Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nagyon félek a halandóságomtól. fórum

Nagyon félek a halandóságomtól. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
54. I-I-I (válaszként erre: 51. - Ibi3)
ma 15:03
Attól még lehet metafizikai kérdésekben járatlan.
ma 13:19
Apai nagymamám itthon haldoklott. Kérdeztük,hívjunk-e orvost. Azt mondta:Nem kell nekem orvos én már úgyis meghalok. 5 perc múlva meg is halt.
ma 13:17
Azt mondják,mindenki megérzi csak nem mindenki mondja. mármint ha közel a végzete
51. Ibi3 (válaszként erre: 50. - I-I-I)
ma 09:07
Hát ez egy népszerű író gondolata nem az enyém.
50. I-I-I (válaszként erre: 38. - Ibi3)
ma 07:00
Felszínes gondolat.
49. I-I-I (válaszként erre: 45. - 123455)
ma 06:53
A mélyalvásban sincs emlékezet, mégis léteztél. Szóval ez egyáltalán nem érv, amit felhoztál. Születés előtt nem létezett a test, halál után feloldódik. De vajon egyenlők vagyunk-e a testtel?
48. Karmol (válaszként erre: 45. - 123455)
ma 03:16
En egyszer gyerekkent fuladoztam egy vizi balesetben. Akkor nagyon ereztem mennzire akarok elni.
47. Karmol
ma 03:13
Amugy meg kit erdekel. Egyszer meghalunk, vege, eloszlunk az egbe
46. Karmol (válaszként erre: 28. - Embertárs)
ma 03:10

egyetertek. En nem mosollyal vartam a halat, es kimostak a gyomrom, En habzo arccal meg, gorccsel voltam, a tobbit hagyjuk....

Olyan kemeny addodast lattam, Amit nem tudom, hogy csinaltam.

De akkor ez colt a helyes.. nem akartam tobabb gyotrosni, es mast sen akartam gyortorni.

45. 123455
tegnap 23:42
Nem azt mondom hogy a legüdítőbb érzés a megszűnés gondolata, de születésükkor előtt sem volt semmi, és nem szenvedtek tőle. Nem éri meg a halál gondolatával mérgezni a hétköznapjainkat. Amíg tart az êlet, hozzuk ki belöle a legtöbbet, főleg derűs látásmódot alakítsunk ki magunkban.
tegnap 23:04
50 felett ?
43. Ibi3
tegnap 19:20
Fekete István írta,a halál olyan mint a születés,mindenki tud róla csak az nem akivel történik.Remélem így van🙂
42. 55Judit (válaszként erre: 36. - Tündike40)
tegnap 17:54
Én inkább kitalálom mit tehetek holnap is a jobb létemért.
41. 55Judit (válaszként erre: 38. - Ibi3)
tegnap 17:51
Jó látod.🌼
40. 55Judit (válaszként erre: 37. - Tündike40)
tegnap 17:50
Motivációra van szükség.
39. Embertárs (válaszként erre: 6. - Anyagi)
tegnap 17:49

A testi halál nem probléma??

Szerintem csak akkor nem, ha az addig vezető életúton rendbe tettünk mindent.

Hogy miképp jöjjön?

Nos abba nem nagyon tudunk beleszólni.

Sokszor mi magunk alakítunk ki olyan helyzeteket, amivel előidézzük!

A Biblia tanácsa szerint alaposan készülnünk kell rá, de úgy is mondhatni, hogy készen kell állnunk rá.

Egy temetési történetet hallottam a szüleimtől:

Meghalt a báró, és a tisztelendő búcsúztatja:

"Ez a mi barátunk nagy útra indult, stb..."

Ezt hallva a szolgája csak csóválta a fejét.

Végén a tiszteletes rákérdezett: Miért csóváltad a fejed? Mire a szolga ezt mondta:

"Az én gazdám sokat utazott, és az utazásai előtt mindig alaposan előkészült az induláshoz. De erre az útra semmilyen formában nem készült!"

38. Ibi3
tegnap 16:47
A halál elkerülhetetlen,ezért nem érdemes egy gondolatot sem rápazarolni,de az oda vezető út milyen azt nagyban tudjuk befolyásolni.
37. Tündike40 (válaszként erre: 33. - 55Judit)
tegnap 16:06
Ha teheted,jól teszed. :) Ahhoz is sok akaraterő kell,ami nem mindenkinek van sajnos.
36. Tündike40 (válaszként erre: 34. - 55Judit)
tegnap 16:05
Az nem sok. Jobb lenne ha újra születnénk,a reinkarnáció akkor nem igaz? Én voltam Kiss Kató egyik előadásán és ott "voltak" rég elhunyt szüleim lelkei. Sok igazat mondott,amit csak ők és én tudhattam. Jó benne hinni,hogy még valamikor találkozunk.
35. csemár (válaszként erre: 30. - I-I-I)
tegnap 02:29

Én is így gondolom.

És csak megerősíteni tudom (a saját tapasztalataim alapján) azt, amit ET leírt.

34. 55Judit (válaszként erre: 27. - Tündike40)
tegnapelőtt 20:16
Így van. Pont annyit tudsz majd a világról, mint születésed előtt.
33. 55Judit (válaszként erre: 26. - Tündike40)
tegnapelőtt 20:15
Konkrétan rám is mondhatod. Én nem a haláltól félek hanem attól ami előtte lehet. Ezért teszek minden nap olyan megszállottan azért, hogy minél tovább megőrizzem az önállóságomat. Tudom, nincs rá garancia és tuti recept sem, de hogy megteszem magamért amit csak tudok és nem a kanapén punnyadok valamelyest megnyugtat😉
32. I-I-I (válaszként erre: 31. - Kedvesenfanyar)
tegnapelőtt 19:15
Na ugye, erről beszéltem nagyon nem mindegy milyen tudatállapotban megy végbe a halál, ezt Te is megerősítetted a hozzászólásoddal. Különböző halottaskönyvek ugyanezt mondják, amit leírtál. Mindegy hogy hívő volt-e vagy sem a testvéred, a halál pillanata hatalmas lehetőség mindenki számára, még annak is, aki egész életében ateistaként élt.
31. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 28. - Embertárs)
tegnapelőtt 19:01

"A valóban keresztény ember megbékülve, és békésen bízva Istenben várja a halált. Ez a külsőn is megmutatkozik."

Testvérem nem volt hívő. Negyvenkét évesen hunyt el, hosszú szenvedés után.

Ő adott vígaszt, azoknak is akik "csak" trombózissal voltak voltak a kórteremben, és megbékélve mosolyogva aludt el.

Tehát az elménkben dől el, mit fogadunk el, nemcsak a hívőknek jár ez a kiváltság.

30. I-I-I (válaszként erre: 28. - Embertárs)
tegnapelőtt 18:34
Az ilyen hozzászólások miatt érdemes ezt a fórumot olvasni.
29. I-I-I (válaszként erre: 23. - Globus)
tegnapelőtt 18:32

Gondolj csak bele, ott volt pl. Viktor E. Frankl, pszichológus, aki megjárta a náci koncentrációs tábort, majd ezután írt egy könyvet ...mégis mondj igent az életre! címmel; ez a mű arra tanít, hogy a legkilátástalanabb helyzetben is meg lehet találni az értelmet.

Vagy vegyük Dosztojevszkijt, halálra ítélték, majd az utolsó pillanatban megmenekült a haláltól, Szibériába száműzték. Gyakorlatilag ennek hatására írta meg pl. a Bűn és bűnhődést, vagy a Karamazov testvéreket. Utóbbi bizonyos vélemények szerint a valaha írt legjobb regény.

Nos, ha ilyen szempontból nézzük a szenvedést, akkor is negatívan kell értékelni?

tegnapelőtt 18:32

Elég sok halálesetet láttam már. Általánosságban az a tapasztalatom, hogy akiben nincs benső béke, annak a halál pillanatai zaklatottak, békétlenek. Bizony értelemben mindenkiben harc folyik, ami a testi élet harca a testi elmúlással.

De akiben benső béke van, annak a halál pillanatai is békések.

A valóban keresztény ember megbékülve, és békésen bízva Istenben várja a halált. Ez a külsőn is megmutatkozik.

Szüleim, rokonaim arcán egy kimondottan érzékelhető békességet láttam a halál pillanatában és utána. Egyik nagynéném olyan mosolygós arccal hunyt el, hogy a halottkém gyanakodva fogott neki a halál beálltának megállapításához.

Aki tiszta szívvel készül a halálra, abban a reménység békessége megmutatkozik.

Minderről a Biblia részletesen beszél!

tegnapelőtt 16:31
én hiszek a túlvilágban és/vagy Istenben,. az biztos hogy van valami utána és nem "csak örökké alszunk", bár aki sokat szenved életében annak még az is jobb mert ha jó nem is történik,de ott már nem is fáj semmi....
26. Tündike40 (válaszként erre: 24. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:11
én 47 leszek pár nap múlva,sok korombéli sőt fiatalabb is ha meg mostanába (is) körülöttem.. persze idősebbek is. azt mondják aki attól nem fél az hülye. nem rád mondom,általánosságba. tehát,kimondva vagy sem de mindenki fél
25. Tündike40 (válaszként erre: 6. - Anyagi)
tegnapelőtt 16:08
Én is azt mondom,ha mindenáron menni kell jöjjön hirtelen
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook