Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nagyon horkol a párom, hogy lehet ezt megszüntetni? Tapasztalatok? fórum

Nagyon horkol a párom, hogy lehet ezt megszüntetni? Tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. júl. 14. 20:47

A külön hálószoba az egyetlen megoldás.Nekem 12 évig volt horkoló párom, nagyon megszenvedtem.

A mostani szerencsére soha nem horkol, hála az égnek!

53. betyár cica (válaszként erre: 46. - Szamó)
2010. febr. 21. 20:49
Velem is pont ez a helyzet. Persze képes engem hibáztatni, pedig én csak "aludni" szeretnék, és kipihentem ébredni, de képtelen vagyok lehunyni a szemem. A baj az, hogy hiába használok füldugót még azon keresztül is hallom a horkolását.
2009. nov. 25. 12:26

Csak megerősíteni lehet Hamurapi sorait.

Kérjetek beutalót a családorvostól az Alvásdiagnosztikai Központba, ahol kivizsgálják a horkolás okát és jön rá megoldás. Lehet, hogy testsúlycsökkentéssel túl van rajta emberünk, lehet, hogy szájbetéttel kell aludnia vagy jön a szuszogógép. Mindkét utóbbi megoldás esetén már egyetlen átaludott éjszaka után másképp ébred a kedves érintett. Na meg a kedves hálótárs is :)


(férjecském kissé nehezen hozta össze a kivizsgálást, de végre sikerült rövidre zárni. Ő megúszta mínusz 10 kilóval és egy alvós szájbetéttel. Memóriája javult, frissebb, összeszedettebb lett. Én pedig boldogabb, hogy sokáig élhetek vele:)

51. hamurapi (válaszként erre: 50. - Szamó)
2009. nov. 25. 12:08

Szia Szamó!

Lentebb elhangzott egy ajánlás a nevemmel,mint "szakértő" !Ebből annyi igaz,hogy részletesen volt szerencsém a magam baján megtanulni mi az a horkolás.!

Nos,kezdjük.A horkolónak valamilyen oknál fogva -pl ellazulás-- hátra csuszik a nyelvgyöke /vagy más ok miatt elszükül a légcső-és részben elzárja a garat nyilását.Az itt áramló levegő felgyorsul a szük hely miatt és berezgeti a garat falát,néha pillanatokra el is zárja.Ez hang oldala a dolognak.A helyzet akár ÉLETVESZÉLYES lehet,mert a horkoló szószerint fulladozik,mert nem tud a tüdejébe elegendő levegőt beszivni.Nem is levegő a lényeg,hanem a benne lévő oxigén!!! Ilyenkor a vérben lezuhan az oxigén szint--ami nem lehet 90% alatt-mert az már komoly fulladás!!Az agy ugy reagál erre,hogy kiküld egy elektromos impulzust az idegrendszernek,hogy egy izom rántsa meg a lábát!Ez a tipikus lábrángás szindróma!Ilyenkor megébred ,hatalmas horkantással teleszivja magát levegővel/oxigénnel/ a véroxigénszint bőven 90% fölé emelkedik és egy darabig nyugodtan alszik,amig az oxigénszint rendben van.Aztán kezdődik előlről.

Tudni kell,hogy alvás közben,hol mélyebben,hol "sekélyebb" szinten alszunk.10 Hertz alatt szunyókál ,4 Hz nél nagyon mélyen alszik.Nos itt a lényeg! A sejtregenerálódás alvás közben történik.A napközben elfáradt sejtek a következő napra itt a mélyalvásban regenerálódnak.De csakis itt!!!!!Ha valaki nem tud mélyen aludni,az soha nem tudja magát alaposan kialudni,még akkor sem ha napi 12 órát alszik magasabb frekvencián "szunyókálva."Gyakorlatilag olyan emberről van szó,aki" alapjáratban" egész nap "elbrütyög" mint az autómotor,de ha terheli magát nincs erő,gyenge, hamar elfárad.Próbáld meg!

Alapjáratban az autódat tedd sebességbe és engedd ki a kuplungot!Na , ez az illusztráció párhuzamos a horkolóval.

A megoldást,esete válogatja.Én egy végső esetet mondok el,amikor is az alvási laborban 1 éjszaka számitógéphez kapcsolva alszol.Nem fáj nem kell félni.Egyszerüen csak alszol néhány dróttal a fejedre szerelve.Másnap délelőtt már meg is van a diagnózis.Ha a légzés /oxigén/ elégtelen behivnak egy ujabb időpontban és egy orrmaszkot tesznek fel,amit egy erre kifejlesztett levegőt nyomó készülékhez kapcsolnak.A gép automata.Annyival magasabb /sürübb levegőt/ nyomásu levegőt nyom,ami biztositja a 90 % fölötti véroxigénszintet.Csak orron keresztül tudsz lélegezni!! A számitógépről másnap délelőtt már tudja a doki,hogy mit kell csinálni.Tb támogatással kaphat a beteg egy ilyen maszkot.géppel együtt.A gép teljesen csendes!!Szuper gép!

Kb 100 e Ft a saját rész,a röbbit a tb adja .

Mostantól uj élet kezdődik.A horkoló,nem horkol,kipiheni magát,reggel kipihenve ébred,egy-két hónap mulva belsőleg is teljesen felujul mint a generálozott autó.Ez nem vicc,ha néha ugy is hangzik itt!Amikor arról van szó,hogy a maszkot éjjel a fejedre kell erősiteni /ez jár némi kellemetlenséggel,de megszokható/ akkor arra kell gondolni,hogy a jövőben erőben, egésszégben élni fogsz,vagy éppen csak nyekeregsz az élet alsó peremén.Gondoljátok csak el:évtizedekig valaki ilyen alacsony sejtmüködés szinten él a véroxigénhatár alsó szélén,vagy regenerált sejtekkel .Véleményem szerint több évet vesz el a életidőből a horkolás!!

Természetesen vannak fokozatok,lehet,hogy valami kis mütéttel a torokban,vagy valami mással is javitható a csendes légzés.Utoljára csak annyit,hogy ne rugdaljátok azt a szerencsétlen horkolót,mert az szószerint éppen haldoklik!Olyan ez,mint amikor viz alá merülsz,elfogy az oxigén,de még van fölötted 1 m vizoszlop és mikor kidugod a fejed a levegőre, hörögve szivod be az éltető levegőt.

A horkolás /oxigénszint / megoldása,egyben alvási zavarok,pszichés megbetegedések,szivritmuszavarok megoldása is lehet.Ez sem vicc! Ez nálam mind saját tapasztalatTessék választani!

Üdv.mindenkinek!

Hamurapi

50. Szamó (válaszként erre: 49. - a7baea197d)
2008. dec. 2. 16:51

De jó nektek! Van megoldás s problémára....


Nálunk más a helyzet. Párom bármilyen pózban képes horkolni, akár oldalt, hason, hanyat fekszik. Borzasztó hangosan, nehezen veszi a levegőt, de mindebből ő semmit nem vesz észre. Kipihenten ébred. Rettenetes hallgatni, sokszor kiköltözök a nappaliba aludni.

49. a7baea197d (válaszként erre: 48. - Szamó)
2008. dec. 2. 00:06
Egy lézeres műtét lesz, tulajdonképpen rutinműtét, eltávolítanak a nyelcsapból egy darabot, mely a páromnak mindig nagyon hátracsúszik, mert olyasmit mondtak, hogy nagyon laza a garatfala, és evégett olyan nagy a vibráció, amikor hanyatt fekszik. Tehát összeomlik a garat, és veszélyes is lehet számára, mivel nem pihen, légzési apnoé miatt. Kialvatlan, és a reflexei is lassabbak. Azt mondták, kisebb kényelmetlenség lehet, hamar gyógyul, és a panaszok is megszűnnek.
48. Szamó (válaszként erre: 47. - a7baea197d)
2008. dec. 1. 22:12

Írnál róla bővebben?

Mármint a vizsgáaltól és hogy milyen műtét vár rá!

Nagyon érdekelne!!!!

2008. dec. 1. 16:53
Amióta elindítottam a fórumot voltunk alvásvizsgálaton. Műtétet javasoltak. Azért köszi a hozzászólásokat.
46. Szamó
2008. dec. 1. 07:45

Az én párom is borzalmasan tud horkolni...

Már mindent kipróbáltam: simogattam, beszéltem hozzá, megkértem, hogy forduljon másik oldalára, befogtam az orrát...... Sajna semmi nem használ!

Ilyenkor fogom a motyómat és átköltözök a nappaliba aludni.


Persze reggel megkapom a magamét, hogy én már biztosan nem is szeretem, mert nem alszok vele. De nem erről van szó!!! Imádom, csak szeretném kipihenni magam!

2008. nov. 30. 23:07
Rúgd oldalba :) Nekem a párom, meg a kutya is horkol...nem is akárhogy :)) Marha jó altatódal...:(
2008. nov. 30. 23:02
5-10 másodpercig mondom a cé betűt:)) hatásos
2008. nov. 30. 19:25
füldugasz :))
42. supin
2008. nov. 30. 17:22
Ja! Ne aludj vele!!
2008. nov. 30. 17:00
Át kell költözni a másik szobába.:))
40. MelisUK (válaszként erre: 12. - a7baea197d)
2008. nov. 30. 16:51

A horkolas 1 bizonyos izom ellustulasa miatt van. Azt az izmot kell edzeni es vege a horkolasnak. Van 1 hangszer, aminek a megszolaltatasahoz epp erre az izomra van szukseg, annak hasznalataval megszunik a horkolas. A hangszer neve sajnos nem jut eszembe, ez 1 hosszu nagy fa henger, gyonyoru mely hangja van es nehez megszolaltatatni, sokan mikor megfujjak, semmi hangja sincs. Remelem ebbol valakinek beugrik a neve es akkor tudni fogjatok, h mit kell beszereznetek.

A horkolas nem olyan szornyu dolog, konnyen meg lehet tole szabadulni, csak azt az izmot kell erositeni, h alvaskor ne ernyedjen el. Ennyi a megoldas.

39. yargan
2008. nov. 30. 16:48
Ez sem rossz ötlet. :D
2008. nov. 30. 16:35

Én oldalba szoktam rúgni, ez komoly:))

Vagy: külön hálószoba (nekünk sajna nincs.)

37. yargan
2008. nov. 30. 16:28

Üsd le vagy nyírd ki akkor nem fog horkolni. :DDD

XD

2008. nov. 2. 19:05
Neked kell nagyon mélyen aludnod.:))
2008. nov. 2. 18:00
Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsát, segítségét. :) Rendesek vagytok.
34. a7baea197d (válaszként erre: 33. - 81002da781)
2008. nov. 2. 17:59
Köszi a tanácsot! Az a baj, hogy amióta a fórumtémát indítottam vettem neki tapaszokat, és nem ér semmit. Nagyobb a baj, nem csak egyszerű horkolás, nem oldja meg a tapasz, most kérek időpontot az alváslaborba, mert nagyon sokat kell oda várni. De gondolom, ott meg tudják vizsgálni, hogy mi okozza, félek még műtét is lehet.
33. 81002da781 (válaszként erre: 22. - a7baea197d)
2008. nov. 2. 11:55

Szia Mocsokmano,

Keresd fel priviben Hamurapit, ő "szakértő" ebben a témában...


Barack

2008. nov. 2. 04:07
Orr-fül-gégészhez-ha tudod vidd el..
31. Mion
2008. nov. 1. 23:26
Van ez az orrtapasz, most reklámozzák... Respir Activ, vagy mi... én próbáltam már. Tök jól kaptam levegőt, szinte süvített befelé a levegő. Egy próbát megér. De ahogy látom, már más is ajánlotta.
2008. nov. 1. 23:18
Ja, az alattam szólót kiegészítve:) Kedves, figyeld erősen a reklámokat a TeVében, én már láttam hasonlót ilyen témában... lehet nálatok is beválik:) ;)
2008. nov. 1. 18:38

Pharmadoct horkolás elleni tapasz.

A páromnál bevált. Nagyon jó mert mechanikusan tágítja az orrnyílást és kényelmes, mert követi az orrnyereg formáját.

2008. nov. 1. 16:29
Ha szólok neki hogy fordúljon meg akkor felébred,és mire én elalszom addig ő viszonylag csendesebban horkol tovább....
2008. nov. 1. 13:49

Én simogatni szoktam a hasát és abbahagyja!

Egyébként nem értem az összefüggést...

2008. nov. 1. 13:32
Én simán felébresztem hogy fordúljon nekem háttal és ne a fülembe horkoljon!
25. gyöngyszemü (válaszként erre: 2. - af79463949)
2008. nov. 1. 11:37
Vettem már ilyet pár hónapja, de egy rakás sz..! Pénz kidobás!!! De a füldugó bevállt! Bedugom a fülem, így alszom jórég, és nem hallok semmit!:-) Állítólag én is horkolok de az engem nem zavar, cicceghet nekem csórikám, én nem hallom! Mondtam neki használj te is fűldugót! :-)
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook