Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ne az abortuszt válaszd... fórum

Ne az abortuszt válaszd... (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ne az abortuszt válaszd...

120. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 117. - Maryka1962)
2013. aug. 4. 20:10
Nem akarlak bántani, de szerintem te tényleg burokban élő anyuka vagy. Maradj meg tovább is alatta, csak ha lehet kérni, ne ítélkezz onnan... Minden jót neked...
119. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 114. - Rita 72)
2013. aug. 4. 20:09
nézz utána, drága, az értelmező szótárban - de kíváncsi lennék egyébként, szerinted mi a különbség a "szoptatás alatt" és a "szoptatás közben" fogalmaknál, mert szerintem (magyar szakkal) nincsen. És érdekes elképzeléseid vannak a bűnről, ha a stílusom az, hát az legyen a legnagyobb:)
118. timi345
2013. aug. 4. 20:05
Nem bírom szó nélkül hagyni ezt az ocsmányságot ami itt folyik.Ide egyes emberek csak azért regisztrálnak,hogy jól odamondhassanak másoknak!!!!!Röhej ,hogy most egyesek úgy állítják be ezt az egész történetet,hogy ez most életeket fog megváltoztatni,tönkretenni.Aki el akarja vetetni a gyermekét,el is foglya,aki meg lát egy kis reményt az meg fogja tartani.Miért kell valaki boldogságába belerondítani???A cikkírónak a gyermeke ha felnő,inkább megfogja köszönni az édesanyjának,hogy felnevelte,persze valószínűleg lesz még párja aki még nagyon jó apja lehet a gyermekének.A legtöbb lelki sérült gyermek,"normális" családból kerül ki.A rosszindulatú hozzászólók inkább a saját házuk táján söprögessenek.Kitűnően mondták a régi öregek, "más szemében a szálkát,sajátjában a gerendát sem".Gondolom a "csabi doki"férfit takar.Nem hiszem,hogy egy gyermeket váró nő érzéseit meg tudná érteni,vagy át tudná érezni.Hozzáteszem,ha férfiak döntésén múlna a gyermekvállalás akkor milliókkal kevesebb ember lenne a földön.Ezek után lehet folytatni a mocskolódást azoknak akikből mára már minden jó érzés kihalt.Én pedig a cikkírónak nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok.Ezenfelül pedig kívánom neki,hogy találja meg élete párját is,aki kitart mellette életük végéig,és értékelni fogja azt a sok szeretetet ami benne lakozik.
117. Maryka1962 (válaszként erre: 113. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 20:03

Köszönom a magyarázatot. A páromra tényleg nem szólhatok. A szülés után trombózist kaptam. Hat hétig fel sem kelhettem az ágyból. Külön laktunk a szülőktől. Édesanyám próbált segíteni. De a férjem azt mondta neki: Maga is dolgozik, utána meg ott a családja. Szólok, ha kell segítség. Ezt nagyon kedvesen mondta, nem bántóan. Mosott, főzött és ellátta a babát. Szabadságot vett ki. Sokat köszönhetek neki? Igen! De ő is nekem, hisz együtt vállaltuk a babát valóban. Anélkül, hogy részletezném, nem volt könnyű az élet, voltak nehézségek. És igen, nekem a szoptatás szent és sérthetetlen volt. Akkor csak a babámra figyeltem.

Úgyis olyan rövid az az idő, amit vele tölthet az ember. Nagyon gyorsan felnőnek, kirepülnek. Én így érzem, és így éreztem. A legcsodálatosabb érzés, amit soha nem tettem volna tönkre azzal, hogy a klaviatúrát ütögetem. További szép estét kívánok neked! :-)

2013. aug. 4. 19:55
Az a vicc,hogy múltkor is ,és most is jót röhög mindenkin a kedves cikkíró.
115. holdem
2013. aug. 4. 19:45
Bár úgy látom, teljesen hiábavaló ide az értelmes szó, mert súlyos szövegértelmezési hibákkal küzdenek a kedves hozzászólók: sehol nem írtam, hogy helyes az abortusz vagy nem helyes. Azt írtam, hogy mindenkinek a saját döntése, és adott élethelyzet szabja, tudja-e vállalni a gyereket. Érveket ugyan felsorakoztattam, amelyek miatt esetleg támogatnám. De azt hiszem mindegy mit írok, mert itt az a módi, hogy jóóól belekössünk a másikba. :) További jó szórakozást!
114. Rita 72 (válaszként erre: 112. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 19:42

Nem ugyanaz, de tökmindegy, hogy mit gondolsz.

A bűn pedig az a stílus, ahogy Te fogalmazol.

És pont.

113. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 110. - Maryka1962)
2013. aug. 4. 19:37
bocs, talán durván fogalmaztam. Arra az anyukára gondoltam, aki mellett teljes vállszélességgel kiáll az apuka, az anyós, az anyuka, és nem hagyják magára.
112. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 111. - Rita 72)
2013. aug. 4. 19:36
Csak felvilágosítalak, hogy az alatt és közben ugyanaz. És szóval szerinted bűn, ha szoptatás alatt él is az anya,ez kiderül a hsz-edből, nincs tovább min vitatkozni.
111. Rita 72 (válaszként erre: 109. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 19:19

Tudom, hogy vicces vagyok:P A barátaim ezért IS szeretnek:)

Nem szoptatás alatt, hanem KÖZBEN!!! A kettő nem ugyanaz.

Azért egy 7 hónapos gyerek már nem szopik folyamatosan.

110. Maryka1962 (válaszként erre: 107. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 19:16
Ne haragudj, mielőtt hozá szólnák a válaszodhoz, értelmeznéd a "kinyalva-a-feneke-anyuka "szóhasználatot? Mert nem egészen értem, hogy mire gondolsz. Ki nyalja kinek a hátsó fertályát? Köszönöm, ha elmagyarázod!:-)
109. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 108. - Rita 72)
2013. aug. 4. 19:16
És szerinted bűn szoptatás alatt írni? vicces vagy
108. Rita 72 (válaszként erre: 103. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 19:09

Cikket írt, nem könyvet. És ez a cikk is elég nyúlfarknyira sikeredett.

Kb. 10-15 perc alatt össze lehet hozni. Úgyhogy ki lehetett volna várni, míg a baba befejezi a szopizást.

Bár én nem hiszem, hogy szoptatás közben írta, csak így jobban hangzik...Szerinte...

107. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 105. - Maryka1962)
2013. aug. 4. 19:08
Bocs, de ez is tipikus kinyalva-a-feneke-anyuka hozzászólás. A nő, aki csak anya akart lenni, aztán meg is kapta, és mindenki támogatta is ebben. Van másik oldal is, és ha abba csöppensz, te sem így éreztél volna. Én is imádtam szoptatni, de mindennél jobb volt, ha valaki elvette tőlem a babát kicsit ringatni, és mondjuk le tudtam tusolni.
106. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 104. - 130454e42d)
2013. aug. 4. 19:05
Igen, személyfüggő, ezért is írtam, hogy az érzékenyebb lelkületű nők. De még ez se kitétel: én se mindennap rágódom ezen, sőt, legtöbbször dugom fejem a homokba, de nemcsak a látható-érezhető dolgok jelentik a pszichés károsodást. Nekem a pszichológusom számos olyan gebasz mögött mutatott rá az abortusz fel nem dolgozott élményére (meg nem gyászolás), amiről sose gondoltam volna, hogy ezért van. Márpedig ezért volt...
105. Maryka1962 (válaszként erre: 103. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 19:03
Igen, van gyerekem. És a legcsodálatosabb dolog volt, mikor szoptathattam. Az egy olyan kapocs, ami ami csak anya és gyermeke közt alakulhat ki.Csodálatos, ahogy a pici a melledből táplálkozik, pici kezével markolássza, cuppog hozzá. Nincs hozzá fogható érzés. És nem, nem rosszindulatból írtam. További jó fórumozást kívánok, és szép estét.
104. 130454e42d (válaszként erre: 102. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 18:58

Ez személyfüggő. Nekem is volt abortuszom, és az volt a kisebbik rossz. Sose bántam meg a döntésemet.

Főleg a gyerekeimet nézve, akik sose születtek volna meg ha akkor másképp döntök.

103. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 101. - Maryka1962)
2013. aug. 4. 18:55
Bocs, de ez tényleg rosszindulat. Ha szoptattál már, tudhatod, hogy a pici folyton szop kezdetben, és az anyának van joga élni és lelkizni is ezen időszakok közben, sőt: írja ki magából és élje a saját lelki életét is, amikor csak tudja (napi pár perc jut), mégha ez a szoptatás alatt is van. Úgyhogy vagy nincs gyereked, vagy a csecsemőkora alatt folyton segített és magánidőt adott neked valaki, vagy egyszerűen csak belekötsz abba, amibe éppen lehet.
102. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 100. - Holdem)
2013. aug. 4. 18:52
Nem, valóban nem kell megtartani, ha hibázott. Csakhogy ez a 22-es csapdája, ha megtartja, abba mehet tönkre, ha nem, abba. Ez utóbbit kevesen értik - pedig valóban tönkremehet egy nő élete egy abortusz után. Tudom, mit beszélek, mert megtettem, és azóta se hevertem ki, nem is fogom soha. Szóval van szitu, amikor minden döntés rossz, de a gyerek megtartásánál még van esély a boldogságra, az abortusz után szerintem sok nőnek, aki érzékeny lelkületű, egyáltalán nincs. Sokan azt hiszik, ez csak egyszerű "kisebb rossz", pedig épphogy a nagyobb.
2013. aug. 4. 18:42

Sziasztok!

Nem nagyon szoktam hozzászólni a fórumtémákhoz, de a következő mondat miatt most mégis megteszem.

"Megszületett az én nem tervezett, de napról napra jobban akart Napocskám, aki jelenleg is az egyik cicimet szopizza, és közben hatalmas szemeivel nagyokat pislog."

Jó dolog a Hoxa, de azt gondolom,hogy nem normális dolog szoptatás közben fórumozni. Vannak fontossági sorrendek. Ne értsetek félre, semmi rosszindulat nincs bennem, de én így érzem.

További szép napot kívánok mindenkinek.

100. holdem (válaszként erre: 60. - Yaweb)
2013. aug. 4. 18:36
Nem igazán értem, miért függ össze a kettő... elég sok fiatal van, akinek becsúszik. A dugás meg az ész nem igazán függ össze.. A fiatalok igen nagy része nem tud felelősségteljesen gondolkodni, de ez nem azt jelenti, hogy tönkre kell tenni a hátralévő életét. Nem mondtam egy szóval sem, hogy mindegyik terhes tini agysebész, és sokszor valóban az ő hibájuk. De attól még, hogy hibázott, nem kell megtartania a gyereket.
2013. aug. 4. 18:17

:D Szuper! Lényegretörő-mindentelmondó :)

Sok boldogságot Nektek!

98. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 96. - Yaweb)
2013. aug. 4. 18:12
:D
97. napfenyahegyen (válaszként erre: 94. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 18:12

Gratulálok Neked is! :)

De akkor végülis Te sem "csak" GYES-ből élsz, hanem másodmunkából is. Én arra gondoltam, hogy ha abból a havi 20-30 ezerből kéne megélnie, akkor jobban látná at árnyoldalát. Abban viszont igazad van, hogy én automatikusan feltételeztem, hogy ha egyetemre járó fiatal, feltehetően a szülők támogatják (egy egyetemistát általában még ők támogatnak), és nem plusz munkája van a baba meg tanulás mellett. De persze én ítéltem gyorsan, ebben igazad van.

96. Yaweb (válaszként erre: 95. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 18:11
Nem neztem meg csak sejtettem,mert itt a hoxa tarsunk mar leirta :-)
95. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 93. - Yaweb)
2013. aug. 4. 18:09
:P... de hát tudod, 60 kilóra vágyok, ez a legfontosabb, biztos mindenben jellemez:P
94. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 90. - Napfenyahegyen)
2013. aug. 4. 18:07
így igaz.. de a "gyes-ből nem lenne ennyire vidám" már nem annyira okés - én egyedül neveltem a gyerekem gyesből, segítség nélkül, másodmunkával, telemarketingeztem a sok diplomámmal. Szóval nem csak a segítséggel élők lehetnek pozitívak...
93. Yaweb (válaszként erre: 92. - 07d3f28eb4)
2013. aug. 4. 18:07
Mindjart megnezem az adatlapodat. Olyan erdekes vagy :-p
92. 07d3f28eb4 (válaszként erre: 86. - Andi6020)
2013. aug. 4. 18:04
már megint a rosszindulat, a furka, a piszka... szegénykém, mi tett téged ilyenné.
91. Emese4 (válaszként erre: 89. - Yaweb)
2013. aug. 4. 18:02

Semmi gond.koszi.

Pozitivan alok hozza.:-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook