Nem én vagyok a szüleim kedvence (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
És a szülők mik voltak, ha vállalták ugyan a gyereket, de szeretet nem adtak neki?! Ne legyünk már ilyen álszent lelketlenek, hogy még az így felnőtt embert nevezed számítónak! Miért, mire számít szerinted? Arra számíthatott volna, hogy a szülei szeressék!
Az ember, a gyerek nem kutya, nem állat! De még azok is igénylik gyakran a szeretetet, nemcsak ennivalót várnak! És mit értesz azon, hogy felnevelték, ha egész mellettük töltött éveiben nem kapott a szüleitől szeretetet? Nem a gyerek döntött a megszületéséről!
Egyet kell tennie: Amit a jog előír segítségnyújtást szükség esetén. Ha nem akar, ne adjon mást!
Pedighát a segítségnek önzetlennek kellene lenni, nem számítónak!
Még a beteg kutyát is megeteti, megitatja az ember, bármennyire ugatós, rossz természetű volt. Mennyire inkább így kellene gondolkodni a szüleivel kapcsolatban az embernek, akik végül is az eddigi életben táplálták, felnevelték azt a gyereket!
Az én családomban is így van; öcsém volt a kedvenc, ő több mindent kapott, mint én és mert fiú, többre is tartották nálam (nő vagyok).
Édesapám halála óta eltűnt, nem keres minket, valamin megsértődött és megbeszélni sem lehet ezt vele, vajon mi baja van. Édesanyámnak nem veszi fel a telefont soha, hálátlan és goromba, amíg eljött hozzánk.
Én maradtam édesanyámnak, én segítek neki, ahogy tudok, mert tuti, hogy az öcsémre (eltűnt 4 éve) nem lehet ebben sem számítani.
További ajánlott fórumok:
- Meleg vagyok, de szüleim nem fogadják el
- Hálás vagyok a szüleim válásáért
- Dühös vagyok a szüleimre. Évtizedeken át szűkölködtek, de a...
- Ha úgy "híztam meg" hogy nem hájas vagyok, hanem csak szélesedtem, szóval nagyobb a csípőm, derekam, combom, abból is le lehet adni?
- Hogy dolgozzam fel, hogy már nem iskolába tanulgatok hanem dolgozó ember vagyok?
- Rájöttem, hogy nem én vagyok hülye, hanem a többiek gyenge...