenni az tuti.
megírom előbb a félévest és elküldöm.
Holnap feladom a félévest igaz volna még egy hónap, de legfeljebb írok még egyet.
szép estét kívánok
Szeretnék kérdezni valamit.
Mi lett az eredménye a jelzésednek, most máshogy viselkedik az anyuka? Vagy megy minden ugyan úgy?
Önt egy kis reményt belém :)
Látom Te is meg vagy áldva.
Én csak telefonon jeleztem többször is, de mindenképp leírom a félévesbe, hogy mi történik a mama jövetelekor. Kierőszakolta a gyerek ellenőrzőjét, hogy látni akarja majd amikor kivittem kikapta a kezemből és a kisgyerek elmondása szerint lefénymásolta. Na de vajon minek?
Viszont a hölgynek híre van mert a családsegítővel is így viselkedik.
Na szorítsunk egymásnak, hogy a következő alkalom probléma mentes legyen.
Szia!
Nekem is van egy "furcsa"láthatásom...Nálam,ki akarta vinni a gyereket a városba,hol ott,a családsegítőben volt a pontos meg határozott találkozó!(ugyanis ,ha elmennek fagyizni,részegen hozza vissza a kislányt(5)még a kislány fagyizik,anyuka borozik,egy két alkalommal gondlotam,hogy velük maradok,bement egy üzletbe,ahol előtte vásároltam,és egy blúzt lopott...de nem azért,mert szüksége volt rá,hanem eleve ittasan jön,,)Mivel sértegetett,utána bocsánatot kért,de rám akarta erőltetni az akaratát,mivel nem tudta,voltam én minden,csak kisasszony nem,én írtam a gyámhatóságnak,jeleztem a nev.szülői tanácsadónak(ezt mind papíron,fénymásolva,hogy legyen mire hivatkozni)Ha nem tartja be ami rá vonatkozik,a láthatást is szüneteltethetik!Volt egy ismerősöm,aki Ő akarta ezt megoldani,hát a szülő följelentette.....jól jött ki belőle,de eléggé megszorongatták!
szia
idegesen jön, parancsolgat, sérteget, én mondtam neki, hogy jelezni fogom, többször jeleztem a nevelőszülő tanácsadónak, azt mondták kimennek beszélnek vele, nemsokára félévest írok abban gondoltam leírok mindent.
Szerinted írjak egy levelet a gyámhivatalnak előbb?
köszi
nekünk is decemberben 23.án utaltak,de most előbb kaptuk ,pedig januárra is 25 körülre mondták.Bács M
Most jöttünk Kecskemétről.amikor el indultam ,még nem esett a hó,de mire hazaértünk,már 3-4 cm hó esett.2,és fél óra alatt
itt sajna nem ez a helyzet, pénteken viszi, vasárnap hozza :(
Jelzem folyamatosan, azt mondják beteg :(
és gyám vagyok ezt elfelejtettem az előbb leírni
Szia
Milyen gondjaid vannak az anyával,ird le hátha tudunk segiteni.
Nagyon sok féle szülő van,akiknél nem mindig könnyű a megoldás.
Nálam is van most olyan gyerek,akinél zürös az apuka,de a többit lehetett kezelni.
Jó reggelt mindenkinek :)
Olvasgatom a hozzászólásokat, tanácsot szeretnék kérni. Nemrég hozzánk került gyermekem mamája szörnyen viselkedik, nem tudom, hogy kezeljem a helyzetet ami kezd katasztrofális lenni :(