Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nevelőszülők fórum

Nevelőszülők (beszélgetés)

10277. alfoldi13
2011. nov. 29. 06:05

miért égessük magunkat természetesen minden olyan dologgal találkoztunk az elmúlt húsz évben mit szívesen kihagytunk volna,de leküzdöttük elmúlt ..és inkább el is felejtenénk ha tudnánk mintha sose fordult volna elő a lónak is négy lába van még is megbotlik....

és hogyan kezeltük megbocsájtottuk de azért hülyék nem vagyunk igyekeztünk kivédeni ezeket

10276. lúdanyó
2011. nov. 28. 18:59

Na mi van kihalunk?? ne má!4

Kérdés mit tesztek ha netalán tán cigizésen kapjátok a serdülő ifjuságot??, És ha 'uram bocsá lopáson??? Vagy nálatok csak angyal gyerköcök vannak??

10275. lúdanyó (válaszként erre: 10273. - Nanettike)
2011. nov. 24. 17:31
már ilyen nagy a lányod?...nahát az én nagy unokám most 7-es most neki is nagyon kell iparkodnia, hogy valami rendes suliba felvegyék.
10274. jollymama
2011. nov. 23. 20:21

sziasztok!

Puszilok mindenkit,bár mostanában nem sokat vagyok a gépnél.Roli jól van ,már lassan örökbeadható lesz ,csak még nem nagyon akarják elkezdeni az ügyintézést.Megint húzzák az időt és ezzel az idegeinket. LAssan négy fogacskája lesz,dec 10.én már 7 hónapos nagyfiú. NÉha olvaslak benneteket,látom zajlik az élet mindenhol.

10273. nanettike
2011. nov. 23. 20:14

sziasztok

én is sok boldogságot kivánok az Erzsébeteknek és nemsokára a Katalinoknak is :)

a fődij egy cég felajánlása volt aki 50 000 forint értékben szigetelte volna be az ablakainkat...hát erre az egyesületnek most nagyobb szüksége van:)) de azért nagyon jó volt nyerni, mást nem is nyertünk csak ezt , vagyis mégse :)) és kivételesen csak ketten voltünk, úgy hogy történelmi pillanatok voltak ezek, mert mi eddig mindig vittük magunkal a gyerekeket is , de azért nagyon jó volt végre kettesben is ...

majd januárban bálazhatnak a kicsik is .....

nálunk most továbbtanulási gondok vannak ...készülünk a központi irásbelire:))

10272. lúdanyó (válaszként erre: 10271. - Ginaanyus)
2011. nov. 22. 16:04

hát ebbe reménykedek...:)

Ma hallottam a rádióba a "Vendég a háznál"c. adásba, hogy milyen igazságtalanul van eligazitva a dolgok....két hasonló koru nő hasanló iskolákkal ha az egyik dolgozik építi a karrierjét mire elmegy nyugdijba (előre hozott nyugdij 40 éves munka viszony után) Egész szép összeget kap. Aki """CSAK"" gyereket nevelt adott esetbe 4-5 az nem mehet el korábban mert nincs meg az éve..és mire meg lesz akkor is kevesebbet fog kapni nyugdijjat, holot ő "TERMELTE" ki azt a korosztályt aki a nyigdijjat megtermeli.. neszeneked sok gyerek jól meg leszel büntetve...!!

10271. ginaanyus (válaszként erre: 10270. - Lúdanyó)
2011. nov. 21. 17:57

Hú! Nem irigyellek. De megnyugtatás képen közlöm, hogy hasonló "balhé" a saját gyerekekkel is előfordul.

Saját véleményem szerint nem volt rossz, hogy döntés elé állítottad. Tudniuk kell a gyerekeknek, hogy sok mindent elnézünk, akár még el is simítunk, de vannak bizonyos helyzetek, amikor nem engedhetünk. S persze ezt is csak azért, mert az ő további sorsuk, életük, boldogulásuk érdekében tesszük.

Persze ilyenkor duzzognak, szerintük nem értjük meg őket, de hidd el, később /jó pár év, akár évtized múlva/ még hálás is lesz azért, hogy Rád hallgatott.

10270. lúdanyó
2011. nov. 20. 14:48
Gyerekek ma reggel 6 órakor arra ébredt a család, hogy a lányom vőlegénye nyomja a csöngőt mint az esze ment.. volt nagy balhé...most nem részletezem..elzavartam a legényt a lányom utánna akart menni na akkor már teljesen elegem lett montam ha most kiteszi a lábát ebbe az életbe többet ide be nem jön.. adok fél óra gondolkodást!! A végén itthon maratt. Úgy felidesitettem magam majd elájultam a fejem azóta is fáj... Hát kell ez nekem?
10269. kacsa mama
2011. nov. 19. 15:12
Mi is kivánunk minden Erzsébetnek boldog névnapot!!
10268. lúdanyó
2011. nov. 19. 13:30
Böbikéknek sok puszi..:)
10267. mamóka4
2011. nov. 19. 12:33

SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!

MINDEN ERZSÉBETNEK,NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!

10266. lúdanyó
2011. nov. 15. 15:17

Sziasztok!

Remélem mindenki egészséges? Reninek jobbulás!

10265. kacsa mama (válaszként erre: 10263. - Nanettike)
2011. nov. 15. 07:14

Gratulálok a fődij meg nyeréséhez,és a gesztus amit tettetek,le a kalappal előtetek.

Azért meg tudhatjuk,mi volt a fődij?

Biztosan jól mulatatok a bálon,ahogyan megismertem a gyerekeket ők is jól érezthették magukat ,mert vidám jó kedvű gyerekek.

Jobbulást Renikének,a többi gyerekkel mi újság,jól vannak?

Sok gyerek sok gond,de sok az öröm is:))

10264. mamóka4 (válaszként erre: 10263. - Nanettike)
2011. nov. 14. 20:09

Gratulálok!

Ez szép gesztus volt tőletek!

Reninek minél előbbi gyógyulást!

Anyukának,meg kevesebb gondot!

10263. nanettike
2011. nov. 14. 19:10

sziasztok....

szombaton voltunk a nevelőszülői bálon...megnyertük a fődijat, de felajánlottuk az egyesületnek:))

renikém eltörte a kezét tesiórán, mindig történik nálunk valami..remélem ti jól vagytok...

hiába sok gyerek sok gond :))

10262. lúdanyó (válaszként erre: 10261. - Alfoldi13)
2011. nov. 11. 15:16
az én gyerekeim gyengébb képességüek de szorgalom ...na az egy csöpp sincs bennük..:(
10261. alfoldi13 (válaszként erre: 10260. - Lúdanyó)
2011. nov. 8. 18:05
az eszükkel képességükkel egy egyetem simán végezhető volna szorgalmukkal erre semmi esély sajnos
10260. lúdanyó (válaszként erre: 10259. - Alfoldi13)
2011. nov. 8. 17:33
de legalább végig viszik! Mig az én lányom ......ah mindenen jár az esze + megy minden felé csak sulit kerüli nagy ívben..:(
10259. alfoldi13
2011. nov. 8. 06:57
nálunk két gyerek szalagavatója lesz e hónapban a ruhakölcsönzés negyven ruhánként az is igaz gyönyörűek ,fehér cipő fekete kosztüm a szalagtűzésre egyforma fekete cipő blúz stb nem sorolom de írhatnám hogy tegnap a hangosításra fizettem minálunk most ha jól megy két gyerek készül továbbtanulni érettségizni mondanom se kell mind kettő fülig szerelmes könyvet csak mutatóba látnak mondhatok én már amit akarok... ez az a kor mit kifelejtenék
10258. mamóka4
2011. nov. 7. 18:16
Nekem úgy látszik szerencsém van,amiket leírtatok,nálam semmi ilyen dolgok nem történtek.Lehet,hogy a hátam mögött megy a susmus,de szembe csutiba vannak.Itt a faluban is elfogadták őket,nem vettem észre,hogy bármelyik gyerkőcöm is hátrányba került volna.De a baráti társaságom meg változott.Igazából,akik lemorzsolódtak,azok nem is hiányoznak.De ezt átéltem a házasságomkor is,akkor is morzsolódtak le,és jöttek újak.Én is változom,mások az érdeklődési köreim,és ez alap,hogy mások csapódnak hozzám...De én evvel meg vagyok békülve.Akihez szerettem volna ragaszkodni,amikor jöttek a gyerekek,és elmaradt,később vissza nézve,nem is volt érdemes..
10257. lúdanyó (válaszként erre: 10256. - Ginaanyus)
2011. nov. 7. 17:38

mi már lassan 12éve vagyunk itt a falunkba nev.sz. és ennyi idő nem volt elég, hogy elfogadtassam a gyerekeimet az iskolával, óvodával... Addig addig mig sikerült kiebrudalni a gyerkeimet.. és másik települsre kellett vinnem a gyerkeket. Ami ugye + pénz mert semilyen utazási hozzájárulást nemkapok....

A nagycsaládoshoz szolván....itt a neten probáltam kapcsolatba lápni a nagycsaládosok egyesületével... szerettem volna kérdezni tőlük...hát válaszra sem méltattak..:(

10256. ginaanyus (válaszként erre: 10249. - Ádámandi)
2011. nov. 7. 15:22

Másik csoportba sajna nem tudják át rakni. Nekünk ugyanis teljesen új ovink van, csak tavaly adták át. Két csoporttal - egy kis és egy középsővel indult . Akkor kezdtünk ide járni kis csoportba, mivel máshová nem lehetett beíratni a fiam.

Jelenleg 3 csoport van, kicsi, középső és nagy. De az óvoda még így sincs kihasználva. 90-es férőhelyre van össz kb. 65 gyerkőc.

Más városba, vagy faluba meg nem tudom átíratni, mert ehhez az önkormányzat nem járul hozzá. Én meg ugye a megkötések miatt nem jelenthetem be máshová a lakcímét. Szóval ez egy patt helyzet.

Már azt fontolgatom, hogy elköltözök még a környékről is, mert itt csak azoknak van becsületük, akik munkanélküliek, segélyekből élnek. Aki meg dolgozik, tesz valamit a boldogulásáért, azon még rúgnak is egyet. Vagy lehet jobb lenne, ha én se dolgoznék. De mi lesz akkor, hisz így se könnyű....

10255. ádámandi (válaszként erre: 10254. - Db3db9edd1)
2011. nov. 7. 14:04
mi pont ezárt mert nagycsaládosok lettünk vettünk egy 7 személyes autot. pedig 5 éves volt a másik nem kellet volna. De ujjabb 10 évre köteleztem el magam. még 6 év van hátra... huu de sok ...a havi törlesztö, + az árfolyam különbözet...egy havi kereset.. szoval nem kellett volna
10254. db3db9edd1
2011. nov. 7. 12:38

A szünet az tényleg nehéz?

Ti, hogy csináltok programokat? Hogyan fértek be az autóba, ha többen vagytok ötnél?

A kirándulásokon kívül jó lenne néha máshova is mozdulni...

Még egy kérdés:

Látom, többen Nagy Családosok vagytok.

Érdemes belépni az Egyesületbe? Milyen előnyökkel jár? Amikor előző lakhelyünkön próbáltam csatlakozni, avval utasítottak el, hogy nincs autónk és így nem fogunk tudni résztvenni a közös egyesületi programokon. (?)

Köszi, ha írtok ezzel kapcs. néhány szót!

10253. db3db9edd1
2011. nov. 7. 12:32

Én már nem lepődök meg semmin de amit Mojza ír, az egyszerűen elképesztő, felháborító, diszkrimináció!!!

Engem anno azért küldtek pszichológushoz a döntés előkészítő előtt, mert vallásos vagyok!

Csak engem az egész csoportból! Annyira megalázó volt!

Ja! És Mojza!

Ne is próbálj, segíteni másokon, a vérszerinti hozzátartozókon, egyebek. Legyél közömbös, mindig pontosan add fel a gyámi jelentést, szorgsan vezesd a kapcs.tartási naplót, semmilyen indokkal ne bújj ki a kötelező, izgalmas, hasznos és érdekfeszítő dohányzás ellenes vagy drog prevenciós előadásokon.

Mert a gyermekvédelmi szakellátás és azon belül a nevszülőség, úgylátszik ebben kell, hogy kimerüljön a vezetőség szerint. Nem a gyerekek elfogadásán, megértésén és fejlesztésén van a hangsúly, nem ebben kapunk támogatást a működtetőtől...

A mi megyénkben legalábbis így döcög a szekér, és ha nem értesz egyet, ellenkezel, intézkedsz, jelzed a problémáidat, akkor halott vagy...

10252. ádámandi (válaszként erre: 10251. - Lúdanyó)
2011. nov. 7. 11:16
BÁRCSAK TAVASZ LENNE DE EZ AZ ÖSZI SZÜNET VOLT ...AMI TÉNYLEG HOSSZU VOLT
10251. lúdanyó
2011. nov. 7. 07:45

Sziasztok!

Újra suli nekem hosszú volt a tavaszi szünet...:)

A lányom előkerült állítólag megint megy suliba...:O 20 évesen már nemigen tudok vele mit kezdeni..

Már meg sem probálom megérteni mit miért tesznek a fejünk felett!!..:(

10250. dixem (válaszként erre: 10248. - Ginaanyus)
2011. nov. 7. 07:23
OK, de akkor miért nem a 16 ezret kapjuk mi is nagycsaládosként?
10249. ádámandi (válaszként erre: 10241. - Ginaanyus)
2011. nov. 7. 05:28

beszélj a vezetönövel, hogy tegye át másik csoportba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ezt csak azért mondom mert 3 évet huztunk le ilyen ovonö mellett de a gyerek jol megszivta, söt nyomot is hagyott benne. légyszi tegyél a gyerek érdekében.. föleg ha a másik ovonövel joban vagy.. minket pszihiátriára küldtek. de szerintem az ovonöt kellett volna odaküldeni...

és lám lám most elsös a gyerek és még szt se kárdezte meg milyen az iskola? pedig a kicsi végett nap mint nap találkozik vele...

10248. ginaanyus
2011. nov. 6. 20:35

Családi Pótlék

A pótlék összege havonta

Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft

Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén: 13.700.- Ft

Két gyermekes család esetén (gyermekenként): 13.300.- Ft

Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként): 14.800.- Ft

Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként): 16.000.- Ft

Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 17.000.- Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén: 23.300.- Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén: 25.900.- Ft

Családi Pótlék Információk 2011

A családok támogatásáról szóló törvény módosítása 2010. augusztus 30-án lépett hatályba, melynek következtében átalakult a családi pótlék rendszere is. Az új szabályozás a gyermekek védelmét hivatott szolgálni, melynek érdekében a családi pótlékot két részre bontották, nevezetesen nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. Attól függően jár az egyik vagy másik ellátás, hogy a gyermek elérte -e a tanköteles korát (6-16)vagy sem.

1. Nevelési ellátás:

1.1. Nevelési ellátásra jogosultak köre:

Nevelési ellátásra jogosult a vér szerinti szülő, az örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni (feltéve, hogy az erre irányuló eljárás már folyamatban van), a nevelőszülő, a hivatásos nevelőszülő, a gyám, továbbá az a személy, akinél a gyermeket a Gytv. alapján ideiglenesen elhelyezték.

Ezen alapeseteken kívül jogosult még ilyen ellátásra a vagyonkezelői joggal felruházott gyám, eseti gondnok, ha a gyermeket gyermekotthonban vagy javító-nevelő intézetben nevelik, illetve azon szociális intézmény vezetője ahol a gyermeket elhelyezték.

2.1. Iskoláztatási támogatásra jogosultak köre:

Az iskoláztatási támogatásra jogosultak köre megegyezik a nevelési támogatásra jogosultak körével.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook