Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem vagyok már fiatal, de azon agyalok, hogy emigrálok és... fórum

Nem vagyok már fiatal, de azon agyalok, hogy emigrálok és... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
83. Boch (válaszként erre: 76. - Kedvesenfanyar)
nov. 15. 11:52
Nagyon szépen összefoglaltad, tőlem piros pontot érdemelsz.
82. Dasy2 (válaszként erre: 81. - Tien)
nov. 15. 11:46
Nekünk is voltak ott arab barátaink, akik közül sokan toleráns európainak is beillő nézeteket vallottak pl. együtt ehettünk a férfiakkal a vendégségben, óvszert kértek tőlünk stb. Viszont nagyon sokan vannak közöttük, akik a fehér vagy keresztény emberben csak az ellenséget látják. Na velük sosem akarnék együtt élni , akkor sem ha jóléti európai országban élhetnék.
81. tien (válaszként erre: 79. - Dasy2)
nov. 15. 11:07

A legjobb barátom egy szír mérnök.

De , nyilván nem lehet ennyiből messzemenő következtetéseket levonni.

80. Ruslan (válaszként erre: 75. - Lolita2112)
nov. 15. 10:36
Jó. Ausztrália vagy Kuba, ahol élsz?
79. Dasy2
nov. 15. 10:35
Olyan európai országban ahol sok iszlám vallású migráns van akkor sem élnék ha ingyen lenne minden és még kapnék havi 10 millió eurót munka nélkül. 5 évig éltem Líbiában ,egy iszlám országban, jól ismerem mit gondolnak a fehér emberről. Fehér rabszolgának becéztek minket és elmondték a rangsort is. Arab férfi, kecske, arab nő, fehér férfi, fehér nő. Gyerekként voltam ott. Kővel dobáltak, vasrúddal vertek ,majdnem megerőszakoltak stb... Az szeresse az iszlám migránsokat, aki évekig együtt élt olyan emberekkel és nemcsak az egyiptomi túrista seggnyalós oldalukat látták két hétig a szálloda strandján.
78. tien (válaszként erre: 76. - Kedvesenfanyar)
nov. 15. 10:18

Minden egyes szavaddal egyetértek.

Egy volt németországi "emigrált".

AOK biztosító.

Gyógyszer van ami ingyenes,a többi max.5euro.

Férjemet sima fejfájással MR vizsgálatra küldték stb..

Pedig csak gyütmentek voltunk ott ,de itthon érezzük igazán,hogy másodrendű állampolgárok vagyunk.

A szajrét (tartós élelmiszer,vegyi cucc ), háromhavonta hozzák a barátaink nekünk.

77. globus (válaszként erre: 75. - Lolita2112)
nov. 15. 10:03

Idehaza nem voltál elégedett?

Próbálok visszamenni időben, mikor is volt nálunk olyan, de nem tudom.

76. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 71. - Komor)
nov. 15. 10:03

"Ezek általánosítások, amik vagy igazak, vagy nem. Amint írod "egyes országokban kiszámíthatóbbak a bérek", hát valóban egyes országokban egyes dolgok lehetnek ilyenek, vagy olyanok."

Nézd, ezeket nem általánosítottam, család, barát tapaszralatai.

Münchenben élt 6 évet családtagom, barátnőm 24 éve él ott. Olyan vacak az orvosi ellátás, hogy a családtagom életét ott mentették meg. Valószínű már nem élne.

Kölnben is élnek rokonok 30 éve.

Az adósság miatt mentek ki.

Köszönik,jól vannak.

Nem értem miért írod, hogy az orvos drága, ha dolgozik valaki bejelentve, ott is ingyenes az ellátás.

Angliában az orvosi ellátás rosszabb, nincsenek megfizetve, ahogy tőlünk, onnét is jobban fizető helyekre navigálnak.

Most kapnak észbe ők is , emelik az EÜ dolgozók és a tanárok bérét.

Viszont ott 18 éves korig ingyenes a gyógyszer, a gyógyászatisegédeszköz, a munkanélkülieknek, és a nyugdíjasoknak is, sőt a nyugdíjasoknak a fodrász is.

Az élelmiszer, ruha, műszakicikk sokkal olcsóbb.

Él Olaszországban is rokonom immáron 23 éve, mwgörökölte szülei lakását itthon, nem jön haza már, eladta a lakást

USA- ban is élnek, senki nem jött vissza.

Persze, persze sehol nincs kolbászból a kerítés de a tisztességes munkát, tisztességes bérrel jutalnazzák általában.

Én azokat hallom sírni, akik munkaközvetítőkön keresztül mentek ki, és az "emberkereskedők" húzták le őket.

Volt aki diplomával az általad említett autógyárba ment, 6 hónap munkával kertes lakást bérelt, berendezte, vett 2 db 3 éves autót.

Otthon volt a felesége 3 éves ,és 3 hóbapos gyerekkel.

Itthon csinálja ezt meg valaki!....hátszél nélkül.

Már saját lakásuk van, végzettségnek megfelelő munka, többszörös fizetés, mint amit itthon kapnának

75. lolita2112 (válaszként erre: 72. - Ruslan)
nov. 15. 07:54
AHOL EN ELEK IDECSAK BIZONYOS HIANY SZAKMAVAL LEHET KIJONNI,AZAZ FOGADNAK EL,es igen kuldfoldon is meg kell dolgozni a penzert.es nem is kolbaszbol van a kerites/igaz abbol olcsobb lenne!/,de en szeretek es elegedett vagyok,hogy kuldfoldon elek.tudom otthon mas a helyzet,de ide nem lehet csak ugy kijonni es itt maradni!a nyugdijak meg egyforma osszeguek.
74. lolita2112 (válaszként erre: 58. - Komor)
nov. 15. 07:44
nagyon igazad van!en eltem szegeny orszagban es ami ott van........
73. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 73. - Ruslan)
nov. 15. 01:09
Persze hogy benne vannak az áranalíziseo. A PPP ( purchasing power parity) pontosan a a jödelem vásárlóerejét vizsgálja, tehát exact módszer. Tehát nem csak a jövedelmeket nézi, hanem azt is hogy az adott összegből az adott országban mit lehet kapni. Említetted Oeoszországot, ezért megnéztem a listan.A ngugdíjak PPP analìzise szerint 2024-ben az Orosz Föderáció 10 hellyel van lejjebb mint Magayarországon. Régen sokkal jobban álltak, de ez a félkegyelmü háború betett nekik..
72. Ruslan (válaszként erre: 70. - Kedvesenfanyar)
nov. 14. 23:28

Igen, én voltam Mali-ban (Afrika) közel egy évig és nehezek ott a körülmények.

Na de miért mennek el? Mert ott többet keresnek. De az egy főre jutó GDP statisztikák egy nagy ótvaros badarság. Azért, mert ugyan többet keresnek, de drágább is minden. Ha otthon költöd el, az más.

Nézzük most ezt, mert ez nem igaz: magasabb a létbiztonság.... Épp hogy több, mert kihasználják a külföldieket. A mocskos munkák nagy részét külföldiekkel csináltatják. Ők pedig mennek haza és azzal menőznek, hogy kint vannak. De azt nem mondják, hogy például a szállodában takarítani kell egy szobát 10 perc alatt és ezt napi hatszor. Izzadnak, verejtékeznek, szenvednek. Megtehetik, mert van miből válogatni. Aki strapabíró, az megy. Persze az emberek erről nem beszélnek, mert szégyellik elmondani.

Van jövőkép most? Ugyan hogy lenne jövőkép, a földön csúsztak a gázért, hogy megkaphassák nemrég és azt is más intézte el nekik. A migránsokkal pedig csak a baj lesz.

71. komor (válaszként erre: 70. - Kedvesenfanyar)
nov. 14. 23:08

Ezek általánosítások, amik vagy igazak, vagy nem. Amint írod "egyes országokban kiszámíthatóbbak a bérek", hát valóban egyes országokban egyes dolgok lehetnek ilyenek, vagy olyanok.

Ha mérnök vagy, vagy csak egyszerűen diplomás, esélyed sincs a szakmádban elhelyezkedni, mehetsz árut feltölteni.

Fiatal munkakezdőként évekbe kerülhet, míg sikerül normális munkát kapnod.

A munkahelyeden lehetőleg minimálbéren tartanak, vagy alatta.

Kihasználják, ha nem ismered a nyelvet, nem ismered a törvényeket, a lehetőségeket, szabályokat. Biztos lehetsz, ha választási lehetőség van a rosszabbat nyered el.

Az orvosi ellátás a béka feneke alatt van. Ha beteg vagy, rossz a fogad, a szabadságod alatt itthon megvizsgáltathatod, kezeltetheted magad töredék pénzért. Ott inkább választod a mankót, mint a mentőt, merthogy kifizethetetlen az egészségügy.

Még a hajadat is érdemes itthon csináltatni.

Ha gyermeked születik esélyed sincs bármiféle támogatásra. Mehetsz dolgozni, amiből fizetheted a baby sittert és éppen hogy marad valamid.

Sokszor gyarmattartó országok gazdasága fejlettebb a mienknél, nem volt szocializmus sem. Most viszont a gazdaság nem megy munkaerő nélkül, amit jobban meg kell tudniuk fizetni. Látható, leszívták Európa keleti országainak munkaerejét, de ez sem elég, jöhetnek az afgán kecskepásztorok is, hátha megtermelik a Günter nyugdíját.

A nálunk is jól fizetett szakmák ott is futnak, az orvos, informatikus és társai jól keresnek. De már az autógyárakban a beled is kihajtják, nem szólva a többi kuli munkáról. Mivel a munkaerő drága, ezért igyekeznek azt a legjobban kihasználni, a legtöbbet abból kisajtolni.

Ahogy a köznyelv mondja, ott sem kolbászból van a kerítés. Sokan kimennek, kidolgozzák a lelküket és nem jutnak egyről a kettőre!

Csak hogy ne essek ugyanabba a hibába, van akinek jól bejön a nyugat.

nov. 14. 21:52

Teljesen érthető, hogy amikor valaki átélt vagy látott Afrikában, Ázsiában elképzelhetetlen nyomort, akkor nehéz komolyan venni a magyar panaszkodást. De minden ember csak a saját életét éli, a saját terheit cipeli. Nekünk magyaroknak nem az afrikai vagy ázsiai mércéhez kell mérni magunkat, hanem ahhoz, ahonnan jöttünk, és ahhoz, amit elveszítettünk. Voltunk valahol, majd sokan lecsúsztunk onnan. Mindenki a saját keresztjét érzi a legnehezebbnek, mert azt neki kell cipelnie nap mint nap.

Az pedig, hogy ennyien mennek el az országból, önmagáért beszél. Ha minden olyan rendben lenne, senki nem hagyná itt a családját, a barátait, az otthonát. De elmennek, mert:

Egyes országokban kiszámíthatóbbak a bérek, és tényleg lehet belőlük élni, félretenni.

Magasabb a létbiztonság, kevesebb a kiszolgáltatottság.

Jobb a szociális háló, a támogatások és a munkakörülmények.

Nem kell két-három állást vállalni, hogy az ember túléljen.

Van jövőkép, van előrelépés, van perspektíva.

Sokan érzik azt, hogy itthon legfeljebb túlélni lehet, nem élni.

A magyar ember nem luxust akar,a legtöbb nem, csak tisztességes megélhetést, nyugalmat és kiszámíthatóságot. És ha ezt máshol találja meg, akkor oda megy. Ez nem panaszkodás, hanem realitás. Nem egy-két afrikai országhoz szeretném a hazám hasonlítani, hanem a körülöttem lévő fejlett országokhoz a béreket.

nov. 14. 21:18
Nem ismerve a végzettséged, a körülményeidet, nem mondok semmit. Azt tudom aki a környezetemből elment az országból, senki nem jött vissza, volt diplomás, szakmunkás. Olyan is aki a nyelvet sem ismerte, az USA-ban nagyon jól elboldogult az is, mint cukrász.
nov. 14. 20:56

Hát persze, csodálatosan élnek a nyugdíjasok. A nyugdíj emelkedik....ja nem, csak a bérek száguldanak el mellette, mint egy gyorsvonat, de jó lenne legalább ezt leírni, de azok sem, csak némelyeknél.

A nyugdíjasok legalább visszamenőleg kapnak pár ezrest, hogy úgy tűnjön, mintha valami történne. Arról nem is beszélve, hogy rengetegen úgy mentek, mennek mostanában nyugdíjba, hogy közmunkából, minimálbéren vagy épp zsebbe fizetett munkából próbálnak majd csodát kihozni. A munkanélküliség "szépsége" pedig még rátesz egy lapáttal. De igen, tényleg vakítóan ragyog ez a nyugdíjas aranykor... csak valahogy pont az arany nincs sehol.

67. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 14. 18:43

"Nem vagyok már fiatal, de azon agyalok, hogy emigrálok és új életet kezdek külföldön."

Nyugaton is csak akkor jó, ha van elegendő pénzed megfizetni a környezetet, az ingatlant, a mindennapi életet. Ha valamelyiket nem tudod megfizetni, a környezetet, a megfelelő lakást, a napi költséget mint a fogorvost, és egyebeket, akkor ugyanott vagy, mintha itthon küzdenél.

Ha ott meg tudod fizetni az életet, akkor arra itthon is képes vagy, akkor meg minek mennél ki.

66. csemár (válaszként erre: 64. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 14. 18:10

Ez kedves!

Azt írtam alább, ugye, hogy amit a nyomortelepekről írtál, amögött nem érzem a személyes megtapasztalást.

Erre válaszoltál olyan értelemben, hogy nincs igazam.

Csak ennyi.

(Ezek után akképp folytathatnánk a beszélgetést, hogy:

-Igazam van!

-Nincs igazad!

-De bizony igazam van!

-De bizony nincs igazad!

És így tovább: igen-nem-igen-nem...)

65. globus (válaszként erre: 51. - Semleges)
nov. 14. 18:02
Igen, ez így van. Már 1-2 év alatt elmúlik az abbéli örömködés, hogy kényelmesen él meg belőle. Nagyon extrának kell lennie az indulónak, amire épülnek százalékok. Átlagosnak, az alattinak cumi.
64. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 63. - Csemár)
nov. 14. 17:53

Megtisztelő lenne számomra, ha megosztanád velem a véleményedet.

Hiszen pont ezért vagyok itt.Beszélgetni, eszmét cserélni.

63. csemár (válaszként erre: 62. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 14. 16:33

"Penge vitapartner"?

Lesz olyan is, biztos vagyok benne!

Nekem csak afféle "véleményecském" van, ami szembenéz az állításaiddal.

Azaz nem én vagyok a te embered, ha a nyomortelepekről van szó.

62. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 59. - Csemár)
nov. 14. 16:25
Örömmel vitázom, és ha egy penge vitapartner megdönti az érveivel egy tézisemet, amit elhamarkodva fogalmaztam meg, nos az külön öröm a számomra.
61. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 58. - Komor)
nov. 14. 16:20

Abszolút egyetértek.

Volt nemrég egy fórumon a magyar szegénységről/pénztelenségről.

Ott írtam, hogy jártam olyan ázsiai, afrikai országokban, ahol olyan iszonyatos szegénységet és nyomort láttam, ami még magyar ésszel is felfoghatatlan. De senkit nem érdekelt, senki nem reagált, inkább a magyar állapotokról panaszkodtak.

nov. 14. 15:39
Szerintem ne hátra és lefelé nézzünk. Azért mert nekik rossz, nekünk jó?
59. csemár (válaszként erre: 57. - Boch)
nov. 14. 15:17

Nekem úgy tűnik, hogy FI-re ráférne egy szemüvegcsere - mondanám, de nem akarom se bosszantani, se negálni, amit állít.

(Beszélgetni szeretek, még vitázni is, de a kinyilatkoztatásokkal szemben teljesen védtelen vagyok.)

58. komor
nov. 14. 14:58
Ha az európai országokra azt mondjuk, hogy "nyomortelepek", akkor mit mondjunk azokra az ázsiai, dél-amerikai, netán afrikai országokra, ahol úgy néznek ránk, mint a mennyországra?
57. Boch
nov. 14. 14:31

A többi alattunk lévő ország csupa nyomortelep"

Én régóta Münichben élek és dolgozom, de inkább csendben maradok ettől a sommás véleményedtől.

Nem lehet mindent csak egy szemszögből nézni.

56. csemár (válaszként erre: 55. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 14. 14:02
Oké, elhiszem!
55. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 49. - Csemár)
nov. 14. 13:49

A média sosem irányadó a számomra.Többnyire csak a saját szememnek hiszek, maximum pár kipróbáltan megbízható ismerősömnek.

A munkám miatt sokat utaztam a világban, szóval sokmindent láttam.

54. Ágio8405 (válaszként erre: 51. - Semleges)
nov. 14. 13:49
Nem hiszen hogy akkor már lesz nyugdíj ebben a formában Magyarországon.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook