Mit lehet tenni azzal, aki segítséget kér, de... (beszélgetés)
70 evesen a koszvennyel?
Lesulne a bor a kepemrol, ha nem segitenek.
Azert nem mondtam nemet a nagymamamnak, mert nem fogadta el. Bar o nem logott forumokon.
Mindig mondent meg akrt csinalni. A rohadt mosogatast sem akarta kiadni, de a koszveny nyert nala az az akarat felett.
Megcsinalni, amig nincs otthon, vagy alszik. Ha barmi feltunil neki. Bemagyarazni, hogy de mar megcsinaltuk egyutt, kozben lefizetni egy kedvenc sutivel, es elterelni a szot a kovetkezo napra.
Ha annyira ragaszkodo, valoszinuleg demens.
Ha reggel beugrik neki barmi, terelgeted a regi szokasokkal. Beszelj a regi dolgokrol. Mondent ugy kell csinalni, ahogyan regen szeretett. En 17363748464tonna regi ujsagot igy hortam le.
..'hátnaja. :D
A betegeket nagyon sajnálom.
Apukám nem mondta el mitől félt éjszaka, egy folyosón, egymás mellett laktunk, nem lehetett becsukni az ajtót, mert félt.
Ott volt a telefon mellette, mondtam neki, csörgessen meg, ugrok egyből.
De amikor áthoztam az én lakásomba, mindenki mondta 10 évet fiatalodott.
Nem tudhatjuk, ha nem mondják neg mi járhat a buksijukban. Apukám pedig penge volt agyilag.
És azt sem tudhatjuk, velünk mi lesz, mert az a gond ezzel, amikor az ember leépül agyilag ,azt ő már nem tudja, azt gondolja minden OK vele.
Az a gond ezzel Globus, hogy nem biztos, hogy tudatában van, hogy ő nyafog.
Olyan ez, mint ahogy az alkoholista is tagadja, hogy ő bizony alkesz, akinek romlik a memóriája, fogalma sincs, hogy ő azt már elmondta egy nappal, vagy egy órával ezelőtt is már háromszor.
Sok isős ember már fél egyedül. Amíg tud nyígni valakinek, addig is ott vannak mellette.
Ráadásul nyafogással csak eltávolítja a hozzátartozókat, senki nem bírja cérnával.
Nyilván te sem a problémáiddal traktálod fiadat, amikor hazajön, hanem örömmel. De ha konkrétan mondod, hogy leszakadt a polc, azt ő szívesen visszateszi. Szóból ért az ember.
Libikóka jól mondja, egy idősnek is lehet nemet mondani. De ha tanácsot kér, meg lehet mondani hogy "én így tudom". Ha erősködik hogy máshogy van, akkor egyet kell érteni vele.
Én azt nem értem hogy miért nem találja fel magát egyedül, ha amit kap, úgysem akarja elfogadni. Aki megöregszik, már tudnia kéne magát feltalálni egyedül is.
Már én sem vagyok fiatal, és ezt így látom.
Mivel ez nem fog változni,,neked kell magadba sulykolni,hogy nem idegeskedsz rajta,,vagy nem nagyon,,megteszed amit lehet,,és kész.Sőt mondhatsz nemet is a lehetetlen küldetésekre.
Tudom nem ilyen egyszerű,,de ez alap amit megtehetsz,,a többiben ,mivel te ismered neked kell kitalálni mi legyen.
További ajánlott fórumok:
- Ügyvédi segítséget kérnék, közös ház felének eladása esetén mit lehet tenni?
- Átszökős szomszéd-kutya - Hová fordulhatok segítségért? Mit lehetne tenni?
- Mit lehet tenni egy olyan depressziós felnőttel, aki nem kér segítséget?
- Ügyvédi segítséget kérek, ingatlan ügyében mit lehetne tenni?
- Bluetooth-hal kapcsolatban kérnék segítséget! Nem működik a fájl küldés, mit lehetne tenni?
- A blog.hu-ra hogy lehet feltenni látogatószámlálót, babavonalzót és órát? Részletesen kérem szépen a segítséget!