Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szex & Psziché fórumok » Nagyon félek a haláltól! fórum

Nagyon félek a haláltól! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
tegnap 06:54
Én új hozzászóló vagyok. 64 éves múltam. Sajnos küszködők magasvérnyomással,koleszterin problémáim is vannak.Ha jól gondolom,nem vagyok egyedül ezekkel a bajokkal itt a fórumon. Fiatalon nem igazán foglalkoztatott az elmúlás gondolata. Nem állítom hogy temetések alkalmával nem került napirendre ez a téma,de napok múltán az élet ment tovább... Személy szerint nekem nagy dilemma,hogy mi lesz akkor ha a szeretett feleségem itt hagy ?? Belegondolni is borzasztó,mivel azt érzem hogy soha nem tudnám feldolgozni a hiányát.. Ha meg fordítjuk ezt a dolgot,azt gondolom hogy mivel nem látom előre a jövő történéseit,nem foglalkozom a halál gondolatával. Kis iróniával úgy néz ki az élet folyama,hogy a forgatókönyvet nem mi írjuk !! Hajlamosak vagyunk avval vigasztalni önmagunkat,hogy ez az élet természetes velejárója,születünk,élünk és elmegyünk. El kell fogadnunk az elmúlást,hisz végül is ebbe a biológiai körforgásba képtelenek vagyunk beavatkozni. A tudósok ugyan kutatják az örök élet titkát,de szerintem eljön egy életkor,amikor már egy élethelyzet nem más,mint vegetáció.. Ez az állapot már etikailag méltatlan az emberi élethez..
158. tumbo (válaszként erre: 128. - ftrap)
tegnapelőtt 11:25
vagy nem.ki tudja?egyáltalán mi az.
157. Nagy Kígyó (válaszként erre: 144. - gyöngy:))
tegnapelőtt 10:47
A leleteimből
156. Mezei Virág (válaszként erre: 149. - ftrap)
tegnapelőtt 09:33

Már miért fájna?

Ez egy fórum, ahol szerencsére sokféleképpen gondolkodunk ugyanarról.

Lehet róla beszélgetni, hogy ne legyen olyan félelmetes! ;)

Végül is, senki sem tudja a biztosat, de mindenki átesik rajta.

155. tumbo (válaszként erre: 154. - Dredd)
máj. 22. 18:00
szerintem is.
154. Dredd
máj. 22. 17:51

Nagyon érdekes téma ez a halál...én személy szerint egyáltalán nem bánnám ha meghalnék. Minden nap többször gondolok rá.

Az, hogy lenne vmi utána ? szerintem nincs semmi, olyan lesz mintha kikapcsolnánk a tv-t.

153. PöttyösPanka (válaszként erre: 152. - ftrap)
máj. 22. 17:36
Tudom, de olyan meredten tudja nézni, hogy tényleg para.
152. ftrap (válaszként erre: 150. - PöttyösPanka)
máj. 22. 17:35
A macskák valószínűleg èrzèkelnek olyan hangokat amit mi nem. Az is lehet, hogy hallja a falban lèvő vízvezetèk hangját ès azèrt bámul arra.
máj. 22. 17:30
Néha nekem is ez a bajom. Szörnyű érzés
150. PöttyösPanka (válaszként erre: 149. - ftrap)
máj. 22. 17:28

Az tök para, amikor este a macska úgy bámul a semmibe, mintha lenne ott valami D: (:


Én néha álmodom elhunyt családtagokkal, és sok álmom rendkívül élethű. De nem hinném, hogy olyankor szellemek jelennek meg az álmomban.

149. ftrap
máj. 22. 16:52
Amúgy nem értem miért fáj az egyeseknek, hogy vannak ,akik nem zárják ki a halál utáni létezést. Úgy vagyok vele, amikor oda kerülök meglátom van-e utána valami vagy nincs. Szerencsére nem telik az életem az elmúlástól való pánikban, mert ha nincs lélekvilág, akkor az lesz a halál után ami előtte volt, ha meg van ,akkor meg szintén minek pánikolni rajta. A teljes megszűnést inkább megalázónak tartom, mint ijesztőnek. Szellemet még sosem láttam, sőt mosolyogtat,akik minden padlóreccsenésben meg leesett tárgyban kísértete vélnek felfedezni. Nagymamám állítja, hogy tőle a haláluk után kb. egy hónappal elbúcsúztak a halott családtagok, pedig ő racionális ember matek-kémia szakos tanár, és nem foglalkozik egyébként a szellemekkel. Az már furcsább ,hogy ez mindig álomban esetleg félálomban történt az elmondása szerint, nem tudom mi az akadálya az éber állapotnak. Vagy azért mert ezek csak hallucinációk, alvásparalízis vagy esetleg addig jelennek meg, amíg az ébredés olyan fázisba nem jut, hogy a racionális gondolkodás kizárná ezeket az észleléseket.
148. cickány64 (válaszként erre: 147. - PöttyösPanka)
máj. 22. 07:35
Köszönöm! Mindeképp kipróbálom....
147. PöttyösPanka (válaszként erre: 130. - cickány64)
máj. 22. 06:32

Szánd rá az időt, és próbálj meg komolyan elgondolkodni rajta, hogy van-e értelme hagynod, hogy ez a dolog megkeserítse az életedet. Képzelj el gyönyörű napot, amit a gyerekekkel töltesz. Képzeld el, hogy jönnek a szokásos rossz érzések. Itt állj meg. Azt már tudod, hogy mi lesz, ha átengeded magad ezeknek a negatív gondolatoknak. Most azt képzeld el, hogy nem figyelsz rájuk, hanem a figyelmedet a gyerekekre, a napsütésre, a virágokra fordítod, és megfigyeled őket a jelen pillanatban anélkül, hogy a jövőt rávetítenéd. Végül képzeld el, hogy vége napnak, és hasonlítsd össze, mit történt volna akkor, ha megint hagyod magad belezuhanni a negatív gondolatokba, és mi történt volna, ha csak figyelmen kívül hagyod őket. Egyik esetben sem tudod megváltoztatni a távoli jövőt, de mindkét módon ugyanúgy eltelik az a tökéletes nap, csak nem mindegy, hogy te közben ki tudod élvezni, vagy pokollá változtatod a saját magad számára.


Aztán a későbbiekben is amikor jönnek a rossz érzések, állj meg egy pillanatra, figyelj a légzésedre, tudatosítsd, hogy hol vagy, és mit csinálsz, és hogy ennek most semmi köze a jövőhöz, mert az nem most, és nem itt van.

146. Plo Koon (válaszként erre: 145. - ftrap)
máj. 21. 21:56
Azt már nem várom meg. Olyankor már alszom, és a démonjaim is.
145. ftrap (válaszként erre: 139. - Plo Koon)
máj. 21. 21:55
Kettőre mèg jobb lesz :))
144. gyöngy:) (válaszként erre: 136. - Nagy Kígyó)
máj. 21. 21:34
Valami csak volt vagy honnan tudod, hogy odaát voltál?
143. PöttyösPanka (válaszként erre: 142. - cickány64)
máj. 21. 21:03
Nyugodj meg, nem bolondultál meg.
142. cickány64 (válaszként erre: 137. - PöttyösPanka)
máj. 21. 20:44
Lehet, hogy megbolondultam? Komolyan kérdem. Általában a bolondok nem tudják, hogy azok.
máj. 21. 19:53
Szerintem most már hagyjátok abba mert én is kezdek félni!;)
140. Plo Koon (válaszként erre: 138. - csikil4ny)
máj. 21. 19:51
Attól függ, hogy mit álmodik az ember velük. Nem mindegy, hogy egy asztalnál ülve békésen fogyasztjuk az ebédet közösen, és olyan a hatás, mintha még élnének, vagy egy ködös este egyedül mész keresztül a temetőn, ahol meglátod az elhunytat, aki mondjuk a lábszárcsontodra pályázik. :))
139. Plo Koon (válaszként erre: 132. - ftrap)
máj. 21. 19:47
Ez egyre jobb! :))
138. csikil4ny (válaszként erre: 135. - Plo Koon)
máj. 21. 19:41
Nagynéném és anyum állítják, hogy rendszeresen álmodnak halott rokonokkal, én meg kifutnék ijedtemben egy ilyen esettől a világból. Nem vagyunk egyformák.
137. PöttyösPanka (válaszként erre: 135. - Plo Koon)
máj. 21. 19:34
Az baj, hogy az emberek illúziókba ringatják magukat egy olyan dologgal kapcsolatban, aminél úgysem tudjuk meg soha az igazságot, és teszik mindezt azért, hogy ne zizzenjenek bele egy ilyen nehéz témába (mint a topikindító)?
máj. 21. 19:23
Voltam már odaát,semmi különös esemény nem történt.
135. Plo Koon (válaszként erre: 131. - Captain Tomi)
máj. 21. 19:21

Ha hinnék ebben az egészben még el is fogadnám ezt a választ, azonban sok embertől hallottam már, hogy a halála után rögtön jelentkezett a hozzátartozó.

Én kitartok amellett, hogy ez a túlvilág mese csak azért van, hogy magunkat nyugtassuk. Egyrészt azért, hogy az elhunyt már jó helyen van, azok közt akik egykor itt is szerették, másrészt azért, mert nekünk is megnyugvás, hogy halálunk után még van folytatás.

134. csikil4ny (válaszként erre: 87. - Mezei Virág)
máj. 21. 15:13

Egyikünk sem tudja...


De szerintem felesleges attól félni, amit nem tudunk irányítani. Plusz teher számunkra. Úgy leélni egy életet, hogy állandóan az elmúlásra asszociálunk nagyon nagy teher. Az irány nem jó!

133. Guruljka (válaszként erre: 130. - cickány64)
máj. 21. 14:18
Nekem úgy tűnik, nagyon befelé fordultál.
132. ftrap (válaszként erre: 131. - Captain Tomi)
máj. 21. 14:17
Szerintem sem úgy van, hogy üzengetnek . Aki a testét elhagyta, annak már máshol van dolga. Emberi lelkek állítólag nem is képesek tárgyakat mozgatni, vagy láthatóvá válni, hanem démonok művelik, aki felvehetik az elhunyt alakját is.
131. Captain Tomi (válaszként erre: 127. - Plo Koon)
máj. 21. 12:32
Ez nem ilyen 1szerű a túlvilágról csak úgy nem küldözgetünk üzeneteket, mert annak más következményei is lehetnek, a léleknek át kell menni, már ott van dolga és nem itt. Akkor szoktak üzenni ha KELL és ok van rá, valakinek évtizedek múlva.
130. cickány64 (válaszként erre: 127. - Plo Koon)
máj. 21. 08:15
Igen... Erre utaltam én is. Nagyon rossz ez! Főleg, ha komolyan belegondolsz. De lehet, hogy az is benne van, hogy az öregségtől félek. Mindegy... A pánikrohamok megkederítik az életem rendesen. Az a baj, hogy a legjobb időtöltést is megkeseríti, mikor kirándulunk, vagy napozok. Minden előzmény nélkül elkap.
1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook