Nem mindig a jó diéta a nyerő? Fura fogyival fogytam le (beszélgetés)
meg nyilván más ismeretek is hiányosak voltak.
sztem ritka egészségtelen napi egyszer enni. én begolyóznék az éhségtől, dolgozni se tudnék.
Attól függ mit értünk régen alatt,a középkorban biztosan.
Az én dédnagyapám 1877-ben született,túlélt 2 világháborút volt szovjet fogságban,világ életében keményen dolgozott, mezőgazdaság,állattartás és 92 évet élt :-)
Érdekes a diétád,ez tény,de abban igazad van,hogy a kényszerevőknek lehet hatásosabb az 1 étkezés.
Mindenféle ilyen mix,olyan liszt, ilyen mag,olyan tejet vesznek,csak,hogy ehessenek,pedig a fogyáshoz pont az kellene ,hogy ne egyenek.Kalóriadeficit nélkül nincs zsírvesztés, csak nagyon kevés kényszervő tudja megállni,hogy ne egyen egész nap.
Nekem tetszik ez a napi 1 étkezés. Ez a sok evés a mai világ hóbortja. Régen az emberek naponta 1x, majd később 2x ettek. A napi 3x-i étkezés nem olyan régi, ez a napi 5x enni, meg végképp vadonatúj.
Csak így tovább! És ha már lement, aminek le kellett menni, tartsd meg!:D
Csak meg szeretném osztani veletek a tapasztalataimat, mert azok bizony szembemennek a szokásos alapelvekkel.
Dióhéjban a történet: hónapok óta próbálkoztam megszabadulni a súlyfeleslegemtől, hiába. Eléggé otthon vagyok a témában, elméletben már mindent ismertem, mit hogy kéne csinálni. Próbálkoztam is keményen, ám:
- a napi 5 étkezést nem tudtam szépen tartani, egyik-másiknál tuti, elcsúsztam, és jóval többet ettem
- a kalóriaszámlálás is ment kb. délig, amikor láttam, hogy már alig marad kalória, amit bevihetek és jól teleettem magam
- próbáltam fogyis kajákat enni, egészségeseket, egy darabig ment, aztán felzabáltam a hűtőt.
Szóval elkeseredtem, és úgy döntöttem, naponta csak egyszer eszek, mert egy alkalmat még talán tudok koordinálni. Először ez az étkezés fehérjeturmixokból állt, a T..ó diéta egy napi adagját ittam meg egyhúzásra, délután 4-5 körül, addig csak tejeskávékat ittam (édesítővel). Ezzel látványosan fogytam, 1 hét alatt 4 kg ugrott le. Aztán megmaradt ez az 1 étkezés, kezdetben ettem hülyeségeket is (pogácsa, jégkrém) a délutáni kajálásokkor, később szépen beállt, és nagyjából egészséges ételekből áll a kajám. Továbbra is így eszek ugyanis, megszoktam már. 92 kg-ról indultam, most 81 vagyok. 4 kg a fehérjeturmixos héttel ment le, a többi héten pedig 1-2 kg mínusz. Így 7 hete diétázok, -11 kg eredménnyel. Az 1 étkezés alkalmával igyekszem fehérjét, zöldséget enni főleg, de tk. kenyér is bejátszik, illetve olykor 1-1 nap csak fehérjeturmixozok (ilyenkor megugrik a fogyás).
Szóval nem erre akarok biztatni, csak azt mondom, hogy én, aki az egészséges diéta megszállotja voltam, be kellett lássam, hogy nem mindenkinek az jön be. Nekem se... a személyiségem valahogy ezt a napi 1 kajálást tudja irányítani hatékonyan.
További ajánlott fórumok:
- 7 méretet fogytam egy év alatt!
- Így fogytam 12 kg-t
- "Sütivel" fogytam közel 10 kilót :)
- 18 éves lány vagyok 68 kilóról fogytam 60-ra, el szeretném érni az 52 kg-t lehetőleg 2 hét alatt, ajánlotok valamilyen tablettát?
- Tíz kilót fogytam az Update-tel!
- 12 napja csökkentettem az étel adagjaimat és fogytam 3...