Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Sziasztok
Nagyon dühös és ideges vagyok nem tudom járt már így valaki de 6 hónapja nem kapom a magyar csp!!!Kintről már kapom a különbözetet de itt semmi.Minden hónapban felhívom őket és mindig az a válasz hogy minden rendben csak az utalást kell elindítani de semmi.
Sziasztok!
2016 februárjában nyújtottuk be az igénylést, édesapám 2015 márciusától van bejelentve Németországban.
Először kértek tőlünk hiánypótlást, elküldtük. Júliusban kértek tőlünk hiánypótlást, ezzel egy időben elutasították(?????), elküldtük nekik, fellebbeztünk, 4 hónapig nem válaszoltak. Most kaptunk ismét egy elutasítást, mert szüleim elvannak válva, de itthon mind a hárman egy lakcímre vagyunk bejelentve. Ilyenkor mit lehet csinálni? Rengeteg olyan elvált családot ismerek ahol az apuka kint és kapják a gyermek után....
Esetleg nyújtsuk be újra az egész igénylést?
Nagyon megköszönném a segítséget!!!!!!!!
Sziasztok! Hasonló cipőben járunk.
Mi a kisfiam születése előtt kikértem a meglévő gyerkőcökre az igazolást a családiról, a 411-est, és a születési anyakönyvvel együtt igényeltük junius elején németországból. Onnan szeptember 2-ára már volt is határozat a különbözetről és pár napra rá utalás is.
Itthon május 19-én adtam be a papírokat gyesre és családira, szeptemberre csak egy hiánypótlás érkezett. Szept 14-én voltunk bennt az államkincstárnál személyesen. Ott egy kedves hölgy elmagyarázta, hogy mivel szüléskor nem álltam munkaviszonyba és csak gyesre vagyok jogosult ezért itthonrol nem fogok semmit kapni, mert a gyes sem jár alanyi jogon. Jogviszonhoz kötött, és mivel a férjemnek kinnt van biztosítási jogviszonya, ott adózik, így onnan kell családtámogatást igényelni. A szerencsénk az volt, hogy kezünkben volt már a német hatátozat, így tudták hová kell küldeniük majd a megszüntető határozatat, mert ha mi nem adjuk oda a címet, akkor a kintieket kellett volna megkérni, hogy ők kérjék ki az igazolást hivatalból az államkincstártól.
Mivel az ügyintéző mondta, hogy el lesz utasítva a kérelmem, ezért nem lepődtem meg, hogy nem kaptam most októberben. Email-en kértem őket, hogy legalább a dátumot közöljék, hogy mikortól nem vagyok gyesen, hogy tb-t intézzek, mert ugyebár 45 napig van még a megszünés után tb. Sajna válasz nem kaptam, de megérkezett a határozat. Szeptember 26-i dátummal ìrt levélben közlik, hogy 08.31-el megszüntették a gyest. Ezt a határozatot 10.10-én adták postára, és én 15-én már át is tudtam venni. Ez pont 45 nap a megszüntetéstől . Éljen az államkincstár, akiknél idén jan. 1-től a nemzetközi osztályon eltörölték állítolag az ügyintézési határidőt. Nincs érvényes tb-m, és holnapra van időpontom az orvoshoz.
Kinti biztosìtótól kell tb- t intézni a 106-os nyomtatványon.
Sajnos tájékoztatást tőlük nem lehet érdemben kapni. Utána kell olvasni a törvényekben sajnos, vagy a személyes ügyfélszolgálatot kivárni.
Sok szerencsét mindenkinek hozzá! ☺
Sziasztok!
Tavaly dolgoztam 3 hónapot kiküldetésben Németországban, január óta német cégnél dolgozom. Augusztus elején beadtam a papírokat a Famillienkassához illetve a MÁK-hoz a családi pótlék igényléséhez. A Famkassetől kaptam levelet kérnek még pár igazolást. Kérik a Lohnsteuerbescheinigung elküldését a 2015 évről. Ez az adóbevallásom lenne? Nem tudom pontosan?! Az A1-es nyomtatványt is kérik a kiküldetésről (a 3 hónapról). Na most van nekem egy A1 papírom amit még a cég adott nekem amikor elkezdtem dolgozni. Ezt kell elküldjem??
A MÁK-tól még augusztus óta semmilyen papírt nem kaptunk. Tegnap hívtam őket s 45 perc után felvette valaki de érdemben semmire nem tudott válaszolni. Azt mondta várjunk ugyanis 90 nap még nem telt el sőt még meg is hosszabbítják 90 nappal. S hogy én írjak kérvényt a Famkassénak, a hosszabbításról. Közben a Famkasse kiküldte nekem az E411 es nyomtatványt lepecsételve, hogy küldjem vissza.
Ha valaki tud , vagy van tapasztalata kérem segítsen mert itt kicsit elakadtam. Köszönöm előre is.
sziasztok adóvisszatérítést már intézett valaki közületek? melyik céget ajánlanátok?
köszi!
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból