Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
helloka
Nekem 23-án telt le a 2hónap álláskeresési...nem mondtak hogy mikor utalnak annyit mondtak hogy 1-5ig utalnak mindig...azt hittem már nekem nem akarnak utalni mert én is így vagyok hogy még nem utaltak semmit...szerintem a héten fognak utalni vagyis remelem
Sziasztok, nekem sincs még semmi (Szabolcs megye)!
Szerintem a mai nap már nem is lesz :(
Sziasztok en vas megyei vagyok az ügyintézöm azt mondta mindig 30 an berszámfejt és utaljak a pénzt hát mult honapban is másodikán volt számlán már de most semmi egyáltalán valaki kapott m
ár munkanélkülit kicsit idegesitö hogy mért nem tudnak rendesen nyilvánosságra adni egy fix utalási idöpontot mint pl családip...
Jô reggelt.
Nemtudja valaki hogy a héten jön-e szàmlàra munkanélküli?
Majd holnap kiderül!!
További szép napot!!!
Sziasztok!
Március 26-tól vagyok munkanélkülin... azóta még semmi utalást nem kaptam. csak én jártam így? azt mondták nem volt jó a számítógépes rendszerük....
Hát a bébicsőszködés gondolom nem hivatalos, ezért az nem számít!
3 éven belül ahogy írtam a munkahelytől kapott elszámoló papírokat vagy OEP igazolványt kell bevinni és amiket leírtam.
Vállalkozásnál:
-APEH igazolás járulék fizetéséről, ergo egyéni vállalkozóként azokat a havi elszámóló nyomtatványokat például,melyben ő saját maga után fizette a járulékait.
-Vállakozásnál ha betegszabadágon volt, igazolást arról, hogy mettől-meddig volt
-HA VAN: bírósági határozat tartási kötelezettségről.
Az első kérdésem az lenne, hogy mit jelent az, hogy hivatalos munkája? A napi bejelentéssel történő munkavégzés (egyszerűsített foglalkoztatás) is hivatalos munka!
A munkaügy azt figyeli, hogy 3 éven belül meg van-e összesen 1 év (naptári napban és nem munkanapban) töltött munkaviszony. Ha igen, akkor meg jár!
A meddig és mennyi kérdés már matek! Ez annak függvénye, hány napot-, hol-, milyen bejelentési formában dolgozott, illetve a beosztás és fizetés arányát is követi! Ez határoz meg egy havi összeget, melyeket naptári napra osztanak le. Ez mindenkinél változó! Maximum 90 napig jár a munknélküli ellátás! A megkapott összeg ugyanúgy adóköteles jövedelem, tehát vonnak belőle adókezdvezmény nélkül 26%-ot!
Felsorolom extrák nélkül mi szükséges:
-Személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya és/vagy OEP igazolvány(ok).
-3 évre visszamenőleg minden igazólap a munkáltatótól. (szerződéses munkahelyek esetén az összes elszámoló papír; napi bejelentés esetén olyan dokumentumok, melyben dátumra (napra) pontosan fel van sorolva mikor dolgoztál az adott helyen; önkormányzati START programnál ugyan úgy, mint a szerződéses helynél).
-"Adatlap a tartási kötelezettségről" feliratú legutolsó munkahely által kiálított nyomtatvány.
Extrák HA VAN! (vállalkozás, GYES, GYED,GYET, ápolási stb.)
-APEH igazolás járulék megfizetéséről
-Vállalkozás alatti táppénzről
-GYES, GYED,GYET, ápolási díjról igazolás (kezdete-vége)
-Rokkantsági nyugdíjmegállapító vagy megszüntető határozat
-Bírósági végzés tartási kötelezettségről
-BVI-nél töltött időőről igazolás
-Szolgálati idő elismeréséről szóló határozat
-Családi kedvezmény igénybevételéhez igazolás
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?