Nem szeretem, ahogy az óvónő a gyermekemmel bánik (beszélgetés)
Mi lenne, ha egy másik oviba vinnéd?
Talán itt valóban azért nem érzi jól magát, mert -mint ahogy írtad- rászállt 1-2 gyerek.
és erre szerinted mi lenne a megoldás?
mármint mit várnál az óvónőtől? üljön mellé és etesse?
otthon miket eszik? főzhetnéd azt amit az oviban kapnak, hogy ismerje az ételeket.
Persze én sem akarom, hogy így legyen egész nap, de sajna nem lehet állandóan megoldani, hogy el legyen hozva.
Sajnos nem dramatizáltam túl, tényleg nem eszik semmit, tavaly nem is ivott ezért hoztam el.
Ez igaz :-))
Nincs viselkedészavaros gyerek csak túl sok joga van mindenkinek, kivétel azoknak akiknek kellene, hogy legyen.
Én is csak 1 évet jártam oviba és a helyett, hogy az év vesztesek boldog nagycsoportos életét élhettem volna, Apám némi protekcióval a 6. szülinapomat az iskolában ünnepeltette velem.
Pedig én imádtam az ovit.
Gyereket nevelni a szülő feladata..Norm helyeken:)
Én a magam részéről utálom a bölcsödéket.
Mindenképpen meg kellene próbálnod újra beszélni az óvónőkkel, hogy téged ez zavar és valamilyen megoldást találni kellene erre!
Bár az, hogy 4 és fél évesen még inkább játszik bent az oviban, minthogy rajzolgat, fest stb. azzal szerintem nincs egyáltalán semmi gond.
Nem lehet, hogy neked vannak túlzottan nagy elvárásaid az óvónőkkel kapcsolatban?
Ők sem a lábukat lógatják egész nap.
De ha máshogy tényleg nem megy, akkor vidd át másik oviba, lehet, hogy ez megoldás lesz!
azért addigra csak rendbejön az étvágya.....
arra viszont nem reagáltál, hogy fizikailag hogy érzi magát az egész napos nemevéstől a gyerek? (vagy kicsit túldramatizáltad, és mégiscsak csipeget azért?)
hisz ha valóban nem eszik, te sem akarhatod, hogy egész nap ott legyen szédelegve, éhesen...
Kollégáim nevében is nagyon köszönöm a megtisztelő szavakat!
Pfff
akkor ezt mostantól a 3 éves kortól kötelező ovi majd megoldja jól? :-)))
(nem ezen múlik. sajnos nem csak ezen.)
Oké helyesbítek: a védőnő szerint túl okos, ez az ő megfogalmazása. Az én megfogalmazásom szerint tehetséges. Így megfelel? :)
Bár tény, hogy most többet tud mint a legtöbb ovis, főleg ebben a korban. És persze ettől még az is lehet, hogy később átlagos vagy gyengébb képességű lesz.
Én ismerek ilyen gyereket aki ezt szokta meg aztán bekerült iskolába és még onnan is elhozták mert nem volt hajlandó ott enni! Aztán visszavitték. Eléggé kis elkényeztetett kis csajszi, ja és ő is a legokosabb az osztályba :P
Egyértelműen a szülő hibája.
A gyerek megválogatja kivel áll szóba, lehet a szülők is ilyenek. Ezt látja. Meg elég abból kiindulni, hogy az ő gyereke okosabb, mint más. Egyáltalán honnan tudja?
Lassan körvonalazódik is mi lehet a gond, de később még rosszabb lesz.
További ajánlott fórumok:
- Hova tudok fordulni, ha az óvónő láthatóan undorodik gyermekemtől?
- Tudnátok nekem ajánlani valami jó kis tornát a pocira? Valahogy a Rubint Réka nem jött be, bár más tornáit nagyon szeretem.
- Szeretem a gyermekem apját
- 27 hós gyermekem már majdnem teljesen szobatiszta volt, de ahogy megszületett a testvérke, még csak nem is szól, hogy "baleset" történt...
- Oda vagyok a kisfiamért, szeretem ahogy hozzám bújik, ő a...
- Szeretem a gyermekem apját, hiába élünk külön.