Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit lehet tenni azzal, aki segítséget kér, de... fórum

Mit lehet tenni azzal, aki segítséget kér, de... (beszélgetés)

26. K-né Zsóka (válaszként erre: 25. - K-né Zsóka)
ma 14:40
Javítás: Az ember segít , de nem parancsokat teljesít...
25. K-né Zsóka (válaszként erre: 24. - Karmol)
ma 14:39
Hol olvastad, hogy nem segítene? Egy 70 éves köszvénnyel élőnek sem kell minden kívánáságra ugrani, pláne ha nem észszerű az a kívánság. Az ember segít, de parancsokat teljesít szó nélkül. Egy idősnek is tudomásul kell venni, hogy nem ő a világ közepe, és tudni kell elfogadni a nemet.
24. Karmol (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 02:41

70 evesen a koszvennyel?

Lesulne a bor a kepemrol, ha nem segitenek.

23. Karmol (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 02:39

Azert nem mondtam nemet a nagymamamnak, mert nem fogadta el. Bar o nem logott forumokon.

Mindig mondent meg akrt csinalni. A rohadt mosogatast sem akarta kiadni, de a koszveny nyert nala az az akarat felett.

22. Karmol (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 02:35
Lattad a Holpusz-pokuszt? En majd' fozok elixirt, es csak ki kell szivni a gyerek eleterejetxd
21. Karmol (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 02:23
A vilag valtozott.
20. Karmol (válaszként erre: 19. - Karmol)
ma 02:20

Megcsinalni, amig nincs otthon, vagy alszik. Ha barmi feltunil neki. Bemagyarazni, hogy de mar megcsinaltuk egyutt, kozben lefizetni egy kedvenc sutivel, es elterelni a szot a kovetkezo napra.

Ha annyira ragaszkodo, valoszinuleg demens.

Ha reggel beugrik neki barmi, terelgeted a regi szokasokkal. Beszelj a regi dolgokrol. Mondent ugy kell csinalni, ahogyan regen szeretett. En 17363748464tonna regi ujsagot igy hortam le.

19. Karmol (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ma 02:08
Tenni ra, hogy nem ugy van, aztan megcsinalni, es mosolyogva azt mondani, igazad van.
tegnap 23:05
Nem lehet
17. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 15. - Globus)
tegnap 14:38

..'hátnaja. :D

A betegeket nagyon sajnálom.

Apukám nem mondta el mitől félt éjszaka, egy folyosón, egymás mellett laktunk, nem lehetett becsukni az ajtót, mert félt.

Ott volt a telefon mellette, mondtam neki, csörgessen meg, ugrok egyből.

De amikor áthoztam az én lakásomba, mindenki mondta 10 évet fiatalodott.

Nem tudhatjuk, ha nem mondják neg mi járhat a buksijukban. Apukám pedig penge volt agyilag.

És azt sem tudhatjuk, velünk mi lesz, mert az a gond ezzel, amikor az ember leépül agyilag ,azt ő már nem tudja, azt gondolja minden OK vele.

16. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 14:33
Nem kell pátyolgatni, ugrálni neki, folyton kedvében járni. Kedvesen, de határozottan el kell mondani mik a lehetőségek, és közölni vele, hogy ez van. Részben idősek között nőttem fel, állandó volt a harc, pláne nagynénémmel. Aztán elkezdtük határozottabban kezelni, és egy idő után hatásosnak bizonyult.
15. globus (válaszként erre: 14. - Kedvesenfanyar)
tegnap 13:05
Ez igaz, ha megkérdezed egy tintástól, mennyit iszik, válasz mindig "nem sokat". Azt kellene mondania, "tudnék többet is".
14. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 11. - Globus)
tegnap 13:01

Az a gond ezzel Globus, hogy nem biztos, hogy tudatában van, hogy ő nyafog.

Olyan ez, mint ahogy az alkoholista is tagadja, hogy ő bizony alkesz, akinek romlik a memóriája, fogalma sincs, hogy ő azt már elmondta egy nappal, vagy egy órával ezelőtt is már háromszor.

Sok isős ember már fél egyedül. Amíg tud nyígni valakinek, addig is ott vannak mellette.

13. 55Judit (válaszként erre: 11. - Globus)
tegnap 12:37
Te hallgatódzol és leselkedsz nálunk?😉😀
12. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 4. - Szeretekolvasni)
tegnap 12:15
Lehet, csak a társaságotokra vágyik, beszélgetni szeretne, és ezt segítség kérésbe csomagolja.
11. globus (válaszként erre: 8. - 55Judit)
tegnap 12:09

Ráadásul nyafogással csak eltávolítja a hozzátartozókat, senki nem bírja cérnával.

Nyilván te sem a problémáiddal traktálod fiadat, amikor hazajön, hanem örömmel. De ha konkrétan mondod, hogy leszakadt a polc, azt ő szívesen visszateszi. Szóból ért az ember.

10. I-I-I (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 12:08
Semmit, nem akar változtatni, csak jól esik panaszkodnia. El kell engedni az ilyen embereket.
9. globus (válaszként erre: 6. - Szeretekolvasni)
tegnap 12:06
Kérdezd meg, konkrétan mit tehetsz érte, nevezze meg. Azt elvégzed, a homályos nyavalygással nem tudsz mit kezdeni.
tegnap 12:02

Libikóka jól mondja, egy idősnek is lehet nemet mondani. De ha tanácsot kér, meg lehet mondani hogy "én így tudom". Ha erősködik hogy máshogy van, akkor egyet kell érteni vele.

Én azt nem értem hogy miért nem találja fel magát egyedül, ha amit kap, úgysem akarja elfogadni. Aki megöregszik, már tudnia kéne magát feltalálni egyedül is.

Már én sem vagyok fiatal, és ezt így látom.

7. libikóka (válaszként erre: 6. - Szeretekolvasni)
tegnap 11:31

Mivel ez nem fog változni,,neked kell magadba sulykolni,hogy nem idegeskedsz rajta,,vagy nem nagyon,,megteszed amit lehet,,és kész.Sőt mondhatsz nemet is a lehetetlen küldetésekre.

Tudom nem ilyen egyszerű,,de ez alap amit megtehetsz,,a többiben ,mivel te ismered neked kell kitalálni mi legyen.

6. szeretekolvasni (válaszként erre: 5. - Libikóka)
tegnap 11:12
Ezt még értem is, de mit lehetne tenni? Nincs ennyi szabadidő és a problémák sem oldódnak meg.
5. libikóka (válaszként erre: 4. - Szeretekolvasni)
tegnap 11:05
Arra vágyik hogy foglalkozzanak vele,,és a haszontalanság érzést igyekszik nyilván elűzni azzal hogy írányít.
tegnap 11:01
De azt elvárja, hogy ott legyünk és csináljunk valamit. De utána meg semmit nem fogad el, csak elfecséreljük az időt.
3. globus (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 10:41
Valószínűleg csak beszélgetni akar róla.
2. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 10:30
Szerintem semmit.
tegnap 10:08
de aztán minden információt és megoldást elutasít, amit mondasz (tapasztalat és tudás alapján)? Legyintget, hogy nem úgy van, leszólja az ötleteid. Sajnos idős rokon, szóval meggyőzni bármiről nagyon nehéz, de közben a segítséget elvárja. De ugyanakkor mégis lehetetlen segíteni neki, mert nem fogadja el a tanácsokat sem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook