Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Napocska torta recept

A Napocska torta hozzávalói:
Hozzávalók

A díszítéshez

10 dkg mandulaforgács
2 dl tejszín
A rátéthez

9 dkg narancs- vagy sárgabaracklekvár
2,5 dl tejszín
6 dl friss narancslé
4 evőkanál gyümölcs likőr
30 dkg mascarpone sajtkrém
3 dl joghurt
12,5 dkg porcukor
3,5 csomag Dr. Oetker Őrölt Zselatin
6 db narancs vagy grapefruit
A piskótatésztához

3 evőkanál víz
egy csipet só
10 dkg finomliszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 db tojás
15 dkg kristálycukor
5 dkg Rama
Az omlós tésztához

egy csipet só
1 db tojásfehérje
4 dkg kristálycukor
15 dkg finomliszt
10 dkg Rama


A Napocska torta elkészítési módja:
Elkészítés Az omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, a tortaformába rakjuk és előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Sütés közben elkészítjük a piskótatésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, vizet és a maradék cukrot habosra keverjük, belekeverjük az olvasztott Ramát, a sütőporral elkevert lisztet, illetve a fehérjehabot és óvatosan elkeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tortaformába és előmelegített sütőben180 °C-on 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és félbevágjuk. A három csomag zselatint az előírás szerint elkészítjük a narancslében. A narancsokat vagy grapefruitokat meghámozzuk, a fehér színű hártyát is teljesen eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk. Simára keverjük a mascarpone sajtkrémet, a likőrt, a cukrot és a joghurtot. A még langyos zselatint, hozzáadjuk a túróhoz és jól összekeverjük. A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Az omlós tésztát belefektetjük a tortaformába, megkenjük a felmelegített lekvárral, rárakjuk a piskóta egyik lapját, ráfektetjük a narancsgerezdeket és ráöntjük a krémet (kb. 1,5 dl krémet hagyunk az utolsó réteghez). A krémre fektetjük a piskóta második felét és ráöntjük a maradék krémet. A tortát legalább két órára hűtőszekrénybe rakjuk. Az egy csomag por alakú zselatint feloldjuk, gőz felett felmelegítjük, de nem forraljuk, majd 3 dl narancslébe keverjük (vagy elkészítünk egy csomag tortabevonó zselét a csomagon feltüntetett utasítás szerint). A maradék narancsgerezdeket a torta tetejére fektetjük, ráöntjük az elkészített zselémázat és egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A tortát kivesszük a formából, tejszínhabbal, mandulapelyhekkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A napocska torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook