Nagyon horkol a párom, hogy lehet ezt megszüntetni? Tapasztalatok? (tudásbázis)
Gondoltam, hogy sajnos több hónap a várakozási idő, ez mindig íg van. :(
Utánajárok a napokaban a házidokinál.
Köszönöm segítséged. :)
Lefogyni? :S Szegény párom 65 kg. Híznia kéne inkább :)
Egyébként amit mondál nagyon jó, köszönöm. Hogy lehet felvételt kérni egy ilyen alvásvizsgáló laborba? Vagyis inkább mik a feltételei? És mennyibe kerül kb?
Köszi ha válaszolsz.
Nekem is hasonló problémám van. A párom unszolására elmentem vele házidokihoz, aki adott beutalót a Honvéd Kórház alváslaborjába. Ott egy éjszaka alatt megállapították, hogy tényleg kórosan horkolok. ;)
Lehetőségek:
Gyógyszeres valami izomtónusnövelő, de nem az igazi megoldás, az ottani orvosok szerint
Szájba rakható pecek szerű: drága, kényelmetlen de megszokható, nem ártalmas és segít
Súlyosabb esetben túlnyomásos maszk: nem engedi összeomlani a garatot még drágább, de állítólag nem annyira kényelmetlen
Műtéti megoldás: végső esetben...
Én az "orrtapaszban" nem hiszek, egy komolyabb horkolást biztosan nem old meg
A legolcsóbb és legegészségesebb megoldás: tessék lefogyni. Az elhízás hajlamosító tényező...
Olvassatok utána, sok cikk van alvászavar, apnoe, alvásdiagnosztika, horkolás stb címszavak alatt..
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan akinek nagyon csúnya narancsbőrös volt a lába és sikerült megszüntetnie?
- Mit tegyek ha a párom horkol? Hogy lehtne megszüntetni ezt a kellemetlenséget?
- Szörnyű! Nagyon horkolok...
- Panelban nagyon recseg a parketta. Laminált rárakása megszűnteti-e ezt? Aki tud adjon tanácsot.
- A párom iszonyatosan csikorgatja fogát álmában, kibírhatatlan! Mit lehet vele kezdeni, van-e megoldás a megszüntetésére?
- Új cipőnek nagyon erős a szaga (nem lábszag!). Mivel lehet megszűntetni, közömbösíteni? Áruházban lett vásárolva.