Nevelőszülők (beszélgetés)
miért égessük magunkat természetesen minden olyan dologgal találkoztunk az elmúlt húsz évben mit szívesen kihagytunk volna,de leküzdöttük elmúlt ..és inkább el is felejtenénk ha tudnánk mintha sose fordult volna elő a lónak is négy lába van még is megbotlik....
és hogyan kezeltük megbocsájtottuk de azért hülyék nem vagyunk igyekeztünk kivédeni ezeket
Na mi van kihalunk?? ne má!4
Kérdés mit tesztek ha netalán tán cigizésen kapjátok a serdülő ifjuságot??, És ha 'uram bocsá lopáson??? Vagy nálatok csak angyal gyerköcök vannak??
sziasztok!
Puszilok mindenkit,bár mostanában nem sokat vagyok a gépnél.Roli jól van ,már lassan örökbeadható lesz ,csak még nem nagyon akarják elkezdeni az ügyintézést.Megint húzzák az időt és ezzel az idegeinket. LAssan négy fogacskája lesz,dec 10.én már 7 hónapos nagyfiú. NÉha olvaslak benneteket,látom zajlik az élet mindenhol.
sziasztok
én is sok boldogságot kivánok az Erzsébeteknek és nemsokára a Katalinoknak is :)
a fődij egy cég felajánlása volt aki 50 000 forint értékben szigetelte volna be az ablakainkat...hát erre az egyesületnek most nagyobb szüksége van:)) de azért nagyon jó volt nyerni, mást nem is nyertünk csak ezt , vagyis mégse :)) és kivételesen csak ketten voltünk, úgy hogy történelmi pillanatok voltak ezek, mert mi eddig mindig vittük magunkal a gyerekeket is , de azért nagyon jó volt végre kettesben is ...
majd januárban bálazhatnak a kicsik is .....
nálunk most továbbtanulási gondok vannak ...készülünk a központi irásbelire:))
hát ebbe reménykedek...:)
Ma hallottam a rádióba a "Vendég a háznál"c. adásba, hogy milyen igazságtalanul van eligazitva a dolgok....két hasonló koru nő hasanló iskolákkal ha az egyik dolgozik építi a karrierjét mire elmegy nyugdijba (előre hozott nyugdij 40 éves munka viszony után) Egész szép összeget kap. Aki """CSAK"" gyereket nevelt adott esetbe 4-5 az nem mehet el korábban mert nincs meg az éve..és mire meg lesz akkor is kevesebbet fog kapni nyugdijjat, holot ő "TERMELTE" ki azt a korosztályt aki a nyigdijjat megtermeli.. neszeneked sok gyerek jól meg leszel büntetve...!!
Hú! Nem irigyellek. De megnyugtatás képen közlöm, hogy hasonló "balhé" a saját gyerekekkel is előfordul.
Saját véleményem szerint nem volt rossz, hogy döntés elé állítottad. Tudniuk kell a gyerekeknek, hogy sok mindent elnézünk, akár még el is simítunk, de vannak bizonyos helyzetek, amikor nem engedhetünk. S persze ezt is csak azért, mert az ő további sorsuk, életük, boldogulásuk érdekében tesszük.
Persze ilyenkor duzzognak, szerintük nem értjük meg őket, de hidd el, később /jó pár év, akár évtized múlva/ még hálás is lesz azért, hogy Rád hallgatott.
SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!
MINDEN ERZSÉBETNEK,NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Remélem mindenki egészséges? Reninek jobbulás!
Gratulálok a fődij meg nyeréséhez,és a gesztus amit tettetek,le a kalappal előtetek.
Azért meg tudhatjuk,mi volt a fődij?
Biztosan jól mulatatok a bálon,ahogyan megismertem a gyerekeket ők is jól érezthették magukat ,mert vidám jó kedvű gyerekek.
Jobbulást Renikének,a többi gyerekkel mi újság,jól vannak?
Sok gyerek sok gond,de sok az öröm is:))
Gratulálok!
Ez szép gesztus volt tőletek!
Reninek minél előbbi gyógyulást!
Anyukának,meg kevesebb gondot!
sziasztok....
szombaton voltunk a nevelőszülői bálon...megnyertük a fődijat, de felajánlottuk az egyesületnek:))
renikém eltörte a kezét tesiórán, mindig történik nálunk valami..remélem ti jól vagytok...
hiába sok gyerek sok gond :))
mi már lassan 12éve vagyunk itt a falunkba nev.sz. és ennyi idő nem volt elég, hogy elfogadtassam a gyerekeimet az iskolával, óvodával... Addig addig mig sikerült kiebrudalni a gyerkeimet.. és másik települsre kellett vinnem a gyerkeket. Ami ugye + pénz mert semilyen utazási hozzájárulást nemkapok....
A nagycsaládoshoz szolván....itt a neten probáltam kapcsolatba lápni a nagycsaládosok egyesületével... szerettem volna kérdezni tőlük...hát válaszra sem méltattak..:(
Másik csoportba sajna nem tudják át rakni. Nekünk ugyanis teljesen új ovink van, csak tavaly adták át. Két csoporttal - egy kis és egy középsővel indult . Akkor kezdtünk ide járni kis csoportba, mivel máshová nem lehetett beíratni a fiam.
Jelenleg 3 csoport van, kicsi, középső és nagy. De az óvoda még így sincs kihasználva. 90-es férőhelyre van össz kb. 65 gyerkőc.
Más városba, vagy faluba meg nem tudom átíratni, mert ehhez az önkormányzat nem járul hozzá. Én meg ugye a megkötések miatt nem jelenthetem be máshová a lakcímét. Szóval ez egy patt helyzet.
Már azt fontolgatom, hogy elköltözök még a környékről is, mert itt csak azoknak van becsületük, akik munkanélküliek, segélyekből élnek. Aki meg dolgozik, tesz valamit a boldogulásáért, azon még rúgnak is egyet. Vagy lehet jobb lenne, ha én se dolgoznék. De mi lesz akkor, hisz így se könnyű....
A szünet az tényleg nehéz?
Ti, hogy csináltok programokat? Hogyan fértek be az autóba, ha többen vagytok ötnél?
A kirándulásokon kívül jó lenne néha máshova is mozdulni...
Még egy kérdés:
Látom, többen Nagy Családosok vagytok.
Érdemes belépni az Egyesületbe? Milyen előnyökkel jár? Amikor előző lakhelyünkön próbáltam csatlakozni, avval utasítottak el, hogy nincs autónk és így nem fogunk tudni résztvenni a közös egyesületi programokon. (?)
Köszi, ha írtok ezzel kapcs. néhány szót!
Én már nem lepődök meg semmin de amit Mojza ír, az egyszerűen elképesztő, felháborító, diszkrimináció!!!
Engem anno azért küldtek pszichológushoz a döntés előkészítő előtt, mert vallásos vagyok!
Csak engem az egész csoportból! Annyira megalázó volt!
Ja! És Mojza!
Ne is próbálj, segíteni másokon, a vérszerinti hozzátartozókon, egyebek. Legyél közömbös, mindig pontosan add fel a gyámi jelentést, szorgsan vezesd a kapcs.tartási naplót, semmilyen indokkal ne bújj ki a kötelező, izgalmas, hasznos és érdekfeszítő dohányzás ellenes vagy drog prevenciós előadásokon.
Mert a gyermekvédelmi szakellátás és azon belül a nevszülőség, úgylátszik ebben kell, hogy kimerüljön a vezetőség szerint. Nem a gyerekek elfogadásán, megértésén és fejlesztésén van a hangsúly, nem ebben kapunk támogatást a működtetőtől...
A mi megyénkben legalábbis így döcög a szekér, és ha nem értesz egyet, ellenkezel, intézkedsz, jelzed a problémáidat, akkor halott vagy...
Sziasztok!
Újra suli nekem hosszú volt a tavaszi szünet...:)
A lányom előkerült állítólag megint megy suliba...:O 20 évesen már nemigen tudok vele mit kezdeni..
Már meg sem probálom megérteni mit miért tesznek a fejünk felett!!..:(
beszélj a vezetönövel, hogy tegye át másik csoportba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ezt csak azért mondom mert 3 évet huztunk le ilyen ovonö mellett de a gyerek jol megszivta, söt nyomot is hagyott benne. légyszi tegyél a gyerek érdekében.. föleg ha a másik ovonövel joban vagy.. minket pszihiátriára küldtek. de szerintem az ovonöt kellett volna odaküldeni...
és lám lám most elsös a gyerek és még szt se kárdezte meg milyen az iskola? pedig a kicsi végett nap mint nap találkozik vele...
Családi Pótlék
A pótlék összege havonta
Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft
Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén: 13.700.- Ft
Két gyermekes család esetén (gyermekenként): 13.300.- Ft
Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként): 14.800.- Ft
Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként): 16.000.- Ft
Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 17.000.- Ft
Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén: 23.300.- Ft
Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén: 25.900.- Ft
Családi Pótlék Információk 2011
A családok támogatásáról szóló törvény módosítása 2010. augusztus 30-án lépett hatályba, melynek következtében átalakult a családi pótlék rendszere is. Az új szabályozás a gyermekek védelmét hivatott szolgálni, melynek érdekében a családi pótlékot két részre bontották, nevezetesen nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. Attól függően jár az egyik vagy másik ellátás, hogy a gyermek elérte -e a tanköteles korát (6-16)vagy sem.
1. Nevelési ellátás:
1.1. Nevelési ellátásra jogosultak köre:
Nevelési ellátásra jogosult a vér szerinti szülő, az örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni (feltéve, hogy az erre irányuló eljárás már folyamatban van), a nevelőszülő, a hivatásos nevelőszülő, a gyám, továbbá az a személy, akinél a gyermeket a Gytv. alapján ideiglenesen elhelyezték.
Ezen alapeseteken kívül jogosult még ilyen ellátásra a vagyonkezelői joggal felruházott gyám, eseti gondnok, ha a gyermeket gyermekotthonban vagy javító-nevelő intézetben nevelik, illetve azon szociális intézmény vezetője ahol a gyermeket elhelyezték.
2.1. Iskoláztatási támogatásra jogosultak köre:
Az iskoláztatási támogatásra jogosultak köre megegyezik a nevelési támogatásra jogosultak körével.