Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért az állathangokat tanítja mindenki először? fórum

Miért az állathangokat tanítja mindenki először? (beszélgetés)

ápr. 12. 17:54

Ez nem igaz, fiamnak csak a macska és a kakas hangját tanitottam. Mindannyiunk érdeklődési körén kiVülesnek a háziállatok; macskán kivül más állatunk nem volt, szüleim- nek sem / nekünk ugyan voltak aranyhalaink és még a macska meg nem ette papagájunk /

Igy fiam a mai napig nem ismeri a háziállatok hangját, olyan nagyon én sem , de kösz, megvagyuk nélküle, eddig még nem hiányzott.

ápr. 12. 16:58
Nem mindenki.
13. 123455
ápr. 12. 16:52
Mert az állatokkal szoros kapcsolatban élünk a Földön.
ápr. 12. 08:11

A fiam első szülinapjára kapott egy kis gombaházikót,,elemes volt.Na ezzel húztuk be a hibát😂

8 féle kis állatszimbólum volt rajta,amikor megnyomta jött a hang.Tetszett neki,,mi meg tűrtük😵‍💫 ,,bár néha elraktam:DD

11. csemár (válaszként erre: 9. - ~ Luna ~)
ápr. 12. 07:45

De tényleg! :-)

De rég volt, mikor olvastam, mondogattuk!

Persze, Szabó Lőrinc!

Kösz, hogy mondod!

ápr. 12. 07:13

Mert a vastag hajtogatós, vagy textilkönyveket adjuk a kezükbe, helyesebben ül a baba az ölünkbe és mutogatjuk nekik a képeket.

A legtöbb könyvben állatok vannak, ha mutatjuk nekik, hogy pl. cica, nálam automatikusan jött, mit mond a cica, kutya, boci kérdés......mert tetszett nekik, kacagtak rajta, próbálták utánozni.

Ugyanez volt az autónál is, vonatnál a hangokat is utánoztam.

Nincs ebben semmi ördöngösség szerintem.

9. ~ Luna ~ (válaszként erre: 8. - Csemár)
ápr. 12. 07:00

“Hű de éhes, hű de szomjas ez a társaság” ☺️

Ezt én is szerettem.

Nem Szabó Lőrinc versikéje?

8. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 12. 06:51

Nem általánosan van ez így, de nem is újdonság.

Egy falusi, ill. városi környezetben növekedő kisgyerek "első szavai" között ma is óriási eltérések lehetnek ilyen tekintetben.

Emlékszem, a gyerekeim mennyire szerették Kosztolányinak azt a versikéjét, amelyben pl. ez is benne van: "Háp! Háp! Jönnek a kacsák!"

7. Karmol (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 11. 01:28

Szerintem az Apam/Anya/Ahogy hivjak oket elobb van a teriteken.

Eloszor a hang kiejtes, utana egyszerubb nekik szavakban hasznalni.

Es vannak gyekerdalok, ahol mutogatsz is, mert a gesztikulaciot is tanuljak.

Egy roffot elobb mond ki egy gyerek, minct a Robert bacsit.

6. Violet18 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 23:20
Egyik gyereknek sem az állathangokat tanítottam először. Ki csinál ilyet? Sztem anyósom azt mondaná az ilyenre h biztos hátulról csinálták 😅
ápr. 10. 22:58
Nem hiszem
ápr. 10. 22:20

Azt tanítjuk először?

Én arra emlékszem, hogy mama, papa, anya, apa, igen, nem.

Aztán, most így belegondoltam, a kutyával ugyan ezt csinálom:DDDD

Minden játék megnevezését, ha cica, akkor azt, ha kutyus, akkor azt, stb.

Mi gonosz szülők volt, amikor elkezdett a fiúnk "beszélni", akkor ilyeneket mondtunk neki, hogy mond azt, hogy videokazettarekorder, mikroprocesszor, kelkáposzta főzelék.;)

Persze, aztán jöttek az állathangok és a többi is;)

A mostani kicsik viszont, valóban olyan könyveket veszek, amiben benne vannak az állatok képei és ha megnyomja a gombot mellette, akkor hallja az állat hangját is.

ápr. 10. 21:40

Mert az állathangok a legegyszerűbbek.

Azzal mégsem kezdhetik, hogy empiriokriticizmus... :)

ápr. 10. 20:38
Én nem a hangokat tanítottam, hanem a neveket.
ápr. 10. 19:56
Szerintetek miért van az, hogy az állathangokat tanítjuk meg szinte elsőként a gyerekeknek? Őseinktől ered ez a szokás? Mit mond a cica? Mit mond a kutya? Nálunk is ez volt és nem tudom megmagyarázni, miért csináltam. 😂

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook