Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem én vagyok a szüleim kedvence fórum

Nem én vagyok a szüleim kedvence (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

17. Myra
jún. 30. 16:49
Felneveltek. Ez nem elég? Tartozol nekik azzal hogy melléjük állsz , ha szükségük van rád.
16. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 30. 07:12
Nálunk ez úgy működik, hogy én vagyok anyu mellett, de a tesóm vált kedvenccé ... A párom ugrik minden - akár ki nem mondott - kérésre a szüleinek segíteni, de a nővére kap mindent. Minket sikerült ilyen lelkiismeretesre nevelniük. Érdekes, hogy a nővéreinket nem ...
15. Oliva2023 (válaszként erre: 11. - Komor)
jún. 29. 22:59
Ez a kötelességük. Ezért vállalták a gyereket. Nem a gyerek akart megszületni.
14. alinka01 (válaszként erre: 13. - Komor)
jún. 29. 20:40
Pedig jócskán kinőttem már a lázadó kamaszkorból. De igen, nekem szükségem is volt erre a keménységre, talán nem ugyanilyen, de hasonló családi szituáció rendezésében. És nem bántam meg a keménység alkalmazását! Az önértékelésem ment volna gallyra, ha még én ugyuli-bugyuliztam volna az érdemtelen családtaggal. Kapja meg a szülő, ami jog szerint elvárható, de a többiért forduljon ahhoz a gyerekéhez, akit ő ugyuli-bugyulizott, miközben a másiknak csak enni adott, meg ruhát vett neki.
13. komor (válaszként erre: 12. - Alinka01)
jún. 29. 20:34
Tyű, de kemény vagy, te aztán tudod a lázadó kamasz egyszeregyet! :)))
12. alinka01 (válaszként erre: 11. - Komor)
jún. 29. 20:20

És a szülők mik voltak, ha vállalták ugyan a gyereket, de szeretet nem adtak neki?! Ne legyünk már ilyen álszent lelketlenek, hogy még az így felnőtt embert nevezed számítónak! Miért, mire számít szerinted? Arra számíthatott volna, hogy a szülei szeressék!

Az ember, a gyerek nem kutya, nem állat! De még azok is igénylik gyakran a szeretetet, nemcsak ennivalót várnak! És mit értesz azon, hogy felnevelték, ha egész mellettük töltött éveiben nem kapott a szüleitől szeretetet? Nem a gyerek döntött a megszületéséről!

Egyet kell tennie: Amit a jog előír segítségnyújtást szükség esetén. Ha nem akar, ne adjon mást!

11. komor
jún. 29. 14:41

Pedighát a segítségnek önzetlennek kellene lenni, nem számítónak!

Még a beteg kutyát is megeteti, megitatja az ember, bármennyire ugatós, rossz természetű volt. Mennyire inkább így kellene gondolkodni a szüleivel kapcsolatban az embernek, akik végül is az eddigi életben táplálták, felnevelték azt a gyereket!

10. _Berry_ (válaszként erre: 6. - Sanguinee)
jún. 29. 14:22
És legalább édesanyád belátja, hogy hibázott veled kapcsolatban és most megbecsüli a segítségedet?
9. globus (válaszként erre: 7. - Oliva2023)
jún. 29. 14:02
Igazán a hagyatékin szokott meccs lenni, addig kispályás.
jún. 29. 13:54
Jól teszed,kedveskedjen nekik meg gondoskodjon róluk a kis kedvencük.
7. Oliva2023 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 29. 12:01
Igazad van. Ráadásul, akármit csinálsz, akárhogy segítesz nekik, akkor se fognak értékelni, nem kapod meg azt a szeretetet, amit meg kellene kapnod. Nem egy ilyen esetet láttam magam körül, egyik se végződött jól.
jún. 29. 11:53

Az én családomban is így van; öcsém volt a kedvenc, ő több mindent kapott, mint én és mert fiú, többre is tartották nálam (nő vagyok).

Édesapám halála óta eltűnt, nem keres minket, valamin megsértődött és megbeszélni sem lehet ezt vele, vajon mi baja van. Édesanyámnak nem veszi fel a telefont soha, hálátlan és goromba, amíg eljött hozzánk.

Én maradtam édesanyámnak, én segítek neki, ahogy tudok, mert tuti, hogy az öcsémre (eltűnt 4 éve) nem lehet ebben sem számítani.

5. globus (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 29. 11:53
Sajnálom, hogy így érzel. Próbáltad velük megbeszélni? Tudják, hogy bánt?
jún. 29. 11:48
A szüleim. Ő mindent megkapott. Engem csak szidni tudtak, sose volt jó semmi, amit csináltam. Ő a kisebb, neki minden járt, ami nekem sose. Mindegy. Ez a múlt, mert ami nekem kellett, megszereztem, de a szüleim szeretetét sose tudtam. Ez van. Most akkor már nem is kell.
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 29. 11:40
Hogyan martak el? Az idősek vagy testvéred?
jún. 29. 11:28
Pontosan én is ezt tenném a helyedben.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook