Nem találok nevet a fiamnak! Segítség! (beszélgetés)
Fene tudja, én aztán igazán nem voltam az az ember, aki gyerekkorától arról álmodozott, hogy majd egyszer anya lesz. És mégis tudtam, milyen nevet adok majd a gyerekemnek, amikor az még egy kósza gondolat sem volt.
És nem érdekelt, hogy a szomszéd hülye fiát is így hívják, vagy hogy a családban már van olyan, vagy, hogy ismerek egy ilyen nevűt, akinek nagy az orra.
Én is erre gondoltam.
Mindenki béna csak Orsi nem...
Most rengeteg Kristóf, Bence, Gergő,Máté van az ilyen tipusú divatneveket nem ajánlanám. Inkább vmi
klasszikust most nem divatosat : István, László,Imre,Mátyás stb... Nem jó ha egy osztályba 3 Kristóf van...
Akkor ne szülj gyereket:) Már tényleg nem lehet mit mondani,mindenki töri magát,neked meg semmi nem jó.
Bízd a férjedre,és hallgasd egy életen át:)
Ez nekem is eszembejutott, mikor a gyerekeimnek keresgeltem :)
Abban is gondolkodj, hogy milyen becenevet tudnal elkepzelni, mi tetszene es abbol mar kovetkezik a nev.
Ezek közül szerintem a Bálint,Ádám,Levente ami mindig divatos név lesz,örökálló.
Donát,Lóránt szép még.
Amit tuti nem adnék:Miklós,János.
A többi semleges,nem vált ki se tetszést se nem tetszést.
Na mondom a neveket amik maradtak:
Levente, Bálint?, Gellért, Donát?, Domokos, Konrád, Csaba, Miklós, Ádám, Lóránt János. A kérdőjel azt jelenti megmutatom férjemnek, de remélem neki sem tetszik felettébb.
Én is. De már rajtad :)
Egy normális, szimpatikus ismerősöd és osztálytársad sem volt?
Akkor már miért nem Júlia?. A legszebb lánynevek egyike.
Amugy már egy ideje jól szórakozok.
Nándor?
Magyar név, de nem ősmagyar, nyelvújítás kori..
További ajánlott fórumok:
- Nem találok nevet leendő gyermekemnek. Ti hogy találtatok rá a „nyertes” névre?
- Jövő héten vidékről a 13-dik kerületbe költözöm. Szeretnék segítséget kérni, mit hol találok? Orvos, fodrász, stb :) Köszönöm
- Dunaújvárosban vagy a környéken hol találok endokrinológiai szakrendelést? Segítséget és tapasztalatokat kérnék! Köszönöm!
- Itt a hoxán hogy találok meg valakit, ha nem tudom a felhasználónevét, csak a teljes nevét, és e-mail címét?
- Szeretnék kisfiamnak parasztinget varrni, hol találok szabásmintát?
- Melyik oldalon találok sablonokat ahova feltudom jegyezni, hogy mikor melyik foga bújt ki a fiamnak?!