Ne az abortuszt válaszd... (beszélgetés)
Nem veszek semmit magamra. Megvalaszoltam egy hozzaszolast. Miert olyan nagy baj?
Mindenhonnan ez folyik mostanában, talán ezért voltak élesebbek a reakciók. A cím nagyon propagandaszerű.
Engem javított ki 60 kilós. Már bocsánat.
Tudom, sajnálsz, és nekem rossz.
Semmit de az igazat megvallva nem is akarok.
Andit javitottad ki eloszor... Csak a tisztanlatas vegett.
Azt bírom, hogy még ti jöttök azzal, hogy ki a rosszindulatú. Picit vizsgáld már meg magadat:)))
Igazad van. Falkaban jonnek ide az olyanok mint te pl.akinek az a legnagyobb fajdalma ki ir helyesen es ki nem...
ja, és te is rosszindulatú vagy, ha a szimpátiámra gyanakszol, hiszen láthattad, hogy a fogalmak körüli mizéria nem öncélú volt és nem én kezdtem. De kényelmesebb rögtön részrehajlással vádaskodni.
Bocsi, de nagyon sok butaságot hordassz össze.
Pl.
".A legtöbb lelki sérült gyermek,"normális" családból kerül ki."
Fogalmad nincs, miről beszélsz.
Mindenkinek saját döntése,hogy elveteti-e a gyermekét vagy sem,és ehhez az anyán és az apán kívül senkinek semmi köze. Ő leírta a történetét,azért,hogy hasonló helyzetben lévőket bátorítson,senkinek nem ártott.Nem óhajtom ismételni magam,de biztos vagyok benne,hogy az ő történetét elolvasva,senki nem fog most úgy dönteni,mégis csak megtartja a gyermekét.Mindenki saját maga tudja el tud-e tartani egy gyermeket,ámbár ezt a mai bizonytalan világban egyáltalán nem lehet megjósolni.A mocskolódásról meg annyit,hogy én boldog a gyönyörű gyermekének örülő édesanyákat nem bántok mag,akinek nem inge ne vegye magára.Gondolom sokaknak fáj most az igazság,de az igazságtalan vak természetük,ki nem mondatná velük,hogy nem kéne senkibe belerúgni.Most is az a véleményem,hogy undorító ami itt folyik.Hánynom kell egyes emberektől.Inkább a környezetvédelmen agyalnának,mert hát az sokkal fontosabb,világméretű probléma.Nem ezt a cikket kellene úgy beállítani,hogy most aztán visszafordíthatatlan lavina indult meg.
Úgy látom, nem vagy vitaképes.
Szajkózod a magadét, és amikor megkapod a magyarázatot, nem látod be, hogy tévedtél.
Gondolom, ismered ezt a mondást:
A stílus maga az ember.
Jó éjszakát! (Semmi esetre sem "na pá" )
Ezt magyar szakkal siman meg fogLYa neked magyarazni...
Nem kekeckedésből javítottam, hanem azért, mert ő jött azzal, hogy "alatt" és "közben" mást jelent szerinte, csak erre reflektáltam. Ha javítgatni akarnék, itt ülnék egész nap:)
Fórumozásnál nem aranyszabály a nagybetűs mondatkezdés, de az igen, hogy a medve anyám egybe legyen írva? Érdekes...
Tudom, tudom, rossz nekem.
Az miert van, hogy a pozitiv eletszemleletu, csupa szeretet emberek falkaban jonnek, es mocskolodnak, mert valaki maskepp gondolkodik adott temarol?
Igen, ez. És mivel nincs rá konkrét válasz mindenki másképp gondolja. Épp ezért mindenkinek a magánügye.
A tiltás nem megoldás, Kanadában nincs korlátozás, mégis kevesebb az abortusz, mint nálunk.
Megnezted az adatlapjat? :-P
Szerintem valamit félreértettél, senki nem mondta, hogy maradjon az apával, de ne is döntse el, hogy a gyerekének mem lesz rá szüksége, mert amúgy lesz.
Timit miert nem javitod ki? Mert tortenetesen egyezik a velemenyetek?
Ahán, értelek. Bár így sincs sok értelme a kifogásolnivalódnak. És a nagybetűs mondatkezdést, képzeld el, tudom, ahogy azt is, hogy ez fórumozásnál nem aranyszabály:) Na pá, te egy kákán csomót kereső figura vagy, rossz lehet neked.
De, szerintem megértettem a lényeget, és inkább te vagy, aki nem... Én is gyönyörűséget éltem át a szoptatáskor, de ez nem zárta ki azt, hogy napi X óra szoptatástól nap végén már kivolt a hócipőm, és szívesen beszélgettem-filmeztem, ne adj isten, írtam alatta. A szoptatás szép, de nem szent és sérthetetlen, ahogy a te szavaidból az lejön, hiszen azért hibáztatod a cikkírót, mert írni mert szoptatás alatt. Szóval szerintem te igenis ítélkeztél és szemellenzős voltál, mindamellett, hogy szimpatikus a személyiséged.
Na, akkor elmagyarázom, hogy én hogy is értem...
A szoptatás "alatt" azt az időszakot jelenti, míg a gyerek anyatejet kap.
A szoptatás "közben" pedig az a rövid idő, amíg a baba éppen táplálkozik.
Példa, hogy megértsd:
X gyógyszert szoptatás alatt nem szabad szedni...
Biztosan nem szoptatás közben-re szól, mikor a baba épp cicin van.
Most akkor van különbség vagy nincs?
Ja, és a mondatot nagybetűvel kezdjük. Ezt még magyar szak nélkül is tudom.
Befejeztem.
Az alapvető kérdés...mikortól identitás egy magzat...amikor 64 csírasejtes,vagy amikor kifejlődik a szíve ,de az agya még nem,vagy amikor miden szerve kész de életképtelen a teste...vagy egyszerűen amikor megszületett onnantól???
Ez az alapkérdés,és ezért eltérőek a vélemények is!! azok akik a fogantatástól számítják a lény-ember összefüggést persze másképp állnak a dologhoz azokhoz képest akik mondjuk a tudathoz ,és az életképességhez kötik az indivídumot...ez itt a kérdés alapból azt hiszem,nem??
Nem, nem ítélkeztem, csak elmondtam a véleményemet. Látom, nem értetted meg a lényeget. Nem volt semmi burok. Tettem a dolgom, amit kellett. Sajnálom, hogy a te életed nehezebb volt. Nem tudom. te mit éltél át a szoptatáskor, nekem ez vésődött be és örömmel gondolok vissza rá. Jó éjt szép álmokat.
Itt a címmel van baj, a saját példájából kiindulva általánosít. Nem mindenkinek az a jó döntés, hogy megtartja a gyereket. Neki igen, esélyes, hogy van mögötte támogató család, akik ezt anyagilag is megtehetik.
Amúgy te is mocskolódsz, csak az már fel se tűnik neked.
Pontosan ez háborított fel engem is. Ez meg egy világbajnok mondat: "Hozzáteszem,ha férfiak döntésén múlna a gyermekvállalás akkor milliókkal kevesebb ember lenne a földön". Like!
További ajánlott fórumok: