Egyedi krémes recept

Az Egyedi krémes hozzávalói:
Hozzávalók

8 tojássárgája
8 tojásfehérje
csipet só
15 evőkanál cukor
15 dkg Rama
5 cs. vaníliás cukor
9 evőkanál liszt
1 liter tej
A tepsi kikenéséhez

Rama
1+-2 evőkanál zsemlemorzsa


Az Egyedi krémes elkészítési módja:
Elkészítés A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukorral, Ramával, sóval, vaníliás cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverem, majd apránként folyamatos kevergetés mellett a maradék tejet is hozzáadom. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan a többihez keverem. Ramával kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe beleöntöm és hideg sütőbe teszem. 15 percig teljes lángon sütöm, utána leveszem takarékra a tűzhelyet és 60 percig sütöm még a sütit. Langyosan már lehet szeletelni és tálalni. Jó étvágyat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyedi krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook