Miért az állathangokat tanítja mindenki először? (beszélgetés)
Ez nem igaz, fiamnak csak a macska és a kakas hangját tanitottam. Mindannyiunk érdeklődési körén kiVülesnek a háziállatok; macskán kivül más állatunk nem volt, szüleim- nek sem / nekünk ugyan voltak aranyhalaink és még a macska meg nem ette papagájunk /
Igy fiam a mai napig nem ismeri a háziállatok hangját, olyan nagyon én sem , de kösz, megvagyuk nélküle, eddig még nem hiányzott.
A fiam első szülinapjára kapott egy kis gombaházikót,,elemes volt.Na ezzel húztuk be a hibát😂
8 féle kis állatszimbólum volt rajta,amikor megnyomta jött a hang.Tetszett neki,,mi meg tűrtük😵💫 ,,bár néha elraktam:DD
De tényleg! :-)
De rég volt, mikor olvastam, mondogattuk!
Persze, Szabó Lőrinc!
Kösz, hogy mondod!
Mert a vastag hajtogatós, vagy textilkönyveket adjuk a kezükbe, helyesebben ül a baba az ölünkbe és mutogatjuk nekik a képeket.
A legtöbb könyvben állatok vannak, ha mutatjuk nekik, hogy pl. cica, nálam automatikusan jött, mit mond a cica, kutya, boci kérdés......mert tetszett nekik, kacagtak rajta, próbálták utánozni.
Ugyanez volt az autónál is, vonatnál a hangokat is utánoztam.
Nincs ebben semmi ördöngösség szerintem.
“Hű de éhes, hű de szomjas ez a társaság” ☺️
Ezt én is szerettem.
Nem Szabó Lőrinc versikéje?
Nem általánosan van ez így, de nem is újdonság.
Egy falusi, ill. városi környezetben növekedő kisgyerek "első szavai" között ma is óriási eltérések lehetnek ilyen tekintetben.
Emlékszem, a gyerekeim mennyire szerették Kosztolányinak azt a versikéjét, amelyben pl. ez is benne van: "Háp! Háp! Jönnek a kacsák!"
Szerintem az Apam/Anya/Ahogy hivjak oket elobb van a teriteken.
Eloszor a hang kiejtes, utana egyszerubb nekik szavakban hasznalni.
Es vannak gyekerdalok, ahol mutogatsz is, mert a gesztikulaciot is tanuljak.
Egy roffot elobb mond ki egy gyerek, minct a Robert bacsit.
Azt tanítjuk először?
Én arra emlékszem, hogy mama, papa, anya, apa, igen, nem.
Aztán, most így belegondoltam, a kutyával ugyan ezt csinálom:DDDD
Minden játék megnevezését, ha cica, akkor azt, ha kutyus, akkor azt, stb.
Mi gonosz szülők volt, amikor elkezdett a fiúnk "beszélni", akkor ilyeneket mondtunk neki, hogy mond azt, hogy videokazettarekorder, mikroprocesszor, kelkáposzta főzelék.;)
Persze, aztán jöttek az állathangok és a többi is;)
A mostani kicsik viszont, valóban olyan könyveket veszek, amiben benne vannak az állatok képei és ha megnyomja a gombot mellette, akkor hallja az állat hangját is.
Mert az állathangok a legegyszerűbbek.
Azzal mégsem kezdhetik, hogy empiriokriticizmus... :)
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- Hoxa klub - amely nyitott mindenki számára
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- Hogyan folytatnád a mesét? Mindenki írjon!