Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládépuding recept

Csokoládépuding recept

A Csokoládépuding hozzávalói:
Hozzávalók (6 személyre):

22 dkg túró,

4 tojássárgája,

7 dkg porcukor,

2 evőkanál kávépor,

17 dkg színcsokoládé,

3 dl tejszín

A díszítéshez:

5 dkg reszelt csokoládé,

kávészemek


A Csokoládépuding elkészítési módja:
A négy tojássárgájából a cukor v. édesítőszer hozzáadásával kemény habot verünk, hozzáadjuk a túrót, a forró vízben feloldott kávéport és a megolvasztott csokoládét. Amikor az egész masszát simára kevertük, óvatosan hozzávegyítjük a felvert tejszínhabot, s jól összedolgozzuk. Hat talpas pohárba kanalazzuk, vagy üvegtálon elrendezzük, és három-négy órára behűtjük. Reszelt csokoládéval és kávészemekkel díszítve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládépuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook