Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munkahely fórum

Munkahely (beszélgetős fórum)

16. Cszsuka (válaszként erre: 8. - Cs75)
2008. márc. 5. 09:30

Én a postán dolgoztam 15 évig. Ez a szakmám. Nagyon szerettem, de a munkaidőbeosztás nem volt kompatibilis a gyereknevelésse. Én ott megtanultam, hogy mindig szólni kell, ha csak 1 Ft többletet kaptam is, mert nem tudhatom, mikor fordul visszájára a dolog. Egyszer kiadtam 3 db 10000 Ft-os értékpapír helyett 3 db 1.000.000-sat. Szerencsére nevesített volt, nem volt mit letagadni, de nagyon rendes volt az ügyfél, mert azonnal visszajött, pedig vidéki volt. Senkinek nem kívánom azt az érzést.

A kis többleteket pedig soha nem engedhettük meg magunknak. Ha otthagyta az ügyfél a Ft-ot, a pult alatt félredobtuk, hogy tisztán látszon este az egyezés. Az a pár Ft ugyanis megnehezítette a keresést, ha tényleg volt valami eltérés.

15. otis (válaszként erre: 13. - Cs75)
2008. febr. 13. 09:43
Mostantól figyelni fogok! Ígérem.
14. otis (válaszként erre: 12. - Cs75)
2008. febr. 13. 09:43
akkor jó! Ezt reméltem én is. :)
13. cs75 (válaszként erre: 10. - Otis)
2008. febr. 13. 09:39
Persze,gondolj bele,500járna vissza ,de 1000-t kapsz.,a kasszásnak az az 500ft hiányozni fog elszámoláskor.
12. cs75 (válaszként erre: 11. - Otis)
2008. febr. 13. 09:38
Ez nem a kasszás,hanem a bolt kára,hiszen azt az egyet,amit lehúzott,azt kifizetted (A bolt elbírja,ne izgulj!)
11. otis
2008. febr. 13. 09:35
A múltkor a zöldséget lemérő hölgy mindkét darab kaliforniai paprikát egy zacskóba tette, mert azonos áron, de eltérő vonalkóddal szerepeltek. Előtte külün-külön lemérte, így két vonalkód került a zacskóra. A pénztáros hölgy csak az egyiket húzta le, így a másik tuljadonképpen "kicsempésződött" a boltból. Akkor ezt most kitől vonták le?! Nagyon rosszul érzem magam miatta...
10. otis
2008. febr. 13. 09:31

hm...még sosem gondoltam át, hogy kárt okozhatnék azzal, ha nem szólok, hogy többet kaptam vissza...


Ez egy nagyáruházban is érvényes? vagy ez most egy ultrahülyekérdés volt részemről...

9. cs75 (válaszként erre: 7. - C359855ef1)
2008. febr. 13. 09:26
Nagyon jól látod!!!!
8. cs75
2008. febr. 13. 09:25

Tudjátok,a legutóbbi azért bőszített fel,mert alig voltam a kasszában,nagyon odafiygeltem,és azok után,hogy utólag meglett a hiányom előzőekben,aztán a többlet alakult át hiánnyá,már nem tudtam teljes szívvel azt mondani,hogy igen,megint csakis én ronthattam el.Nem akarok senkit gyanusítani,Isten ments! Csak így érzem.

A plusszok onnan adódnak,hogy az aprót sokan nem kérik vissza ,szabadulnak tőle.,vagy jön 1-2 olyan vevő,aki azt mondja,hogy pár ft-ot nem kér vissza.

7. c359855ef1 (válaszként erre: 6. - Ec63a7fc29)
2008. febr. 12. 14:07

Egyszerű. Ha egy ötvenessel kevesebbet kapsz vissza a boltban, akkor rögtön szólsz és meg vagy róla győződve, hogy tuti direkt volt, nomeg ha éppen olyan a kedved, akkor beírsz a panaszkönyvbe. De ha véletlenül egy ezressel többet kapnál, mert a pénztáros már sokadik órája koncentrál úgy, ahogy én tíz percig sem tudnék, akkor mit tennél? Nincs a földön túl sok ember aki ilyenkor azt visszaadná. Van aki meséli is, hogy "micsoda szerencse érte". Csak ezt képzeld el este a pénztáros oldaláról, aki a töredékét sem keresi annak, ami nap mint nap átfolyik a kezén.... És a kollegák is könnyen bűnbe esnek, ha nem szimpatikus valaki, vagy ha csak "kell a pénz", akkor kivesznek belőle. És aki ott dolgozik, az tud találni rá módot. Elvégre te sem azért nem lopod el a kollegád mobilját mert nem tudnád. Tudnád, csak nem. Mi nem tennénk ilyet. Nos vannak, akik igen. Ezekből lesz a hiány...


Többlet? Azt hiszem ez a ritkábbik eset. A megmaradt aprón és a pénzügyi kavaráson kívül nem sok minden jöhet szóba. Hiszen aki direkt rosszul ad vissza, az úgyis kiveszi, hogy ne legyen többlete, mert az nem az övé (a hiánnyal ellentétben). Szóval ennyi...

2008. febr. 12. 13:48
Hogyan lehet egy pénztárban hiány, vagy többlet???
2008. febr. 12. 13:23
Ha marani szeretnél, maradj! Csak szólj időben, még mielőtt felvennének valakit helyetted.
2008. febr. 12. 13:15
Nos, először is el kellene dönteni, hogy tulajdonképpen mit is akarsz, és ha megvan a döntés aszerint cselekedni.
2008. febr. 12. 12:58
keresem!
2. cs75
2008. febr. 12. 12:41
Az igazsághoz az is hozzátartzik,hogy ők mindíg marasztaltak,pozitívan álltak hozzám,sokat beszéltek a lelkemre,hogy adjak még időt magamnak,és azt mondják,ügyes vagyok.
1. cs75
2008. febr. 12. 12:36

Érdekelne a véleményetek,mert nem tudok dönteni.

9 év után az év elején kezdtem el dolgozni,végre.Pénztáros is vagyok egy élelmiszer boltban.Sajna,töbször volt úgy,hogy hiányom volt.Volt,hogy tudtam,hogy hol tévedhettem,el is ismertem,mondván 1. nap voltam egyedül a kasszában,új voltam,nem tudtam még mindent...aztán volt,hogy újra előfordult,és volt olyan is,hogy pár nap múlva közölték: megvan a hiányom,valakinél kijött(hogy mért nem nálam jött ki másnap,azt nem értem),és volt olyan is,hogy plusszal zártam,hazajöttem,másnap délben a kolleganőm szólt,hogy nem annyi a pénz,a végén a plusszból minusz lett,A kaput az tette be,hogy a múlt szombaton ismét nem stimmelt.Ekkor azt kértem,vegyünk fel jegyzőkönyvet,és afizetésemből vonják le a pénz,és a gyerekektől több pénzt nem vagyok hajlandó elhozni.,és roló,befejeztem,nem jövök többet.Ezt nem akakrták,azt mondta a csaj,azt se tudja,hogy kell,de beszélünk a főnökasszonnyal.

Ő meggyőzött,hogy jó lesz később is kifizetni,és,hogy maradjak,mert akkor nem tud elmenni szabira.Maradtam.Péntekre volt megbeszélve,hogy megdumáljuk,mit szeretnék,közben folyamatosan jó kasszáim voltak.És én pénteken azt mondtam véglegesen,hogy nagyon nehéz kimondani,de nem vállalom tovább,esetleg még egy hetet,hogy aki szabira menne,el tudjon menni.

De én mégis csak maradnék,mert annyira nem rossz,dolgozni mindenhol kell.Csakhogy annak ellenére,hogy a főnöknő tegnap is marasztalt,már ki van téve,hogy felvesznek vkit,sőt jelentkező is van,de én még mindíg gondolkodok.,mert dolgozni szeretnék.Konkrétan nem mondtam,hogy akkor maradok,csak érintőlegesen,nem tudom,vissza lehet-e még csinálni,vagy csak addig mehetek már,amig az újat fel nem veszik?Közben anya szólt,hogy tudna eg yjó tanfolyamot,tényleg nem rossz.

Nem tudom ,mit kellene csinálnom.

Szerintetek?

Köszönöm a válaszokat előre is.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook