Munkahelyi játszmák (beszélgetés)
Segítsd az új belépő srácot.Csak vele cseszel ki...Ez nem fair.Ráadásul ártatlan.
Ki fog derülni az igazság, idő kérdése.De egy ártatlan ember ne szenvedjen a ti közöttetek lévő "játék" miatt.
"Nem várja el, hogy főnőközzék, és nem tapos másokon keresztűl"
Még akkor sem, ha tudja, hogy kenterbe tudja vágni a másikat.Egy mozdulattal.
Én nem tudok ilyen lenni. Erre születni kell.
Gondoltam változástatásra, de végül is úgy döntöttem, hogy maradok olyan, amilyen vagyok.
Több új kolléga jött mostanában és neki kellene tanitani őket, de ő erre nem képes, mert ugyan több rutinja van itt mint nekem, de ő nem képes átadni a tudását, valamint azt is észre vettem, hogy nincs is neki, mert csak úgy képes megoldani feladatokat, ha valakit megkér, hogy segitsen neki. Igy én minden újat segitek, tanitok. Első alkalommal azt kaptam, hogy nagyon jóban vagyok az új kollégával, majd most azt a legújabbnál, hogy túl jóban vagyok vele és hülyeségekre tanitom. A főnökünk nem tudott semmit felmérni, mert sokat házonkivül dolgozott. Most már látja nagy vonalakban, hogy legújabb kollégánk mit tud, de most azt gondolja, hogy ez már ennek a kolléganőnek a hatása, pedig még mindig nem áll szóba az új kolléganővel.
Ebből kiindulva úgy döntöttem, hogy nem fogom segiteni a most belépő fiút. Majd meglátjuk mit tud átadni. De nem tudom megtenni, mert tudom ha én nem foglalkozok vele, akkor kiteszik 3 hónap múlva, valamint azt sem akarom, hogy azt mondják, hogy jól látták, tényleg túl jóban vagyok valakivel. Én mindenkivel jóban vagyok és ez zavarja, mert őt senki nem viseli el.
Ez jellemző a kisstílű emberekre, akik ha hatalmat kapnak a kezükbe, kiélik azt amik sosem voltak...
Egy igazán jó főnők mindig az emberei mellett van, sosem pletykál(és nem ül fel ezeknek, mi több elutasitja) nem hazudiik, és szívvel lélekkel az emberei mellett van. És sosem szégyel lejjebb menni ha a szükség úgy hozza.Magyarul: nem gond a beosztottja helyét átvenni segitésből.
Nem várja el, hogy főnőközzék, és nem tapos másokon keresztűl.
Az én sikereimet, eredményeimet, munkámat állította be a saját eredményeinek.
Amikor hátba támadott kinyitottam a számat, addig nem. Pedig válogatott szemétségeket csinált, és hazudott orba-szájba.
És amikor letettem fehéren-feketén az évi produktumot, hónapra, emberre lebontva, akkor kapkodtak.Több mint 90%-os eredményem volt egy "csoport" munkája alapján.Ahol 4-en voltunk.A teljes "csoport"munkáját tekintve. Beleértve az illetőt is, aki el akart intézni.
Ha tökéletesen és becsületesen teszed a dolgod a tények beszélnek helyetted.Nem tud veled mit kezdeni.
Ha belépsz a "taposó" malomban, és ugyan azokat az eszközöket alkalmazod mint a kollegínád, akkor vesztes leszel.
Rajtad áll, hogy melyiket választod.
Én tökéletesen teszem a dolgom, de van egy kolléganőm, aki mindenkiről hazudik. Azt mondja mindenben neki kell mindenkinek segiteni. Ha valami tényleg nem tökéletes, akkor azt mondja, hogy én mondtam! Ha valami jó, akkor azt, hogy neki kellett ebben is segitenie. A főnök mindent elhisz neki, mert 8 éve itt dolgozik. Akármit teszünk, az an, amit ez a nő mond. És ráadásul egy idegbeteg pi....a. Egész nap csapkod, panaszkodik.
Ha kolleginának nincs ideje bemenni pusmogni a főnökkel, akkor minden OK, de egyébként folyamatosan a szőnyeg szélén állunk.
Én túl vagyok már ilyenen, és győztem.Pedig ő akarta a sikereimet magáénak tudni, és hosszú ideig avval villogott.
Majd történt valami, próbálta menteni a bőrét, áttaposva rajtam. Aztán léptem. Kiderült az igazság.Őt kirugták én maradtam, tiszta "játékkal" a tények beszéltek helyettem, öröm volt nézni, ahogy kiderültek a dolgok:)
Pedig "papirilag" sokkal többje volt mint nekem.
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Más munkahely is ilyen lehúzós mint a CBA?
- Hány órát dolgoztál ma? (a munkahelyeden)