Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Látom senki nem ír .
Sokan írják , hogy sokáig tart a a németcsaládipótlék igénylése . Nekünk 5 hétig tartott és számlán volt a pénz .
Sziasztok!
Visszatérő problémank hogy csak az összeg felét utalták senki nem tud semmiben segíteni sem telefonban sem emailben..annyit kapunk, hogy utánajárnak..az első ilyen eset egy éve februárban volt. Majd most február és e hónap. Valakinek valami tapasztalata?
Abban kérném a segítségüket és majdan az ügyintézésüket, ha van mód és lehetőség rá.
2018.01.22.-én adtam be a Kindergeldre a kérelmet, visszamenőleg 2015.01.01-től, de az ügy inténzését 2017 februájában elkezdtem, Németország küldte is a papírokat hogy mit kell csinálni, de én először az E411 akartam hogy rendben legyen. Azt 2017 decemberében meg is kapta Németország.
Ma megkaptam a családi pótlékot 6 hónapra visszamenőleg, és azt mondták az új törvény szerint a többi nem jár.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel már folyamatban volt, az E411 meg is kapták , fellebezéssel vagy egyéb mással lehet-e élni?????
Szia, én válaszolnék neked szívesen, de sajnos nincs mit. A problémád túl bonyolult ahhoz hogy egy fórumon megoldást találj rá. Én egy cápa ügyvédet javasolnék és a minimum az volna, hogy a tetves anyját is szétperelném egy ilyen büdös dög "férjnek". Olyan pénzeket kapnál 4 gyermekre, hogy nem igaz.
Én kifosztanám azt a patkányt az biztos.
Amint meglátná a bírósági határozatot, megrohadna és reggelig sírna az tuti.
És elnézést a szóhasználatért, de ez a véleményem és kész.
A szart a nevén kell nevezni, hiába mondom rá, hogy arany.
További szép napot és kitartást kívánok!
Köszönöm! Közben kiderült, hogy mi nem kaphatunk ilyen igazolást, ugyanis a férjem nem kiküldetésben van kint. Német cégnél, német szerződéssel, határozatlan időre van felvéve.
Időhúzásnak tűnik..
Folyt. Köv.
Elvileg emailben azt a választ kaptam hogy az év novemberében ki is küldték. Határozatot a mai napig nem kaptunk.
Sőt a fekete leves volt még hogy 2017. 01.09-én
született kisfiúnk rá még 3 hónap múlva sem kaptunk családit mert az az ügy nem zárult le így bekavart a kérelmüket.
Ismét emailek telefonok stb. Az végre elintéződött hogy a magyar családi rendben legyen.
De a német családi pótlék ügyében azt az emailt kaptam hogy érdeklődjek a Familienkassenál.
Német nyelvtudás híányában ezt nem tudjuk teljesíteni.
Kérném ha valaki tud ajánlani valaki megbízható segítséget azt megköszönném mert már félek annyi idő eltelt nem is kaphatjuk meg azt a pénzt.
Pedig az évek során már sokat költöttünk telefon levél váltásra ezügyben.
Nem tudom hogy a kiküldetési időre is igényelhető lenne e hiszen akkor is volt kinti lakcíme férjemnek.
Ötleteket a hozzászólásom alá várom válaszba.
Köszönettel szép napot!
Sziasztok!
Remélem nem egyedi esetként írok és valaki tud ajánlani segítséget ügyükben.
Megpróbálom röviden...
Férjem kiküldetés én majd 2014 jan. 7- szept. 24-ig kinti fejvadász cégen keresztül dolgozott N.o.-ban. Elvileg kint egy ügyvéd meg volt bízva az ügyeik intézésével. Mi minden íratot kérelmet igazolást elküldtünk neki bízva abban hogy majd továbbítja azokat a Familienkassenak.
Mint kiderült nem tette.
Így levelek emailek írása után mi próbáltuk ismét beadni a kérelmet a családi pótlékra.
Itt még a kormány ablak hivatala beállítás előtt az okmányiroda igazolta gyermekünk itthoni lakcímét. Mindent kiküldtünk újra. Majd jött az email hogy újra adjuk be a kérelmet.
Ekkor már Pestre kellett küldeni az igazolás dokumentumait és 3 hónap múlva eszükbe jutott hogy igazolnunk kéne azt is hogy már Mo.-on dolgozunk. Vissza küldtem ezt is Pestre illetve kértem hogy mindent továbbítsanak ezután Németországba mert a megadott határidő addigra jócskán lejárt 2016..6.27-én
Sziasztok!
Közel 6 hónapja adtuk be az igénylést a Kindergeldre, most kaptunk egy levelet a Famililienkassetól, hogy kérnek még egy A1 igazolást.. Kértek már valakitől ilyet? Hiánypótlás esetén van valami határidő ami alatt határozatot kell hozniuk?
Szia!
Írtam privit.
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból