Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Bécsi kávé recept

Bécsi kávé recept

A Bécsi kávé hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
4 evőkanál/60 ml tejjel felére higított tejszín
2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
2/3 csésze/150 ml tejszín
1 kiskanál/5 g cukor
a díszítéshez:
fahéj
kakaó


A Bécsi kávé elkészítési módja:
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoldéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot. Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.

Én mikróban olvasztottam fel a csokit.
Veszélyesen finom:)


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A bécsi kávé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook